13/8/17

ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ: Κύριε Πρόεδρε ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ την κατάργηση ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ και ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ;

Πότε θα εκδώσετε Προεδρικό Διάταγμα να τιμούν όλο το χρόνο τα σχολεία, όσους έπεσαν για την Ελληνική Σημαία και να μην παραλείπουν να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο;  

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Όταν εκλεχθήκατε στο ανώτατο αξίωμα της χώρας μας, ο Λαός γέμισε ελπίδες ότι θα ήσασταν το φράγμα, που θα συγκρατούσε το νερό από την πλημμύρα. Δυστυχώς αποδείχθηκαν «υπεραισιόδοξες» οι προσδοκίες ... Το φράγμα έσπασε και το νερό, ως κατακλυσμός, έφτασε στον κόσμο δημιουργώντας ένα έλος από πτώματα σε αποσύνθεση.
Και μέσα στην αποσύνθεση αυτή «προεξάρχει» το τελευταίο Προεδρικό σας Διάταγμα για την κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου και της έπαρσης της σημαίας.
Για την πράξη αυτή αρμόζει όλοι οι Έλληνες να βάλουμε την Σημαία μας να κυματίζει ΜΕΣΙΣΤΙΑ στα Σχολεία, στα μπαλκόνια, στις Εκκλησιές και στα Μοναστήρια μας.
Η πράξη αυτή δεν συγκρίνεται με τους χαμένους πολέμους του 1897 και της Μικρασιατικής καταστροφής, διότι τότε, αν και ζήσανε οι πρόγονοί μας χαμένους πολέμους, είχαν, κάτι που σήμερα αυτοκαταστρέφουμε: το «ΟΡΑΜΑ» !
Την ημέρα που ασπάζεστε την εικόνα της Παναγίας στις 15 Αυγούστου , και τα στρατιωτικά αγήματα σας απονέμουν τιμές μπροστά στη Γαλανόλευκη, ας έλθουν στο νου σας:
- ο Καγιαλεδάκης πού έκανε το σώμα του κοντάρι σημαίας το 1897,
- ο Εύζωνας Κουκίδης που έπεσε από τον Ιερό Βράχο τυλιγμένος με την Ελληνική σημαία το 1941 ,
- η ακριτική κυρά της Ρω και η κυρά των Μαρασίων που μια ζωή σήκωναν περήφανα την ελληνική σημαία,
- η καταστροφή της Έλλης από τους φασίστες Ιταλούς,
- τα χαμένα πτώματα που βρίσκονται θαμμένα στην Βόρειο Ήπειρο,
- ο ήρωας Σολωμός Σολωμού που έπεσε για τη Σημαία στην Κύπρο το 1996 και ο Τάσος Ισαάκ...
Γι΄ όλα τα παραπάνω πότε θα εκδώσετε Προεδρικό Διάταγμα, να τα διδάσκονται κάθε μέρα τα παιδιά στα σχολεία;
Η ΕΚΚΛΗΣΗ αυτή γράφεται χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και εθνικιστικές ακρότητες, αλλά με πολύ αγάπη και ανησυχία για το μέλλον της πατρίδας μας.
Πιστεύουμε στο τρίπτυχο των θεσμών που κρατούν αυτό το Έθνος: «Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια» και είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Αυτό θα το μεταδώσουμε και στα παιδιά μας.
Το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων ζητά να σκεφτείτε ξανά πολύ προσεκτικά όλη τη δέσμη των διαταγμάτων του Υπουργείου α-παιδείας και α-θρησκευμάτων και να ανακαλέσετε το Προεδρικό Διάταγμα που υπογράψατε, σύμφωνα με την εξουσία που έχετε ως πρώτος Άρχων της χώρας.
Δεν κάνουν οι θεσμοί τα πρόσωπα, αλλά τα πρόσωπα κάνουν τους θεσμούς και μένουν στην ιστορία!
Αυτές οι σκέψεις δεν είναι απλές υποδείξεις στο πρόσωπό σας, αλλά απαιτήσεις αγάπης και μεγάλου πόνου του Ελληνικού Λαού, από τον οποίον, όπως ενδελεχώς γνωρίζετε ως ακαδημαϊκός διδάσκαλος,   πηγάζουν όλες οι εξουσίες.
Πηγή: Τράπεζα Ιδεών

12 σχόλια:

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  Ο 2ος επίορκος πρόεδρος σύμφωνα με το άρθρο 33 του όρκου του του Συντάγματος, να προστατεύει την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων».

  Αφού σύμφωνα με το άρθρο 14.5 της πρώτης δανειακής σύμβασης δέχεται την υποδούλωση τους.

  Επιπλέον είναι πραξικοπηματίας αφού αντί να επιβάλει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος πρωταγωνίστησε θρασύτατα στην καταπάτηση του.

  Άρθρ0 33. 2 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:
  «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

  Άρθρο 14.5 πρώτης δανειακής σύμβασης (υποδούλωσης των Ελλήνων και υποθήκευσης του Εθνικού και ιδιωτικού πλούτου της Ελλάδας:
  Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι να περιμένεις από άνθρωπο-Συριζα, έστω ανθρωπο- Ανελ

   Διαγραφή
 2. ...για τον απλούστατο λόγο, να κρατήσει τη θεσούλα του ο πρόεδρος της πρώην Δημοκρατίας και ίσως του τάξανε διάφορα ωραία πράγματα. Σε όλα φαίνεται, πως υπάρχει η κατάλληλη τιμή για να αλλάξει κάποιος γνώμη ή ακόμα δεν ήταν έτοιμη η αντιπολίτευση ή δεν θέλει προς το παρόν να κυβερνήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν και μπορεί να κάνω λάθος, δε πιστεύω ότι ο Παυλόπουλος πιστεύει σε τέτοιου είδους θέσεις, έχω την αίσθηση ότι εξαναγκάζεται να προχωρά σε τέτοιες αποφάσεις ίσως από εκβιασμούς από διάφορους ευρωπαϊκούς παράγοντες.

  Θέλω να πω ότι είναι εμφανές πλέον ότι μέσα στην ατζέντα των "οικονομικών" μεταρρυθμίσεων που μας επιβάλλονται, βρίσκονται κατά καιρούς, πάρα πολλές άσχετες με την οικονομία διατάξεις.

  Είναι ευνόητο το ότι για να γίνει κράτος η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξαϋλώσει τα ήδη υπάρχοντα έθνη από τις ρίζες τους.

  Οπότε το ερώτημα μου είναι για άλλη μία φορά τι ακριβώς θέλει ο μέσος Έλληνας;

  Άμα θέλει Ευρώπη πρέπει να γίνει παιδί του Καρλομάγνου. Ας μην έχουμε αυταπάτες και ας μην ελπίζουμε ότι "εμείς" οι "πατριώτες" θα έχουμε απογόνους Έλληνες με τον δρόμο που έχουμε επιλέξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλο αρθρο που μας υπενθυμισε τον ετερο θεσμο του κρατους και στηλοβατη των μνημονιων.

  Μετα τον διορισμο παυλοπουλου απο το καθεστως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως ΠτΔ,τον βλεπουμε να συνεχιζει την παραδοση που θελει τον ΠτΔ απο εποχης παπουλια,μνημονιολαγνο.

  Και οι δυο ενω δειχνουν σαν καλα παιδια της Ελληνικης αστικης ταξης-αν υπηρξε ποτε τετοια ταξη στην χωρα μας οπως ευστοχα αμφισβητησε ο Π.Κονδυλης*-
  δεν ξεχασαν ποτε τα υλιστικα κομματικα συμφεροντα που υπηρετησαν.Η υποκρισια, η ελλειψη εθνικων στοχων,πραγματικου σεβασμου σε ελληνοκεντρικες αξιες και στον ελληνικο λαο ,ειναι το συστατικο στοιχειο που δινει στον σημερινο ΠτΔ την ελαφροτητα να προσυπογραφει ως νομιμες ολες τις αποφασεις των δοσιλογων(χωρις υπερβολη-δες λεξικο) του καθεστωτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

  Ομως ο τσιπρας και οι αλλοι αριστεροι ιδεολογοι αρνητες του Ελληνισμου (βλεπε βουτση),σε αντιθεση με τον "ελαφρη" πακη,εχουν αληθινη πιστη σε αυτο που κανουν και εφαρμοζουν μερα με τη μερα: το μνημονιακο ιδεωδες.

  Με θρησκευτικη ευλαβεια προχωρουν στο μιζερο εργο τους: να φτιαξουν μια κοινωνια απο εξαθλιωμενους Ελληνες, χωρις ονειρα ιδιωτικοτητα,ιδανικα και ατομικη περιουσια,αλλα με επιδοματα που θα τα μοιραζει ο "Πατερουλης" απο το μεγαρο Μαξιμου, σε συνεργασια με τους αλλους υπηρετες του χερ σοιμπλε,οπως ο ταλιμπαν της αρνησης στρατευσης/καριερας καρανικας.

  Τωρα που ειναι καλοκαιρακι και ενα βιβλιο ειναι παντα απαραιτητο στην παραλια,"Η αβασταχτη ελαφροτητα του ειναι" του Μ.Κουντερα,θα χρησιμευε ισως για να διαβαστει απο τυπους σαν τον παυλοπουλο που στηριζουν τον τσιπρα.Ισως αργα,αλλα θα εχουν την ευκαιρια να αντιληφθουν το ματαιο της εξωπραγματικης αλλα στενης σχεσης που εχουν αναπτυξει,δειχνοντας εγκληματικη ελαφροτητα και αυταπατες, με την πρακτικη των φανατικων και αλλωτριομενων μαριονετων του σημερινου καθεστωτος.

  *https://texnitoubiou.wordpress.com/2016/03/23/dysf-kondylis/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαβάζω επίσης:
  «Πες τα, ρε Γαβρόγλου!
  Μόνον έτσι καταλαβαίνουν (με ποινές), αυτοί οι θρασύτατοι ρασοφόροι!!!»
  http://xairete.blogspot.gr/2017/08/blog-post_8.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γαβρόγλου:
  Γράφουν ότι καταργείται η προσευχή, όπως και οι σημαίες, τίποτα από αυτά δεν ισχύει, είπε και πρόσθεσε:
  «Σημαίες προφανώς θα έχουμε στα σχολεία. Θα είναι μάλιστα υψωμένες στη διάρκεια όλης της χρονιάς».
  Ωστόσο, για όλη αυτή την παραπληροφόρηση -την «πολιτική με τίτλους», όπως τη χαρακτήρισε- θα έπρεπε να υπάρχουν ποινές, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου καθώς «ο διάλογος με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί τη σημαία και την αριστεία».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι Ενοπλες δυναμεις να τηρησουν τον Ορκο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "" εαν δε το αλας μωρανθει, εν τινι αλισθησομεν ?"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τόση μεγάλη προδοσία, δεν έγινε ΠΟΤΕ!!! Είσαι ο μεγαλύτερος Εφιάλτης των τελευταίων δεκαετιών.Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πόση επιρροή και δύναμη, έχει η ανθρώπινη ματαιοδοξία!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πακη ποτέ δεν πίστευα στο δήθεν θάρρος σου και στην εντιμότητά σου.Να ξέρεις ότι ο μόνος λόγος που θα σε γράψει η ιστορία είναι ότι για την κωλοκαρεκλα που κατεχεις προσωρινά, πούλησες την πατρίδα σου και την ψυχή σου .....ΦΤΟΥ ΣΟΥ.!! είσαι άλλο ένα ανθρωπάκι της πλάκας.!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.