25/8/17

Πόσο πιο απλά


Ο λόγος που απορρίπτω τον κομμουνισμό δεν είναι για τα εγκλήματά του. Αυτά ας πούμε ότι αποτελούν την κακή του εφαρμογή.
Απορρίπτω τον κομμουνισμό (αλλά και τον σοσιαλισμό συνολικά) γιατί ακόμα και η καλύτερη εκδοχή που φαντάζονται οι οραματιστές του, είναι μια ΒΛΑΚΩΔΗΣ ιδεολογία που δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να φέρει ποτέ πρόοδο σε όποιον την εφαρμόσει, παρά μόνο φτώχεια και εξαθλίωση.

Είναι ποτέ δυνατόν να πιστεύεις ότι θα τα παίρνεις από τους πλούσιους και θα τα μοιράζεις στους υπόλοιπους και οι πλούσιοι θα εξακολουθούν να μένουν στη χώρα σου, κόντρα στο συμφέρον τους, και θα εξακολουθούν να παράγουν, πάλι κόντρα στο συμφέρον τους, για να τους κλέβει το κράτος;
Πόσο μεγάλο IQ χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί κάτι τέτοιο, στην εποχή που με μερικά κλικ πολύ εύκολα κεφάλαια και επιχειρήσεις διακινούνται ή αλλάζουν φορολογική έδρα οπουδήποτε στον κόσμο;
Πόσο ανόητος πρέπει να είναι κανείς για να παραμυθιάζεται ότι μπορεί να προοδεύσει μια κοινωνία χτυπώντας και κυνηγώντας τα καλύτερα μυαλά της και τους πιο παραγωγικούς ανθρώπους της;

Και πόσο κοντόφθαλμος πρέπει να είναι για να νομίζει ότι ακόμα και αν κατάσχει κάποια χρήματα και περιουσίες (τσακίζοντας έτσι τις μελλοντικές πηγές εισοδήματος του κρατικού ταμείου και ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ τον εναπομείναντα πλούτο) θα μπορεί να καλύπτει εσαεί τις ανάγκες του κράτους, οι οποίες είναι ΜΟΝΙΜΕΣ άρα ΔΕΝ επαρκούν τα κλοπιμαία από τη φορολογική αφαίμαξη μερικών ετών; 
Κάποια στιγμή οι φορολογούμενοι θα φτωχοποιηθούν εντελώς και η φοροδοτική τους ικανότητα θα εκλείψει. Μετά τι γίνεται; 

Σε κάθε λοιπόν σενάριο, το σοσιαλιστικό-κομμουνιστικό παραμύθι έχει μία και μόνο κατάληξη: φτώχεια-πείνα-εξαθλίωση. Αργά ή γρήγορα. Γιατί τα λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό. Και όταν κυνηγάς αυτούς που τα παράγουν, απλώς ΔΕΝ θα τα έχεις. Είτε επειδή θα σταματήσουν να παράγουν είτε επειδή θα σου κουνήσουν μαντήλι και θα γίνουν μοχλός ανάπτυξης για άλλες οικονομίες, που θα τους καλοδεχτούν με τους καλύτερους όρους.

Είναι το άκρον άωτον την ηλιθιότητας να ποντάρεις το μέλλον των παιδιών σου στην πιθανότητα ότι το κόμμα-κράτος θα κλέβει συστηματικά μια κατηγορία πολιτών κι αυτοί θα συνεχίσουν να διαμένουν ή να φέρνουν την περιουσία τους στη χώρα αυτή για να τους την κλέψουν.

Πόσο πιο απλά να στο πω;


Γιάννης Μανώλης

11 σχόλια:

  1. Πιστευω οτι υπαρχει μια συγχυση στο μυαλο μας αναφορικα με τις ιδεολογιες αυτες και εν προκειμενω με το σοσιαλιστικο-κομμουνιστικο παραμυθι που αναφερει ο αρθογραφος.
    Θεωρω οτι δεν αρκει απλως να αναφερομαστε στους διαφορους -ισμους οπως ακριβως καναμε εδω στο ιστολογιο,ξιφουλκωντας υπερ η κατα ενος -ισμου-.
    Θεωρω βασικο να εξετασουμε κατω απο ποιες συνθηκες γεννηθηκαν οι -ισμοι-,ποτε και που εφαρμοστηκαν και ποιοι τους ενστερνισθηκαν πρωτοι και στρατολογηθηκαν-υπηρετησαν ΩΣ ΛΑΟΣ αυτες τις ιδεολογιες,γιατι ο ΛΑΟΣ δηλ.η μαζα ειναι αυτη που ΑΔΟΛΑ αποδεχτηκε τους -ισμους- ενω αρκετοι ακομα και οι 'εφευρετες' των -ισμων- ,κινηθηκαν σε μεγαλο ποσοστο απο ιδιοτελεια,τυχωδιοκτισμο η οποιαδηποτε αλλη σκεψη στο μυαλο τους.
    ΟΙ ΛΑΟΙ λοιπον εχοντας μια θλιβερη και αναξιοπρεπη διαβιωση ηταν απολυτως ετοιμοι να δεχτουν το κατι καινουργιο που τους υποσχοταν λιγο παραδεισο τουλαχιστον και ηταν απλως θεμα καταλληλης στιγμης να το αποδεχτουν.
    Και για να μην αναφερθω σε παγκοσμια παραδειγματα που δημιουργησαν και τους παγκοσμιους και ισχυρους -ισμους,ας θυμηθουμε εδω στην Ελλαδα ποσο προσφορο εδαφος βρηκαν οι φανφαρες του -μαζι θα κυβερνησουμε-καηκαν οι φακελλοι της ασφαλειας-ΕΟΚ και ΝΑΤΟ κλπ.
    Αν δεν ειχαν περασει 40 χρονια 'πασπαλισμενα' με τις μακακιες της δεξιας,θα ηταν ο λαος ετοιμος και με ανοιχτο το στομα να καταπιει οτι σανο του ριξουν ?.
    Εχουμε μαθει ομως να κραταμε τα τελευταια και να τρωγομαστε σε αυτα ενω το 'συστημα' συνεχως εξελισσεται και ειναι απλως θεμα χρονου και καταλληλης στιγμης να μας πλασσαρει τον καινουργιο -ισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτικό συμφωνώ. Έβγαλες αυτά που είχα στο μυαλό μου Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  2. Αγαπητε μανωλη εχεις μπερδεψει τα παντα στο μυαλο σου.εχεις μπερδεψει και παρεξηγησει πολλες εννοιες.επειδη λοιπον τα εχεις παρανοησει τα πραγματα δεν θα δωσω απαντησεις.απλα προσπαθησε να διαβασεις και να κατανοησεις απο την αρχη τα θεματα.θα παρει χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγο πιό απλά κυρ Μανώλη, μία προσπάθεια ακόμη παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο πιο απλά αγαπητοί μου;
    Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ανθεί και το κίνημα(;) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...
    Εις υγείαν των κορόιδων που πληρώνουν, π.χ. η μετριότης μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματήστε να διαιρείται επιτέλους!
      Όσοι αποφασίζουν να μην πληρώσουν είναι ελεύθεροι άνθρωποι κι έκαναν μια επιλογή.
      Το ίδιο κι όσοι αποφάσισαν να πληρώσουν.
      Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος από τους δύο πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάνει λάθος επιλογή!

      Διαγραφή
    2. Οι επιλογές είναι καλές ή κακές, αλλά φαίνονται μετά...
      Πιστεύω πως σας είναι γνωστό ότι ο Τζάμπας απεβίωσε.
      Κατά τα άλλα σας ζητώ συγνώμη που σας "διαίρεσα" και σας έβαλα σε διχόνοια...

      Διαγραφή
  5. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει Κομμουνισμό. Δεν γίνεται να έχεις κομμουνισμός και να απαγορεύεις την ελευθερία μετακίνησης και να κρατάς τους ανθρώπους με το ζόρι μέσα στο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πλούτος πάντα φέρνει ζήλια,εχθροπάθεια,εγωτικότητα,αλληλοσπαραγμό,διαίρεση.Δ ι χ α σ μ ό.Δεν προσφέρει αληθινή γνώση,όμως.Συνιστά αυταξία που,όποιος το νεμηθή καταλλήλως,θα δοξασθή και θα φημίζεται για την αναρίθμητη προσφορά του προς το ανθρώπινο ον και γένος(η φιλανθρωπία των οργανωσιακών με τα Φιλόπτωχα και τα συσσίτια).Γι'αυτό και τον καπηλεύονται μερικοί προκειμένου για να 'πετύχουν πάση θυσία τις έκνομες επιδιώξεις των(η ηγεσία και η κλίκα συνήθως μέσα 'στην ιστορία του φθίνοντος ανθρώπου και ασθμαίνοντος προσώπου).Δεν είναι τυχαίο που παρασυρόμαστε ως λαός πάντοτε από άναρθρες κραυγές(εύκολο).Ίσως ν'αποτελή και ευεργεσία(πραγματεία)για την επάνοδο 'στην ευταξία μέσω της αποκτηθείσης σοφής εμπειρίας,εμπειρικότητος,του κατακτηθέντος εμπειρισμού(από τα παληά και όλως 'λησμονημένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ότι ο κομουνισμός είναι αποτυχημένο σύστημα από τις ρίζες του δε σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει αυτός ο ανεξέλεγκτος πλουτισμός και αυτή η ατέρμονη συγκέντρωση εξουσιών σε κάθε έναν που έχει "μαζέψει" πλούτο.

    Από το ένα άκρο στο άλλο. Σε πιο σημείο της σκέψης μας ο φασισμός της κομμούνας εξάγνισε τον φασισμό της "αριστοκρατίας"των πλουσίων;

    Από την ιδεολογία του "φάε τον πλούσιο" στην ιδεολογία του"αποθέωσε τον πλούσιο"... Ξεχνάμε ότι ο πλούτος αποτελεί εργαλείο και όχι βιολογικό προσόν.

    Μα καλά, μέσος δρόμος δεν υπάρχει στα μυαλά μας;

    Η δημοκρατία έχει πολλούς εχθρούς, όχι μόνο τον κομουνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. There are some limits in human thought.The richest people globally can't find for sure joy(someone great must bring happiness to world-and this is always ''must''..-and regenerate the nation-ethnie),searching for enemies,while pseudo-communists,traditionally,have had concentrated their efforts in order to steal and kill them(as they believe).Democracy isn't a Republik.We should see how to educate our children,make families,create an environment friendly for everyone who wants to learn about our heritage,the thesaurus of our monuments,our nature and let the politics and political systems for those who suddenly became leaders of the night.The journalists are often behind the mirror of glorious events of time(intelligence of speech and words of vanity),so fake to change the daily reality of their poor country.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.