23/8/17

Αμερικανοί βουλευτές στηρίζουν τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

  • (Φωτ.: AP / Petros Karadjias)
Τη στήριξή τους στην Κύπρο, το δίκαιο αγώνα της και το δικαίωμά της να αξιοποιεί τους πόρους εντός της ΑΟΖ της, εξέφρασαν δύο Αμερικανοί βουλευτές με επιστολή που απέστειλαν προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η Τουρκία, ούτε καμία άλλη χώρα, έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί το συγκεκριμένο δικαίωμα της Κύπρου, σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Έντουαρντ Ρόις και το μέλος της Επιτροπής Έλιοτ Ένγκελ.
«Οι διενέξεις και η αναταραχή αποτελεί μακρά ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου όμως μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνεργασία. Με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ να εργάζονται μαζί αυτοί οι πόροι προωθούν την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και σε όλη τη Μεσόγειο. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην τουρκική παρεμβατικότητα υπονομεύσει αυτό τον στόχο» γράφουν.
Στην επιστολή ημερομηνίας 16 Αυγούστου 2017, οι δύο Αμερικανοί Βουλευτές εκφράζουν επίσης ισχυρή υποστήριξη στις στενές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ και εκτιμούν «τη σταθερή σας δέσμευση ως προς τις ισχυρές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κύπρο και προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί σας σε αυτά και σε σειρά άλλων ζητημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.