7/8/17

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη - Ποια πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα επιδιώκουν το κουκούλωμα της συμμορίας που κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο εφοριακών-πολιτικών-δημοσιογράφων που θέλει ντε και καλά την καταδίκη Σαββαΐδου;

Ερωτηματικά για τη βιομηχανία αναιρέσεων με συγκεκριμένη στόχευση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη
Στην περίπτωση Σαββαΐδου η αναίρεση ασκήθηκε μία ώρα προτού λήξει η προθεσμία των 30 ημερών που είχε στη διάθεσή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ο πόλεμος δύο εταιρειών, τα κυκλώματα των εφοριακών και ένα πολιτικό σκάνδαλο
Τρεις υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν κανένα κοινό σημείο μεταξύ τους συνδέθηκαν από την  Ξένη Δημητρίου, με έναν τρόπο που αφήνει ανοιχτό το ερώτημα για πολιτική παρέμβαση. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά δύο αποφάσεων Συμβουλίων Εφετών και μιας απόφασης Τριμελούς Πλημμελειοδικείου λόγω νομικών σφαλμάτων και έλλειψης της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας που απαιτεί το Σύνταγμα. Πρόκειται για τις αθωωτικές αποφάσεις που αφορούν τον Ανδρέα Γεωργίου, την Κατερίνα Σαββαΐδου και τον Γκίκα Χαρδούβελη.
Η «ανεπαρκής αιτιολόγηση»

Η κάθε υπόθεση έχει προφανώς τα δικά της χαρακτηριστικά, ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι έμπειροι δικαστές, και μάλιστα στις δύο πρώτες περιπτώσεις εφέτες, κατηγορούνται ότι δεν μπόρεσαν να αιτιολογήσουν πλήρως την απόφασή τους - η ανεπαρκής αιτιολόγηση μιας απόφασης αποτελεί όνειδος για οποιονδήποτε δικαστή και έχει επιπτώσεις στην εξέλιξή του. Υπάρχουν όμως και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κινούν το ενδιαφέρον στις παραπάνω υποθέσεις. Στην περίπτωση Σαββαΐδου, παραδείγματος χάριν, η αναίρεση ασκήθηκε μία ώρα προτού λήξει η προθεσμία των 30 ημερών που είχε στη διάθεσή της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει αν θα ασκήσει αυτή την αρμοδιότητά της.

Αγνωστο παραμένει ποια νομικά σφάλματα εντόπισε η κυρία Δημητρίου στο βούλευμα (1190/2017) που απάλλασσε από τις κατηγορίες την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων. Τώρα αρμόδιο να κρίνει αν θα παραπεμφθεί ξανά σε νέα δίκη είναι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Αν συμβεί αυτό θα αναβιώσει η κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που της είχε αποδοθεί αρχικά.       

Η κυρία Σαββαΐδου απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 22 Οκτωβρίου 2015, με βαρείς υπαινιγμούς, έπειτα από την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, όχι επειδή «πάγωσε» το πρόστιμο ύψους 78 εκατ. ευρώ της εταιρείας Gennet όπως άφηναν τότε να διαρρεύσει κυβερνητικοί παράγοντες. Αλλά γιατί διέταξε λίγο πριν την παραγραφή της υπόθεσης να γίνει διασταυρωτικός έλεγχος στις τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι άλλες δύο ήταν η «Οδέττη Ν. Πετρίδη» και η «Καπνεμπορικές Επιχειρήσεις», οι οποίες αλληλοκατηγορούνταν για τοκογλυφία και εικονικές συναλλαγές.

Τότε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου, είχε δηλώσει ότι «σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημοσίους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον». «Σε αυτήν τη χώρα» σημείωσε «υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν». Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αντέδρασε με ανακοίνωση στην οποία υπογράμμιζε ότι η παρέμβαση της κυρίας Γεροβασίλη «προκαταλαμβάνει την απόφαση της Δικαιοσύνης και είναι πρωτοφανής και ευθεία παρέμβαση τόσο στην ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ όσο και κυρίως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - Σαββαΐδου είναι προφανές ότι είχε πέραν των άλλων και πολιτικό υπόβαθρο. Η κυρία Σαββαΐδου μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε σύμβολο διεφθαρμένου δημοσίου λειτουργού και επιχειρήθηκε η ηθική και επαγγελματική της εξόντωση, μέχρι που βγήκε το απαλλακτικό βούλευμα από δικαστικό συμβούλιο αποτελούμενο από πέντε εφέτες. Είναι δυνατόν πέντε εφέτες να μην μπόρεσαν να γράψουν σωστά μια απόφαση για την οποία γνώριζαν ότι υπήρχε έντονο πολιτικό ενδιαφέρον;

Επιπλέον από τον επανέλεγχο που διέταξε η κυρία Σαββαΐδου έχουν καταλογισθεί πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων και οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε πώς προκύπτει βλάβη του δημοσίου συμφέροντος; Η συγκεκριμένη αναίρεση ασκήθηκε και σε μια περίοδο κατά την οποία εκκρεμεί η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που κατέθεσε η κυρία Σαββαΐδου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οσο για τον κ. Χαρδούβελη, η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του αφορά την περίοδο που ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Δικαστικά η υπόθεση αυτή ακολούθησε την πορεία δεκάδων όμοιων υποθέσεων συμβούλων υπουργών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να υποβάλουν συμπληρωματικά «πόθεν έσχες» και όλοι αθωώθηκαν. Γιατί ασκήθηκε αναίρεση μόνο για τη συγκεκριμένη και όχι για όλες τις ομοειδείς αποφάσεις;  

Η επίσκεψη Θάνου

Η κυρία Δημητρίου με τις αναιρέσεις που άσκησε προκάλεσε πολλές συζητήσεις, διότι θέτει σε δικαστική ομηρεία αλλά και σε πολιτική εκκρεμότητα τους Γεωργίου, Σαββαΐδου και Χαρδούβελη. Στις 20 Ιουλίου, την επισκέφθηκε στο γραφείο της η Βασιλική Θάνου.

Το αντικείμενο της συζήτησης δεν έγινε γνωστό αλλά τα δημοσιεύματα των ημερών ανέφεραν ότι υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την πρώην πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία πλέον κατέχει τη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού.

Και ότι η διαφωνία ενδεχομένως να αφορούσε την αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση Γεωργίου, η οποία εξέθετε την κυβέρνηση. «Υπήρξε πράγματι διαφωνία ή μήπως έγινε συνεννόηση; Πώς εξηγούνται αυτές οι ωμές παρεμβάσεις;» διερωτώνται πολιτικοί και νομικοί κύκλοι.

Συναγερμός στις Βρυξέλλες, βολές από το ΕΛΚ

Η κατάσταση στην ελληνική Δικαιοσύνη και οι σκιές που έχουν δημιουργηθεί για κυβερνητικές παρεμβάσεις, έπειτα και από τις λεκτικές επιθέσεις τις οποίες δέχθηκαν τα ανώτατα δικαστήρια από υπουργούς αλλά και από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε για «θεσμικά εμπόδια», έχουν χτυπήσει καμπανάκια συναγερμού στις Βρυξέλλες. Ανησυχία προκαλεί και ο πόλεμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο ενεπλάκη και η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της ανησυχίας που έχει εκφράσει η Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου, και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Και αυτό επειδή τα «μαύρα πρόβατα» της ΕΕ σε επίπεδο δικαιωμάτων και θεσμών, οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, ανήκουν στη δική τους πολιτική οικογένεια.

Οπως μεταδίδουν κοινοτικές πηγές, αναμένεται τους προσεχείς μήνες το ΕΛΚ να σηκώσει επικοινωνιακά το θέμα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και τις απόπειρες να καμφθεί η ανεξαρτησία των θεσμών από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Αριστερά, μέλος της οποίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους  Σοσιαλδημοκράτες  που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα στα ευρωπαϊκά όργανα.

Ηδη οι πρώτες βολές έπεσαν σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Αν η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες γίνει εχθρική για την ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι το ΕΛΚ ελέγχει όλα σχεδόν τα κρίσιμα κέντρα λήψης αποφάσεων, ο πόλεμος φθοράς μπορεί να έχει απροσδιόριστες συνέπειες και να δυναμιτίσει την ομαλότητα που δηλώνει ότι επιδιώκει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αναταχθεί η οικονομία.
ΒΗΜΑ

18 σχόλια:

  1. Ανησυχεί η Ευρωμαφία ;

    Κάτι σωστό θα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά ευρωμαφία.
      Ανησυχεί μια συμμορία, που έστησε την απάτη.
      Υπουργός της κυβέρνησης, δούλευε λογιστής στην εταιρεία που έκανε την απάτη.
      Μιλάμε για σκανδαλάρα, που δεν πρόκειται να την κουκουλώσουν τα σταλινοφασιστικά κυκλώματα.
      Άστα αυτά για την ευρωμαφία, αυτή συνεργάζεται μια χαρά με το κύκλωμα Τσίπρα-Καμμένου-Παππά-Τσαλακώτου.
      Μην αποπροσανατολίζεις.
      Διάβασε τα σχετικά.
      Η συμμορία θα ξεσκεπαστεί, όση μελάνη κιαν αμολάτε ορισμένοι, για ευρωμαφίε ςκλπ.
      Η μαφία είναι για την ακρίβεια ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚομαφία.
      Περίμενε τις εξελίξεις και θα δεις.

      Διαγραφή
    2. Μα αν η "συμμορία που κυνηγάει" το αστέρι είναι ντόπια και κυβερνητική, και η Ευρωμαφία συνεργάζεται θαυμάσια με αυτή την ντόπια και κυβερνητική συμμορία, τότε γιατί ανησυχεί ;

      Ή μήπως ανησυχούν απλώς λόγω συνήθειας, και ετοιμάζουν το νέο προαπαιτούμενο ;

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε Σαββα δεν γνωριζω την υποθεση Σαββαιδου και δεν εχω κανενα λογο να αμφισβητησω τα οσα λες. Ομως ο συσχετισμος της με την υποθεση Γεωργιου μονο αθωος δεν μου φαινεται και ειναι καταφανως προπαγανδιστικου χαρακτηρα. Στην υποθεση Γεωργιου, οπως διεξοδικα τεκμηριωνεται σε προσφατο αρθρο του Βιλλιαρδου που αναδημοσιευσες, υπαρχουν πολλα σκοτεινα σημεια που πρεπει να διερευνηθουν και να απασχολησουν τη δικαιοσυνη. Το οτι καποια ξενα (και εγχωρια) κεντρα θελουν για προφανεις λογους να κλεισουν την υποθεση δικαιολογει κατα τη γνωμη μου και τον αστηρικτο συσχετισμο της με αλλες (πιθανως αμαρτολες) υποθεσεις για να ολωσογν τα νερα...







      Διαγραφή
    4. Ντιμιτρι και βέβαια ανησυχούν. Φάνηκε από την υπόθεση Γεωργίου/ΕΛΣΤΑΤ που του πληρώνουμε και τα δικαστικά έξοδα για να μην τσαντίστεί καμια μέρα και λαλήσει εναντίον των προισταμένων του....

      Διαγραφή
  2. Δέν ἔχει καμία σχέση ὁ Φάντης μέ τό ρετσινόλαδο. Κάθε περίπτωση δικογραφίας εἶναι κατά κανόνα, κατ'ἀρχήν, ξεχωριστή.
    Γιά νά συνδεθοῦν ἀπαιτοῦνται στοιχεῖα. Ὑπάρχουν;
    Δέν ἀρκοῦν ἁπλές ὑπόνοιες, ἐνδεχομένως πολιτικῶς στρατευμένες.
    Δέν ἀρκεῖ ὅτι κάποιοι ἐνδεχομένως ἐπιθυμοῦν νά προβληθῆ ἐπικοινωνιακῶς ἕνας συσχετισμός διαφορετικῶν δικογραφιῶν, προκειμένου νά ἐπωφεληθοῦν πολιτικῶς ἀπό τήν σύγχυση νομικῶς ἀσχέτων μεταξύ τους θεμάτων.
    [ Χαρακτηριστικό εἶναι, ὅτι στό ΒΗΜΑ, στήν ηλεκτρονική ἔκδοση, ὑπάρχει ὁ κατ' ἐμένα ἐντελῶς παραπλανητικός τίτλος "Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη - Ερωτηματικά για τη βιομηχανία αναιρέσεων με συγκεκριμένη στόχευση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου"].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι η γνωστη...ελα ελενη μου?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο δύσκολο ή πόσο "αυθαίρετο" είναι να υποθέσει ο μέσος σκεπτόμενος πολίτης ότι, χολώθηκε η κυβερνητική μαφία που δεν κουκουλώνον τα Δικαστήρια την υπόθεση Γεωργίου και την αφήνουν να δηλητηριάζει την σχέση της με τα "ευρωπαϊκά" (;;) αφεντικά, κατά το πώς τα συμφώνησαν με τον Τσαλκμένο;;
    Και ανέλαβε η Βασίλω (τι την διορίσαμε ντε;) να βρεί άλλην δικογραφία για ν' αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών και να προσπαθήσει να "συμψηφίσει" τα ασύνδετα; Μιά και δυό τρέχει βρίσκει την φιλενάδα της και τής λέει: "φιλεναδα το και το: Αναίρεση για τον Αντρεούλη τής προοδευτικής παράταξης; Τρέξετε να βρείτε και μιάν ανίρεση εναντίον κάποιου/ας από την "δεξά" .
    Μα πέρασε η τριακονθήμερη προθεσμία!;
    Όχι δεν πέρασε ακόμη: έχουμε μιάν ολόκληρη ώρα μπροστά μας: μπουμπουνίστε μιαν αναίρεση κατά Σαββαΐδου.
    Και όλα προχωρούν . "Ολίγον" στραβά βέβαια , αλλά αρμενίζουμε.
    Άξια τα οδοιπορικά τής άμισθης "μετά τρούλου" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀπό ποῦ προκύπτει ὅτι συμφώνησαν ὅταν μίλησαν; Αὐθαίρετο μοῦ φαίνεται. Σέ τέτοιες ὑψηλές ἀλλά καί ὑπεύθυνες θέσεις, οἱ ἄνθρωποι διαφωνοῦν καί φιλικά καί πραγματικά, νομικά, ἀρκετά συχνά.
      Ἀπό ποῦ λοιπόν πορκύπτει ἡ ταύτιση ἀπόψεων καί δή "γραμμῆς"οπως ὑπανίσσεται σαφῶς τό δημοσίευμα τοῦ Βήματος, μεταξύ ἀφ'ἑνός μέν τῆς πρώην Προέδρου Αρείου Πάγου (μέ , ἀποδεδειγμένες τώρα, ἐνεργεῖς βλέψεις της...), καί ἀφ' ἑτέρου τῆς Εἰσαγγελέως τοῦ Ἀρείου Πάγου;
      Ἡ τελευταία τόλμησε καί κάνει τό καθῆκον της στό θέμα Γεωργίου.
      _Πιό πιθανό λοιπόν μοιάζει, νά διαφώνησαν καί στό θέμα Γεωργίου καί στά λοιπά, καί δή στό θέμα Σαββαΐδου. Ἔτσι μοῦ φαίνεται - ἀνεξάρτητα τοῦ ὅτι ἐνδέχεται σφόδρα, μέ βάση ἐπισημάνσεις νομικῶν τεχνικῶν κενῶν στό θέμα Σαββαΐδου ἀπό τήν πλευρα τῆς πρώην Προέδρου, νά ἐνήργησε (πάλι) κατά τό καθῆκον της ἡ κα Εἰσαγγελεύς.
      ΥΓ. Κάποιοι, σημειῶσθε, ἐπιτηδες πετροβολάνε τούς θεσμούς πού ἀκόμη λειτουργοῦν παρά τά πολλά προβλήματά τους, ὥστε νά γκρεμίσουν καί ὅτι ἔχει μείνει ὄρθιο σέ αὐτόν τόν τόπο. Ἠ πρώην κα Πρόεδρος ἀκολουθώντας κακά παραδείγματα, "πετροβολήθηκε" μόνη της δεχόμενη θέση οὐσιαστικῆς πολιτικῆς ἐπιρροῆς καί ἐξουσίας. Ἡ Εἰσαγγελέας τοῦ Ἀρείου Πάγου, προφανῶς κάποιους ἐνοχλεῖ καί αὐτοί θά ἤθελαν ἄμεσα τήν ταύτισή της μέ κάτι τό δεοντολογικῶς ἀρνητικό καί πάντως πολύ ἐπιλήψιμο γιά ἐν ἐνεργεία Εἰσαγγελέα τοῦ Ἀρείου Πάγου - οὔτως ὥστε νά εξουδετερωθῆ καί αὐτή (νά ὁρισθῆ δέ ἄλλη στήν θέση της...ἐδῶ καί τώρα!), ἀλλά καί κάθε εὔλογη δικαστική ἀντίδραση.

      Διαγραφή
    2. Όλες αυτές οι αναφορές είναι εικασίες στηριζόμενες σε εκτιμήσεις επί τή βάσει όσων ολίγων ή περισσοτέρων γνωρίζουμε . Εν προκειμένω μπορούμε να αναρωτηθούμε : Η κυρία που έχει την θέση τού Εισαγγελέως τού Αρείου Πάγου πώς απέκτησε αυτήν την θέση; Μήπως κατ’ επιλογή τής Κυβερνήσεως; Είναι δεδομένη η θετική απάντηση . Το γεγονός αυτό είναι ικανόν να την προδιαθέτει σε συνεργασιμότητα προς το Συριζανελικόν “κονκλάβιο”; Προφανώς ναι, χωρίς να αποκλείει την περίπτωση και διαφοροποιήσεων της , ιδίως σε ακραία διλήμματα συνειδησιακής συνεπείας. Στο πλαίσιο αυτό προφανώς έδρασε κατά τού φαινομένου (εκ πολλών ενδείξεων) ως σφόδρα υπόπτου για αθέμιτες πολιτικο-οικονομικές συναλλαγές Ανδρέα Γεωργίου και τού απαλλακτικού βουλεύματος . Η ενέργεια αυτή τής εν λόγω κυρίας ενόχλησε την κυβερνητικήν ομάδα; Βεβαίως ναι, διότι η τελευταία είχε ήδη δεχθεί τις αδιανόητες επικυριαρχικού χαρακτήρος παρεμβάσεις δανειστών και λοιπών τροϊκανικών κύκλων προς προστασία του από δικαστικές έρευνες και διώξεις, μέχρι σημείου μάλιστα και τής αναδοχής των δικαστικών εξόδων που αυτό προβάλλει ότι δαπάνησε για τις δίκες στις οποίες ενεπλάκη από την γενικότερη Δικαστική έρευνα που ασκήθηκε νόμιμα στην Ελλάδα σχετικά με θέματα αφορώντα εμμέσως και αμέσως και δικές του ενέργειες ή παραλείψεις ˙ από αυτά διαπιστώνεται (μέχρις σημείου σχεδόν πλήρους αποδείξεως) ότι, η συριζανελική κυβερνητική χορεία στην περίπτωση Ανδρ. Γεωργίου ταυτίζεται με τις θέσεις των τροϊκανικών (“θεσμικών”) κύκλων και κυκλωμάτων . Εξ αυτών ευχερώς οδηγούμεθα στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και όλα τα επιτελικά όργανα και εργαλεία σφοδρότατα ενοχλήθηκε από την αναίρεση την οποίαν άσκησε η προαναφερομένη Εισαγγελεύς . Επακολουθεί η γνωστή (datum) επίσκεψη τής δορυφορούσης τις πρωθυπουργικές δυνάμεις πρώην και εκουσίως αυτοκαταργηθείσης δικαστού ˙ οιονεί θεσμικώ τω τρόπω, επισκέπτεται εις το υπηρεσιακό γραφείο της την ως άνω εν ενεργεία Υψηλή εισαγγελική λειτουργό ˙ τι διημείφθη μεταξύ των δύο βεβαίως αγνοούμε . Δυνάμεθα να υποθέσουμε κάτι; Όχι αλλά μπορούμε να οδηγηθούμε σε κάποια αρκούντως βάσιμα συμπεράσματα, εκ των επακολουθησάντων νέων γεγονότων (data) ˙ ήτοι , μεταξύ άλλων, τής άσκησης αναιρέσεως κατά τού απαλλακτικού υπέρ τής κας. Αικατερίνης Σαββαΐδου Βουλεύματος. Τις η κα. Αικατερίνη (Σαββαΐδου); Ενοχλητική τις κρατική λειτουργός, κατ’ ανάθεση, εξ επιλογής “δεξιάς” κυβέρνησης , εξαναγκασθείσα σε παραίτηση από προηγούμενο συριζανελικό κυβερνητικό σχήμα, αστέρια τού οποίου μετά μανίας είχαν επιτεθεί εναντίον της (μέχρις γραφικότητος) . Υπάρχει κάτι παράδοξον εις την άσκηση τής αναιρέσεως αυτής, την οποίαν αρμοδίως άσκησε η κα. Ξένη Δ. ;
      Υπάρχει κάτι εμφανώς περίεργο: Η σχετική προθεσμία έληγε την ημέρα κατά την οποία ασκήθηκε η αναίρεση και η άσκησή της έλαβε χώρα μιάν ώρα πριν λήξει η αντίστοιχος εργάσιμος ημέρα. Είναι αυτό ύποπτο; Ναι , υπό το φώς τής σκοτεινής επισκέψεως τής οδοιπορούσης παρατρεχάμενης τού γραφείου τού πρωθυπουργού . Μπορεί αυτό να οδηγήσει σε συμπεράσματα; Τεκμηριωμένα όχι βεβαίως, αλλά σε εικασίες και εκτιμήσεις σφόδρα βάσιμες ναι.
      Και ποιες είναι αυτές οι εκτιμήσεις; Ότι αυτή η δεύτερη αναίρεση ασκήθηκε προφανώς για να “μαλακώσει τον πόνο” τής κυβέρνησης (η οποία ως είπαμε διόρισε την κυρία που την άσκησε) από την προηγηθείσα δυσάρεστη άλλην αναίρεση κατά τού Ανδρεούλη . Υπάρχει κάτι που ενισχύει (υποθετικά) αυτήν την εκτίμηση; Ναι το γεγονός ότι αφού είχε ασκήσει την πρώτη αναίρεση κατά συνείδηση, ενδεχομένως η επομένη να ασκήθηκε προς κατευνασμό τής φίλης κυβερνητικής ομάδος και τής πικραθείσης φιλενάδας της πρώην συναδέλφου της . Εικασίες βεβαίως, πλην όμως ερειδόμενες σε γεγονότα και βέβαια στο μέτρο που αυτά είναι ανακοινώσιμα και συζητήσιμα.
      Κατόπιν αυτών είναι ο χαρακτηρισμός τού ως άνω σχολιασμού ως δήθεν αυθαιρέτου δίκαιος και βάσιμος;

      Διαγραφή
  5. Eν αναμονη εξελιξεων λοιπον για νεα σκανδαλα!

    Ωστοσο για να δουγμε μερικα παραδειγματ για να δουμε την Ηθικη Αριστερα πως παραγει δειγματα μαφιας η για να το πουμε καλλιτερα δειγματα ορκου σιωπης μεταξυ κατεργαρεων για να παραμεινει στην εξουσια:

    1.Η αλλωση της εκτελεστικης εξουσιας εγινε απο τον ΣΥΡΙΖΑ και η ευρυθμη λειτουργια της κυβερνησης ειναι φανερη πια σε ολους μεσα απο πολιτικες αλλα και πολιτειακες ανωμαλιες:μαιμου δημοψηφισμα,προσπαθεια κατασυκοφαντισης πολιτικων αντιπαλων απο ηθικους κομισσαριους και φισικα αμοραλισμος (για παραδειγμα η βουλευτης και υπουργος γεροβασιλη,που το στομα της δεν φρεναρει οταν συκοφαντει ), τελικα διατηρουσε ιατρικο κεντρο ακομα και σαν βουλευτης σε αντιθεση με το αρθρο 57 του Συνταγματος*.Το Συνταγμα το εγραψαν κανονικα ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστας και ο ΠτΔ το καταπιε?

    Αρθρο 57

    ...Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία:α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα κλπ...

    Το σκανδαλο Παππα-Καλογριτσα για τον ελεγχο των ΜΜΕ δεν ειναι πολιτειακη ανωμαλια (νομοθεσια περι ΕΣΡ), οπου ενας υπουργος αυθαιρετα εγινε αδειοδοτης,κηρυξε εναν διαγωνισμο και ενας αμφιλεγομενος επιχειρηματιας εμφανισθηκε με εγγυηση τα βοσκοτοπια - που μαλλον δεν ηταν και δικα του- στην Ιθακη, για να παρει μερος ωστε ο καθε Παππας να προπαγανδιζει ελευθερα οπως η ΕΤ1 και το παλιο πρακτορειο ΤΑΣΣ ?

    Η παραπανω παρανομια-σκανδαλο και η αποδοχη της απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστας δεν ειναι δειγμα πολειτιακης ανωμαλιας και σηψης για τις αριστεραντζες?

    2. Εγινε προσπαθεια να αλωθει η δικαστικη εξουσια απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστας οταν η προεδρος του Αρειου Παγου (η οποια μαλλον ειχε προτεινει και την αντισυνταγματικη αυξηση του οριου ηλικιας των δικαστων), τοποθετηθηκε αμεσως μετα την ληξη της θητειας της σαν νομικος συμβουλος του Πρωθυπουργου?
    Η παραπανω τιμια μεν αλλα ανηθικη πρακτικη και η αποδοχη της απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστας δεν αποτελη ενδειξη συμπαιγνιας σε ανωτατο βαθμο μεταξυ Δικαιοσυνης και Κυβερνησης? Η επισκεψη της πρωην προεδρου-λιγες μερες μετα την τοποθετηση της στο πρωθυπουργικο γραφειο- και η συναντηση της με την Εισαγγελεα του Αρειου Παγου ηταν τυπικη αραγε η υπηρεσιακη (?)
    Τα παραπανω δεν ειναι ενδειξη ενορχηστρωσης ενεργειων για τις αριστεραντζες?

    3.Στο νομοθετικο εργο της κυβερνησης τελος συμπεριλαμβανονται σε καθημερινη βαση,μνημονιακα μετρα,φορομπηχτικοι νομοι, καθιερωση του σεξουαλικου ριζοσπαστισμου (!),νομοθετικες ρυθμισεις ελαφρυντικες για εμπορους ναρκωτικων, δολοφονους κλπ.Τα παραπανω δεν ειναι ενδειξη γενικης ανωμαλιας για τις αριστεραντζες?Δεν φοβουνται οτι εχουμε παρει την κατηφορα χωρις φρενα και καποια στιγμη θα το πληρωσουμε ολοι μαζι σαν κοινωνια?


    Τελικα θα γινουμε Βενεζουελα η χειροτερα?

    *http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-59/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν η τωρινή Δικαιοσύνη αντιμετωπίσει τον δίκαιο εαυτό της, τότε θα μάθουμε πολλά.

      Διαγραφή
  6. Εάν οι Έλληνες συμ-μορφούνται ακόμ' από το Βήμα και τις Καθημερινές κυράτσες,τότε και υπάρχουν σοβαρές ελπίδες ανακάμψεως του πολυταλαιπωρηθέντος έθνους.Η mafia είναι η καλύτερη απόδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κερασάκι 'στη δια-κομματική(αυτο-διαφημιστική)τούρτα(όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και με τον τηλεοπτικό χρόνο που μοιράζεται μεταξύ των ρεταλίων της κοινωνίας).Οι θεσμοί υπάρχουν.Η σκανδαλοθηρία οργιάζει.Οι δικαστίνες είναι δειλές(εκτός του ότι έχουν άνδρες πλουσίους αλλά γέρους..).Δεν ερωτεύονται.Μισθωτές και συνταξιούχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αριστεία που...είπαμε προάγεται(κατέστη πραγματικότης αμείλικτος):

    http://www.fimes.gr/2017/07/eforiakos-kriti-staurolexo/
    http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/skandalo-sti-thessaloniki-esvisan-xreos-1-000-000-se-epixeirimatia-gia-kakoyrgima-diokontai-6-eforiakoi/1027585/
    http://directnews.gr/greece/15667-eforiakoi-katadikasthkan-se-10-xronia-katheirksh-gia-to-skandalo-me-th-stet.html
    http://ntokoumenta.gr/politiki/o-martinhs,-o-dhmarchos,-o-eforiakos,-oi-arpages-theretrwn-kai-h-dikaiosunh-twn-epwnumwn
    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/telestet.html
    http://www.dw.com/el/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%89%CE%BD/a-38685932
    https://www.thepressproject.gr/article/114645/Germania-To-skandalo-VW-sunexizetai-me-tin-Porche
    http://www.kefalonitikanea.gr/search/label/%CE%A3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1
    http://www.documentonews.gr/article/skandalo-siemens-omofwna-enoxos-gia-xeplyma-mayroy-xrhmatos-o-tasos-mantelhs
    http://www.newsjs.com/gr/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7/dgVKv4ZaV6d1ReMbQnaZ_CPnxfYdM/
    http://www.tribune.gr/history/news/article/351978/ta-skandala-tis-chountas-7-chronia-arpachti-ke-chora-sto-gypso.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από χθες οι Financial Times ανέλαβαν την στήριξη του Γεωργίου (της ΕΛΣΤΑΤ) ,δεν λυπάμαι ούτε στον Στουρνάρα, ούτε τη Σαββαίδου, ούτε και τον Χαρδούβελη ... άκρη θα βρουν . Έχουν πλάτες που λέει και ο λαός μας . Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η προσπάθεια ηρωοποίησης των , με υπερβολές του τύπου (βλ αρθρο βημα.... πολιτική τους ομηρεία...-δηλαδή οι Στουρνάρας, Σαββαίδου, Χαρδούβελης και Γεωργίου έχουν πολιτικές βλέψεις... υπερβολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλληνα φορολογούμενε
      θα σου συνιστούσα ν αμην κάνεις τον έξυπνο.
      Η υπόθεση της Σαββαΐδου είναι υπόθεση μιας συμμορίας που δρά στα κόμματα, το κράτος, τα ΜΜΕ και δυστυχώς πιέζει και τη Δικαιοσύνη, που ολοι μαζί προσπαθούν να κουκουλώσουν μια σκανδαλάρα του ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ.
      Μην σχολιάζεις πράγματα που δεν γνωρίζεις.

      Διαγραφή
  9. Μόνο σκιές πάνω από την Δικαιοσύνη;
    Μαύρη πίσα έχει πέσει και δεν την βλέπουμε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.