4/8/17

Πάει και ο εθνικός ύμνος από τα σχολεία - Σειρά έχει η προσευχή και η σημαία

Μετά τη μετωπική για τους σημαιοφόρους με κλήρωση
Παιδεία: Τέλος στη διαγωγή και την έπαρση σημαίας - Τι θα ισχύει για την πρωινή προσευχή
Με το Προεδρικό Διάταγμα του Κώστα Γαβρόγλου ορίζεται ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες» 
Μετά την... αριστεία και τη μετωπική σύγκρουση των κομμάτων για τους σημαιοφόρους με κλήρωση, το υπουργείο Παιδείας έρχεται να ανάψει νές φωτιές καθώς καταργεί από τα δημοτικά σχολεία το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη Γαλανόλευκη. Με λίγα λόγια στο πρόγραμμα των δημοτικών θα τηρείται πλέον το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς τις λοιπές προβλέψεις που υπήρχαν ως σήμερα.
Δηλαδή οι μαθητές το πρωί δεν θα λένε τον εθνικό ύμνο, ούτε έπαρση της σημαίας θα γίνεται καθώς αυτή θα μένει μόνιμα αναρτημένη στον ιστό, όπως σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Ως τώρα προβλεπόταν να μένει η σημαία αναρτημένη όπως στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και να γίνεται επίσημη έπαρσή της με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, αλλά και στις εθνικές και τοπικές εορτές.

Με το Προεδρικό Διάταγμα του υπ. Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Ως προς την πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείου, από τη νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας «κινδύνευσε» και αυτή. Ωστόσο η μετωπική αποφεύχθηκε καθώς δεν κόπηκε από το πρόγραμμα, αλλά ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 18 ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν».

Τέλος και στη διαγωγή 

Το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος και στη διαγωγή των μαθητών, καθώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου που ψηφίστηκε το πρωί της Πέμπτης αναφέρεται ότι «κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των µαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών», ενώ για μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα πιστοποιητικά αυτά θα εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που συνυπέγραψαν άλλοι 27 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, έθεσε το εν λόγω ζήτημα.

Πρώτο Θέμα

19 σχόλια:

  1. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο...μπροστά στα μνημόνια και στα σκληρά μέτρα που εφαρμόζουν, για την πολιτική τους επιβίωση και τη διασφάλιση της καρέκλας τους. Πρέπει στο δρόμο για τις εκλογές, που πλησιάζουν, να φτιάξουν ένα αριστερό αφήγημα και αφού ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνία, μπορούν να το πράξουν, μιας και εφαρμόζουν μια πολιτική πιο δεξιά και από αυτής της Θάτσερ, τα "βάζουν" με τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας....Η Ελλάδα υπήρχε και πριν από αυτούς, θα υπάρχει και μετά από αυτούς....το θέμα είναι οι πατριωτικές δυνάμεις σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για την ελληνική Ιστορία, να ενωθούν και να οργανωθούν διασφαλίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα..Είναι μια ιστορική και αναγκαία πρόκληση, να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές Ελλήνων.

    Υ.Γ: Άνθρωποι οι οποίοι δείχνουν ασέβεια απέναντι στον Εθνικό μας Ύμνο και τη Σημαία, πώς θα ανταποκρθούν στην αντιμετώπιση των Εθνικών μας θεμάτων, του Κυπριακού, του Σκοπιανού; Πώς θα αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο και διογκώμενο πρόβλημα του δημογραφικού, που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και οικονομία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τσεργίνη, στις "πατριωτικές δυνάμεις" της Πατρίδας μας περιλαμβάνονται και όσες ψήφισαν και εφαρμόζουν μνημόνια;
      Και πρέπει αυτές οι "πατριωτικές δυνάμεις" να είναι ΚΑΙ δημοκρατικές;;;
      Περιμένω την απάντησή σας για να δω ποιός θα είναι μετά ενθουσιασμένος με αυτήν.

      Διαγραφή
  2. Για ποιο τελετουργικο μιλατε;Η επαρση της σημαιας συνοδεια του εθνικου υμνου, εχει να γινει πολλα χρονια στα ελληνικα σχολεια.Μπορει σε μερικα να γινεται στις εθνικες γιορτες(στα περισσοτερα οχι),αλλα για καθε πρωτη Δευτερα, δεν γινεται πουθενα κ δεν φταιει ο Συριζα γι αυτο! (Ρωτηστε οποιον εκπαιδευτικο θελετε, σ οποιαδηποτε βαθμιδα)
    Επισης για τη διαγωγη των μαθητων, μιλαμε για εφηβους.Θα πρεπει δηλαδη, σε καποιους πιο ζωηρους που μπορει να υποπεσουν κ σε παραπτωματα να τους ακολουθει για μια ζωη η ΄΄κοσμια διαγωγη'';Τιμωρια εφ ορου ζωης;
    Οσο για την κληρωση των σημαιοφορων,(που θα γινεται μονο στο δημοτικο), εσεις θεωρειτε σωστο να επιδιδονται σε βαθμοθηρια 11χρονα παιδακια για να σηκωσουν τη σημαια; Και αν υπαρχουν περισσοτερα απο 2 10ρια, παλι γινεται κληρωση. Και τα παιδακια που εχουν μαθησιακες δυσκολιες για τις οποιες φυσικα δεν ευθυνονται αυτα, γιατι να αποκλειονται απο το συμβολο της πτριδας; Αυτα δεν ειναι ελληνοπουλα;
    Αγαπη για την πατριδα ειναι η καθημερινη μας διαγωγη απεναντι της (κι αυτη δεν ειναι η καλυτερη εδω κ πολλα χρονια), δεν ειναι η αναρτηση της σημαιας, ο εθνικος υμνος κ αλλες τυπολατριες, ειναι τι κανουμε εμεις γι αυτην τη δυστυχη πατριδα!

    Μη γραφετε λοιπον τετοια αρθρα, κ δημιουργειτε ψευτικες εντυπωσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλγα
      θα ήθελα να ξέρω πού ζεις!
      Αν κάθε μια ενέργεια την αποκόψεις και την κρίνεις από μόνη της, τότε οδηγείσαι σε λάθος συμπεράσματα.
      Εδώ μιλάμε για ένα σχέδιο που φέτα-φέτα, οδηγεί στον αποεθνισμό των Ελλήνων.
      Άλλωστε, δεν το κρύβουν οι άνθρωποι.
      Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, είπε ότι η "καριέρα είναι χολέρα".
      Αν με αυτό συνδυάσεις τη δήλωση του π. υπουργού παιδείας Μπαλτά "η αριστεία είναι ρετσινιά" και αν όλα αυτά και μια σειρά από άλλα τα συσχετίσεις με το ζήτημα της κλήρωσης για τη σημαία, τότε βγάζεις άλλο συμπέρασμα.
      Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσεις την άποψή σου.
      Δεν είναι αθώα όλα αυτά.
      Ένας σκληρός πυρήνας εθνομηδενιστών, αναρχοαριστερών, καταληψιών και ανεπάγγελτων, θέλει να εκδικηθεί την κοινωνία, την Ιστορία και την ίδια την Ελλάδα.
      Αυτό γίνεται.

      Διαγραφή
    2. @ Olga

      Εσείς πραγματικά πιστεύετε, ότι το πλέον κρίσιμο και σε προτεραιότητα ζήτημα για την κυβέρνηση είναι ο τρόπος επιλογής των σημαιοφορων;
      Από την απάντηση που δίνει ο καθένας στην ερώτηση αντιλαμβάνεται και τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης.

      Διαγραφή
    3. Ὁ τρόπος σκέψεως τῆς Ὄλγας Κρίστι, χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος τῆς Ἑλληνικῆς κοινωνίας, πού κρίνει μέν σέ κάποιο βάθος, καλόπιστα καί καλοπροαίρετα, πολλά πράγματα, ἀλλά ἀδυνατεῖ νά καταλάβη γιατί καί πῶς νά τά συσχετίσῃ. Δηλαδή δέν μπορεῖ ἤ δέν θέλει νά αντιληφθῆ καί νά ἀντιμετωπίσῃ μέ ἐσωτερικό σθένος τήν Χειραγώγηση.
      Ἡ ἀντίληψη τοῦ ὅτι "ἐδῶ ὑπάρχει χειραγώγηση", ἤ τοῦ ὅτι "προσπαθοῦν νά μοῦ ἀλλάξουν τόν τρόπο σκέψεως μέ δόλο, τήν πίστη μέ ἀθέμιτα μέσα, τίς πεποιθήσεις μέ παγιδεύσεις τῆς σκέψεως, ἤ καί τήν ταυτότητα, καί εἶναι ἀδίστακτοι προκειμένου νά ἐπιτύχουν τούς σκοπούς τους", αὐτά εἶναι βαρειά πράγματα γιά τό στομάχι, ἤ καί γενικῶς γιά τήν ψυχοσωματική ἰσορροπία πολλῶν. Προτιμοῦν τόν ἐφησυχασμό, τό ψεῦδος, τό δόγμα ὅτι αὐτά εἶναι πάνω ἀπό τίς δυνάμεις τους.
      Βολεύονται, ἀλλά ὅταν θά καταλάβουν τί θά ἔχῃ συντελεσθῆ στήν ζωή τους, στά παιδιά τους, στήν ἐλευθερία ὅλων μας, στήν πατρίδα μας, θά εἶναι ἀργά. Εἴτε δέν θά μποροῦν πλέον νά κάνουν πράγματι τίποτα, εἴτε θά ἔχουν οἱ ἴδιοι ἀλλοιωθῆ ἐσωτερικῶς μέχρις ἀντιστροφῆς πολλῶν ἀξιῶν τους, καί θά γοητεύονται ἀπό τό "καινούργιο", ἀπό τό διαφορετικό", ἀπό τόν παραλογισμό τοῦ "γιατί ὄχι;".
      Τώρα ὅμως ἐκκολάπτεται τό αὐγό τοῦ φιδιοῦ, μέσα στό κρυφό ἐκκολαπτήριο ὄχι τοῦ ναζισμοῦ, ἀλλά τοῦ διεθνοποιημένου ἐξελικτισμοῦ πρός κατασκευή τοῦ ἀποπροσωποποιημένου-διεστραμμένου καί τεχνολογικῶς ἰσχυροῦ-ἐλεγχόμενου "ὑπερανθρώπου".
      Αύτό που μποροῦμε πρωτίστως νά κάνουμε, εἶναι ἡ ἀντίσταση στήν χειραγήγησή μας, σέ κάθε θέμα, ἡ νηφάλια καί σταθερή ὑπεράσπιση τῆς ἀληθινῆς ταυτότητάς μας σέ κάθε λεπτομέρεια τῶν μέχρι πρό τινος ἐκδηλώσεών της.
      Ἀντίθετα πρός κάθε προσπάθεια, στοχευμένης κατά τομέα ὑπνώσεως ἡμῶν, καί πρός κάθε προσπάθεια καθολικῆς καί γοργῆς "μεταλλάξεως" τῶν νεωτέρων μας.

      Διαγραφή
    4. @Olga Christi4 Αυγούστου 2017 - 10:57 π.μ.
      Σωστά τα λέτε.

      Προσευχή γίνεται και συμμετέχει όποιος θέλει (στην πράξη: αν όχι όλοι, σχεδόν όλοι οι χριστιανοί ορθόδοξοι μαθητές. οι άλλοθρήσκοι/αλλόδοξοι παρευρίσκονται μεν, δε συμμετέχουν δε. σέβονται όμως τη στιγμή των υπολοίπων)

      Έπαρση / υποστολή σημαίας δε γίνεται. Από παλιά αυτό, όχι από το Γενάρη του 2015, δε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

      τα παραπάνω τα λέω με βάση αυτά που έχω δει (εκπαιδευτικός) σε διάφορα σχολεία που πέρασα (και σχολεία επαρχίας δηλ. πιο συντηρητικές κοινωνίες αλλά και σε σχολεία αστικών περιοχών)

      Και στο στρατό η προσευχή υποχρεωτική είναι αλλά όποιος δεν επιθυμεί δεν παρευρίσκεται χωρίς να χρειαστεί να δηλώσει άθεος, αλλόθρησκος κλπ. (αυτό είδα το 2006 όταν έκανα τη στρατιωτική μου θητεία)
      Σχόλιο για αυτό δεν έχω δει.

      Διαγραφή
  3. τελειωσα το σχολείο το 2000 , ουτε ανάρτηση της σημαίας έγινε ποτε καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου απο το δημοτικό έως το λύκειο ουτε ψαλαμε ποτε τον εθνικό ύμνο.Προσευχη κάναμε καθε μεραΝα ξέρουμε τι ισχύει στην πράξη και οχι στα χαρτιά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκαναν οι αντίχριστοι τεράστιες προσπάθειες να καταργήσουν την Ορθόδοξη Χριστιανική προσευχή, αλλά δεν μπόρεσαν...

      "Μάλιστα, από τη νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας «κινδύνευσε» και η πρωινή προσευχή στο προαύλιο. Οπως δήλωσε (Realfm 97,8) χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, το Π.Δ. δεν περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας. Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως «το κουμπί σε αυτό το Π.Δ. δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει".

      http://www.kathimerini.gr/921405/article/epikairothta/politikh/katargoyn-eparsh-shmaias-kai-e8niko-ymno-apo-ta-dhmotika-sxoleia

      Διαγραφή
  4. Ο σκοπός τους είναι πλέον ολοφάνερος, επιθυμούν την ανυπαρξία της Ελλάδας. Μπορούν, αλήθεια, να έχουν ελληνική ιθαγένεια; Τι τους συνδέει μ' αυτόν τον τόπο; Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το επιδιώκουν. Το επεδίωξαν και κατά την πενταετία 44-49 με ολέθρια για το έθνος αποτελέσματα, τότε, μάλιστα, είχαν συγκεντρώσει ολάκερο στράτευμα σλαβομακεδόνων για να τους βοηθήσει, ενώ τώρα συμμαχούν με τους τότε αντιπάλους τους, τους στυγνούς καπιταλιστές. Τετάρτη Αυγούστου σήμερα. Ξέρω, ο Μεταξάς ήταν δικτάτορας, ενώ ο Τσίπρας του 21% (γιατί αυτό είναι το πραγματικό του ποσοστό) είναι δημοκράτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσπαθώ να εξηγήσω με το φτωχό μου το μυαλό, πώς γίνεται σχολιαστές που ξιφουλκούν υπέρ της εθνικής ταυτότητας της Κύπρου και της αναγνώρισης του δημοψηφίσματος του '50, κοινοβουλευτικά, και των λοιπών εθνικών στοιχείων που την συνιστούν, τώρα είναι εντάξει με την κλήρωση του σημαιοφόρου και μάλιστα να επιχειρηματολογούν υπέρ αυτής και της κατάργησης του Εθνικού ύμνου.
    Και δεν μπορώ να απαντήσω.
    Οι ίδιοι άνθρωποι που θα χαρακτήριζαν με ευκολία τον Αναστασιάδη προδότη, αν τα έκανε, τώρα στηρίζουν την κυβέρνηση.
    Τί να πω;
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζω:
    Διαψεύδεται ρητώς και κατηγορηματικώς το διαδιδόμενο (από χριστιανο-φασίστες –και άλλους ακροδεξιούς, στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από όλο σχεδόν το παπαδαριό στο facebook), το παρουσιαζόμενο λάθρα ως γεγονός ότι τάχα κόπηκε η πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείου, από τη νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας.
    Η αλήθεια είναι ότι δεν κόπηκε από το πρόγραμμα, αλλά ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 18 ότι…
    «Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι αλήτες οι άνθρωποι.
    Στο τελος αντι για εθνικο ύμνο τα παιδάκια θα λενε τραγουδακια για το Ρουβικωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να το θεωρησω τυχαιο το γεγονος οτι σαν σημερα το 1865 καθιερωθηκε ο Εθνικος Υμος της Ελλαδας ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.Οι αποδομητές,σταυραδέλφια του Λένιν και του Ροβεσπιέρου πριονίζουν ΑΤΕΛΕΊΩΤΑ
    Ο ανθελληνισμός είναι η ραχοκοκκαλιά του σχεδίου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η προσευχή πρέπει να είναι μεσημεριανή και να έχει εκτός των άλλων ευχών και κάτι στο στυλ " Κύριε σε ευχαριστούμε που αντέξαμε μια ακόμη μέρα να διαβάζουμε τα νέα βιβλία ιστορίας χωρίς να δαγκώσουμε κανέναν". Κατά τα λοιπά μη σκάτε. τα μέτρα τους θα φύγουν μαζί τους για το γνωστό χρονοντούλαπο από το οποίο ξεπετάχθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ af.
      Οπως εχουν φυγει στο παρελθον ολοι οι παρανομοι και αντισυνταγματικοι νομοι.
      Εδω υπαρχει ακομα ο φορος της Βασιλισσας Φρειδερικης για τα ΙΧ που μετονομασθηκε σε τελος ταξινομησης.
      Ασε που δεν βλεπω τον Κουλη τοσο αντριωμενο.

      Διαγραφή
  11. Είμαι αντίθετος με την κατάργηση του Εθνικόυ Ύμνου. Εφόσον ζεις στην Ελλάδα πρέπει να τον γνωρίζεις. Ο Εθνικός Ύμνος μας υπενθύμιζει αυτούς που πέθαναν και έδωσαν την ζωή τους, για να υπάρξει η Ελλάδα και σήμερα να έρθει ο Γιαβρόγλου και να τον καταργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.