25/8/17

Η δολοφονία νέων από Κορυτσά και Ερσέκα που περνούσαν τα σύνορα με την Ελλάδα από το κομμουνιστικό καθεστώς!

Από τον  Καστριώτ Ντερβίση
Στις πρώτες πρωινές ώρες της 23 Αυγούστου του 1990, οι νέοι από την Κορυτσά απομακρύνονται από το ξενοδοχείο (στην Ερσέκα) όπου διέμεναν και μαζί με άλλους φίλους από την Ερσέκα κατευθύνονται προς τα Ελληνικά σύνορα προς το συνοριακό φυλάκιο του Ρεχόβου. Οι ομάδα τον νέων δέχτηκε πυροβολισμούς στην προσπάθεια τους να μπουν στην Ελλάδα. Τελικά
Σκοτώθηκαν:
Πετρίτ Μπασκίμ Χαϊντήνη  από την Κορυτσά 26 ετών
Αρτούρ Τζεβαχίρ Κερτσέλη από την Κορυτσά, 25 ετών
Νίκο Στεφάν Γιώτη από την Ερσέκα 24 ετών
Σαφέτ Ιρφάν Ράπο από την Ερσέκα 31 ετών.
Για τη συνέχεια Pelasgos

2 σχόλια:

  1. Και αλλοι πολλοι ! Αγνωστοι οι χαμενοι στην προσπαθεια κολυμβητικης αποδρασης προς την Κερκυρα ( ο ενας-γνωστος για επιβιωση- ζει στην Πρεβεζα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την δεκαετια του 80,στη μητροπολη Φλωρινης (επι αημνηστου Καντιωτη) υπηρχε μεγαλη κινητοποιηση για τους ελληνες της Β.Ηπειρου.Γινοταν συνεχως ομιλιες, ενημερωσεις και συλλαλητηρια για τα βασανιστηρια και τις διωξεις των ελληνων.Σχεδον παντα υπηρχαν φυγαδες ελληνες που διηγουνταν αυτα που εζησαν εκει και πως καταφεραν να ελθουν στην Ελλαδα.Τοτε υπηρχε και μια οργανωση,η Σ.Φ.Ε.Β.Α,που συντονιζε τις περισσοτερες δρασεις.Εκεινο που θυμαμαι παρα πολυ εντονα απο τοτε(καθως ημουν 6-7 χρονων και πηγαινα με τους γονεις μου)ηταν οτι υπηρχε μεγαλη συναισθηματικη φορτηση και μεγαλη προσπαθεια απο ολους ετσι ωστε να βοηθηθουν οι φυγαδες(των οποιων οι οικογενειες πισω κινδυνευαν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.