26/8/17

Νέο τελεσίγραφο Σουλτς προς την Τουρκία

Τελεσίγραφο προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των Γερμανών κρατουμένων απέστειλε ο Μάρτιν Σουλτς, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.
«Πρέπει να ορίσουμε μια προθεσμία στον Τούρκο πρόεδρο» τόνισε ο υποψήφιος Καγκελάριος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post».
«Εάν ο κ. Ερντογάν δεν αφήσει αμέσως ελεύθερους τους Γερμανούς κρατούμενους, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία» ανέφερε ο Γερμανός πολιτικός.
Κάτι τέτοιο, εκτίμησε, «θα έπληττε σκληρά τη χώρα, καθώς ο Ερντογάν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει άλλη γλώσσα». Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή, ο Σουλτς πρότεινε επίσης τη διακοπή της ενταξιακής βοήθειας προς τη χώρα.
Σε παρόμοιο ύφος κινήθηκαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος κάλεσε τους Γερμανούς να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Τουρκία.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Τους βιομήχανους τους ρωτησε? ή ρωτά μόνο τους τραπεζιτες?
    Με γερμανικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση έγινε ο ξεριζωμός των Ελλήνων από τις πατρίδες μας.
    Με γερμανικες επενδύσεις και μεταφορα know how στηθηκε η τουρκικη βιομηχανία .
    Ο σουλτς είναι πολύ μικρούλης για να βγάζει γλωσσα μπροστά στον γερμανοτουρκικό άξονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1922 δεν είναι 2017 ο Σουλτς μπορεί και να μην είναι και τόσο πολύ μικρούλης μια που δεν μιλάει μόνο εξ ονόματός του οι Γερμανοί βιομήχανοι μπορεί να μην είναι και τόσο τουρκοδεδομένοι και μπορεί να αναδεικνύονται και νέες γαίες για μεταφορά know-how και κεφαλαίων όπως Ρουμανία Σερβία Βουλγαρία για μια πρόγευση και εμείς όχι μπορεί αλλά σίγουρα είμαστε κολλημένοι σε μοιρολόι, οι άλλοι τρώγαν βαλανίδια όταν εμείς κλπ όλα και όλοι μας φταίνε και ανίκανοι να σκεφτούμε πόσο μάλλον να δράσουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες μέσα από τις φωτιές που οι ίδιοι ανάβουμε στα μπατζάκια μας δεκαετίες τώρα ως εθνικό σπορ.

      Διαγραφή
    2. Δεν εμπιστευομαι πωλητικους ιδιως προεκλογικα,μπορουν να σου ταξουν οτι μεχρι μνημονια θα σκισουν.
      Κοντα οι εκλογες και θα την κανει και αυτος την κωλοτουμπα του.

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ το ίδιο, δεν εμπιστεύομαι, αλλά εξαρτάται σε ποιό ακροατήριο απευθύνεται ο Σουλτς. Πιο πάνω έλεγε ένας φίλος ότι στη Γερμανία ο μέσος Γερμανός νοιώθει την Τουρκία φιλική χώρα και τον Κεμαλισμό ως Δημοκρατία, άρα γιατί να τα λέει αυτά σε εν δυνάμει ψηφοφόρους του; Έχω την εντύπωση που ίσως ειναι και ευσεβής πόθος ότι τα πράγματα είναι σοβαρότερα και κάποτε και οι μεγάλες αγάπες ξεθυμαίνουν. Εμείς τι κάνουμε όμως φίλε Ναιας; Εδώ βγήκε κάποιος δημοσιογράφος Ιορδανίδης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και μάλωσε Γερμανούς και Αυστριακούς ότι τα βάζουν με την Τουρκία και θα την πληρώσουμε εμείς... καταλαβαίνεις...ποτέ δεν σκέφτηκε να προτείνει στην πολιτική τάξη χτες, προχτες πριν δέκα χρόνια, ότι πρέπει να δυναμώσουμε και να μην έχουμε ανάγκη ποιός και πώς θα θυμώσει τον σουλτάνο...γιουσουφακισμός μέχρι θανάτου...

      Διαγραφή
    4. @ Ioannes Psarras.
      Απο την 30ετη μου πειρα γυριζοντας τον κοσμο,νομιζω οτι σε ολη την γη τα ακροατηρια των πωλητικων ειναι σχεδον τα ιδια,θελουν να ακουσουν αυτο που τους αρεσει,γι αυτο σχεδον ποτε οι εκλεγμενες κυβερνησεις δεν ευρισκονται σε αγαστη σχεση με τους λαους.
      Επισης μια προσωπικη μου διαπιστωση ειναι οτι το βιοτικο η μορφωτικο επιπεδο δεν παιζει πολυ μεγαλο ρολο αφου η ενημερωση ιδιως για λαους εκτος της γειτονιας τους,ειναι υποτονικη και εξαρταται αποκλειστικα απο τα ΜΜΕ της χωρας που ζει.
      Προσφατα ρωτουσαν αμερικανμους φοιτητες για χωρες και επεφτες κατω απο τα γελια.
      Συμπερασμα λοιπον,πωλητικοι και ταισμενα ΜΜΕ (γι αυτο και ολοι σχεδον οι επιχειρηματιες σκοτωνονται να αγορασουν μπατηρημενα καναλια και εφημεριδες) σου ετοιμαζουν το σανο που θα μασησεις ενω εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να ανοιξεις το στομα.
      Οσον αφορα το παραδειγμα σου,στην χωρα αυτη δεν με εκπλησσει τιποτα.
      Μαθανε πως πηδιο@@@μαστε,πλακωσανε και οι γυφτοι.
      Απορω λογω επετειου καταστροφης της Σμυρνης,δεν βγηκανε να μας ηρωοποιησουν τον Στεργιαδη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.