4/8/17

Ο Σταύρος Καλεντερίδης περί Αριστείας

Δυο γραμμές για το θέμα με τη σημαία και γενικότερα για την αριστεία, μιας και φαίνεται πως δικαίως χτύπησε ευαίσθητη χορδή στους πολίτες
1. Ο Γαβρόγλου είναι ακατάλληλος όπως είναι και η υπόλοιπη παλιοπαρέα, προς ενημέρωση όσων ήρθαν αργά στο... πάρτυ.
2. Το σχολείο, η εργασία, η πολιτική, η χώρα ολόκληρη χρειάζεται περισσότερο υγιή ανταγωνισμό και λιγότερη μετριότητα. Έτσι ώστε να δυναμώσουμε όλοι μαζί ως σύνολο και να μην μας αποτελειώσουν.
Πρέπει συνεπώς να βρεθούν επιπλέον τρόποι για επιβράβευση της επιτυχίας (στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και εν γένει στην κοινωνία), και όχι βέβαια να καταργούνται οι υπάρχοντες.
Το επόμενο βήμα, αν επιτραπεί αυτός ο σκοταδισμός, είναι η καρατόμηση όσων τολμούν να σηκώνουν κεφάλι και να διαφέρουν με την ικανότητα και την επιτυχία τους. Θυμηθείτε το!
3. Επειδή άκουσα κάτι τρολ των σπηλαίων να αναφέρονται στο μέτρο ως "δημοκρατικό", και για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε από τον κάθε αμόρφωτο κομματοκράτη, στη δημοκρατία υπήρχαν πάντα οι άριστοι των οποίων τη γνώση και γνώμη συμβουλευόταν ο δήμος πριν λάβει δημοκρατικά την όποια απόφαση για την πόλη.
Δίχως τους άριστους και την εμπειρία τους, ο δήμος καταλήγει να γίνει μια οχλοκρατία, έρμαιο στις ορέξεις των ανίκανων κυβερνώντων - συκοφαντών και δημαγωγών, που μπορεί να τους συναντήσει κάνεις και στο σημερινό κοινοβούλιο...

Σταύρος Καλεντερίδης είναι εκ των εμπνευστών και ιδρυτών του ανεξάρτητου ακομμάτιστου πολιτικού κινήματος δέλτα
Μάθε περισσότερα για το δέλτα και γίνε υποστηρικτής ΕΔΩ

30 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά όλα. Νομίζω ότι ήδη υπάρχει καρατόμηση όσον τολμούν να ξεχωρίσουν λόγω των ικανοτήτων τους. Απλά πολλές φορές γίνεται ατύπως από την μάζα την ίδια. Aυτό που μένει είναι να θεσμοθετηθεί κιόλας. Και στη σημερινή εποχή η μάζα, ή καταδιώκει τους αρίστους ή τους αφήνει να αργοπεθαίνουν στην αφάνεια.

    https://www.youtube.com/channel/UC6NdTM0yHlX-DuUShBGvVPA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικός μου άνθρωπος, πρώτος στην τάξη, ποτέ δεν σήκωσε την σημαία, γιατί του έπαιρνε την θέση πότε η κόρη της καθηγήτριας και πότε ο γυιός του Δημάρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το χειρότερο από όλα που εμένα προσωπικά με έχει οδηγήσει χθες και σήμερα στην απόγνωση είναι ότι πράγματι ελάχιστοι φαίνεται να έχουν πιάσει τη σημαντικότερη συνέπεια των ενεργειών του Τσίπρα. Η σημαία δεν είναι επαθλο δεν αποδίδει τιμές εμείς τις αποδίδουμε τιμές εμείς δίνουμε λοιπόν τον καλύτερο μαθητή στη σημαία ώστε να αποδώσουμε τιμές στη σημαία στους νεκρούς μας στην ιστορία μας . Ο Τσίπρας λοιπά ν κατήργησε με αυτόν τον τρόπο την απόδοση τιμών στη σημαία ειτε το ήθελε είτε το έκανε κατά λάθος, κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο, η ουσία όμως είναι η βεβήλωση της σημαίας της ιστορίας μας των νεκρών μας. Από την έλλειψη όμως αυτής της βασικής αντίληψης καταλαβαίνει κανείς γιατι έχουμε μνημόνια και γιατί πηγαίνουμε προς τη βενεζουελοποιηση έχουν εμπεδωθεί πολύ βαθειά οι αντεθνικές ιδέες και έτσι οδηγούμαστε στη σκλαβιά αναπόφευκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tίποτα δεν γίνεται "κατά λάθος". Αυτοί βαδίζουν βάσει ενός προδιαγεγραμμένου και καλώς μελετημένου σχεδίου. Εμείς τι κάνουμε είναι το (δύσκολο) ερώτημα !

      Διαγραφή
    2. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Και αυτό δεν είναι λίγο. Μάθετε για το δ: www.todelta.gr

      Διαγραφή
  4. Εκεί οπούφκιαχνα τις θέσες εις τους Μύλους (Κοντά στο Ναύπλιο) ήρθε ο Ντερνυς (Derigny Anri Gautier, Γάλλος ναύαρχος) να με ιδή. Μου λέγει. ‘Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες. Τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραϊμη αυτού;’ – Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τρίτο κατά σειρά σχόλιο δε 'δημοσιεύθηκε και με στενοχώρησες ιδιαίτατα.Μακάρι,τουλάχιστον,να το ανέγνωσες,έστω και φευγαλέα.Αλήθεια,πιστεύεις πως η...αριστοκρατία θα μας σώση;Και αναγκάζομαι να σου 'ξαναστείλω(https://amethystosbooks.blogspot.gr/2011/03/blog-post_5066.html).Εάν δε δημοσιευθή και αυτό,πέσε να κοιμηθής καλύτερα με το Γαβρόγλου προσκεφάλι και τη μπουμπούκα του για σύζυγο.Τσίπρας ο αρχηγός ενός νεκρού έθνους.Η ιστορική αναδρομή θυμίζει μόνο(μεγαλεία).Τώρα τι κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε κ. Καλεντερίδη,

    Η εμπάθεια σου είναι επικίνδυνη, διότι σε στραβώνει.

    Σκεπτόμουν την ΔΕΛΤΑ, αλλά βλέποντας ότι ακολουθείτε τις γραμμές του Κούλη, είμαι ενάντιος στις λοιδορίες σου, που αποσκοπούν την επαναφορά στην εξουσία όλων αυτών που κατέκλεψαν την Πατρίδα μου.

    Το πνεύμα σου είναι φτηνό και η απήχησης σου ελαχίστη, που στην πραγματικότητα κλείνεται μέσα σε τέσσερεις τοίχους.

    Εάν πραγματικά είστε πατριώτες, να συσπειρωθείτε με άλλους πατριώτες και όχι να αποζητάτε πρωτοκαθεδρία, διότι πρωτοκαθεδρία δεν είναι πατριωτισμός αλλά εκμετάλλευσης πατριωτισμού!

    Κάθε πολιτικό κόμμα, όσο και άχρηστο αν είναι, όπως αυτό που έχει για αρχηγό το κομούνη που ακούει στ’ όνομα Τσίπρας, έχει κάνει ορισμένα καλά, που η τυφλή εμπάθεια δείχνει δυσαρέσκεια όταν τα κομούνια έχουν κάποιες επιτυχίες.

    Η παρούσα εκτίμησης για την ΝΔ και κατ’ επέκταση της ΔΕΛΤΑ, διότι τα συμφέροντα σας είναι πολύ συναφή, καταλογίζονται ως Αντεθνικά, και όταν λέμε αντεθνικά, εννοούμε ότι η νόησης τους δεν διαφέρει από την προδοσία..

    Πάντοτε Φιλικά

    Δρ. Ευάγγελος Αρκάς
    Λονδίνο, ΗΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευάγγελε, δεν ξέρω πού πήρες το διδακτορικό, εννοώ σε ποιον τομέα, αλλά έχεις μια δυσκολία κατανόησης.
      Ελίζω να το ξεπεράσεις.
      Πάντα φιλικά

      Σάββας Καλεντερίδης

      Διαγραφή
    2. @ Δρ. Ευάγγελε Αρκά,

      Παρακαλώ επιτρέψατέ μου δύο ερωτήσεις / παρατηρήσεις:

      1) Ποιοί είναι οι «πατριώτες» με τους οποίους καλείτε σε συσπείρωση; Ναι, οι έχοντες την Πατρίδα και την Σημαία στην καρδιά καλό θα ήταν να συσπειρωθούν για το συμφέρον του Έθνους, αλλα ΕΛΠΙΖΩ ως «πατριώτες» να μην εννοείτε ξυρισμένους Όρκ που ηδονίζονται με φωτογραφίες του Adolf Hitler, ούτε κάποιους θρησκόληπτους ταλιμπάν που εύχονται να μετατρέψουν την πατρίδα σε «χριστιανικό Ιράν».

      2) Με τον Σάββα είναι πιθανόν όλοι μας να έχουμε διαφωνήσει. Για παράδειγμα, εγώ έχω εκφράσει στο παρελθόν τη διαφωνία μου και τον έντονο προβληματισμό μου με την συμπάθεια που τρέφει ο Σάββας προς τον «μπουμπούκο» τηλεπωλητή (τον οποίο εγώ θεωρώ ως δόλιο τυχοδιώκτη)... Όμως, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που σκέφτομαι «…έλα ρε Σάββα τι είναι τώρα αυτά που λες;…», σταματώ, κάνω πίσω και βάζω στο ζύγι όλα αυτά που έχει κάνει ο Σάββας για χάρη της Πατρίδας κι από την άλλη μεριά, βάζω τι έχω κάνει εγώ για την Πατρίδα. Μάντεψε! Το ζύγι ΠΑΝΤΑ δείχνει πως η προσφορά του Σάββα είναι απείρως πιο σημαντική από την δική μου! Ως εκ τούτου (και ελπίζω να συμφωνείς σε αυτό Δρ. Ευάγγελε Αρκά), θεωρώ το τρόπο σκέψης του Σάββα πολύ πιο παραγωγικό, πιο σημαντικό και πιο ωφέλιμο για τα συμφέροντα του Έθνους από ότι όλων μας μαζί και για αυτό τον σέβομαι και δεν νομίζω πως ποτέ θα προωθούσε κάτι ενάντια στην Πατρίδα και τη Σημαία.

      Πάντοτε φιλικά

      Διαγραφή
    3. @ Δρ. Ευάγγελε Αρκά,

      Ως υστερόγραφο, αναρωτιέμαι (κι εγώ έπειτα από τον Σάββα που ρώτησε προηγουμένως «...Ευάγγελε, δεν ξέρω πού πήρες το διδακτορικό, εννοώ σε ποιον τομέα...») ποιό ακριβώς είναι το πεδίο της επιστήμης σου, εικάζω όμως ότι δεν πρέπει να έχει και πολύ σχέση με την ορθογραφία - κρίνοντας πάντα από τις λίγες γραμμές που δημοσίευσες, την σύνταξη και τον τρόπο γραφής σου.

      Πάντα φιλικά

      Διαγραφή
    4. Φίλτατοι, Savvas & Pointman, Χαίρεται,

      Education:
      Ph.D. 1969-1974 IC London: (Astrophysics) “Black Body: Fluctuations of Radiation in Overlapping Cavities”
      Th.D. 1971-1975 Heythrop College (Theology) “The Metastasis of Hellenistic Philosophy into Orthodox Teaching”
      B.Sc. 1961-1967 Athens University: Physics & Mathematics (1963-5, break for national Service)

      Θα ήμουν ευγνώμον εάν μου γίνονταν μια μικρά ανάλυσης των λαθών μου.

      Όταν γράφω, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, παράλληλα δε, ασυναίσθητα, όταν παρουσιάζεται Προστακτική ή Παθητική φωνή, το (ει) μετατρέπεται σε (η) που χρειάζεται υπογραμμένη, αλλά η χρήσης των στιγμάτων δεν είναι εύκολη.

      Όλοι εμείς, της δεκαετίας το 40, που ζούμε στο εξωτερικό, έχουμε προβλήματα προσαρμογής, με την παρούσα διάλεκτο και γραφή.

      Τα πατριωτικά μου πιστεύω σήμερα, δεν σχετίζονται με πολιτικά κόμματα, ασχέτως εάν υποστήριζα τον γέρο Καραμανλή όταν ακόμη ήμουν αμούστακο παιδί.

      Το υπονοούμενο της ΧΑ, είναι εκτός των ιδανικών μου.

      Στην Κύπρο, το 1964, έκλεισα τα μάτια σ’ επτά, και ε**ψα τον λ**ο σε τέσσερεις, αλλά έφυγα με ένα δώρο δυο βλημάτων.

      Πάντοτε Αδελφικά
      ΕΑ

      Διαγραφή
    5. Φιλε δε μας είπες τι καλό έκαναν τα κομμουνια για δώσε μας ένα παραδειγμα

      Διαγραφή
    6. @ Δρ. Ευάγγελε Αρκά,

      Χαίρομαι που απαντήσατε και χαίρομαι που η απάντηση προέρχεται από κάποιον που έχει την ηλικία του πατέρα μου (αν δεν κάνω λάθος, στο βιογραφικό σας αναφέρεται πως γεννηθήκατε τον Νοέμβριο του 1943). Παρ’ όλα αυτά δεν απαντήσατε ΠΟΙΟΥΣ θεωρείτε ως «πατριώτες», με τους οποίους καλείτε σε συσπείρωση.

      Όσο αφορά την ορθογραφία που αναφέρθηκε προηγουμένως (χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, αφού όλοι μας κάνουμε λάθη ειδικά αν πληκτρολογούμε γρήγορα), έχω την εντύπωση ότι τα «Η» σας, έχουν τσακωθεί με τα «Ι» σας και πολλές φορές το ένα καταλαμβάνει τη θέση του άλλου. Πχ γράψατε «…έχει για αρχηγό το κομούνΗ…», «…η παρούσα εκτίμησΗς για την ΝΔ…», «…εννοούμε ότι η νόησΗς τους δεν διαφέρει…», «…δεν είναι πατριωτισμός αλλά εκμετάλλευσΗς πατριωτισμού…» κλπ - κάτι που για να είμαι ειλικρινής, δεν θα περίμενα από κάποιον «Dr». Βεβαίως, αν και οι σπουδές σας είναι σχετικές με τις Θετικές επιστήμες και το εργασιακό πεδίο είναι ο τομέας της ενέργειας (οπότε η ορθογραφία δεν είναι το άπαν), ομολογώ ότι ο τρόπος γραφής σας ομοιάζει πάρα πολύ με αυτό του (επίσης μέλους στο παρόν ιστολόγιο) φίλου σας Ευριπίδης Μπίλλη, επίσης καθηγητή ΕΜΠ αν θυμάμαι καλώς. Δεν κάνω λάθος, σωστά;

      Διαγραφή
    7. Ευάγγελε,

      Καμία εμπάθεια.

      Το δ δεν ακολουθεί καμία γραμμή πόσο μάλλον της ΝΔ.

      Η προσπάθεια "επαναφοράς των προηγούμενων" που αναφέρεσαι, από ένα ελεύθερο κίνημα με σημαία του την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της χώρας φαντάζει τουλάχιστον αστεία..

      Τώρα, τους λοιπούς ψόγους τους αντιπαρέρχομαι ως άστοχη άμυνα απέναντι σε κάποιον φανταστικό εχθρό.

      Εν πολλοίς, δεν έχεις καταλάβει καθόλου περί τίνος πρόκειται το δ, ενώ η συμβουλή μου είναι να δίνεις τη δέουσα προσοχή σε κάτι, ιδιαίτερα αν αυτό είναι πολιτικό, πριν καταλήξεις στην οποιαδήποτε κριτική και να εκτίθεσαι.

      Τα φιλικά κτλ. εννοούνται, εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον κόσμο και όχι να τον βάλουμε σε πολιτικά μαντριά (παλαιό - νέο, κομμούνια - Κούλης).

      Διαγραφή
  7. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΝ ΓΕΡΑ...,ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητή
      δεν ξέρω τι λες για τους άριστους και τους άχρηστους, αλλά θα ήθελα εδώ να πάψεις να διακινείς την πιο αισχρής προπαγάνδας εκείνων που θα έσχιζαν τα μνημόνια και θα έφερναν καλύτερη συμφωνία από εκείνη που απέρριψε το 62% των Ελλήνων. Με βάση αυτήν την προπαγάνδα που αφρόνως αναμασάς και αναπαράγεις εδώ μέσα, άνοιξε ο δρόμος για το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο και την υποθήκευση του εθνικού πλούτου και της χώρας για 99 χρόνια.
      Καλύτερο για όλους ήταν να επιχειρηματολογείς και όχι να μεταφαφέρεις συνθήματα που εφευρέθηκαν από επιστήμονες για να οδηγήσουν στη χώρα στο τρίτο και καταστροφικότερο μνημόνιο.
      Αν δεν έχεις να πεις τίποτα συγκεκριμένο, καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο.
      Για παράδειγμα μάσα την τσίχλα σου, κάνει καλό στη στοματική σου υγεία.
      Μην συνθηματολογείς όμως συνεχώς, μας κουράζεις.

      Διαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣΩ ΚΑΘΕ ΤΣΙΧΛΑ ΔΙΟΤΙ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ.ΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΥΠΑΜΑΙ.ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΒΛΕΠΕΙΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΩ ΠΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΝ ΓΕΡΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητή
      δεν τα ξέρουμε όλοι όλα και δεν μπορούμε όλοι να ξεχωρίσουμε τι είναι προπαγάνδα και τι δεν πρέπει να αναμασάμε.
      Εσύ αναμασάς την προπαγάνδα εκείνων που το μόνο που ήθελαν, ήταν η εξουσία και τίποτε άλλο.
      Είσαι ένα ή μάλλον αρκετά επεισόδια πίσω.
      Εκείνοι που εφηύραν τα προπαγανδιστικά συνθήματα που αναμασάς, έχουν εφεύρει άλλα τώρα.
      Επίσης, να μάθεις να ξεχωρίζεις το Σταύρο από τον Σάββα.

      Διαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Κ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΥΠΟΚΡΙΤΗ.ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ,ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50,60 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ?ΠΡΩΤΟ,ΔΕΥΤΕΡΟ ,ΤΡΙΤΟ,ΕΙΚΟΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2007.ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.ΕΓΡΑΦΕ.Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ.ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 250 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΑΒΒΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΒΑΖΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΚΙ.ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ.ΒΡΕΣΤΗΝ.ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ,ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ.ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ?ΑΠΟ ΤΟ 7 Η 8 ΚΑΝΑΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ.ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΞΑΦΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ,ΠΟΙΟ 7 ΚΑΙ 8?ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ.ΜΑΛΙΣΤΑ.ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΒΒΑ.Κ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΑΝ ΑΓΚΑΘΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ .ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ,ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ,ΜΕΤΕΧΟΥΝ,ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΜΕ ΟΡΓΗ.ΠΟΙΟΥΣ?ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.ΚΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΡΑΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητή
      επειδή από όσα γράφεις, 30 χρόνια το πεζοδρόμιο κλπ, φαίνεται ότι είμαστε κοντά στην ηλικία, έχω να σου πω τούτο.
      Ο πατέρας μου με δίδαξε να μην ρίχνω νερό στο μύλο του εμφυλίου και προσπαθώ να τηρώ την υπόσχεση που τούδωσα.
      Επίσης, ο γιος μου, ο Σταύρος, μου έμαθε ότι ΠΟΤΕ δεν φταίνε οι απλοί πολίτες και οι ψηφοφόροι για τις επιλογές τους, γιατί το παιχνίδι είναι καρά-στημένο.
      Άρα, ναι, να σταματήσει ο εμφύλιος, αλλά εμφύλιο προκαλεί η συνθηματολογία των αγανακτισμένων.
      Θέλει άλλα υλικά για να σηκωθεί η πατρίδα μας όρθια.
      Δημοκρατία, αξιοκρατία, ευγενή άμιλλά ευ αγωνίζεσθαι, τα οποία ξηλώνονται μέρα για τη μέρα και για τα οποία γράφτηκε το σχόλιο.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΥΤΙ ΤΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΗΠΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ?ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΗΡΕΜΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ?ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ.

      Διαγραφή
  10. Αξιότιμοι Κύριοι,
    Συμφωνώ απολύτως ότι χρειάζεται ηρεμία και ειρηνική αντιπαραβολή και όχι αντιπαράθεση επιχειρημάτων, όπως δυστυχώς παρατηρείται στα έδρανα της βουλής.
    Κατανόηση ακόμα και για τους φαινομενικά λιγότερο νοήμονες.
    Η αριστεία άλλωστε, θα πρέπει να συνοδεύεται από ταπεινοφροσύνη και ανάλογο χαρακτήρα για να εμπεριέχει ωφέλεια για την κοινωνία.
    Ας μην ξεχνάμε ότι οι άριστοι με έπαρση και αλαζονεία έφεραν πολλές από τις συμφορές και τα δεινά που ζούμε δια της εξαγοράς ή της σιωπής τους.
    Με δυό λόγια:α) Ευγένεια και ανεκτικότητα ακόμα και απέναντι στους βαλτούς από εμάς που θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο
    β) Να μην εγκλωβιζόμαστε και εγκλωβίζουμε τη συζήτηση μόνο στην αριστεία (κάτι που επιδιώκουν οι Συριζόμυαλοι) αλλά να την διευρύνουμε στην "αριστεία με χαρακτήρα" και να προτείνουμε τρόπους καλλιέργειας και των δύο (Ελληνική παιδεία, Ιστορία, Ορθοδοξία, αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία και Πανεπιστήμια από εκείνους που έχουν ευθύνη όπως Φοιτητικές παρατάξεις κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανδρέας Δημακόπουλος,

      Αν και σε γενικές γραμμές λες τα αυτονόητα οπότε (φυσιολογικά) οι περισσότεροι συμφωνούμε μαζί σου και κουνούμε συγκαταβατικά το κεφάλι, θα διαφωνήσω ως προς το «...οι άριστοι με έπαρση και αλαζονεία έφεραν πολλές από τις συμφορές και τα δεινά που ζούμε...» που είπες, διότι από όσο μπορώ να θυμηθώ, οι πραγματικά άριστοι δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες να εφαρμόσουν στην πράξη την επιστημονική γνώση που διδάχθηκαν στα θρανία και στις πατριωτικές αξίες που έλαβαν από την οικογένεια. Αυτοί που δυστυχώς κυβερνούσαν και κινούσαν τα νήματα της εξουσίας ήταν πάντα (ή έστω τις περισσότερες φορές) οι καταφερτζήδες, οι ημιμαθείς κομπογιαννίτες και οι οσφυοκάμπτες. Σε αυτούς (τους καταφερτζήδες κλπ) οφείλονται τα δεινά - όχι στους πραγματικά άριστους. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η ολοκληρωμένη φράση που έγραψες είναι «...οι άριστοι με έπαρση και αλαζονεία έφεραν πολλές από τις συμφορές και τα δεινά που ζούμε δια της εξαγοράς ή της σιωπής τους...» και νομίζω πως η ουσία βρίσκεται στο δεύτερο σκέλος της πρότασης - αυτό που επικεντρώνει τα αίτια της κρίσης στην σιωπή των αρίστων. Αν και δεν μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι οι άριστοι εξαγοράστηκαν (θα ήταν αντίθετο στην έννοια της αριστείας), τολμώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι ενδεχομένως οι άριστοι να αηδίασαν και να κουράστηκαν με την επικρατούσα σήψη & διαφθορά και δεν μπήκαν καν στον κόπο να ασχοληθούν, πιστεύοντας πως το παιχνίδι της εξουσίας και της πολιτικής είναι ήδη στημένο και ξεπουλημένο.

      Ο λόγος που ένας άριστος μαθητής και μετέπειτα άριστος φοιτητής και ακόμη αργότερα άριστος επιστήμονας, θα μεταναστεύσει στο εξωτερικό (όπου θα του αναγνωρίσουν την αξία και θα του δοθούν ευκαιρίες να εργαστεί στον τομέα της επιστήμης του, την έρευνα κλπ) είναι ότι γνωρίζει εκ των προτέρων πως εάν παραμείνει στην πατρίδα του, θα κληθεί να αντιμετωπίσει συνθήκες για τις οποίες δεν είναι προετοιμασμένος. Για παράδειγμα, πως να αντιμετωπίσει ένα σύστημα που προάγει σε θέσεις εξουσίας έναν κάτω του μετρίου σε επιδόσεις μαθητή που αναρριχήθηκε στην πυραμίδα ανεμίζοντας κομματικά σημαιάκια; Πώς να αντιμετωπίσει έναν πχ πολιτικό μηχανικό που μετά βίας πήρε το πτυχίο κι ενώ δεν έχει κτίσει ούτε περίπτερο, καταφέρνει να ηγείται μιας ολόκληρης χώρας; Πώς να μεταλαμπαδεύσει σε μελλοντικούς άριστους τις αξίες που διδάχθηκε, όταν οι έδρες στα πανεπιστήμια συμπληρώνονται από καθηγητές που κατέλαβαν τη θέση με κριτήρια περισσότερο πολιτικά παρά επιστημονικά;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, οι άριστοι δεν μετείχαν στην πολιτική εξουσία, αντίθετα εκδιώχθηκαν από αυτήν.

      Διαγραφή
  11. Θα τολμήσω να σας πω και εγώ τα δικά μου ,μιας και έχω μια εκτίμηση στο συγκεκριμένο brand name ...«μόνον εμείς οι Αθηναίοι θεωρούμε ότι όποιος μένει αμέτοχος στα κοινά δεν είναι φιλήσυχος αλλά άχρηστος»:
    «μόνοι γάρ τον τε μηδέν τῶν δε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾽ ἀχρεῖον νομίζομεν» από τον Επιτάφιο .....αν τον διαβάζαμε όλοι πόσο πιο καλή Δημοκρατία θα μπορούσαμε να έχουμε άραγε ...
    Γνωρίζω ότι μεταξύ αρίστων στο Δημοτικό δηλαδή σχεδόν ολόκληρης της τάξης επειδή σχεδόν όλοι παίρνουν Α οι 2 σημαιοφόροι προκύπτουν από κλήρωση και πριν το επίμαχο νομοθέτημα.
    Μπορεί ο Άριστος της τάξης - πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - να παρελαύνει ως διμοιρίτης , που σε περίπτωση ισοβαθμίας - συχνό το φαινόμενο - πάλι με κλήρωση θα βγαίνει.
    Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι που απέναντι σε μια τόσο ανίκανη κυβέρνηση αντιπολιτευόμαστε με τον πλέον ανίκανο τρόπο και μιλώ για μας από το facebook και τα Blogs - διότι στα έδρανα - μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι -,αντιπολιτεύονται για εμάς ο Κούλης και ο Άδωνις,άντε και η Φώφη , για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας...
    Η πιο κραυγαλέα μορφή αντιπολίτευσης στις μέρες μας υπάρχει μόνο στα σκίτσα του ΑΡΚΑ που οι συναγωνιστές - νεοαγανακτισμένοι - σαν σε έναν άλλο ανένδοτο αναρτούν- αναπαράγουν στον τοίχο του fb τους με την άνεση του πληκτρολογίου τους.
    Στην Θεσσαλονίκη ο Κούλης έρχεται με συνοδεία διμοιρίες των ΜΑΤ σε ξενοδοχείο έκτος κέντρου πόλεως επειδή ήδη φοβάται να περπατήσει μόνος του στην πόλη, που και να κυβερνούσε, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι κρυμμένοι και βολεύονται στις μισθουλάρες τους… αλλά για ποια συμμετοχή στα κοινά να μιλήσω όταν σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων δεν πάει ούτε να ψηφίσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η πραγματική δημοκρατία ενέχει μεσα της την έννοια της κληρώσεως ,της εκ περιτροπής υπηρεσίας και οχι του επαγγελματισμού και της αμεσότητας οπως ίσχυε σε όλες σχεδόν τις δημοκρατικές πόλεις της Αρχαίας Ελλαδος για σημαντικά αξιώματα οπως του στρατηγού η του δικαστού ! Αντίθετα αυτά τα περι αριστείας εμενα με παραπέμπουν εις την αρχαία αριστοκρατία η στη σύγχρονη τραπεζοκρατια των άριστων τεχνοκρατών.θελουν οι πολιτικοί μας σήμερα να μιλούν για αριστοκρατία ας παραμερίσουν και ας παραδώσουν την εξουσία στους καθηγητές πανεπιστημίων του εκάστου τομεος διαλύοντας τα κόμματα και επιστρέφοντας στις εργασίες τους.Εχει αναρωτηθεί κανεις γιατι έχουμε μια Βουλή με ιατρούς ,δικηγόρους ,οικονομολόγους ,επαγγελματιες πολιτικούς και οχι αγρότες ,καθαριστριες και ανέργους ; Διότι ζούμε ήδη σε αριστοκρατία των αγορών και του μάρκετινγκ,;Βασικά εχει αναρωτηθεί κανεις γιατι ενώ καθε μερα παίζει η μισή Ελλαδα Λόττο δεν μπορεί να ψηφίσει η ίδια για τον εαυτό της καθε νομοσχεδιο και πρέπει να το ψηφίζουν άλλοι οι οποίοι χρυσοπληρώνονται για να κάνουν το επαγγελμα του ψηφοφόρου νομοσχεδίων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται ρε φιλε στο λέω πραγματικά φιλικά

      Διαγραφή
    2. @ Όλα για όλα,

      Ο λόγος που τα μέλη ενός Κοινοβουλίου πρέπει να είναι «ιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι» και λοιποί τεχνοκράτες αντί «αγρότες, καθαρίστριες, ανέργοι» κλπ, είναι ότι οι πρώτοι έχουν σπουδάσει μια επιστήμη κι έχουν διδαχθεί στα θρανία, πώς να επιλύουν προβλήματα με τρόπο δοκιμασμένο. Βεβαίως θα μου πεις ότι περιπτώσεις τύπου Πολάκη ή Γιακουμάτου (που έχουν σπουδάσει ιατρική) είναι πέραν κάθε φαντασίας, αλλά μην ξεχνάς πως η σήψη και η κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν οφείλεται σε άριστους στον τομέα τους επιστήμονες αλλά σε καταφερτζήδες που αναρριχήθηκαν στην πολιτική ιεραρχία ανάλογα με το πόσο δυνατά φώναξαν στην πορεία και το πόσο καλά σκούπισαν με τη γλώσσα, τους κατάλληλους πισινούς.

      Χωρίς αυτό να είναι ο απόλυτος κανόνας, θα σου αναφέρω δύο παραδείγματα: Πρώτα το παράδειγμα «Πούτιν», ενός ανθρώπου που ανδρώθηκε και μέσα σε ένα περιβάλλον που τον εκπαίδευσε να λύνει προβλήματα με «military way» τρόπο. Αν και παράλληλα κάτοχος ακαδημαϊκού τίτλου, η κύρια «επιστήμη» του μέσα στο εργασιακό του περιβάλλον ήταν πώς να επιβάλει το συμφέρον της πατρίδας του έναντι κάθε αντιπάλου, εσωτερικού ή εξωτερικού. Έτσι, όταν οι συνθήκες και η Τύχη το επέτρεψαν, αναρριχήθηκε στην κορυφή και την κατάλληλη στιγμή (εφαρμόζοντας όλα όσα είχε διδαχθεί αφού ξεγέλασε τους ολιγάρχες που τον νόμισαν «δικό τους»), με τακτικές εντελώς ανορθόδοξες για τα πολιτικά δεδομένα της εποχής και όχι μόνο καθάρισε το τοπίο, αλλά κατάφερε να βγάλει τη χώρα του από τις λάσπες, να επανεκκινήσει την ανάπτυξη μέσα σε ελάχιστα χρόνο και να δημιουργήσει εκ νέου ελπίδα και προοπτική για ένα λαό εκατομμυρίων που μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσε υπό καθεστώς απόλυτης εξαθλίωσης. Από την άλλη μεριά, έχουμε το παράδειγμα «Μαδούρο», ενός ανθρώπου που δεν έχει καν τελειώσει το σχολείο (με λίγα λόγια αγράμματου), ενός καταφερτζή που ανδρώθηκε και εκπαιδεύτηκε μέσα σε ένα περιβάλλον που καλύτερος θεωρείται όποιος ανεμίσει πιο δυνατά το κομματικό λάβαρο και φωνάξει πιο δυνατά το σύνθημα που προστάζει το κόμμα. Έτσι, όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν, ο (αγράμματος) πρώην οδηγός λεωφορείου αναρριχήθηκε στην κορυφή διότι νόμισε πως το να διοικείς μία χώρα είναι τόσο απλό όσο να κατεβάζεις ταχύτητά από 3η σε 2α σε ανηφορικό δρόμο. Βεβαίως, αποδείχτηκε πως όσο προσεκτικά κι αν είχε σμιλέψει το πολιτικό προφίλ του ο Μαδούρο για να τον λατρεύουν οι τοπικοί (επίσης αγράμματοι) ιθαγενείς που τον ανέδειξαν, όταν θα ερχόταν η ώρα να «πιάσει μολύβι και χαρτί» για να λύσει προβλήματα (οικονομία, ενέργεια, άμυνα κλπ), η εργασιακή εμπειρία του ως σωφεράτζα δεν θα τον βοηθούσε και πολύ - εκεί ο ηγέτης, χρειάζεται να είναι απόλυτα τεχνοκράτης και όχι μαθητευόμενος μάγος…

      Αν ολίγοις, το παράδειγμα (που έχει ήδη αναφερθεί πριν μερικές ημέρες στο παρόν ιστολόγιο) ενός επιστήμονα χημικού που εργάζεται σε ένα εργαστήριο και διεξάγει έρευνες και της καθαρίστριας που καθαρίζει το προαναφερθέν εργαστήριο και η εξίσωση των δύο (μισθολογικά, αξιακά κλπ) επειδή απλώς εργάζονται εντός του ίδιου χώρου, είναι αστείο. Και για να προλάβω μερικούς, σαφώς και δεν μιλώ για «αξία» ζωής αφού η ζωή κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και ανεκτίμητη. Μιλώ για «αξία» ως προς την ικανότητα να χρησιμοποιεί τις επιστημονικές γνώσεις για το κοινό καλό και επ’ ωφελεία της πατρίδος.

      Διαγραφή
    3. Είναι λάθος οι αναφορές σου και αναρωτιέμαι ποιος κυκλοφορεί αυτές τις ανακρίβειες. Για παράδειγμα οι στρατηγοί εξελέγοντο, όπως θα γνωρίζεις άλλωστε ότι εκλεγόταν και ο Περικλής σε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες κατά το απόγειο του Χρυσού Αιώνα.

      Η Δημοκρατία, η θεωρία και η ιστορία της δεν είναι κουβέντα που κάνουμε στην ταβέρνα, ή που μπορεί να καταπιαστεί έτσι απλά ο κάθε βουλευτής και δημοσιογράφος. Είναι επιστήμη και το καπέλωμα της δυστυχώς ευθύνεται για την έκπτωση της χώρας αλλά και του πολιτεύματος μας.

      Αν θες πραγματικά να μάθεις για τη Δημοκρατία, προμηθεύσου ένα βιβλίο "Δημοκρατία το πολίτευμα που περιμέναμε", διάβασε παλαιότερα άρθρα στο kalenteridis.gr ή έλα σε μια εκδήλωση του δ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.