5/11/17

Η Τουρκία προετοιμάζει επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ στο Σιντζάρ και το όρος Κανδήλι;

Σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικές εφημερίδες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη επιχείρησης που θα έχει στόχο τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο Σιντζάρ, καθώς επίσης και το στρατηγείο τους στο όρος Κανδήλι του Ιράκ. 
Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι η απάντηση στην προχθεσινή επιχείρηση του ΡΚΚ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν  τη ζωή τους 6 στρατιωτικοί και 2 φύλακες στο Σεμντινλί, που βρίσκεται στην επαρχία Χακιάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στρατιωτικές πηγές των Τούρκων αναφέρουν, ότι η επιχείρηση αυτή του ΡΚΚ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και κατέστησε αναγκαία μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση, σαν την επικείμενη.
Εμείς να σημειώσουμε, πως η Τουρκία ψάχνει χρόνια δικαιολογίες που θα της επιτρέψουν να εισβάλει στο έδαφος του βορείου Ιράκ και να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά των δυνάμεων του ΡΚΚ.
Ήδη, από τις 18 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας που διενεργήθηκε στο Κουρδιστάν, έχει προχωρήσει σε βομβαρδισμούς (αεροπορικούς και πυροβολικού), με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση Ζαπ", στην κοιλάδα Ζαπ του Ιράκ απέναντι από την Τσουκουρτζά.
Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει έναν μικρό θύλακα 3 χ 6,5 χιλιομέτρων.

2 σχόλια:

  1. Ο συριακός στρατός δεν έχει περάσει ακόμη ανατολικά του Ευφράτη αν δεν απατώμαι. Οι τούρκοι κατέχουν προσωρινά την περιοχή της αλ μπαμπ και οι ρώσσοι δεν τους επιτρέπουν να διαλύσουν το αφρίν. Όπως φαίνεται μια ντε φακτο αυτόνομη σχετικά καλά εξοπλισμένη κουρδική περιοχή, αναδύεται στην βόρεια Συρία. Παράλληλα, το PKK διαβουλεύεται και με τους ρώσσους και με τους σύρους. Με μια τέτοια κατάσταση, το PKK δεν μπορεί να απομονωθεί και να ηττηθεί στρατιωτικά από τους τούρκους, ακόμη περισσότερο που δεν μπορούν οι τούρκοι να εισβάλλουν σε συρία και ιρακ και από την άλλη κανένας αγωγός πετρελαίου ιρακ-τουρκίας δεν μπορεί να είναι ασφαλής, χωρίς να συμφωνήσουν οι κούρδοι, ειδικά αν αφήσουν τους κούρδους του ιρακ εκτός κερδών από την πώληση πετρελαίων.
    Επομένως, ή θα κάτσουν στο τραπέζι ιρακινοί και τούρκοι με το σύνολο των κούρδων για να τα βρουν και να τα μοιράσουν να αυτονομηθούν και να ησυχάσουν ή θα συνεχιστεί το μακελειό. Η συρία δίνει, το ιρακ έδωσε, η τουρκία και το ιραν δεν δίνουν, οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Αφριν παντως σηκωσαν σημαιες του Συριακου επισημου κρατους.
    Ολοι εχουν παρει πρεφα τον ρολο της ερδογανοτουρκιας,εκτος απο εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.