5/11/17

Ανατροπή στην ανατροπή - Ξανά ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας για τους Κούρδους

Τη στιγμή που η Τουρκία έχει περικυκλώσει το Αφρίν και προετοιμάζεται να διεξάγει επιχείρηση κατάληψής του, όπως και την περιοχή της Ιεράπολης, η Ρωσία καλεί τους Κούρδους της Συρίας που κατέχουν τις περιοχές αυτές, στο Συνέδριο των Λαών της Συρίας, που πρόκειται να διεξαχθεί στο Σότσι
Στις 18 Νοεμβρίου 2017 είχε προγραμματιστεί να γίνει μια συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας με μοναδικό αντικείμενο τις εξελίξεις και το μέλλον της Συρίας.
Ωστόσο, η συνάντηση αυτή ναυάγησε και δεν θα γίνει, λόγω των ανησυχιών της Τουρκίας για το γεγονός, ότι είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν και κουρδικές οργανώσεις της Συρίας, εξέλιξη, η οποία ανάγκασε την Τουρκία να προβάλει αντιρρήσεις.
Τα ανωτέρω δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό NTV ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

«Μετά την ένσταση της Τουρκίας το Κρεμλίνο επικοινώνησε μαζί μας και ενημέρωσε ότι ανέβαλε την συνάντηση. Αυτό σημαίνει, ότι από τώρα, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, η συνάντηση θα λάβει χώρα σε άλλη ημερομηνία από την 18η Νοεμβρίου», συνέχισε ο Καλίν.
Σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικές εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η Ρωσία τον Οκτώβριο κάλεσε 33 οργανώσεις και κόμματα της Συρίας στο Σότσι, όπου και θα πραγματοποιείτο συνάντηση με τίτλο «Συριακό Συνέδριο για τον Εθνικό Διάλογο», μεταξύ των οποίων και κουρδικές οργανώσεις, καθώς και άλλες οργανώσεις της αντιπολίτευσης.
Η Άγκυρα προέβαλε αντιρρήσεις για την πρόσκληση συμμετοχής που απηύθυνε η Ρωσία στο YPG και το PYD, τα οποία θεωρεί παρακλάδια του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Ο Ιμπραχίμ Καλίν, επίσης ανακοίνωσε, ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις λεπτομέρειες αυτής της επίσκεψης να επίκεινται…

Εμείς απλώς να σημειώσουμε, πως έτσι αποδεικνύεται το αδήριτο και αναπόφευκτο των αρνητικών – για την Τουρκία – εξελίξεων στη Συρία.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες απεδείχθησαν πολύτιμες στα πεδία των μαχών και θυσίασαν πολλούς μαχητές τους στον αγώνα εναντίον του ΙΣΙΣ, θα εξαργυρώσουν αργά ή γρήγορα στο πολιτικό επίπεδο αυτήν την αναγνώριση.
Η Τουρκία που προσεταιρίστηκε την Ρωσία για να αποτρέψει αυτήν ακριβώς την θανάσιμη για εκείνην εξέλιξη, τώρα διαπιστώνει ότι δεν θα κατορθώσει να την αποφύγει εν τέλει, όσους ελιγμούς και αν επιχειρήσει.
Αντιθέτως, ή θα αναγκαστεί να υποκύψει ή θα συγκρουστεί με τη Μόσχα, εκδοχή, την οποία προοιωνίζεται η αποφασιστικότητα της τελευταίας για λήξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Σχετικό άρθρο: Τελικά λέτε να τη βρει η Τουρκία από τη Ρωσία; Δείτε τι απάντηση της έδωσε για τους Κούρδους της Συρίας






4 σχόλια:

  1. Οι τούρκοι δεν μπορούν να κάνουν πίσω, χωρίς να ανατραπεί το καθεστώς τους. Έκαναν το μετέωρο βήμα με την επέμβαση τους στην συρία. Το ελάχιστο που μπορούν να δεχτούν είναι μια ετεροβαρή συμφωνία για τα πετρέλαια μοσούλης και κιρκούκ με το ιρακ και την συνέχιση της κατοχής της περιοχής της αλ μπαμπ. Τώρα οι ρώσσοι ομιλούν για την ακεραιότητα των συνόρων της συρίας και καταλαβαίνουν ότι η συρία δεν θα γίνει κύπρος και ψάχνει αφορμές για επιχειρήσεις κατά του PKK στο ιρακ, αλλά το πρόβλημα της είναι η συρία και αργά η γρήγορα, ή θα κάνει αυτό που λένε οι ρώσσοι και θα γυρίσει με την ουρά στα σκέλια στα σύνορα της αφήνοντας τουρκομάνους στην περιοχή, ή...κρίνοντας ότι οι ρώσσοι είναι εξαντλημένοι στη συρία και δεν θα απαντήσουν, τολμήσουν να κάνουν "ειρηνευτική" επιχείρηση εναντίον των κούρδων της συρίας προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο και πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι Ρωσίας Τουρκίας... Η "αρκούδα" (Ρωσία) ή μάλλον η γάτα παίζει με το... ποντίκι > (Τουρκία)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Καλεντερίδη πείτε μας ποιος θα διώξει την Τουρκία απο Αλ Μπαμπ και Ιντλίμπ. Η Τουρκία θα περιμένει τον κατάλληλο χρόνο για να κάνει εναν υγιεινό περίπατο και στο Αφρίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.