1/11/17

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ για την απόσυρση-παραίτηση Μπαρζανί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχολιάζουν την απόφαση του Μασούντ Μπαρζανί να μην αναζητήσει μια πρόσθετη θητεία ως Πρόεδρος της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν και την ψηφοφορία του Κοινοβουλίου του Ιρακινού Κουρδιστάν να διανείμει τις προεδρικές εξουσίες στους θεσμούς της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν. Ο Πρόεδρος Μπαρζανί είναι μια ιστορική προσωπικότητα και ένας γενναίος ηγέτης του λαού του, πλέον προσφάτως στον κοινό μας αγώνα εναντίον του ΙΚ. Αυτή η απόφαση δεικνύει μια πράξη πολιτικής ικανότητας στη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες τώρα προσβλέπουν σε ενεργητική συνεργασία με τον Πρωθυπουργό της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, Νετζιρβάν Μπαρζανί, και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κουμπάντ Ταλαμπανί. Μια ισχυρή Περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν εντός ενός ενωμένου και ομοσπονδιακού Ιράκ είναι κρίσιμη στην μακροπρόθεσμη σταθερότητα και στη διαρκή ήττα του ΙΚ. Καλούμε όλα τα κουρδικά κόμματα να υποστηρίξουν την Περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν όσο εργάζεται για την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων κατά το υπόλοιπο της θητείας της και για την προετοιμασία των εκλογών το 2018.
Καλούμε την κυβέρνηση του Ιράκ και την Περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν υπό τη νέα ηγεσία να εργαστούν επειγόντως για την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων στο πλαίσιο του ιρακινού συντάγματος. Έχουμε ενθαρρυνθεί από τον διάλογο για την ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες και ζητάμε τον τερματισμό όλων των διαμαχών και συγκρούσεων.
Συνεχίζουμε επίσης να υποστηρίζουμε την ισχυρή ηγεσία του Πρωθυπουργού Αμπάντι, καθώς εργάζεται για να εξασφαλίσει τη συνολική και διαρκή ήττα του ΙΚ και ένα σταθερό Ιράκ μετά από το ΙΚ. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού Αμπάντι να αρχίσει νέο διάλογο με την Περιφερειακή Διοίκηση του Κουρδιστάν, στο πλαίσιο του ιρακινού συντάγματος, και να αποφευχθούν περαιτέρω αντιπαραθέσεις.
Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα κόμματα καθώς αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα προς όφελος όλων των Ιρακινών. Είναι καιρός όλα τα κόμματα να κοιτάξουν στο μέλλον και να επικεντρωθούν στην ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του ιρακινού συντάγματος.

1 σχόλιο:

  1. I was saying that all along. Kurds will be the big loosers of the regional conflict and left with no teeth to bite. They will remember them again when the time of Iran comes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.