3/12/17

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1944: 33 ημέρες πολέμου μια αλήθεια από έναν μεγάλο άνθρωπο που τα ΄ζησε

Π. Καρβουνόπουλος
1944…. Δεκεμβριανά: Το ΕΑΜ συγκροτεί παναθηναϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Παίρνουν μέρος 500.000 λαού. Οι διαδηλωτές δέχονται καταιγισμό πυρών από το Αρχηγείο της Αστυνομίας (Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας). Η πρώτη σφαίρα πέφτει από βρετανούς στρατιώτες. Σκοτώνονται 28 άτομα και τραυματίζονται 148. Η σύγκρουση των “Δεκεμβριανών” θα διαρκέσει 33 ημέρες και θα αφήσει πίσω δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εγκλήματα ανείπωτης φρίκης.
Την ιστορία των Δεκεμβριανών δεν την έχει γράψει καλύτερα κανένας από τον Μάνο Χατζιδάκι. Που ως γνωστόν δεν υπήρξε ποτέ κομμουνιστής:

“Τα Δεκεμβριανά δεν ήταν αντίδραση των κομμουνιστών(…) Ήταν η αγανάκτηση των παιδιών της γαλαρίας που βλέπαν τους συντρόφους τους και τα όνειρά τους στα φέρετρα από σφαίρες που ρίξαν δοσίλογοι και φασίστες φορώντας γαλάζιους μανδύες εθνικοφροσύνης.Και όλα αυτά τα ελληνικά αποβράσματα με την επίσημη στήριξη του νεαρού τότε κράτους είχανε έναν εχθρό:την ψυχή των παιδιών της γαλαρίας. Εκατομμύρια ελληνικά παιδιά που πίστεψαν στην απελευθέρωση αλλά βρέθηκαν ευθύς αμέσως απέναντι στον ίδιο χωροφύλακα, στον ίδιο δικαστή, στα ίδια ανάλγητα πρόσωπα που αντιμετώπιζαν πριν λίγο κιόλας χρόνο, όταν ακόμα υπήρχαν Γερμανοί. Ξανάρθαν τα φαντάσματα κι άρχισαν να πλαστογραφούν την Ελληνική Ιστορία.Και τα παιδιά που πολέμησαν κι ονειρεύτηκαν γίνανε παιδιά της γαλαρίας,όσα δεν διώχτηκαν και δεν εξαφανίστηκαν στις φυλακές και στα ξερονήσια του Αιγαίου.Και θέλησαν πρίν αποκλειστούν στην γαλαρία τους, να διαμαρτυρηθούν κραυγάζοντας για τελευταία φορά…Κι ύστερα να σωπάσουν-σαράντα χρόνια τώρα(σαράντα χρόνια τα περιέχω μέσα μου και τα δουλεύω για να πώ κάποια φορά)…”.



militaire.gr/

23 σχόλια:

  1. Τα Δεκεμβριανά έγιναν αφότου αποχώρησαν οι Γερμανοί και οι Βούλγαροι, με την βοήθεια του ΕΑΜ. Η κυβέρνηση Παπανδρεόυ πήρε απόφαση να καταργήσει την πολιτική του ΕΑΜ στις 1.12.1944. Δύο μέρες δηλαδή νωρίτερα..Ο κόσμος παρακινήθηκε να κατέβει μαζί με το ΕΑΜ στο Σύνταγμα. Διαδηλωτές με όπλα, εγώ 1η φορά ακούω...
    Μια καλή ανάλυση για τα γεγονότα είναι του Κ. Χολέβα:

    https://pilitouromanou.blogspot.gr/2017/12/1944_2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο του ... δε ζει δυστυχώς να μας εξηγήσει πως μπαίνει δίπλα στα παιδιά της γαλαρίας η παράπλευρη αλλά σημαντική δραστηριότητα του ΚΚΕ προκειμένου να επικρατήσει στην μετά κατοχική Ελλάδα ... πως δηλαδή συνδέονται τα παιδιά της γαλαρίας με την ΣΝΟΦ για παράδειγμα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμή και δόξα στους πατριώτες που αντιμετώπισαν με σθένος τους παλιοκομμουνιστές, που νομίζαν ότι με "αυθόρμητες" συγκεντρώσεις σλάβων προδοτών, ρωσσικά τραγουδάκια και εγκλήματα πολέμου όπως στο Μελιγαλά και στην Καλαμάτα, θα διαμέλιζαν το Έθνος μας.
    Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί πως τίποτε δεν θα είχε συμβεί από αυτά, αν δεν γινόταν προσπάθεια συμβιβασμού με τους κομμουνιστές και τους είχαμε ξεσκίσει στα βουνά. Δεν έπρεπε να υπάρξει από την αρχή κανένα έλεος για τους προδότες εγκληματίες πολέμου του ελας και του εαμ. Μόνο μαχαίρι, τσεκούρι και κονσερβοκούτι.
    Η σφηκοφωλιά του περισσού ακόμη αποτελεί άβατο για την πολιτεία, ένα άβατο ανωμαλίας και ανθελληνισμού. Από αυτό ξεπηδά κάθε παραφυάδα συμφοράς, με τελευταίον τον τσίπρα, για την χώρα. Η Ελλάδα, ποτέ δεν θα ορθοποδήσει όσο υπάρχει έστω και ένας κομμουνιστής σε αυτήν.
    Εδώ διαβάστε τις φρικαλεότητες που διέταξε αυτός που την φωτογραφία του έχει και καμαρώνει ο τσιπρας
    http://ellinikosemfilios.blogspot.gr/2012/01/blog-post_06.html
    και εδώ το τέλος του αληταρά καπεταν μιζέρια ή κλάρα ή βελουχιώτη
    http://www.efsyn.gr/arthro/apo-ti-varkiza-os-ti-diagrafi-toy-kai-tin-aytoktonia-toy
    κρίνετε εσεις με ποιο σκεπτικό στέκεται στην θέση του το άγαλμα αυτού του αληταρά εγκληματία πολέμου στην "πλατεία λαού(;)" στην Λαμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτα που γραφεις εγιναν 4 και 5 χρονια σχεδον αργοτερα, οταν ο ΕΛΑΣ ειχε αποδεκατιστει και αναλαμβανε ο ΔΣΕ με εκατονταδες Γιουγκοσλαυους, Βουλγαρους και Αλβανους ως εφεδρειες τον καλπικο αγωνα εναντιον των Ελληνων. Οι κομμουνιστες Ελληνες και μη εδειξαν το πραγματικο τους προσωπο, χωρις την παραμικρη βοηθεια απο την ΕΣΣΔ, χρηματα η πολεμικο υλικο μετα το 1944

      Διαγραφή
    2. Εδώ το ντοκυμανταίρ με τους παλιούς συντρόφους του κλάρα και τα εγκλήματα του στην Μεσσηνία.
      https://www.youtube.com/watch?v=saJgoFZE_ak

      Διαγραφή
  4. Αχ καλε το χατζιδακι μιλησε.... Να λοιπον γιατι φτασαμε ως εδω... Μαζι με καραμαλι και λοιπα δεξιουλικα προβατα αξια σφαγης απο μαρξιστες και ισλαμιστες ας παραδωσουμε σπο τωρα αμαχητι την ελλαδα στους μαρξιστοισλαμιστες γιατι ειναι γαλαρια και εχουν ονειρα για εναν καλυτερο κοσμο τα παιδια καλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. free greek pontos
      Για τον πολύ γνωστό συνθέτη Μάνο Χατζηδάκη διάβασα ότι είπε το εξής.«εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε ή αριστεροί ή κάτι άλλο. Εγώ πάντως αριστερός δεν είμαι,»

      Διαγραφή
  5. Καντε ενα αφιέρωμα για τα θυματα των κουμουνιστων στα Δεκεμβριανα:τις σφαγές αστυφυλακων, τους χιλιαδες ομηρους, τις δολοφονίες που εκαναν τα ρεμαλια της ΟΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15.500 Έλληνες έφαξαν, ανάμεσα και παιδιά. Η ΟΠΛΑ ήταν εγκληματική οργάνωση

      Διαγραφή
  6. Θα με συγχωρησετε αλλα η δικη μου απορια ειναι η εξης : Καθε αρθρο στο τελος του υπογραφει αυτος που το αναρτησε π.χ. ο Κος Ακκυρια.
    Το αρθρο ειναι σοβαρο αλλα στις αντιδρασεις εχει παρει 4 κλικ ως αστειο.
    Αυτο δε το διαπιστωνω σε παρα πολλα αρθρα ασχετως θεματος,σαν καποιοι δηλαδη να θελουν να γελιοποιησουν τα αναρτωμενα θεματα.
    Υπαρχει εξηγηση σ'αυτο ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την εξήγηση τη δίνεις μόνος σου: "σαν καποιοι δηλαδη να θελουν να γελιοποιησουν τα αναρτωμενα θεματα". Το γιατί είναι άλλη υπόθεση.

      Διαγραφή
  7. Κόμμα της προδωσίας και του εγκλήματος.Ετσι αποκάλεσε το ΚΚΕ, ο Γεώργιος Παπανδρέου,από το βήμα της βουλής.Τότε εξόντωνε τους αντιπάλους του,σήμερα καταργεί τις αξίες του Ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού.Κατά τα άλλα, όλοι οι αριστεροί δηλώνουν δημοκράτες και προοδευτικοί.Τρομάρα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παιδιά της γαλαρίας τα παιδιά που χόρευαν στο Σύνταγμα οι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι διαχρονικό φαινόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξανδρε
      Νιωθεις κι εσυ το ιδιο ?
      Εγω νιωθω μια αναγουλα απο παλια...για ολα αυτα ..απο καθε μερος..πλευρα..η αποψη.
      Αυτα τα ονοματα οργανωσεων...υποοργανωσεων...παραφιαδων..διαφορετικων ηχων..υποηχων..απο καθε πλευρα....θεε μου...μια ναυτια...μια αηδια...μια αποστροφη που νιωθω...
      Το πνευμα φανατισμενου πληθους...οι αλλαλαγμοι...οι αφροι...ο σουρεαλισμος..τα τυμπανα των βαρβαρων..Οσες φορες πηγα να δω τι εγινε τοτε μουρθε αυτη η ανυποφορη αηδια για ολα..αυτη η νοσηροτητα των παντων..κι ελεγα σε μενα..."" φυγε μακρυα..φυγε..εδω επαψε το ανθρωπινο ειδος ναναι ενας λογος σπουδαιος για την φυση...εδω υπαρχει θανατος παντου..στα παντα..νεκρα μυαλα ολα..ολα...ακινητα στον χρονο...εδω το ειδος μας γυρισε στην λιθινη εποχη...Κι ηταν αφορητη η θλιψη...κι η απωση.... μας χωρισαν με μισος οι γοριλες ..καθε αισχρης πλευρας...ανηθικης ..και ξεπεσμενης....εναν λαο που εδωσε φως στον κοσμο...τον εκαναν ερεβος...μια μαυρη τρυπα... ενα χαμενο κορμι...Οχι μονο δεν θελω να ακουω για την περιοδο εκεινη καθε πλευρας...αλλα ουτε και να ξανακουσω...ολα αυτα τα ονοματα τα μυρια.. τα ανοητα...τα αδεια..τενεκεδια...

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να μαθαίνουμε για αυτά τα πράγματα εμένα πιο πολύ αηδία με πιάνει με αυτούς που προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να ξεπλυνουν καταστάσεις πολλές φορές μάλιστα αποσιωπώντας αυτά που εγιναν. Αντί να δουν παραδείγματα από τους ανθρώπους που τα έζησαν και έχουν πει για το πόσο μεγάλη καταστροφή ήταν εκείνη η ιστορία ψάχνουν να βρουν νικητές και ηττημένους λες και υπάρχει νικητής σε έναν εμφύλιο. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ψάχνουν νικητές και ηττημένους και διχασμους είναι από αυτό το σύστημα εξουσίας που έχει περιγράψει ο Σπανουδάκης σε συνεντεύξεις του

      Διαγραφή
  9. Αμφισβητώ την μαρτυρία Χατζηδάκη, που σε καμμία περίπτωση δεν ανατρέπει πλήθος άλλων μαρτυριών για τα εγκλήματα του σταλινικού ΚΚΕ και της ΟΠΛΑ (δηλ. των κομμουνιστικών SS. Ένα κομμάτι του λαού μας παραπλανήθηκε από το ΚΚ και τις υποσχέσεις του κομμουνιστικού παραδείσου. Άν είχαν επικρατήσει οι σταλινικοί στον εμφύλιο, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν παραλλαγή της Βόρειας Κορέας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Π. Καρβουνόπουλος. Ενας αριστερούλης που ασχολείται με ιστορικά θέματα και θέματα Εθνικής Αμυνας. Σαν να προσπαθούμε να ""δέσουμε"" το λαδι με το ξύδι.
    Όσο για τον Χατζηδάκη, αριστερός μπορεί να μην ήταν, αλλά σαν πολίτης όλου του κόσμου σίγουρα ήταν. Δεν μας είπε καθόλου για αυτά τα απιδιά της γαλαρίας τί κάνανε όλο το 1943-44 στην ελληνική υπαιθρο, σε κάτι μέρη που ακόμη ανατριχιάζεις όταν περνάς πχ Φενεό, Κιλκίς, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους, Νάουσα, Στεφάνι, και πόσα άλλα πρίν φτάσουν στην κορωνίδα τους, την Αθήνα, με σχέδιο που οι ίδιοι μας είπαν ότι τό είχα εκπονησει (Τχης Εκτωρ Μακρής) και εγκρίνει το πολιτικό γραφείο από τον Απρίλιο του '44.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν χάλαγε κάτι στο σπίτι του χατζηδάκι, το κκε έστελνε κνιτες να του το διορθώσουν, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ένας παλιός κνιτης που τον είχαν στείλει μαζί με άλλους εκεί για να του φτιάξουν το ψυγείο. Ήθελε να φαίνεται και υπερκομματικός ο αρχι-κίναιδος. Δυστυχώς, η ποιότητα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου δεν είναι συνάρτηση των ταλέντων του ή και ευτυχώς, αν προτιμάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Χατζηδάκης ήταν μέλος της ΕΠΟΝ (μαζί με την Αρβελέρ), που ήταν η γνωστή οργάνωση του εαμ και του κκε (βλ. βιογραφία Χατζηδάκη -βικιπέδια). Επομένως τα αναφερθέντα στο ανωτέρω άρθρο είναι παραπλανητικά και εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λαμβάνοντας υπ όψη τα ανωτέρω δημοσιευμένα σχόλια, παρακαλώ επιτρέψτε μου τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

    Το να εκφράζει την άποψή του κάποιος δεν είναι καθόλου κακό - άλλωστε, ο κος Καλεντερίδης δίνει αυτό το προνόμιο σε όλους μας. Το να αναρτώνται όμως σχόλια από χρήστες που έχουν κατηχηθεί (aka brainwashed) από φυλλάδες που προωθούν ακραίο πολιτικό φανατισμό, τύπου «Μακελειό» ή «Αυγή» και να λειτουργούν ως φερέφωνά τους, δεν νομίζω ότι προάγει τον παραγωγικό διάλογο…

    …ειδικά τα τελευταία χρόνια, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης κι έπειτα, παρατηρώ (ειδικά νέους ανθρώπους) να έχουν μέσα τους ΜΙΣΟΣ (ούτε καν «πολιτικό θυμό») και να τον εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία. Θλίβομαι από τη μία να βλέπω και να ακούω νέα παιδιά να δηλώνουν «…κομούνια θα σας κάνουμε σαπούνια…» για τους μεν και κάποιους άλλους να λένε «…θα πάρουμε τα όπλά σε κάθε γειτονιά και θα τα στρέψουμε πάνω σας φασίστες…». Και όλα αυτά από Έλληνες εναντίον Ελλήνων, ή για να το πω πιο σωστά από ηλίθιους «Έλληνες» εναντίον ακόμη πιο ηλίθιων «Ελλήνων». Τρομάζω με την ιδέα πόσο εύκολα τσιμπάει ο μέσος βλακέντιος νέο-Ελληνο-κάτι και πόσο άνετα θα μπορούσαν κάποιοι να μας ξαναβάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας. Για όσους πούνε «…μα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…», ας μην βιαστούν να μιλήσουν, κι ας ρίξουν μια ματιά στους εμφυλίους πολέμους που έχουν ξεσπάσει (ακόμη και στη γειτονιά μας) τα τελευταία 30 χρόνια, για πολύ πιο ανόητες αφορμές.

    Ειλικρινά δεν ξέρω τι φταίει. Ίσως επειδή τα οι νεαρές ηλικίες σήμερα έχουν μεγαλώσει με όλες τις ανέσεις και δεν έχουν βιώσει πόλεμο και απώλεια. Ίσως επειδή δεν έχουν δει θάνατο, δεν έχουν δει διαμελισμένα κορμιά από κοντά, δεν έχουν δει ανθρώπους να ψυχορραγούν, δεν έχουν νιώσει το αίμα οικείων και φίλων τους να τους λεκιάζει. Εκπλήσσομαι να ακούω ανθρώπους να ορκίζονται «εκδίκηση» για Μελιγαλάδες ή για ξερονήσια και χούντες, εκπλήσσομαι όταν διαπιστώνω πως νέοι άνθρωποι στρέφουν την επιθετικότητά τους βάσει πολιτικών απόψεων και να μην αντιλαμβάνονται καν την αξία της ανθρώπινης ζωής.

    …είχε δίκιο ο Ιαβέρης: «…είμαστε η χειρότερη ράτσα του κόσμου…». Δεν ξέρω αν ήταν πάντα έτσι, διότι στην Ιστορία μας είχαμε και καλές στιγμές - εκτός κι αν «τότε» είχαμε το πάνω χέρι και κάναμε ότι θέλαμε. Δεν ξέρω… Αυτό το μίσος όμως που εκφράζει ο μέσος βλακέντιος Έλληνας βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων και η (δημοσίως δηλωμένη) «επιθυμία» για εκδίκηση, θάνατο και «δικαίωση» (λες και πρόκειται για κάποια βεντέτα), πραγματικά δεν θα μας βγει σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως θα έπρεπε να σταματήσουν οι συνεχείς διχαστικές αναφορές, δηλαδή να αποφεύγεται η ανάρτηση τέτοιων άρθρων, που σκαλίζουν παλιές πληγές. Τι διάολο, η Ισπανία ξεπέρασε πια τους φαλαγγίτες και η Ιταλία τούς φασιστές. Γιατί να δηλητηριάζομε τις νέες γενιές μ' όλα αυτά; Υπάρχουν βιβλία τής Ιστορίας, στο κάτω-κάτω, τα οποία, όμως, οι νέοι αποφεύγουν, προτιμώντας τον εύκολο δρόμο τού διαδικτύου, που είναι γεμάτος σκουπίδια. Αυτά καλλιεργούν το μίσος και οι νέοι φανατίζονται λόγω αγνοίας και ανίας, για πράγματα, των οποίων τις πραγματικέ διαστάσεις αγνοούν.

      Διαγραφή
  14. Σας συγχαίρω Pointman και συνυπογράφω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.