8/2/18

Πάρτε κι αυτό, για να δείτε το μέγεθος της "εθνικής επιτυχίας" στο Σκοπιανό - Ζάεφ: Δεν χρειάζεται η συνταγματική αναθεώρηση

Στην ονομασία Gorna Makedonija (Ανω Μακεδονία) φαίνεται ότι καταλήγουν Αθήνα και Σκόπια επί της ονοματολογικής διαφοράς, ενώ και στις δύο πρωτεύουσες γίνονται προετοιμασίες για τις επόμενες συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Πέρα, ωστόσο, από το ονοματολογικό, εξακολουθούν να υπάρχουν περιπλοκές σε ιδιαίτερες πτυχές της διαπραγμάτευσης, κυρίως εκείνης που αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ.
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ δήλωσε χθες ότι δεν βλέπει λόγους που θα πρέπει να οδηγήσουν την ΠΓΔΜ σε αλλαγή Συντάγματος, αν και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. «Στις συνομιλίες για το όνομα, η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματος είναι μία θέση της Ελλάδας, αλλά εμείς έχουμε τη δική μας. Η “Μακεδονία” άλλαξε το Σύνταγμά της το 1993, ενσωματώνοντας το άρθρο 2 στην παράγραφο 49». Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι «έχουμε κάνει νέο μεγάλο βήμα για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού. Ο,τι κάνουμε τώρα είναι να αποδείξουμε ότι η “Μακεδονία” δεν έχει κανενός είδους φιλοδοξίες είτε εδαφικές είτε άλλες, ότι η “Μακεδονία” δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις. Η “Μακεδονία” θέλει να χτίσει σχέσεις φιλίας».
Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ συνιστούν, παράλληλα, και μια ένδειξη πραγματισμού, καθώς η κυβέρνησή του απέχει αρκετά από την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων για την έγκριση συνταγματικής αναθεώρησης. Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε χθες ότι η ΠΓΔΜ δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό, προσθέτοντας πως για την κυβέρνησή του «η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια είναι ζωτικά θέματα». Επίσης, τόνισε ότι γνωρίζει ποια είναι τα όριά του στη διαπραγμάτευση. «Πιστέψτε με, γνωρίζουμε απόλυτα τι είναι πιθανό, τι είναι αποδεκτό και πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βρούμε μια λύση σε μια πικρή διαφωνία 25 ετών, αλλά όχι με κάθε τίμημα». Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι μόλις τη Δευτέρα, στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του (Euronews), ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισήμανε ότι για πιθανή συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν απαιτείται αυξημένη, αλλά απλή πλειοψηφία.
Χθες ανακοινώθηκε επίσης ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου της χώρας θα υλοποιηθεί αμέσως μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην Αθήνα ο κ. Κοτζιάς σχεδιάζει, αμέσως μετά την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, να μεταβεί αεροπορικώς από την Αθήνα στα Σκόπια, με κρατικό αεροσκάφος, προκειμένου να μεταφέρει στον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ την πρόταση που έχει καταρτίσει η ελληνική πλευρά ως βάση για τη συγγραφή ενός κοινού συμφώνου. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να αποδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την επίσκεψη, καθώς εκτιμάται ότι οι συμβολισμοί που θα δημιουργήσει θα είναι ιδιαίτερα θετικοί.
Οι κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν και στις 15-16 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες (άτυπο συμβούλιο ΥΠΕΞ). Δεν αποκλείεται, με αυτή την ευκαιρία, οι δύο υπουργοί να συναντηθούν και με τον ειδικό διαμεσολαβητή του γ.γ. του ΟΗΕ για την ονοματολογική διαφορά, Μάθιου Νίμιτς, προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, ιδανικά με το κοινό σύμφωνο ανά χείρας.
Καθημερινή

19 σχόλια:

  1. Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση: βιάζεστε ...
    Ή διαπραγμάτευση, την οποία έχω
    διδαχθεί ως μάθημα έχει πολλά στάδια και πολλές μεθόδους, στρατηγικές κτλ .
    Είμαστε στην εξέλιξη της διαδικασίας:
    επιτέλους ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΜΑΣ ΜΌΝΟΙ ΜΑΣ.
    Πάταξον μεν, άκουσον δε:
    Ο Κοτζιάς ετοιμάζει προσχέδιο συμφωνίας όπου εκεί θα φαίνεται η ποιότητα του σχεδίου που ετοιμάζεται .
    Μήπως (λέω τώρα ο ... αδαής) ο Κοτζιάς θέλει να επιτύχει αυτό που πέτυχε πέρυσι στην Ελβετία για την Κύπρο; Δηλαδή να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με ευθύνη των σκοπιανών ;
    Μήπως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΏΡΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΊΩΝ;
    Ας δούμε πού το πάει (που όντως το πάει) και εδώ είμαστε για 10πλασια συλλαλητήρια.
    Βιαζόμαστε όμως.... δυστυχώς ...
    Για να γίνουν κατανοητά αυτά θυμηθείτε
    τι γράψατε εχθές για τον Πάγκαλο και σας ... την "πέσανε"...
    Εγώ σας καταλαβαίνω αλλά προσπαθήστε να κατανοήσετε αυτό που σας γράφω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είναι η ώρα της μάχης.
      Ο Κοτζιάς συμφώνησε να δώσει το όνομα.
      Αυτό σημαίνει ότι τους δίνουμε στο πιάτο "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα.

      Διαγραφή
    2. >Ο Κοτζιάς συμφώνησε να δώσει το όνομα<

      Σάββα, επιμένεις να παραποιείς την αλήθεια. Δεν το συμφώνησε ο Κοτζιάς, αλλά έχει συμφωνηθεί εδώ και δέκα χρόνια, στις προγραμματικές δηλώσεις τής κυβερνήσεως Καραμανλή τον Σεπτέμβριο τού 2007. Ο Κοτζιάς απλώς ακολουθεί την έκτοτε επίσημη ελληνική γραμμή.

      Το έχω ήδη γράψει αρκετές φορές, διότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να μην δημιουργούμε εσφαλμένες εντυπώσεις.

      Αν νομίζεις ότι χρειάζεται να παραθέσω ξανά τα στοιχεία, να το κάνω, αλλά νομίζω ότι είναι περιττό.

      Διαγραφή
    3. Αν η Ελλαδα δρασει θα βγει με μεγαλο κερδος απο αυτην την υποθεση. Ακουω για εθνος ονομα εδαφικές διεκδίκησε κλπ κλπ και βεβαια εκει φωναζω και εγω προσοχη! Η Ελλαδα ομως εχει μια τεράστια ηπια ισχύ στα σκοπια κ γενικα στα βαλκανια.Στα σκοπια ιδικα υπαρχουν ανθρωποι με ελληνικη συνείδηση και ανθρωποι με θολη συνείδηση υπαρχουν ανθρωποι με αγαπη στην ελλαδα που μαθαινουν ελληνικα ακομα και ανθρωποι που θα ηθελαν να ειναι με την ελλαδα.Η Ελλαδα απο την αλλη για ολους αυτος δεν κανει τιποτα ουτε καν ζητα μια απογραφη ισος γιατι θα βρεθει υπο μεγάλη έκπληξη και δεν θα μπορεσει να διαχειριστει εναν μεγαλο πληθυσμό ελληνικο η ελληνογενη με οποιες υποχρεωσεις.Ετσι μενουμε στην μιζερια της αμυνας αντι μας εθνικης και πολιτιστικης επεκτασης.Βλέπετε ως γκρινιαζουμε για το αδικο που γίνεται απο τους δυνατους σε βάρος μας. Και δεν διεκδικουμε με δυναμη τα δικαια μας.Χρειάζεται δραση σε πεδια που θα διαλεξουμε εμεις και οχι παντα οπου μας σερνουν οι αλλοι γιατι εκει συμφέροντα εχουν εκείνη και οχι εμεις.Ας αρχισουμε απο την διεκδικήσει των ανθρωπων πρωτα λοιπόν.

      Διαγραφή
    4. Nativist
      δεν έχω ούτε ένα λεπτό για χάσιμο.
      Επίσημα η Ελλάδα σε επισημες συνομιλίες δεν δέχτηκε ποτέ να δώσει το όνομα.
      Ο Καραμανλής είπε το εξής:
      Να γίνει πρώτα συνταγματική αναθεώρηση
      Να αλλάξουν τα βιβλία και οι χάρτες και μετά να μιλήσουμε για σύνθετη ονομασία, χωρίς να αναφέρεται στο όνομα Μακεδονία.
      Τώρα εμείς το έχουμε δεχτεί στον Νίμιτς, χωρίς καμία προϋπόθεση.
      Αλλαγή ταμπέλες θα κάνουν και το θεωρούμε επιτυχία.
      Και εν πάση περιπτώσει, δεν με νοιάζει τι έκανε ο οποιοσδήποτε.
      Τώρα αυτοί πάνε να κάνουν την προδοσία, αυτούς θα σταματήσουμε.
      Δεν έχω χρόνο ούτε ένα λεπτό.
      Μείνε με την άποψή σου και να αποφεύγεις φιλιππικούς για αλήθειες.
      Στην ηλικία που είμα, ξέρω να την υπηρετώ.

      Διαγραφή
    5. Ούτε εγώ έχω. Έχω διαβάσει τις προγραμματικές δηλώσεις και δεν λένε τίποτε απ' αυτά που γράφεις. Πότε τα είπε, πού; Πότε και σε ποιον έθεσε προϋποθέσεις κατόπιν προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή; Έχεις εσύ κάποιες άλλες πηγές;

      Μέχρι σήμερα μάς γλύτωσε η αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι. Τώρα ο Ζάεφ αποδέχεται αυτά που ο Γκρουέφσκι απέρριπτε επί δέκα χρόνια.

      Κι εγώ στην ηλικία που είμαι θέλω να υπηρετώ την αλήθεια. Δεν είναι "άποψή μου", αλλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Η προδοσία θα γίνει τώρα απ' αυτούς, διότι άλλαξαν στάση οι Σκοπιανοί και όχι οι κυβερνώντες.

      Διαγραφή
    6. Εγώ συμφωνώ στο ότι αυτό που πρωτεύει είναι να τούς σταματήσομε, αλλά πώς; Η άρνηση των Σκοπίων να αλλάξει Σύνταγμα, το οποίο προφανώς περιέχει και "αλυτρωτικά" (λέγε επεκτατικά) άρθρα, θα ήταν μία ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποτραβηχθεί από την επίσημη γραμμή, που παραδίδει το όνομα σύνθετο με γεωγραφικό προσδιορισμό. Και δεν είναι μόνο το Σύνταγμα, αλλά και τα σχολικά τους βιβλία και ίσως όχι μόνο. Επειδή, όμως, μάλλον δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν τίποτε απ' αυτ, το ερώτημα παραμένει: ΠΩΣ θα τούς σταματήσομε; Άπαξ και κλεισθεί, που σίγουρα θα κλεισθεί, η συμφωνία, πρέπει να την φέρουν προς επικύρωση στην Βουλή. Οι Σκοπιανοί λένε ότι θα κάνουν και δημοψήφισμα, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει εμάς. ΕΜΕΙΣ τι θα κάνομε; Ανατροπή τής κυβερνήσεως, όπως γράφουν κάποιοι γραφικοί εδώ μέσα, αποκλείεται, τουλάχιστον ομαλά. Τα συλλαλητήρια έγιναν, αλλά, ως φαίνεται, δεν επηρέασαν ούτε στο ελάχιστο. Ποια είναι η πρόταση, λοιπόν;

      Διαγραφή
    7. Η μη αλλαγή τού συντάγματος ακυρώνει την ελληνική "προσφορά", η οποία είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν το όνομα Μακεδονία erga omnes, ήτοι έναντι πάντων και για όλες τις χρήσεις. Το σύνταγμά των λέει "Δημοκρατία τής Μακεδονίας", άρα πρέπει ν' αλλάξει και μάλιστα πρώτα απ' όλα ως προς το όνομα. Αν δεν αλλάξει, τότε καταστρατηγείται το erga omnes και μιλάμε για διαφορετική γραμμή απ' αυτήν τού 2007. Αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και να μάθομε τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν.

      Διαγραφή
  2. Αυτοι πως εδωσαν το ονομα μακεδονια σε αυτο το κρατος το καναν με το βλεμμα στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ βλέπετε πως ενω ηταν υποχρεωμενοι να το λενε fyrom μετα την αποφαση του οηε εξακολουθουν να τους αποκαλουν μακεδονια ακόμη και προστα στους πρωθυπουργους μας.Αν παρει το ονομα πανω κατω η οποια αλλο παρει.Στο τελος ολοι μακεδονια θα το λενε..Και αμεσα θα αποσταθεροποιησουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....στοχος αιωνων για γερμανους ρωσσους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο Κοτζιάς ετοιμάζει προσχέδιο συμφωνίας όπου εκεί θα φαίνεται η ποιότητα του σχεδίου που ετοιμάζεται .
    Μήπως (λέω τώρα ο ... αδαής) ο Κοτζιάς θέλει να επιτύχει αυτό που πέτυχε πέρυσι στην Ελβετία για την Κύπρο; Δηλαδή να σταματήσουν (βαλτώσουν) οι διαπραγματεύσεις με ευθύνη των σκοπιανών ;"

    Παρακαλώ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ: (ξανα)Διαβάστε αυτό που έγραψα.
    Εάν δεν ισχύει ότι ο Κοτζιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε θα γίνουμε άνω και κάτω επειδή οι προδότες του μανώλη του γλέζου θέλουν να ξεχρεώσουν τα γραμμάτια τους στα σκόπια και τους αβαντάρουν οι ηπα και οι ξείπα κι όσοι δεν έχουν τσίπα, τώρα που βρήκαν τσίπρα. Θα το φάνε το κεφάλι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο Κοτζιάς ετοιμάζει προσχέδιο συμφωνίας όπου εκεί θα φαίνεται η ποιότητα του σχεδίου που ετοιμάζεται .
    Μήπως (λέω τώρα ο ... αδαής) ο Κοτζιάς θέλει να επιτύχει αυτό που πέτυχε πέρυσι στην Ελβετία για την Κύπρο; Δηλαδή να σταματήσουν (βαλτώσουν) οι διαπραγματεύσεις με ευθύνη των σκοπιανών ;"

    Παρακαλώ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ: (ξανα)Διαβάστε αυτό που έγραψα.
    Στην παρούσα φάση αυτό που ισχύει είναι ότι ο Κοτζιάς ΔΕΝ έχει φανερώσει το προσχέδιο και το σχέδιο συμφωνίας [ΣΎΝΘΕΤΟ ΠΑΚΕΤΟ: Ονοματολογικό ΚΑΙ κατάργηση αλυτρωτισμού, ήτοι συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι σκοπιανοί για να αποδεικνύουν και να εξασφαλίζεται η εξάλειψη του αλυρρωτισμού (που είναι η πηγή της διάθεσης να θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες και η χώρα τους Μακεδονία)].

    Αντιθέτως, ο Κοτζιάς όταν ΤΟΝΙΖΕΙ ότι δεν έχει φανερώσει τη διαπραγματευτική του τακτική ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΕΙ.

    Συνοψίζω: σύμφωνα με τους βαθμούς ελευθερίας που δίδονται στη Χώρα μας από την :
    πίεση της διεθνούς κοινότητας (για λύση ήτοι: ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ&ΕΕ), ΜΕΣΩ του ΟΗΕ + ΕΕ + ΝΑΤΟ , είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε μέσω της διπλωματίας να :

    1. Δείξουμε ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ συμφωνούμε και προωθούμε την αρχιτεκτονική ασφαλείας για τα δυτικά βαλκάνια που σχεδιάζεται από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

    2. Προστατέψουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα συμφέροντα της Χώρας μας που είναι και ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟΪκα συμφέροντα (στο σκέλος της εσωτερικής ειρήνης, ασφάλειας, εξασφάλισης και σταθερότητας ή stability, security, safety & peace).

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ (ΚΟΤΖΙΑΣ).
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ -ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ- ΌΤΑΝ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΕΆΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΜΕΣΑ (ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΌΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΩ: ΕΦΟΣΟΝ (αυτό τώρα αποτελεί εκτίμησή μου διότι δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα, βασίζεται όμως αυτή η εκτίμηση στη μέχρι σήμερα σκιαγράφηση των ορίων από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό και Κοτζιά) ζητηθούν οι συγκεκριμένες ενέργειες που θα καταργούν τον αλυτρωτισμό ΑΠΌΛΥΤΑ είναι ευνόητο ότι η αποδοχή εφαρμογής τους από το κράτος των Σκοπίων ΑΚΥΡΩΝΕΙ de facto & de jure τη διάθεσή τους να θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, Μακεδονία κτλ κτλ.

    Συνεπώς, στην παρούσα φάση (προσέξτε αυτό: στην παρούσα φάση • ο χρονικός ορίζοντας είναι το χρονικό όριο που έθεσε η Ευρωπαϊκή διπλωματία ήτοι: 2025° βλ. "Οι ανακοινώσεις της Κομισιόν αφορούν τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο και η στρατηγική αυτή εκτείνεται σε χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2025), είτε:
    a. θα αποδεχθεί τις απαιτήσεις της Ελλάδας που θα εξασφαλίζουν την περιοχή από εντάσεις ήτοι εδαφικές βλέψεις. Δηλαδή, ακυρώνεται εν τοις πράγμασι η διάθεσή τους να θέλουν να ονομάζονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ κτλ κτλ ή αλλοιώς: θα λέγονται Μακεδόνες σαν να μην είναι.
    Σημείωση: εδώ θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα απαιτήσει η ελληνική διπλωματία, δηλαδή κατά πόσο ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΟΤΙ ΈΧΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΌΧΙ ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ.

    b. Δεν θα δεχτούν το πακέτο (που κατά τη γνώμη μου ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΎΣΑ ΦΆΣΗ είναι σχεδόν βέβαιο), οπότε το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο ΜΕ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΕΥΘΎΝΗ. Δηλαδή, θα επαναληφθεί το Κράν Μοντανά του 2017, για τα Σκόπια αυτή τη φορά!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω αδελφε(αν παιζει καποιο ρολο αυτο)...πονταρουνε στην αδιαλλαξια των σκοπιων...

      Διαγραφή
  6. Να βαλλουμε τον ατετοκουμπο να τους σπασει τα παϊδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ο Κοτζιάς ετοιμάζει προσχέδιο συμφωνίας όπου εκεί θα φαίνεται η ποιότητα του σχεδίου που ετοιμάζεται .
    Και ο κ. Καλεντερίδης είναι σίγουρος οτι ο Κοτζιάς εχει δώσει το ονομα... Γιατί, πώς, απο πού το εμαθε (τον Φτερωτό θεό δεν τον ακούει πιά...), πόθεν το συνήγαγε ;
    Δεν μας λέει ! Αλλά δεν εχει χρόνο, πασχίζει να αποτρέψει την προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια εδω τα πραγματα εχουν χρονο...αλλα πρεπει ναχουν και συνεπειες τα λαθη..αν γινουν.Αυτο το κολπο το παλιο ..με πληρωνει ο λαος βγαζοντας με απο την εξουσια για λιγο..δεν στεκει πια.Το θεμα ειναι τρομερα σοβαρο..για λαθη.Το λαθος ειναι μεν ακουσιο..αλλα πρεπει να πληρωθει βαρια απ τον δραστη..Αν ομως δεν ειναι ακουσιο..αλλα εκουσιο..οπως διαφαινεται αφου ειναι διαχρονικο..επιμονο..τοτε ουτε η τιμωρια φτανει..η απλη.Πρεπει εως πεμπτης γεννεας να πληρωθει...διοτι αφορα τις ζωες 10.000.000 ανθρωπων..και πεντε γεννεες ενος η δεκα δεν ειναι τιποτε στα 10.000.000.Ολοι αυτοι πρεπει να καταλαβουν οτι στο εξης..θα πληρωνουν βαρια..διοτι αυτο θα πει ευθυνη...εναντι εκατομμυριων ζωων.Μακαρι να πανε ολα καλα.Αν ομως δεν πανε...μην πει κανεις..ελα μωρε και τι εγινε...Διοτι τωρα θα γινει..οτι δεν φανταστηκε στον χαβαλε του..ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και καποιος πρεπει να μας πει επιτελους χωρις μισολογα..και περιτεχνες μπουρδες...γιατι τωρα πρεπει να λυθει..και τι θα γινει δηλαδη αν δεν λυθει.Διοτι ειναι μεγαλη γαιδουρια η σπουδη του Τσιπρα Κοτζια...να το λυσουν..χωρις να ξερουμε γιατι....και τι αν δεν....Ανεξαρτητα απ την καταληξη...εγω πχ.ειμαι εξαλος με αυτα τα ..γαιδουρια για τον τροπο που εχουν να μας περιφρονουν τοσο..ωστε να μην καταδεχονται να μας πουν τους λογους....Απο αποψη ανατροφης αυτα τα δυο ανθρωποειδη...ειναι σκουπιδια..και αν ειχα την ευχερεια θα τους πατουσα απο κατω και μονο γιαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.