12/2/18

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ

Οι πιέσεις που φέρεται ότι ασκούνται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για επίλυση της ονομασίας και ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν πείθουν, αφού η FYROM είναι σε συντριπτικό βαθμό «περικυκλωμένη», από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, Αλβανία-Ελλάδα-Βουλγαρία, ενώ βορειότερα στο Κόσοβο εδρεύει η Νατοϊκή δύναμη KFOR με 4500 άνδρες από 31 χώρες και τα σύνορα Σκοπίων-Σερβίας είναι σχετικά μικρά.
Περισσότερο για ένταξη των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ πιέζουν οι Γερμανοί. Το Βερολίνο ουσιαστικά ενεργοποιεί πιο «επιθετικά» την υλοποίηση των παραγράφων 84 και 85 του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία το καλοκαίρι του 2016.
Βεβαίως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να διεισδύσουν στο ΝΑΤΟ και να προκαλέσουν τριγμούς στην συνοχή της Συμμαχίας στην Νότια Ευρώπη. Ασφαλώς έχουν κλιμακώσει τις κατασκοπευτικές τους δραστηριότητες, ενώ έχουνε εκπαιδεύσει πολιτοφυλακή των Σερβοβόσνιων στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Έχουνε επίσης εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς του Γκρουέφσκι σε Σερβική Βάση στη Νότια Σερβία.

Για τη συνέχεια ambassadoratlarge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.