8/2/18

Η πληγή του φαρμάκου...


Μεταξύ άλλων οι ανώνυμοι μάρτυρες του πορίσματος ισχυρίζονται πως το ελληνικό δημόσιο έχε υποστεί ζημιά 3 δισ. ευρώ από το σκάνδαλο Novartis. H εταιρεία όμως είναι στην Ελλάδα από το ‘96 και με ένα τζίρο 200-300 εκατ. το χρόνο ακόμη και αν πούλαγε "κοπανιστό αέρα” αντί για φάρμακα δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια ζημιά.
Τόσο πρόχειρες κατηγορίες αποδυναμώνουν το κατηγορητήριο και επί της ουσίας το μόνο που καταφέρνουν είναι η συγκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων του σκανδάλου και η πιθανότητα εξυγίανσης της αγοράς του φαρμάκου.
Τα προβλήματα από το σκάνδαλο του φαρμάκου στη χώρα είναι δυο. Το ένα είναι πως οι Έλληνες βλάπτουν την υγεία τους με την αυξημένη κατανάλωση φαρμάκων και το άλλο είναι το οικονομικό κόστος της αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. να σταθω στο"Τα προβλήματα από το σκάνδαλο του φαρμάκου στη χώρα είναι δυο. Το ένα είναι πως οι Έλληνες βλάπτουν την υγεία τους με την αυξημένη κατανάλωση φαρμάκων και το άλλο είναι το οικονομικό κόστος της αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία."
    και να προσθεσω :Μακρυα απ'τους γιατρους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα ίδια σαν να μην πέρασε μια μέρα. Οι αντίπαλοι αποδομουν και αποδομουνται.
    Οι παπαγάλοι κάνουν αυτό που ξέρουν και για τη γ@μημενη την αλήθεια.... Κανείς.
    Τι να λέμε για τα λεφτά των άλλων, την τιμή και την υπόληψη των αφεντικων μας θα στήριξουμε, ποιος θα ασχοληθεί με τις εισφορές του μ@λακα στην οικοδομή ή στο βαφειο... Οι ξεδοντιαριδες δεν πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.