9/6/18

Αυτά βλέπει ο Ερντογάν και τρελαίνεται - Αιτήσεις για τρεις γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 της Κύπρου κατέθεσε η ExxonMobil

Στον Πεδουλά για να δοκιμάσει τα φημισμένα κεράσια του θα βρεθεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Τράισταν Ασπρεϋ, που θα συνοδεύσει τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη στην παραδοσιακή γιορτή του χωριού. Αυτό δείχνει και το εξαιρετικά θετικό κλίμα που επικράτησε στις χθεσινές συναντήσεις του υψηλόβαθμου εκπροσώπου του αμερικανικού κολοσσού, αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και μετά με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη.
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η νέα κάθοδος του αντιπροέδρου της ExxonMobil για Ευρώπη, Ρωσία, Κασπία, Ασία, Ειρηνικό και Μέση Ανατολή, που έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών και γεωφυσικών ερευνών στο ανατολικό μισό του τεμαχίου «10», είχε σκοπό την ενημέρωση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα και τους σχεδιασμούς του κολοσσού.
Επίσης, συζητήθηκαν σειρά διαδικαστικών πτυχών, που αφορούν τις αιτήσεις και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των ερευνητικών γεωτρήσεων.
Κυριότερο σημείο του προγράμματος της ExxonMobil για την πρώτη της δραστηριότητα στο «10», είναι το γεγονός ότι θα υποβάλουν αιτήσεις για τρεις γεωτρήσεις και όχι για δύο, όπως σχεδίαζαν αρχικά. Ο λόγος είναι ότι ενώ επιβεβαιώνεται η γεώτρηση στη «Δελφίνη» όπου εναποτίθενται και τα περισσότερα κάστανα, δεν έχουν αποφασίσει οριστικά αν η δεύτερη γεώτρηση θα είναι στην «Ανθεία» ή στον «Γλαύκο» και αυτό για καθαρά τεχνικούς λόγους. Ενώ δηλαδή ο σχεδιασμός είναι για την ώρα για δύο γεωτρήσεις, θα υποβάλουν αιτήσεις για γεωτρήσεις και στους τρεις στόχους.
Αυτό θα τους δώσει χρόνο να επεξεργαστούν περαιτέρω τα γεωφυσικά δεδομένα και να αποφασίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα πού θα γίνει η δεύτερη γεώτρηση. Το πρόγραμμα παραμένει σταθερό για γεώτρηση εντός του τέταρτου τριμήνου 2018.
 Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.