16/6/18

Δημοσκόπηση: Όχι από το 68,3% στο Βόρεια Μακεδονία

14,4% μπροστά η ΝΔ - Τι αναφέρει μέτρηση της Marc

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Marc που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα τόσο για την συμφωνία της κυβέρνησης για την ονομασία της πΓΔΜ όσο και για το γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί.
Τη συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προτίθεται να υπογράψει στις Πρέσπες αποδοκιμάζουν σχεδόν οι 7 στους 10 πολίτες (68,3%). Συγκεκριμένα το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», ενώ το 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.
Παράλληλα η Νέα Δημοκρατία διατηρεί και διευρύνει το προβάδισμά της το οποίο διαμορφώνεται στις 14,4 μονάδες, έναντι 10,3 τον Μάρτιο.
Τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
Νέα Δημοκρατία: 30,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%
Κίνημα Αλλαγής: 7,5%
Χρυσή Αυγή: 7,3%
ΚΚΕ: 6,3% 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/dimoskopisi-marc-kata-tis-simfonias-to-683-provadisma-nd-me-144#.WyUTvT0wBrM.twitter

4 σχόλια:

  1. Το σημαντικότερο από τα στοιχεία είναι ότι οι μισοί τέως ψηφοδόροι του συριζα, δεν δέχονται τον όρο μακεδονία, καθώς και τις κυβερνητικές ενέργειες, που απαξιώνουν εντελώς τη Δημοκρατική Διακυβέρνηση, την οποία έχουν αντικαταστήσει με καθεστωτική συμπεριφορά.Το άλλο εντυπωσιακό είναι ότι ο συριζα διατηρεί 16% του εκλογικού σώματος. Πρόκειται για αυτούς τους ψηφοφόρους πουανέπτυξαν κάποια σχέση εφγαζομένου και εργοδότη. Τον προτικμούν, συνεπώς με κριτήρια προσωπικού οφέλους και μόνο, χωρίς ίχνος πατριωτικού αισθήματος, πράγμα τραγικό κατά την άποψή μου. Βέβαια εγώ δεν πεινάω και δεν μπορώ να τους καταλάβω. Σημαντικό και αυτό,ιδιαίτερα αν έχεις παιδιά. Χωρίς αυτή την πελατειακή σέση, με τα έργα της η κυβέρνηση , δεν θα πρέπει να διατηρεί ποσοστό μεγαλύτερο του 5%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμένουμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις σας...

    1)https://www.youtube.com/watch?v=7fE8Hbrqzt0

    2)https://www.youtube.com/watch?v=OVInwidnmHc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν το σκεφτεί κανείς το 68,3% έιναι πολύ μικρό ποσοστό αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Εγω προσωπικά είμαι στο εξωτερικό και με όσους έχω μιλήσει στην Ελλάδα (Αθήνα), οι απόψεις κυμαίνονται μεταξύ "ε, και" και "με αυτά ασχολήσαι;"
    Εντύπωση μου κάνει όμως που οι απαντήσεις είναι έτοιμες (ας το πουμε προπαρασκευασμένες) , πάντα εθνομηδενιστικής χροιάς και υποβαθμίζουν το γεγονός σαν μη άξιο καν αναφοράς.
    Οι έτοιμες απαντήσεις κατ εμε είναι προϊόν στημένης προπαγάνδας εδω και πολλά χρόνια, δυστυχώς με τη βοήθεια του κράτους.
    Θα ήθελα μια τοποθέτηση του κ.Σάββα πάνω σε αυτό και το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A) Εάν ξαναγίνονταν άλλη μία δημοσκόπηση μετά από (ας πούμε ) 20 χρόνια το ποσοστό αυτό θα γίνονταν 45 % με όλα αυτά τα ξένα στοιχεία που γεννοβολάνε από 8 παιδιά και που έχουν κυριεύσει την χώρα.....
      Β) Μη σε εκπλήσσουν καλή μου οι απαντήσεις τύπου "με αυτά ασχολείσαι". Εδώ πάρα πολλοί συμπατρι΄΄ωτες μας έχουν τόσα πράγματα να κάνουν με το Μακεδονικό θα ασχολούνται; Π.χ. να βλέπουν μανιωδώς τούρκικα σήριαλ στην TV, να πηγαίνουν χιλιόμετρα μακριά να δούνε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα όπου συμπεριφέρονται σαν μανιασμένα θεριά (αλλά σε συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας δεν ...προφταίνουν να πάνε.
      Χαιρετισμούς.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.