24/6/18

"Ήθελαν να μας σκοτώσουν" λέει ο διαδηλωτής με την ματωμένη σημαία στο Πισοδέρι

Παναγιώτης Σαββίδης
Η φωτογραφία του αιμόφυρτου διαδηλωτή στο Πισοδέρι, με την ελληνική σημαία στο κεφάλι, έγινε viral και συζητήθηκε έντονα -Ο 42χρονος Χρόνης Κεφαλάς από την Καβάλα, πήγε στην Φλώρινα με την οικογένειά του για να διαμαρτυρηθεί για την εκχώρηση της Μακεδονίας και κατέληξε με 7 ράμματα στο κεφάλι
Ο υπερβάλλοντας ζήλος που απέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις την περασμένη Κυριακή στο Πισοδέρι, ημέρα υπογραφής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό, συζητήθηκε έντονα. Ο κ.Χρόνης Κεφαλάς, ιδιοκτήτης Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων στα Αμισιανά Καβάλας, βρέθηκε στην Φλώρινα με την οικογένειά του λεωφορεία που μίσθωσε ο δήμος Παγγαίου. 
“Ταξιδέψαμε 300 χλμ για να πάμε στις Πρέσπες προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ως Μακεδόνες, για την απόφαση να χαρίσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Συνολικά επτά λεωφορεία από τον δήμο Παγγαίου, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες. Μαζευτήκαμε εκεί περισσότεροι από 15.000 Έλληνες, απ' όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσουμε στις Πρέσπες και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα” λέει στο protothema.gr ο κ.Κεφαλάς, περιγράφοντας τα όσα έζησε λίγα χλμ πριν από τις Πρέσπες. 
“ 
"Περίπου 2 χλμ πριν τις Πρέσπες, λεωφορεία της αστυνομίας δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε την πορεία μας και μας είπαν να επιστρέψουμε πίσω. Ο τόπος είχε γεμίσει ΜΑΤ. Κανονική παρωδία. Όταν ο κόσμος διαμαρτυρόμενος κατέβηκε από τα λεωφορεία και επιχείρησε να ανέβει στα υψώματα, δυνάμεις της αστυνομίας εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα από ένα παράδρομο και ακολούθησαν εντάσεις και επεισόδια με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί.” λέει, συμπληρώνοντας “Εγώ δέχτηκα επίθεση από τα ΜΑΤ, όταν πήγα να βοηθήσω ένα φίλο μου που βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, με τους αστυνομικούς, να τον πατούν στο λαιμό και να τον χτυπούν με τα κλομπ. Ο άνθρωπος δεν έκανε τη παραμικρή επιθετική κίνηση εναντίον τους. Τους μιλούσε και αυτοί του επιτέθηκαν”.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά, όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων όταν πήγε να βοηθήσει τον φίλο του, άρχισε να δέχεται απρόκλητα χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του, χωρίς να σεβαστούν ούτε την ελληνική σημαία που έφερε επάνω του. “Χωρίς να πειράξω κανέναν άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι και στην πλάτη. Με έβλεπαν με τα αίματα στο κεφάλι και συνέχιζαν να με χτυπούν Όταν έπεσα μισοζαλισμένος στο έδαφος, επιχείρησαν να με σύρουν προς το μέρος τους τραβώντας με από την ελληνική σημαία που είχα δεμένη στο λαιμό μου. Ίσως στόχος τους ήταν να με συλλάβουν, κατάφερα όμως με τη βοήθεια άλλων διαδηλωτών να σηκωθώ και να απομακρυνθώ. Πιστέψτε με πως όσα ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρα. Έλληνες αστυνομικοί, να χτυπούν Έλληνες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια” λέει.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στη δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες. Ο κ. Κεφαλάς μιλάει για “στρίμωγμα” του κόσμου στο βουνό, που παγιδεύτηκε και ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομική βία. “Δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω γιατί επέλεξαν να μας στριμώξουν στο βουνό. Ούτε τα ασθενοφόρα μπορούσαν να προσεγγίσουν εύκολα το σημείο για να τους διακομίσουν στα κοντινά νοσοκομεία. Εγώ περίμενα αιμόφυρτος πολύ ώρα στο έδαφος μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο. Αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να δείρουν άγρια τον κόσμο. Χτυπούσαν ανελέητα. Άντε και να περνούσαμε το βουνό, απο πίσω υπήρχαν άλλα ΜΑΤ. Πες πως πετυχαίναμε να φτάσουμε στις Πρέσπες, πως θα φτάναμε στο νησάκι που μπήκαν οι υπογραφές. Κολυμπώντας ;” διερωτάται ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας, επισημαίνοντας : “Οι επιθέσεις των ΜΑΤ έγιναν εσκεμμένα. Θέλαν οι άνθρωποι να χυθεί αίμα. Αυτό πιστεύω”.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, που διακομίστηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. “Υπήρχαν στιγμές που τα ΜΑΤ δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από θερμούς νεαρούς. Όμως θύμα της βίας που επέδειξαν ήταν και κόσμος που πήγε εκεί για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά. Απρόκλητα μια 20χρονη κοπέλα που βρισκόταν δίπλα μου, και βρισκόταν αρκετά μακριά από την “πρώτη γραμμή” των επεισοδίων, δέχτηκε κλοτσιά αστυνομικού στο στήθος, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια πήγε να την χτυπήσει με το πόδι στο κεφάλι, αλλά ένας συνάδελφός του ευτυχώς τον τράβηξε πίσω. Όσα ζήσαμε εκεί θα μου μείνουν χαραγμένα στο νου για καιρό.” 

Όπως λέει ο κ. Κεφαλάς, θα συνεχίσει να δίνει “παρών” σε κάθε νέο συλλαλητήριο για το θέμα της Μακεδονίας, παρά τα ... 7 ράμματα στο κεφάλι. “Εγώ πήγα σε όλα τα συλλαλητήρια. Είμαι Μακεδόνας, είμαι 'Ελληνας. Αγαπώ τη χώρα μου και αγωνίζομαι για αυτή. Πήγα Αθήνα, πήγα Θεσσαλονίκη, πήγα Καβάλα, πήγα Πρέσπες και θα ξαναπάω όπου και αν γίνει, όσο ξύλο και να φάω/. Το επόμενο συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 8 Ιουλίου στην Αθήνα. Μπορεί στις 7 Ιουλίου να παντρεύω την κόρη μου, αλλά εγώ θα είμαι εκεί” λέει. Στο ερώτημα αν μπορούσε να πει κάτι στους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά τι θα ήταν, απάντησε : “Μας πτωχεύσατε και τώρα μας ξεπουλάτε”.
Πρώτο Θέμα

42 σχόλια:

  1. Καποια στιγμη θα σταματησουν οι εκδορες και θα χυθει πραγματικο αιμα, πολυ πιο γρηγορα απο οτι φανταζομαστε, και οι Τσιπρας - Κοτζιας θα εχουν την ευθηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αστυνομικοί της Ελλάδος: η Μακεδονία ανήκει σε όλους τους Έλληνες ακόμα και σε εσάς . Μην χτυπάτε τους πατριώτες.
    Πρέπει να σας το εξηγήσουν αυτό ; δεν το καταλαβαίνετε από μόνοι σας :
    Να προσέχετε να μην γίνετε και εσείς προδότες της πατρίδας σας.
    Χάσατε την Ελληνική σας υπερηφάνεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι ελληνες
      ειναι αριστεριστες αναρχοκομουνιστες, τουρκαλμπάν μεχρι και για πακιστανους ακουστηκε, οι οποιοι χαιρονται να τσακιζουν ελληνες....
      Πρέπει να σας το εξηγήσουν αυτό ; δεν το καταλαβαίνετε από μόνοι σας αστουληδες?????????

      Διαγραφή
  3. Ήμουν εκεί και γνωρίζω προσωπικά των Χρόνη. Να σημειωθεί ότι οι οργανωτές προσπάθησαν να κρατήσουν των κόσμο περίπου 3 χιλιόμετρα ποιο μπροστά από το χωριό σε μια αλάνα και έτσι χώρισαν τον κόσμο στα δυο. Οι επάνω ακούγανε τα παχιά λόγια διαφόρων τρώγοντας σουβλάκια και οι κάτω τρώγανε δακρυγόνα και ξύλο. Τα ΜΑΤ δεν ηταν όλα ίδια στολή και πολλοί οι πρώτη γραμμή δηλαδή δεν ηταν Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παροχή γνώσης & εμπειρίας στη ζωή, ποτέ δεν είναι δωρεάν. Πάντα πρέπει κάποιος να πληρώσει ένα τίμημα (οποιασδήποτε μορφής) για να αποκτήσει γνώση & εμπειρία. Για παράδειγμα, οι γονείς πληρώνουν φροντιστήρια για να μπορέσουν τα παιδιά τους να μάθουν μία ξένη γλώσσα ή να αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους δώσουν απαραίτητα εφόδια για τη ζωή. Επίσης όταν κάποιος βάλει το χέρι του στη φωτιά, λαμβάνει άμεσα ένα πρώτης τάξεως μάθημα (με τίμημα σωματικό πόνο και δερματικό έγκαυμα) να μην το επαναλάβει ποτέ ξανά. Είτε λοιπόν με οικονομικό αντάλλαγμα, είτε με σωματικό / ψυχικό πόνο, όλοι μας «εκπαιδευόμαστε» και αποκτούμε την απαραίτητη γνώση κι εμπειρία στη ζωή. Κανένα μάθημα δεν παρέχεται δωρεάν!

    Οι (κατά δήλωση) «15 χιλιάδες διαδηλωτές» που μετέβησαν με λεωφορεία στην περιοχή (για να πετύχουν ακριβώς τι;) εκ των οποίων τουλάχιστο οι 5 χιλιάδες διαδηλωτές από αυτούς, σίγουρα ψήφισαν Τσίπρα & Κοτζιά (36% ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία - μην ξεχνιόμαστε), πήραν ένα πολύ καλό μάθημα πολιτικής σκέψης και ωριμότητας, ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθούν μπροστά στην εκλογική κάλπη να μην συμπεριφερθούν ως κακομαθημένα 5χρονα μπροστά σε τούρτα. Κι επειδή μερικοί άνθρωποι δεν μαθαίνουν με τον εύκολο τρόπο, ναι καλώς έπαθαν κι έφαγαν ξύλο, μακάρι να έτρωγαν κι άλλο να σιγουρέψουμε πως «μήνυμα ελήφθη». Ένα μεγάλο μπράβο στα ΜΑΤ για το κοινωνικό έργο που επιτελούν να «διδάσκουν» δια της σκληρής παιδαγωγικής μεθόδου το εκλογικό δυναμικό της χώρας. Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια, να αγιάσει το χέρι σας παιδιά - ρίχτε κλομπιές αλύπητα μέχρι να βάλουν μυαλό οι απανταχού «Ελληνέζοι». Εφόσον κάποιοι δεν χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο για να σκέφτονται παραγωγικά, ο σωματικός πόνος είναι ο μόνος τρόπος διδασκαλίας αφού «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει (αστυνομική) ράβδος»!

    Α, και κάτι ακόμη, έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας: Όταν κάποιοι (προς Θεού όχι όλοι) «Ελληναράδες» κραυγάζουν πολεμικές ιαχές και ορκίζονται «μάχη μέχρις εσχάτων για το όνομα της Μακεδονίας» κλπ, κλπ, κλπ… είναι τουλάχιστο αστείο να παραπονιούνται και να κλαψουρίζουν σαν μωρές παρθένες μπροστά στις κάμερες για λίγο «αστυνομικό μασάζ» που εφάρμοσαν τα ΜΑΤ. Όταν αγαπητοί «15χιλιάδες» αποφασίζετε να πάρετε τα βουνά και να αντιμετωπίσετε ΜΑΤ, μην παραπονιέστε ότι «ανοίξανε μύτες»…! Εάν δηλαδή θα έχετε να αντιμετωπίσετε Τούρκους με 7.62 και GBU, τι θα κάνετε ωρέ κιοτήδες «Λεωνίδες από τα LIDL» που είδατε λίγο αιματάκι και τραπήκατε σε άτακτη φυγή; Για τις δε γελοιότητες και τα αισχρά ψεύδη που γράφτηκαν περί «νεκρών διαδηλωτών» και «ξένων στρατιωτών μεταμφιεσμένων με στολές ΜΑΤ» και διαδίδονται από τυχάρπαστους τσαρλατάνους και δημαγωγούς στο διαδίκτυο, απλά τα προσπερνώ - εδώ υπάρχουν βλάκες που (ακόμη) πιστεύουν τον Αρτέμη, στις αερολογίες που γράφουν οι γνωστοί απατεώνες της παραπληροφόρησης θα κολλούσαν; Όσο υπάρχουν θύματα να χάφτουν μύγες και σανό, θα υπάρχουν επιτήδειοι που θα καλύπτουν το κενό και θα τους εκμεταλλεύονται αναλόγως. Δεν λυπάμαι κανέναν βλάκα - ας πρόσεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος σάς είπε ότι οι ΜΑΤατζήδες είναι όλοι Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Διηνέκης (και άλλοι),

    Λυπήσου μας ρε φίλε! Έλεος πια! Έλεος πια, με την κάθε αρλούμπα και τα σκουπίδια που βρίσκετε γραμμένα από τους γνωστούς συνομωσιολόγους του διαδικτύου κι έπειτα σαν καλοί και πειθαρχικοί αναμεταδότες θεωρείτε εξυπνάδα να το αναπαράγετε! Δεν είναι ούτε έξυπνο, ούτε παραγωγικό, ούτε Ελληνοπρεπές να λειτουργείτε (εν αγνοία σας;) ως φορείς κάθε λογής αισχρής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαυμάζω την αμάθειά σου. Πραγματικά. Εντάξει, είναι όλοι Ελληναράδες. Ό,τι πης.
      Η SEEBRIG, από το 2011, απλώς το... κλωτσοβαράει στον Τύρναβο.

      Διαγραφή
    2. @ Διηνέκης,

      Όπως είπα και νωρίτερα, κι εμένα με εκπλήσσει η ευπιστία και η αφέλειά σου σε κάθε είδους τσαρλατάνο που πετάει μια ανοησία κι από κάτω περιμένουν πρόθυμοι ανόητοι να πιστέψουν και να αναπαράγουν. Μα τι λέω, άλλωστε εάν δεν υπήρχε το αφελές και ανόητο κοινό να μασάει ότι αρλούμπα ξεστομίσουν οι γνωστοί συνομωσιολόγοι, δεν θα υπήρχε πχ ο Αρτέμης να υπόσχεται τέρατα και τρις εκατομμύρια με ουρά, ούτε θα υπήρχαν απίστευτα τυπάκια σαν τον Βελόπουλο να πουλάει τις αυθεντικές επιστολές του Ιησού και παραμύθια που άνετα συγκρίνονται με την κοκκινοσκουφίτσα και τους επτά νάνους ή τον Λιακόπουλο να πασάρει θεωρίες για επίπεδη Γη και νεφελίμ που ζουν ανάμεσά μας. Γνωστή η μέθοδος «όσο πιο ανυπόστατο, πιο αβάσιμο, πιο χυδαίο και πιο απίστευτο είναι ένα ψέμα, τόσο πιο πολλοί θα σπεύσουν να το υιοθετήσουν ως αλήθεια - η βλακεία είναι ανίκητη»…

      …παρεμπιπτόντως, μαθαίνω από το Αστυνομικό Δελτίο πως η Εισαγγελία κάλεσε τον φαντασιόπληκτο συντάκτη της «είδησης» (αυτής περί ξένων στρατιωτών μεταμφιεσμένων σε ΜΑΤ). Να υποθέσω ότι τον κάλεσε για να του απονείμει το βραβείο Πούλιτζερ αδέσμευτης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας ή μήπως για να απολογηθεί στα πλαίσια της Ποινικής Δικονομίας;

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, ηρέμησε. Είπαμε, ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ είναι οι ΜΑΤατζήδες. Τα καλύτερα παιδιά τού Ελληνικού Έθνους. Η αφρόκρεμα. Το καμάρι τής Φυλής. Ηρέμησε. Θα πάθεις και τίποτα.

      Είπαμε, η SEEBRIG κλωτσοβαράει. Δεν βαράει.
      Ηρέμησε. 'Νταξ'...

      Διαγραφή
    4. @ Διηνέκης,

      Φίλε μου, εγώ είμαι απόλυτα ήρεμος - εκπαιδεύτηκα για αυτό. Πρόσεχε μόνο εκεί που αγοράζεις «πατριωτικές» και «αφυπνισμένες» ειδήσεις και σου αποκαλύπτουν δήθεν κρυμμένα μυστικά, μην σου πασάρουν και τίποτε άλλο μέσα στο σανό και καθώς το καταπίνεις αμάσητο βυθίζεσαι ολοένα και περισσότερο στην ανοησία.

      Ξέρεις, δεν είσαι ο μόνος - υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αδαείς που πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης, ψευδών & κατασκευασμένων ειδήσεων. Δεν έχει να κάνει με Ακαδημαϊκή μόρφωση, επίπεδο IQ κλπ - μπορεί να την πατήσουν ακόμη και άνθρωποι που δεν το περιμένεις. Η βλακεία, η αφέλεια και η ανοησία να πιστεύει κανείς σε (αναπόδεικτες) θεωρίες συνομωσίας, είναι στοιχείο της ανθρώπινης φύσης. Το θύμα ΘΕΛΕΙ να πιστέψει και το χάφτει πιο εύκολα - αμάσητο! Το ακόμη πιο θλιβερό είναι πως το θύμα αναμεταδίδει την «είδηση» ως αληθινή χωρίς καν να αντιλαμβάνεται πως είναι θύμα και χωρίς καν να καταλαβαίνει το κακό που προκαλεί - όπως εσύ για παράδειγμα.

      Το να γράψει κάποιος μία ανοησία στο internet, χωρίς καν να τεκμηριώσει απόλυτα την άποψή του (δηλαδή χωρίς να προβάλει σοβαρά, ακλόνητα και αδιάσειστα στοιχεία που να μην μπορούν να αμφισβητηθούν) είναι η μάστιγα της εποχής. Η συνταγή είναι απλή: Πλάθεις μία φανταστική ιστορία και μπλέκεις μερικά πραγματικά στοιχεία (τα οποία όμως μεμονωμένα είναι εντελώς άσχετα με την υπόθεση), λίγη σάλτσα «αφυπνισμένης» και «πατριωτικής» ενημέρωσης, το αμολάς σε εύπιστο κοινό και περιμένεις τα ψάρια να τσιμπήσουν. Το ότι υπάρχει κάπου η προαναφερθείσα SEEBRIG, δεν τεκμηριώνει σε καμία περίπτωση τους ισχυρισμούς σου. Με την ίδια λογική, επειδή (για παράδειγμα) υπάρχει η NASA, θα μπορούσε κάλλιστα ο παραμυθατζής συνωμοσιολόγος από τον οποίο αγοράζεις «αφυπνισμένη» και «πατριωτική» ενημέρωση να είχε γράψει «…αστροναύτες μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς, δέρνουν τους Έλληνες πατριώτες…» κι εσύ σαν καλό και εύπιστο θύμα να το χάψεις κι ακόμη και τώρα που μιλάμε να σπαρταράς σαν τσιπούρα στο αγκίστρι!

      …δεν περιμένω να το αντιληφθείς - τουλάχιστο όχι άμεσα. Θέλει Παιδεία (με «Π» κεφαλαίο), να μπορεί κανείς να αντιλαμβάνεται τα λάθη του, να το παραδέχεται και να χρησιμοποιεί την εμπειρία αυτή για να μην την ξαναπατήσει στο μέλλον. Όταν όμως (καθώς φαίνεται) τσιμπάς σε οτιδήποτε σου πετάνε ως δόλωμα… μάλλον απέχεις αρκετά από το σημείο που θα μπορείς να κρίνεις τι δείχνει σωστό και τι εντελώς παράλογο.

      ΥΓ. Κρίμα το ηρωϊκό nickname «Διηνέκης» που διάλεξες. Βέβαια το έκανες επειδή ατομικά δεν μετράς κι αποφάσισες να οικειοποιηθείς το όνομα κάποιου άλλου μήπως κι αποκτήσεις κι εσύ αξία - βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει… αν ναι! Τα Σκόπια! Αγαπητέ Διηνέκη, είσαι ένας μικρός FYROM που μη έχοντας την ικανότητα να είσαι αυτόφωτος, μη έχοντας κάτι πραγματικά να πεις, έκλεψες το όνομα του ηρωϊκού Διηνέκη, πιστεύοντας ότι έτσι θα σε σέβονται οι γύρω σου! …και μετά κατηγορείς τους Σκοπιανούς που οικειοποιήθηκαν το «Μακεδονία»! Ε, ρε καημένε, τα ΙΔΙΑ κάνεις! Τα ίδια και ακόμη χειρότερα!

      Διαγραφή
    5. Το ψευδώνυμο «Διηνέκης», το υιοθέτησα πριν από πολλά χρόνια, όχι τώρα που είναι όλα τής μόδας, για να το ξεθάψω από τη λήθη.

      Αμαθέστατε. Ξερόλα. Νεοελληνάρα. Θα μού πης εσύ περί Παιδείας (με «Π» κεφαλαίο). Άσε με ρε τυπάκο...

      Ξεστραβώσου εδώ:
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2018/01/blog-post_375.html
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2018/02/1000.html
      κι
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2018/03/blog-post_41.html

      Άντε, γιατί το παραζαλίσαμε...

      Διαγραφή
  7. Εδώ δεν έχει υπόθεση "ζαρντινιέρα"; Μάλλον όχι, τώρα είναι άγιο αριστερό ξύλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρόλο που είναι απολαυστικές οι περιγραφές του Pointman και κάποιες φορές πολύ εύστοχες (θυμάμαι π.χ. το σχόλιό του πριν λίγες μέρες για τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος, που τους πήρε με τη σειρά), νομίζω ότι ως προς τα γεγονότα στο Πισοδέρι η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν επεισόδια και έπεσαν χημικά και ξύλο, (φαίνονται άλλωστε από τις εικόνες και τις μαρτυρίες), ανεξάρτητα με το θέμα της εθνικότητας των ΜΑΤατζήδων.
    Μια ας πούμε συνομωσιολογική είδηση για "εισαγόμενες" δυνάμεις ελέγχου (αν όντως είναι ή δεν είναι), δεν υποβιβάζει τα γεγονότα.
    Και γιατί σε τελική ανάλυση να φάνε οι άνθρωποι 'γκλομπιές';
    Ας μη συνεχίσω.. γιατί κάποια πράγματα είναι αυτονόητα..
    Μ΄αρέσει πάντως που αυτή η κυβέρνηση υποτίθεται ότι κάποτε είχε άποψη περί αυταρχισμού, αναγκαστικής επιβολής, και καταστολής αντιδράσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης καλό είναι να μας λένε και την λύση! Εντάξει να προσέχουν όσοι ψήφισαν Σύριζα! Σωστό αυτό! Δηλαδή βλέπει κάποιος ενα κόμμα σωστό να το ψηφίσουμε? Μήπως τέτοιο κόμμα ικανό στο σύνολό του δεν υπάρχει γιατί απλά είναι όλα συστημικά? Μπορεί να κάνω και λάθος!

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει βεβαια κι ενα ερωτημα λογικης.Οχι ακραιο.
      Η ΝΑΣΑ εγινε για να εκτοξευει πυραυλους στο διαστημα.Αυτος ειναι ο σκοπος.Οχι ? Αυτη η δυναμη στον Τυρναβο τι σκοπο εχει κι εγινε ? Δεν νομιζω για εναν μισθο.Για καποιο λογο οχι ? Μπορει καποιος υπευθηνος η γνωστης να μας πει ?? Θα επεμβαινει και στην Γαλλια...Ιταλια...Γερμανια...Ολλανδια...κλπ ?? Στην Τουρκια ?? Και ποτε ?? Οταν τι ?? Και αν και στρατιωτικη...γιατι φορα στολες που λενε ...Πολις ?? Ειναι πιθανον....οσο ευφανταστα ειναι τα σεναρια στο Πισοδερι....αλλο τοσο ευφανταστο ναναι και να πεις οτι ειναι ευφανταστα ?? Κι οσο εμεις ψαχνουμε τι ειναι....αυτοι να κανου ν τη δουλεια χωρις να δινουν λογο ?? Στο δικαστηριο παντως θα τεθει το θεμα του σκοπου της υπαρξης τους....Αν απαντηθει βεβαια....

      Διαγραφή
    3. @ Δημητρης Κ,

      Σχετικά με τις ανυπόστατες φήμες, τα αισχρά ψεύδη και τις φαντασιοπληξίες συγκεκριμένων ιστοσελίδων (που έχουν ένα κοινό παρονομαστή - αλλά δεν είναι του παρόντος να το αναλύσουμε αυτό), ας πιάσουμε τα πράγματα ένα – ένα κι ας προσπαθήσουμε να δούμε ΤΙ γράφηκε και από ΠΟΙΟΥΣ:

      ΦΗΜΗ Νο 1 – ΝΕΚΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

      Αρχικώς, στα blogs / sites kastoria365.gr, neapierias.gr, ilianet.gr (και όχι μόνο σε αυτά), δημοσιεύτηκαν φήμες για νεκρούς διαδηλωτές. Το αντιλαμβάνεστε; Έγραψαν για ΝΕΚΡΟΥΣ μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν κακή εντύπωση και να προκαλέσουν μένος εναντίον της Αστυνομίας. Μιλάμε, πως οι άνθρωποι απλώς σπάνε πλάκα με θέματα εξαιρετικά σοβαρά:

      https://archive.li/G0kZn
      https://archive.li/2wyh9

      Το pronews αναπαρήγαγε αυτή τη φήμη για «νεκρούς» εννοείται χωρίς καν να μπει στον κόπο να το επιβεβαιώσει κι έτσι ξεκίνησε μια σειρά αναδημοσιεύσεων. Αργότερα επιχείρησε να διορθώσει την ανάρτηση αλλά το κακό είχε ήδη γίνει και ο ένας ηλίθιος πίσω από τον άλλο αναδημοσίευαν την αρχική φήμη που είχε κατεβάσει από το μυαλό του κάποιος ψυχάκιας.

      https://archive.li/ZZD66

      Άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι «…η γυναίκα είναι ΣΧΕΔΟΝ ΝΕΚΡΗ…» (μιλάμε για αξιοπιστία όχι αστεία) και άλλα ότι είναι «…σε κώμα…».

      https://archive.li/APjME
      https://archive.li/npcrg
      https://archive.li/XkE9V
      https://archive.li/Eg70i

      Το makeleio το πήγε ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας «ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» κάνοντας μάλιστα και… ρεπορτάζ από τον χώρο της μάχης και περιγράφοντας (από φαντασία εννοείται) που τραυματίστηκε η «σχεδόν νεκρή»! Δώστε ένα Πούλιτζερ στον Χίο - που θα βρούμε αλλού τέτοιο αητόπουλο της «αδέσμευτης & ακηδεμόνευτης πατριωτικής δημοσιογραφίας»; H δε φωτογραφία της «…σχεδόν νεκρής…» είναι κλεμμένη και δεν έχει καμιά σχέση με τα επεισόδια στο Πισοδέρι. Μάλιστα «κόπηκε» (photoshop) για να μην καταλάβουν οι αναγνώστες ότι η φωτογραφία είναι μια άσχετη εικόνα από το εξωτερικό.

      https://archive.li/1rMgv

      Ο πλέον αναξιόπιστος Κυριάκος Βελόπουλος που έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, αναπαρήγαγε αυτή τη φήμη χρησιμοποιώντας την άσχετη (ψεύτικη) φωτογραφία από το pronews ή από δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν την φωτογραφία και τη φήμη με την «σχεδόν νεκρή» γυναίκα. Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει δημοσίως απειλές κατά ζωής… όχι πως οι πρακτικές του μας ξενίζουν.

      https://archive.li/Jz3g5

      Η αναστάτωση, η ψευδολογία και οι ανυπόστατες φήμες για τη «σχεδόν νεκρή» γυναίκα ξεκίνησε από βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook από έναν διαδηλωτή. Δηλαδή με λίγα λόγια, ένας ΒΛΑΚΑΣ για να τραβήξει την προσοχή και να κάνει τον έξυπνο, είπε μια ανοησία κι από πίσω άλλοι τόσοι επίσης ανόητοι την υιοθέτησαν ως αληθινή και την αναπαρήγαγαν με ενθουσιασμό.

      Διαγραφή
    4. ΦΗΜΗ Νο 2 - ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

      Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, τραυματίστηκαν ΕΛΑΦΡΑ συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων οι 7 ήταν αστυνομικοί! Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Σε δημοσίευμα της Καθημερινής διαβάζουμε ότι πήραν εξιτήριο και οι 16 τραυματίες που είχαν διακομιστεί στα νοσοκομεία Φλωρίνης και Καστοριάς. Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Καστοριάς αναφέρεται:

      «…Η Διοίκηση του Γ.Ν. Καστοριάς ενημερώνει ότι, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Πισοδερίου Δήμου Πρεσπών, σήμερα Κυριακή 17-06-2018, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καστοριάς από το ΕΚΑΒ, δώδεκα (12) άτομα εκ των οποίων οκτώ αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές. Η κατάστασή τους δεν κρίθηκε σοβαρή. Αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, και έλαβαν εξιτήριο, αφού δεν υπήρξε ανάγκη για περαιτέρω νοσηλεία».

      Εξιτήριο έλαβαν επίσης και οι 4 τραυματίες που είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο Φλωρίνης όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γ. Χιωτίδης: «…Δεχθήκαμε τέσσερα άτομα, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βήθειες και έχουν ήδη πάρει εξιτήριο εδώ και πολύ ώρα…».

      Διαγραφή
    5. ΦΗΜΗ Νο 3 - ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΡΙΧΝΑΝ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

      Η φήμη που διαδόθηκε (εννοείται πως ήταν έμπνευση φαντασιόπληκτου) από διάφορες σελίδες και blogs είναι ότι η Αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών. Παραδείγμα στα triklopodia.gr, katohika.gr, diadrastika.com, oparlapipas.gr, crete-news.gr, neapierias.gr, olatanea.gr

      https://archive.li/9YJx1
      https://archive.li/8fFxb
      https://archive.li/wxBRu
      https://archive.li/bd6of
      https://archive.li/g0o1C
      https://archive.li/MqI93
      https://web.archive.org/web/20180617165154/https://katohika.gr/ellada/stis-prespes-richnoun-kai-plastikes-sfaires-deite-to-vinteo

      …που ΑΝ ήξεραν οι ανόητοι πως οι πλαστικές σφαίρες είναι απείρως πιο φονικές από τις κανονικές και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αντιτρομοκρατικές αστυνομικές ομάδες πχ ΕΚΑΜ σε περιπτώσεις που χρειαστεί να επέμβουν εντός κτιρίων και σε καταστάσεις ομηρίας (οι πλαστικές δεν εποστρακίζονται σε τοίχους και λόγω της αλλοίωσης του σχήματός τους με την είσοδο τους στο στόχο επιτυγχάνουν την μέγιστη δυνατή σπηλαίωση και προκαλούν πολύ μεγάλες ζημιές στους ιστούς μεταφέροντας το σύνολο της κινητικής τους ενέργειας του βλήματος αφού δεν διαπερνούν τον στόχο).

      Ο ισχυρισμός για πλαστικές σφαίρες είναι παντελώς ανυπόστατος. Ξεκίνησε και πάλι από βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook και σε αυτό ένας διαδηλωτής δείχνει το ματωμένο του δάχτυλο και αναφέρει ότι αυτός έφαγε την πρώτη σφαίρα. Αυτό το βίντεο αναπαράγουν όλα τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών. Με λίγα λόγια… ένας δήθεν «αποφασισμένος για όλα» πολεμιστής του καναπέ, τα είδε όλα όταν του μάτωσε… το δακτυλάκι. Ντροπή!

      https://www.youtube.com/watch?v=SHdWBKvdLks

      Διαγραφή
    6. ΦΗΜΗ Νο 4 – ΞΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΑΤ

      Το πιο αισχρό είναι, πως έφτιαξαν μια αισχρή θεωρία συνωμοσίας ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ! Ναι, σωστά διαβάσατε, να σκοτώσουν! Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Πισοδέρι Φλώρινας, πολλά δημοσιεύματα και αναρτήσεις (και στα κοινωνικά δίκτυα) κάνουν λόγο για δήθεν «παρουσία ξένων δυνάμεων καταστολής» στην Ελλάδα και καλούν τους πολίτες να σκοτώσουν τους Αστυνομικούς. Δεν μιλάμε για ένα ή δύο σχόλια – μιλάμε για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ σχόλια μίσους που ήδη ερευνώνται και η Εισαγγελία έχει ήδη εκδώσει εντολές ερεύνης. Και προσέξτε! Δεν μιλάμε για κάτι απλό. Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ!

      https://k62.kn3.net/253872E67.jpg
      https://k62.kn3.net/0071856E0.jpg
      https://k62.kn3.net/8A6EEA54D.jpg

      Στα ακόλουθα (μιλάμε για τον ορισμό της συνομωσιολογίας) katohika.gr, voicenews.gr, makeleio.gr, attikanea.blogspot.com, thesecretrealtruth.blogspot.com κτλ, έχουν γραφεί:

      https://archive.li/sUrzV
      http://archive.is/xg9Qa
      https://archive.li/kRSyJ
      https://archive.li/JsxXo
      https://web.archive.org/web/20180619072416/https://katohika.gr/ellada/i-taksiarchia-seebrig-i-astynomia-tis-masonias-stin-ellada

      Ο πολιτευτής Κυριάκος Βελόπουλος και προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» έγραψε στο Twitter (και επανέλαβε και σε βίντεο από την εκπομπή του):

      https://archive.li/0Ak0t
      https://www.youtube.com/watch?v=zzU5BQje27s

      Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κα Ραχήλ Μακρή μέσα από ανάρτησή της στο Facebook:

      https://archive.li/iJqCE

      Η χώρα μας λατρεύει τις θεωρίες συνωμοσίας και ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο, ή να βασιστεί σε μερικά στοιχεία που όμως δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει από χθες. Λίγο η πολυεθνική Ταξιαρχία SEEBRIG στο Τύρναβο, λίγο η άσκηση «Καλλίμαχος», λίγο οι ανυπόστατες φήμες ότι οι Aστυνομικοί «δεν μιλάνε Ελληνικά», λίγο γιατί κρατάνε τις ασπίδες ανάποδα, και έτοιμο το σενάριο. Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα που μιλάνε για ξυλοδαρμούς και σκοτωμούς, είναι χιλιάδες. Ο παραπάνω ισχυρισμός βασίζεται κυρίως στην ύπαρξη στην Ελλάδα της πολυεθνικής Ταξιαρχίας SEEBRIG με έδρα το Τύρναβο. Η πολυεθνική «Ειρηνευτική Δύναμη» Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης Ταξιαρχία SOUTH – EASTERN EUROPE BRIGADE (SEEBRIG) ιδρύθηκε το 1998 και αποτελείται από προσωπικό Ελλάδας, Τουρκίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ και Ρουμανίας. Η Ταξιαρχία εδρεύει στη χώρα μας από το 2011 και θα αποχωρήσει το 2020. Η σύσταση της SEEBRIG προβλέπεται από τη βασική συμφωνία ίδρυσης της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης της ΝΑ Ευρώπης, συμφωνία που υπογράφηκε στα Σκόπια τον Σεπτέμβριο του 1998, Η Ταξιαρχία του Τυρνάβου αποτελεί στρατιωτικό βραχίονα της Πρωτοβουλίας Υπουργών Άμυνας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South-Eastern Europe Defence Ministerial Process – SEDM. Κύριος στόχος της Πρωτοβουλίας SEDM είναι «η ενίσχυση της κατανόησης και της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή, προκειμένου να ενισχυθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της ενδυνάμωσης της περιφερειακής αμυντικής συνεργασίας.

      Στις 23 Αυγούστου 2017, ο Ρουμάνος Ταξίαρχος Tudorica Petracha, ανέλαβε τη διοίκηση της SEEBRIG από τον Τούρκο Ταξίαρχο Faruk Metin. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Ταξιαρχία έχει αναπτυχθεί μια μόνο φορά, όταν ανέλαβε τη Διοίκηση της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας στην Καμπούλ για ένα εξάμηνο το 2006.

      https://k62.kn3.net/A08BA7D9B.jpg

      ...συνεχίζεται

      Διαγραφή
    7. …συνέχεια από το προηγούμενο

      Η Ταξιαρχία SEEBRIG έχει διοργανώσει ή έχει λάβει μέρος σε σειρά ασκήσεων που αφορούν αντιμετώπιση καταστροφών και παροχής βοήθειας, καθώς και σε σενάρια διαχείρισης κρίσεων σε εμπόλεμες περιοχές, αναλαμβάνοντας ειρηνευτικές αποστολές. Ουδέποτε η Ταξιαρχία έχει αναπτυχθεί σε κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει εκτελέσει ασκήσεις καταστολής πλήθους. Ο Ελληνικός Στρατός έχει διεξάγει στο παρελθόν ασκήσεις εναντίον «διαδηλωτών», ωστόσο δε πρόκειται για κάτι καινούργιο (βλέπε άσκηση «Καλλίμαχος 2011»), διότι όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στις εμπόλεμες ζώνες όπως στο Αφγανιστάν, εκπαιδεύονται στην καταστολή ταραχών ομάδων πολιτών (άμαχου πληθυσμού) στην εμπόλεμη ζώνη για πολύ απλούς λόγους. Στις περιοχές αυτές οι αντάρτες Ταλιμπάν καθώς και άλλοι αντιφρονούντες κινούνται συνεχώς μεταξύ μιας μάχιμης μονάδας και μιας οικογενειακής ζωής.

      https://archive.li/qAFZJ
      https://www.youtube.com/watch?v=SlF-URQfuoA

      Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Κορομηλά» στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία, που συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ.

      Διάφορα δημοσιεύματα χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για το διοικητή της SEEBRIG που ανέλαβε τη καταστολή των διαδηλώσεων στο Πισοδέρι.

      https://archive.li/iQP2T

      Ο πραγματικός διοικητής της Ταξιαρχίας ωστόσο, απεικονίζεται στη παρακάτω εικόνα και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον παραπάνω αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

      https://archive.li/hPWvi

      Από τη πρώτη στιγμή που η Ταξιαρχία SEEBRIG εγκαταστάθηκε στη χώρα μας (2011), κυκλοφόρησαν ανυπόστατα δημοσιεύματα πως πρόκειται για μια ξένη δύναμη καταστολής εναντίον Ελλήνων πολιτών.

      https://web.archive.org/web/20180619150146/https://www.inewsgr.com/116/seebrig-i-ypografi-bike-apo-ton-fostira-aki-tsochatzopoulo.htm

      Πολύ πιο πρόσφατα (1/18), η φήμη άρχισε να διακινείται εκ νέου από το blog «ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ».

      https://web.archive.org/web/20180619144053/http://esxatianasxesi.blogspot.com/2018/01/2011.html

      Το ίδιο ιστολόγιο τις τελευταίες ημέρες προέβη σε πολλές σχετικές δημοσιεύσεις:

      https://archive.li/YGmm1
      https://archive.li/KXvXh
      https://archive.li/x9U7Z

      Το συγκεκριμένο ιστολόγιο ωστόσο, δεν παραθέτει καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του. Προφανώς μια κίνηση ολόκληρης μονάδας (SEEBRIG), θα είχε παρατηρηθεί από διερχόμενους και θα υπήρχαν σχετικές εικόνες και βίντεο. Παρά τη μη παράθεση οποιοδήποτε στοιχείου, τα γραφόμενα του εν λόγω μπλογκ, αναπαράχθηκαν εκτενώς όπως η είδηση για μια νεκρή γυναίκα που δεν ήταν αληθής.

      https://archive.li/QBkM1
      https://archive.li/kH2jv

      Τέλος, ο ισχυρισμός ότι «…όσοι Αστυνομικοί κρατάνε τις ασπίδες ανάποδα δεν είναι Έλληνες…», είναι πραγματικά γελοίος. ΓΕΛΟΙΟΣ, τόσο που μόνο βλάκες μπορεί να το πάρουν στα σοβαρά.

      https://k62.kn3.net/008FE2C6C.jpg

      Οι ασπίδες των ΜΑΤ αστυνομίας είναι φτιαγμένες για το αριστερό χέρι. Από την εσωτερική πλευρά της ασπίδας, υπάρχει ένας ιμάντας και το χερούλι της ασπίδας. (Δείτε την παρακάτω εικόνα) Έτσι, αν σε κάποιες περιπτώσεις χρειαστεί να την κρατήσουν με το δεξί χέρι θα πρέπει να την γυρίσουν ανάποδα.

      https://k62.kn3.net/CDDF7064A.jpg

      Οι φήμες για τη κατασταλτική δράση εναντίον Ελλήνων πολιτών από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, ξεκίνησαν από το 2011 και το τελευταίο διάστημα «φούντωσαν» εξαιτίας των επεισοδίων που έλαβαν χώρα ως αντίδραση για την υπογραφή της Συμφωνίας για το θέμα της Μακεδονίας. Όλες ωστόσο βασίζονται σε ανυπόστατες φήμες και αισχρά ψεύδη, ενώ δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να τις αποδεικνύει. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η Ταξιαρχία SEEBRIG έδρασε ως δύναμη καταστολής στα πρόσφατα επεισόδια, χαρακτηρίζεται ως αστείος.

      Διαγραφή
    8. ΥΓ. Στο δε makeleio (οι τύποι ζούνε το όνειρό τους και σπάνε πλάκα με το να τρολάρουν ασύστολα τους ΒΛΑΚΕΣ αναγνώστες που χάφτουν ότι ανοησία κι αν γράψει ο Χίος - δεν εξηγείται αλλιώς), αφού μας έπρηξαν τα @@ βάζοντας την φωτογραφία του αξιωματικού της ΕΛΑΣ που ήταν επικεφαλής (βαθμός Αστυνομικος Διευθυντής - αντίστοιχος του Συνταγματάρχη στον ΕΣ), προσπαθώντας να πείσουν πως είναι «Ρουμάνος», έπειτα το γύρισαν και παραδέχονται πως είναι Ελληνας. Αλλα δεν σταματήσαν εκεί – έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του, την διεύθυνση κατοικίας του στην Θεσσαλονίκη (στην οποία ζει με την οικογένεια και τα παιδιά του) και ΠΡΟΕΤΡΕΨΑΝ τους «αναγνώστες» να πάνε να του πούνε από κοντά… την δική τους άποψη. Αυτό ξέρετε πως λέγεται στα Δικαστήρια; Ξέρετε με τι ισοδυναμεί και τι με ποινές τιμωρείται κατά την ισχύουσα Νομοθεσία; E;

      Διαγραφή
    9. Να διευκρινίσω αγαπητοί φίλοι στο σχόλιό μου (επειδή συνήθως λόγω δουλειάς γράφω βιαστικά και κάποια πράγματα μένουν μισά) ότι είπα για τις περιγραφές του Pointman ότι είναι απολαυστικές, ως προς τον τρόπο που γίνονται.
      Ως προς το περιεχόμενο, σε άλλα συμφωνώ μαζί του και σε άλλα διαφωνώ.
      Εδώ για παράδειγμα θεωρώ ότι κάποια γενικά που λέει για το θέμα της συνομωσιολογίας στο internet, ως ένα βαθμό ισχύουν (μπορεί να διαβάσεις απίθανα πράγματα), τα υπόλοιπα όμως που λέει για τον Διηνέκη υπεισέρχονται σε προσωπικό επίπεδο, και σε δικές του υποθέσεις και εικασίες, που μπορεί να είναι από υπερβολικές μέχρι και ανυπόστατες.
      Δηλαδή εντάξει μπορεί κάποιος να πιστέψει κάτι, και αν δεν ισχύει, μπορεί να τον πεις π.χ. ευκολόπιστο, αλλά από αυτό μέχρι τα υπόλοιπα που του έψαλε και ειδικά τα τελευταία (το "ψυχογράφημα" της επιλογής του ονόματος Διηνέκης), έχει μεγάλη απόσταση, και εννοείται ότι δεν συμφωνώ.

      Ως προς αυτό που είπε ο Διηνέκης, που λέει και ο Δημήτρης Κ., έχει ακουστεί εδώ και χρόνια για ευρωπαϊκές δυνάμεις καταστολής (όπως αντίστοιχα και για ευρωστρατό). Δεν ξέρουμε βέβαια τι γίνεται στην πράξη, και αν έχει ξεκινήσει κάποια συμμετοχή ξένων στα εσωτερικά των χωρών.
      Δεν είναι πάντως απίθανο να υπάρχει κάποια 'συνεργασία' της ελληνικής αστυνομίας με ευρωπαϊκές δυνάμεις.

      Σχετικά με αυτό που είπε ο sakis mantas, νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα που κανένα κόμμα δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της χώρας. Χρειάζεται μια ολοκληρωτική εθνική πανστρατιά από τους πάντες, με θάρρος και αποφασιστικότητα ακόμα και να ζοριστούμε για ένα διάστημα ακόμα και να πεινάσουμε λόγω έκτακτων συνθηκών, και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να την ανατρέψουμε. Χρειάζεται συνεργασία, και υπέρβαση, αυτό που λέμε 'μεγάλη καρδιά', να μη σταθούμε σε μικρότητες και σκοπιμότητες και να μην στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου (όπως έκανε πολλές φορές η φυλή μας), γιατί οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούσαν.Να βγουν όσοι μπορούν μπροστά και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια. Αυτά βέβαια είναι ένα γενικό πλαίσιο. Τα βήματα ακριβώς που πρέπει να γίνουν επειδή είναι μεγάλα θα έχουν και μεγάλα επακόλουθα ίσως και παρενέργειες. Γι αυτό σχεδόν όλο το πολιτικό σύστημα έχει παραμείνει στην επιλογή της διαχείρισης της κατάστασης. Να χορεύουμε δηλ. στο ρυθμό που μας παίζουν οι ξένοι.
      Η επιμήκυνση του χρέους είναι άλλη μια μετακύλιση της "ώρας της αλήθειας" και όχι η σωτηρία. Πάλι θα βρεθούμε κάποια στιγμή σε νέο αδιέξοδο. Χρειάζονται άλλες δραστικές λύσεις και αποφάσεις που όλοι όμως τις φοβούνται (είναι τα λεγόμενα αχαρτογράφητα νερά). Αλλά νομίζω ότι τελικά δεν θα τις αποφύγουμε. Εκτός και αν δεχτούμε τη μετατροπή μας σε ένα προτεκτοράτο, ή σε μια χώρα όπως π.χ. η Νιγηρία που έχει τον μεγαλύτερο πλούτο και τους πιο φτωχούς ανθρώπους. Και αυτό (το οικονομικό κομμάτι) θα είναι το λιγότερο, αν αλλάξει σύσσωμος ο χαρακτήρας της χώρας και γίνει κάτι άλλο, που δεν θα θυμίζει την Ελλάδα που ξέραμε. Θα φτάσουμε μετά να μιλάμε για καταστροφή του ελληνισμού, όπως έγραψε και ο Κ.Κόλμερ στο άρθρο του.

      Διαγραφή
    10. Pointman
      Υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες.Πόσο υπερβολικές ή στημένες μπορεί να είναι;
      http://www.dimokratianews.gr/content/87396/agrio-xylo-opos-ezisa-sto-pisoderi

      Διαγραφή
    11. Αλλα δεν ειπα κι ακριβως το ιδιο με τον κ.Διηνεκη Μαρια.Ειπα οτι ολα ειναι
      σχετικα και πιθανα σε ενα κοσμο τιγκα στο ψεμμα.Τοσο ψεμμα οσο καμμια περιγραφη δεν επαρκει.Ο Ποιντμαν αυτο ξεχασε.Πηγε να ξεχωρισει ψεμματα ποταμια σε ψεμματα και μη ψεμματα οταν ξερει καλα οτι αυτο δεν γινεται στο ποταμι....και ειναι κι αυτη η λεπτολογικη ανθολογια ....περι του διαχωρισμου.....κατι σαν αδυναμια συνολικης και συνοπτικης αντιμετωπισης της ολης ροης....γυρω.

      Διαγραφή
    12. Eννοούσα αυτό που είπατε και οι δύο για την ύπαρξη κάποιας μονάδας στον Τύρναβο... Εκεί πάνω είπα κι εγώ όσα έχουμε ακούσει από χρόνια, για συνεργασία με ξένους, ειδικά σε χώρες με έκτακτες καταστάσεις και βίαιες αλλαγές όπως έγιναν στην Ελλάδα..
      Μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα χρόνια ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί και δεν ήξεραν τι θα επακολουθήσει.. Η προπαγάνδα δούλευε φουλ από τα ΜΜΕ, αλλά ήθελαν να είναι καλυμμένοι και με άλλους τρόπους (σε περίπτωση που η κατάσταση δεν ελεγχόταν)..
      Όπως λες όμως, διαφέρει το τι πιστεύει καθένας ως προς την συμμετοχή τέτοιων μονάδων... (και φυσικά δεν θα μας ενημερώσει κανείς)..

      Με την ευκαιρία να πω ότι δεν είχα δει τα δημοσιεύματα για "νεκρούς" που παραθέτει ο Pointman, και είναι όντως απαράδεχτα (κίτρινη δημοσιογραφία), αλλά αυτό δεν πρέπει να μας σπρώχνει στο άλλο άκρο, δηλ. να υποβαθμίζουμε ή να εξωραϊζουμε την πραγματικότητα..
      Υπήρξαν γεγονότα με στοιχεία (εικόνες και μαρτυρίες).
      Γενικά όλο αυτό το πράγμα είναι αχαρακτήριστο.
      Επιβάλλεται με αυταρχικό τρόπο μια ανθελληνική συμφωνία, όχι μόνο χωρίς να ερωτηθεί ο λαός, αλλά ενώ έχει ήδη μιλήσει μέσω των συλλαλητηρίων.
      Και ενώ πάνε όσοι μπορούν να διαμαρτυρηθούν, έχουν κλείσει τα περάσματα και τους πλακώνουν στα χημικά και το ξύλο..
      Όλο αυτό σαν γεγονός θυμίζει Δημοκρατία;μήπως έχει καμιά σχέση με τα δήθεν προοδευτικά συνθήματα για "λαϊκή βούληση";.. Παράλογες καταστάσεις..
      Τι δικαιολογία υπάρχει; Η αδυναμία απέναντι στους ξένους;Το αδιέξοδο του χρέους;Το υποτιθέμενο "μη χείρον βέλτιστον";..Οι "μονόδρομοι";..
      Το θέμα είναι ότι με αυτή την τακτική της υποταγής πάμε όλο και πιο κάτω. Μια υποτιθέμενη ψευτο-βελτίωση σε κάποια οικονομικά νούμερα (που δεν ισχύει με τον τρόπο που την παρουσιάζουν), δεν εξισορροπεί τα υπόλοιπα.
      Αν βουλιάξουμε σαν έθνος δεν θα μιλάμε πια για αδυναμία, ή αναγκαιότητα, ή ατολμία, αλλά για εγκατάλειψη της πατρίδας μας.. Τόσες γενιές πάλεψαν με τρισχειρότερες καταστάσεις.. εμείς θα αποδειχτούμε η πιο άχρηστη γενιά, που στις μέρες μας θα μιλάμε για το τέλος του ελληνισμού;
      Πως το δεχόμαστε αυτό; Με λύπη μιλάμε γιατί είναι κρίμα όσα συμβαίνουν.. Πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε..

      Διαγραφή
    13. Μαρια ας πουμε και κατι ευθυμο στην μαυριλα .Ειπα καπου....να σε χαιρεται ο αντρας σου.Δεν ειπες κιχ.
      Συμπερασμα....η δεν εχεις αντρα ...η δεν...χαιρεται !! Ευθυμα Δηνητρης.

      Διαγραφή
    14. Δε νομίζω ότι ενδιαφέρεται κανείς για τα οικογενειακά μας, αλλά ας πω επιγραμματικά κάτι γενικό, ότι οι περισσότεροι έχουν οικογένειες και παιδάκια, έχουν πολλές ώρες δουλειάς, και ένα γενικό τρέξιμο (έτσι όπως όλοι κι εγώ).

      Διαγραφή
    15. Οκ...αρα ...το δευτερο.Ειναι αδικο λιγο.( 70 ο/ο πηγε αλλου ο νους σου.Κι εδω λιγο αδικο.Εκτος απ τα αλλα κουσουρια μου ειμαι και πειραχτηρι...εκ γενετης ανεξαρτητα απ οτι λεει το 70 ο/ο )

      Διαγραφή
    16. Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης, δηλ. να σκεφτώ ότι πρόκειται για αδιακρισία ή περιέργεια.Δεν θέλω να αδικώ κανένα άνθρωπο.. Μπορεί κάτι να ειπωθεί χαριτολογώντας, και με καλή προαίρεση (όπως και θεωρώ ότι ειπώθηκε). Απλά επειδή κανείς δεν μιλάει δημόσια για τα οικογενειακά του, δημιουργείται δυσκολία και αμηχανία.Νομίζω ότι το καταλαβαίνουμε..Αυτό είναι όλο και τίποτα περισσότερο, και δεν υπάρχει άλλο θέμα..

      Διαγραφή
  9. Αυτά που μού σέρνεις Pointman,
    ισχύουν και γι' αυτόν σε πιο πάνω σχόλιο;
    Aχiλλευς24 Ιουνίου 2018 - 3:45 μ.μ.
    Κι αυτός αρχαιοελληνικό ψευδώνυμο χρησιμοποιεί...
    Αχιλλεύς μάλιστα... αρχηγός των Μυρμιδόνων...
    Ενώ ο Διηνέκης, ήταν ένας απλός οπλίτης...
    Δεν ήταν ο Λεωνίδας...

    Α, ρε κατακαημένε Pointman…
    Φωτεινέ παντογνώστη...
    Εκπαιδευμένε...
    Παραμορφωμένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Ποιντμαν
      Ολα καλα .Το πνευμα οσων λες το ξερουμε πανω κατω.Δεν εχεις αδικο καπου.Ολα συμβαινουν κι ολα ειναι πιθανα σε ενα κοσμο γεματο εως τα μπουνια με ψευδη.Τα ψευδη ειναι απιστευτα και τα λενε ολοι σαν πολυβολο ..απ τον Προεδρο των ΗΠΑ....εως τον Πακιστανο φουκαρα.Σε τι πχ.διαφερει ο Προεδρος απ τον Χιο ?? Η βασιλισα της Αγγλιας απ τον παραμυθατζη ? Θελεις να δουμε τα ψευδη ?? Οχι..Δεν θα σωσουμε ποτε.Αν ομως ηταν να μιλησεις ετσι το ιδιο θακανες με τον Προεδρο ?? Τελος παντων ακομη και στο λαθος του αλλου ...πηρες φορα μεγαλη.Αφου εδω κι αλλου το ψευδος κανει παρτυ...μην το πας ετσι στο προσωπικο.Ολα ειναι πιθανα λεω.Ολα.Πχ. γιατι στην Ελλαδα η δυναμη αυτη μενει 9 ετη ?? Κι αλλου 2 ..?? Δεν λεω κατι παραξενο.Αποριες μονο.Πολλες αποριες.Το ΝΑΤΟ για την Ρωσια δεν υπαρχει ?? Δεν νομιζω για το ...Αφγανισταν.Ετσι λεει το ιδιο.Δηλαδη θαλασσα ψευδους.Σαν τον Χιο...και χειροτερα.Τελος παντων αδικως μιλαμε αφου εκει στο Πισοδερι επεσε ξυλο κι αυτο ειναι γεγονος διοτι επεσε 30 χλμ. μακρυα απ τον στοχο.Αυτα για τις ...απωλειες που λες ...απ το νοσοκομειο κλπ...δεν κατανοω τι τα λες .Επρεπε ναναι βαριες ?? Επεσε η οχι ξυλο ?? Και αντε επεσε.Εμας μας ενδιαφερει για ποιο λογο !! Οχι αν οι απωλειες ηταν λιγες.Αλλα για ποιον λογο !! Ο Διηνεκης μαλλον μια αγωνια εξεφρασε για ολα..τα γιατι....παρα εναν μυθο ...αγωνιωντας για τον λογο ...κι υποπτευομενος καποιο ψευδος απο ψευτες περιοπης οπως οι νυν αρχοντες....σε περιβαλον γενικο θαλασσας ψευδους...Αλλα εσυ το πηγες και προσωπικα....πραγμα οχι πρεπον.....

      Διαγραφή
  10. Αγαπητε Δημητρη Κ. Οι νυν αρχοντες ειναι δεσμευμενοι στο να παραγουν μονο ψευδη απο τον Αρχοντα των Ψευδων (κατα το Δαχτυλιδιων) Νιου Γιορκ Ταιμς, ΗΠΑ διοτι απο εκει ερχεται ο μισθος. Δεν υπαρχει οριο το οποιον πρεπει να τηρηθη στη παραγωγη ψευδων στο πολεμο κατα της Ελλαδος. Ο Νιμιτς μας λεει οτι νικησε η Δημοκρατια. Ο Σορος μιλα για νεα σελιδα ευημεριας και ελευθεριας στην Ευρωπη ενω στο Βερολινο βαζουν φυλακη την Ουρσουλα Χαβερμπεκ επειδη εχει αλλη αποψη για τον ΒΠΠ. Η κυρια αυτη ειναι 88 ετων. Μονο αυτη λεει την αληθεια στον ωκεανο των ψευδων που ζουμε. Η κυρια στο βιντεο λεει οτι θα φαμε πολυ ξυλο αν δεν κανουμε οτι μας λενε. Ειναι αποφοιτος του Μαουντ Χολιοκ της Μασαχουσετης. Για οσους ενδιαφεροντε, μεγαλα παιδια ειναι, να μπουν στο γιου τουμπι γιατι λεει και αλλα η κυρια. Κατα τα αλλα να αφησουν το Χιο στη μπαντα γιατι μπροστα στο Νιου Γιορκ Ταιμσ ειναι νηπιο.

    http://andrewcarringtonhitchcock.com/wp-content/uploads/2016/06/Jew-Genocide-Barbara-Lerner-Spectre.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι ανεξαρτητα απ ολα το εξης:...Ας πουμε ..εχεις μια κλαση.Λιτος ...συνοπτικος...συνεκτικος....ουσιαστικος ..ισια στην καρδια των θεματων...τακα τακα μπαμ....πληρης.Δεν ιδρωνω να δω οτιδηποτε.Καταληπτος .Πουθενα βαλτος. Ποσα τουρμπο η Φεραρι ?? Βλεπω κι αυτη η Μαρια....φευγει....ανεμος.Τι στο καλο με το κωλοφιατ που παω εγω ??

      Διαγραφή
  11. Αρα ο κ.Διηνεκής Αχοι δικαια υποπτευεται τα παντα..θαλεγα καλα κανει.Θα ανησυχουσα πολυ αν ηταν...ανυποψιαστος.!! Ο ανθρωπος τουλαχιστον δεν κοιμαται .. Δεν τον πειθουν τα ..αρχεια.Ξερει καλα οτι ζει μεσα σε θαλασσα ψευδους.Και το πιο ωραιο......δεν το προκαλεσε αυτος το τοσο ψευδος....αρα και την δικαια υποψια του.Για την Αμερικη αστο....ουτε θα πηγαινε ποτε με το φαναρι ο Διογενης....θα τοχε πεταξει στον γκρεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητρη Κ. Εισαι ωραιος, πραγματικα. Μας υπεθυμιζεις το γνωστο ασμα της Αλκηστις ( ελαφρα παραφρασις) .... η επικοινωνια του λαου ειναι μεγαλο πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι αυτη η Μαρια ειναι οπως λενε στα Παρισια......αλερ ...αλαπλουι...ου βον.....!!! Παντος καιρου τζετ...

      Διαγραφή
    2. Να γιατι σας θαυμαζω και τους δυο.Διοτι αυτην την δυναμη να θαυμαζω δεν την εχασα.( αλλο που ειναι παρεξηγησιμη καποτε κατα 70 ο/ο )

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.