25/6/18

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό - Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και χημικά

Συγκέντρωση έξω από το συνεδριακό κέντρο - Στο επίκεντρο των αντιδράσεων ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης - Οι πολίτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ

Αντιδράσεις από δεκάδες άτομα, με συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, σημειώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ημερίδα συζήτησης με αντικείμενο το Μακεδονικό. Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς στο σημείο έσπευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.
Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ..., αρχ..., Μηταφίδη».
Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος.
Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.




Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Καταλάβατε τώρα γιατί δεν ήρθαν τελικά στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας? Δεν μπορούσε να εγγυηθεί η αστυνομία την ασφάλεια τους. Τους φωνάξανε με ανακοίνωση τους οι "ακροδεξιοί" του ΠΑΟΚ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" και γίνανε λαγοί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
    Ούτε Κρητικές μπαλωθιές δεν χρειάστηκαν (με κάθε σεβασμό στους Κρητικούς που είναι παλικάρια σε όλους τους αγώνες της πατρίδας), ούτε τίποτα.

    Τους πρότεινε η αστυνομία τη ΔΕΘ που έχει καλή περίφραξη, είναι στο κέντρο της πόλης με κεντρικούς δρόμους(για άμεση ενίσχυση δυνάμεων κτλ) γύρω και ανοιχτό πεδίο που διευκολύνει τον εντοπισμό των διαδηλωτών. Και πάλι τα πρώτα κάγκελα στη ΔΕΘ πέσανε, οι πόρτες του κτιρίου ασφαλίσανε(μέσα σαν τα ποντίκια) και στείλανε ενισχύσεις κι άλλη διμοιρία για να κρατήσουν τους "ζουλού" του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

    Αντίθετα, το πολιτιστικό κέντρο Τούμπας είναι απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ(γωνία Λαμπράκη με Κλεάνθους), δεν έχει περίφραξη, έχει πολλά τζάμια από τα οποία θα μπορούσαν να τους ρίξουν τα πάντα και οι διαδηλωτές να μπουν μέσα κτλ.

    θα έπρεπε να φέρουν πολλές κλούβες και διμοιρίες να σχηματίσουν ακριβώς έξω από το κτίριο τοπική άμυνα 360 μοιρών (και παρατηρητές σε ταράτσες πολυκατοικιών) και με άλλες διμοιρίες και πολλούς της ΔΙ.ΑΣ να κλείσουν τη Λαμπράκη, να κλείσουν την Κλεάνθους με δεύτερη ζώνη άμυνας με άλλες κλούβες και διμοιρίες μέχρι Παπάφη και Ανατολικής Θράκης. Μετά θα τηλεφωνούσαν στον Α/ΓΕΕΘΑ να τους στείλει και κάνα λέοπαρντ ή απάτσι για ενίσχυση:

    "Δεν κρατάμε...βοήθειαααα, τρελοί "μαύροι" με γαλανόλευκες μας ορμάνε από παντού!Blackhawk down...we have a blackhawk down"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α και να μπλοκάρουν όλα τα γύρω στενά(που είναι πολλά) με ΜΑΤ και ασφαλίτες από επίλεκτες "καταδρομικού" τύπου ομάδες "επικίνδυνων, ακραίων, ακροδεξιών, φασιστών" οπαδών Παοκ και νεολαίων Τούμπας. Ομάδες ενδεχομένως εξοπλισμένες μέχρι και με μολότοφ, κροτίδες, καπνογόνα κτλ. Γενικά πολύ ήρεμη περιοχή δεν είναι όπως τα Εξάρχεια που δεν τολμά να κυκλοφορήσει αστυνομικός, σπάνια γίνονται τέτοια επεισόδια αλλά έχει το γήπεδο και όταν "ξυπνήσει", δώσουν το σύνθημα, είναι χειρότερα από ηφαίστειο.

    Κάτι είπε ο κ.Μηταφίδης ότι ήταν "λίγοι φασίστες" του ΠΑΟΚ και προσβάλουν την ομάδα. Αφού ήταν "λίγοι ακραίοι" γιατί δεν ήρθε να μιλήσει στην Τούμπα? Ελεύθερα αφού ο περισσότερος κόσμος στη περιοχή δεν θα αντιδρούσε και θα τον υποστήριζε όπως πιστεύει. Στις πλατείες του Αγίου Θεράποντα, του Αγίου Φανουριου ή της Αγίας Μαρίνας. Εδώ καθημερινά σχεδόν όποιος θέλει μπορεί να ανέβει στο βήμα να μιλήσει ελεύθερα. Αν μαζευτεί όμως όλη η περιοχή και πετάει ντομάτες και φωνάζει προδότες από παιδάκια μέχρι γιαγιάδες τότε να ξέρουν ότι δημοκρατία έχουμε και όχι καθεστώς Βόρειας Κορέας.
    Η Τούμπα είναι προσφυγομάνα, έχει πολιτιστικούς συλλόγους, έχει αθλητικούς συλλόγους(ειδικά από πολεμικές τέχνες ότι θες έχουμε...τι θες να μάθεις), έχει ωραίες εκκλησίες και πλατείες, ο κόσμος είναι ευγενικός και εξυπηρετικός,έχουμε το καλύτερο σουβλάκι("Τα γοριλάκια", "Ο δάσκαλος") στην πόλη, είναι δημοκρατική προοδευτική αλλά και πατριωτική ειδικά σε θέματα Μακεδονίας!(δεν περιμέναμε τώρα) Μην αγγίξεις δικέφαλο και Μακεδονία. Είσαι νεκρός.

    Είχα συμμαθητή στο λύκειο και φίλο μέχρι σήμερα, μέλος της ΚΝΕ από μαθητής και πήγε φαντάρος με πάθος στους καταδρομείς.Και πάλι ΚΚΕ ψηφίζει σήμερα αλλά εκεί μην του αγγίξεις ΠΑΟΚ, Μακεδονία, Κύπρο κτλ. Τα πιο απίθανα εδώ θα τα βρεις. Έχουμε και φημισμένους αναρχικούς(άλλη τεχνογνωσία κι από εκεί), φημισμένες καταλήψεις κτιρίων(πχ υφανετ...δεν πειράζει καθάρισαν τον χώρο που ήταν χάλια,έβαψαν λίγο, τον προσέχουν..σε γενικές γραμμές ήρεμοι) αλλά ακόμα και οι περισσότερες δράσεις τους βρίσκουν αποδοχή ή έστω ανοχή και δεν ξεφεύγουν(όχι ότι δεν έχει τύχει να ξεφύγουν).

    Έχω δει από μπαλκόνι συγγενή μου, μικρός 8 χρονών λεωφορείο του Ολυμπιακού με οπαδούς να φεύγει, ένας από μέσα να φωνάζει "Βούλγαροι!". Ο Ζητάς απ έξω όρθιος στη μηχανή να του φωνάζει "Μπες μέσα!"(του τύπου "Μλκ τι είπες θα μας σκοτώσουν όλους") προκλητικά, να του βρίζουν όλοι "γενεές 14" που λένε και μερικοί να σπάνε επιτόπου πεζοδρόμιο. Να πετάνε κομμάτια προς οδηγό, να βρίσκει (ευτυχώς) κάτω από το παράθυρο του και το λεωφορείο να κάνει μικρό "οχτάρι"(ευτυχώς πήγαινε πολύ σιγά) μέσα στο δρόμο με τους ζητάδες σοκαρισμένους να φωνάζουν "Γρήγορα! πάμε πάμε!"(κι άλλοι συνάδελφοι τους έψαχναν ποιοι τα πέταξαν..είχαν γίνει λαγοί στα στενά όμως άντε βρες τους) στον οδηγό του λεωφορείου αφού σιγουρεύτηκαν ότι είναι καλά και δεν τον πέτυχαν.Τρελά πράγματα. Εμπόλεμη ζώνη.

    Και τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει ότι θα πάει απέναντι από τους σύλλογο φίλων ΠΑΟΚ, απέναντι από τον "ιερό ναό" ολόκληρης της Τούμπας να κάνει τέτοια εκδήλωση για τη συμφωνία με τα Σκόπια. "Ιεροσυλία" και αυτοκτονία.

    Το κατάλαβαν, δεν ήρθαν τελικά, πήγαν στη ΔΕΘ και ευτυχώς γιατί μπορεί σήμερα να είχαμε τους πρώτους νεκρούς για τη Μακεδονία και νέα "6η Δεκεμβρίου"(25η Ιουνίου) της Τούμπας αυτή τη φορά. Μερικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

    Θα έπρεπε να φέρουν στην Τούμπα αστυνομική δύναμη(χιλιάδες) επιπέδου ΔΕΘ όπως όταν έρχεται ο πρωθυπουργός και τον πολιορκούν ενώ μέσα κάνει ομιλία. Με τη διαφορά ότι τα στενά θα ευνοούσαν τις "καταδρομικές ομάδες" διαδηλωτών χειρότερα από Εξάρχεια.

    Δεν θα βγαίνανε ζωντανοί. "Ειδικοί" στον ανταρτοπόλεμο υπάρχουν κι εδώ.
    Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και λίγα τους είπες αδερφέ! Αντί να ακυρώσουν οποιαδήποτε εκδήλωση να μην προκαλούν την έκαναν για να σπάσουν τον τσαμπουκά των Θεσσαλονικιών! Κρίμα που δεν επιχείρησαν να έρθουν στην Τούμπα και σαν γκόμενες πήγαν στην ΔΕΘ!! Κρίμα γιατί όπως πάει η δουλειά προκαλούν, καξ μόνον ένα δεύτερο Πολυτεχνείο θα έδινε " φόρα" στο λαό που τριγυρνά σαν το λιοντάρι δτο κλουβί
    ...τι κρίμα εδώ που φτάσαμε...τι κρίμα!! Με τους αλήτες
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις Πρέσπες χύθηκε το πρώτο αίμα με πολύ επιθετική στάση των ΜΑΤ.
      Αν έρχονταν στην Τούμπα είναι σίγουρο ότι θα είχαμε τους πρώτους νεκρούς.Το πιστεύω.
      Υπάρχουν άτομα σε αυτή την περιοχή που είναι αυθεντικοί τρελοί (και όχι 40-50 με οικογένειες και υποχρεώσεις) και δεν υπολογίζουν τίποτα.Θα είχαμε νέα "Μαρφίν" στο πολιτιστικό κέντρο.

      Ασχέτως του τι κάνανε ως κυβέρνηση υπάρχει τρόπος να φύγουν χωρίς να υπάρξουν νεκροί...συχνά συλλαλητήρια, πίεση ψηφοφόρων στους βουλευτές τους, 48ωρη προειδοποιητικη απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
      Αφού ο κόσμος είναι "λιοντάρι στο κλουβί" να μην απογοητεύεται και να ξαναβγούν ΟΛΟΙ στο δρόμο για μεγαλύτερα συλλαλητήρια.

      Βασικό αίτημα να γίνει δημοψήφισμα για το πολύ σοβαρό Εθνικό θέμα ή εκλογές.
      Να αποφύγουμε καταστάσεις ζούγκλας.

      Μπορείς να τους πολεμήσεις αποτελεσματικά χωρίς να υπάρξουν νεκροί. Βία υπάρχει και αίμα χύνεται(ήδη έχει γίνει) σε τέτοια θέματα πάντα με τα ΜΑΤ αλλά τουλάχιστον να μην υπάρξουν και νεκροί.Το καζάνι βράζει.

      Τώρα αν η κυβέρνηση επιλέξει επιθετική στάση των ΜΑΤ στα συλλαλητήρια και ρίξει πολλά δακρυγόνα και πολύ ξύλο όπως στο Πισοδέρι τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και κάποια δυναμική απάντηση από άτομα κάτω των 40-50 ετών που δεν έχουν παιδιά και τέτοιου είδους υποχρεώσεις.

      Όσο θα χαρακτηρίζουν όλους τους πολίτες που "τολμούν" να αντιδρούν για τη συμφωνία-ξεπούλημα και όσο θα κλιμακώνουν με πιο επιθετική στάση των ΜΑΤ τότε και "Μακεδονίκονες" θα δούμε και μην φτάσουμε στο τέλος να δούμε και καμιά οργάνωση "Παύλος Μελάς" με βομβιστικές επιθέσεις και όπλα.

      Το Μακεδονικό και τις αντιδράσεις του κόσμου τα υποτίμησαν.

      Ποιος γενικά στη χώρα περίμενε ότι στην Τούμπα θα υπήρχε τέτοια ανακοίνωση-τελεσίγραφο? Εγώ το περίμενα για την περιοχή που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ξέρω (πίσω από την ευγένεια και την γενική ηρεμία της περιοχής)τι τρέλα κυκλοφορεί εδώ αν "πάρουν ανάποδες" κι ας μην φαίνεται συχνά όπως στα Εξάρχεια αλλά σπάνια. Μία φορά θα ξυπνήσουν και δεν τους μαζεύεις με τα ΜΑΤ.
      -"Τι θα μας κάνουν τα ΜΑΤ δηλαδή? Θα σπάσουμε στο ξύλο τα στρουμφάκια με τα γκλοπ"(ένα παράδειγμα, το έχω ακούσει παλιά περνώντας έξω από τον "ιερό ναό" ενώ τρώγανε σε καντίνα πριν από τον αγώνα, τρελά πράγματα).

      Δεν το γράψανε στην ανακοίνωση τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ύφος ξεκάθαρο του τύπου:
      "Αν έρθετε θα σας σκοτώσουμε-κάψουμε ζωντανούς"

      Δεν είναι αστεία αυτά. Να μην γίνουμε ζούγκλα. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Να διαλέξουν δημοψήφισμα ή εκλογές. Αν προτιμήσουν κλιμάκωση με ξύλο ή απαγόρευση συλλαλητηρίων, τότε θα υπάρξει απάντηση. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει απάντηση σε τέτοια περίπτωση. Το καζάνι βράζει. Δεν είναι όλοι οικογενειάρχες.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Κρατώ την τελευταία παράγραφο! " στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα: και το "θα υπάρξει απάντηση". Να σαι καλά@

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.