11/6/18

Βερολίνο: Χρειαζόμαστε ενιαία κριτήρια ασύλου, αλλιώς η Ευρώπη κινδυνεύει

EPA/OLIVIER HOSLET
Μιλώντας σε εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, η κυρία Μέρκελ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την λειτουργία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασύλου και Προσφύγων (BAMF) με τις αποκαλύψεις ότι το γραφείο της Βρέμης είχε εγκρίνει χιλιάδες αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν προηγουμένως απορριφθεί σε άλλα κρατίδια
Υπέρ της εφαρμογής κοινών ευρωπαϊκών κριτηρίων για την χορήγηση ασύλου τάσσεται το Βερολίνο, διαμηνύοντας πως εάν δεν επιτευχθεί αυτό «η Ευρώπη κινδυνεύει».
Σε συνέντευξή της στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, ARD, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε αναγκαία την ενιαία πολιτική για χορήγηση ασύλου, έλαβε, ωστόσο, αποστάσεις από τις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ για απέλαση των προσφύγων χωρίς έγγραφα ήδη στα σύνορα, τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Δίκαιο υπερισχύει του Γερμανικού.
Μιλώντας σε εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, η κυρία Μέρκελ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από την λειτουργία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασύλου και Προσφύγων (BAMF) με τις αποκαλύψεις ότι το γραφείο της Βρέμης είχε εγκρίνει χιλιάδες αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν προηγουμένως απορριφθεί σε άλλα κρατίδια.
«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα είχα παρέμβει νωρίτερα και πιο δυναμικά» είπε η Καγκελάριος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μπορεί σήμερα η κατάσταση να μην φαίνεται ιδανική, αλλά έχουν επιτευχθεί πολλά σε σχέση με το προσφυγικό. Κληθείσα να σχολιάσει αν συμμερίζεται την άποψη του επικεφαλής της Κ.Ο. του κυβερνητικού της εταίρου, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ περί «βιομηχανίας εναντίον των απελάσεων», η κυρία Μέρκελ περιορίστηκε να πει ότι η επιλογή των λέξεων δεν την εκφράζει.
Αναφερόμενη στην υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της 14χρονης Σουζάνας Φ. από το Βισμπάντεν από έναν Ιρακινό και έναν Τούρκο, η 'Αγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για «τρομερή υπόθεση» και εξέφρασε την συμπαράστασή της στους γονείς του θύματος, στους οποίους, όπως είπε «συνέβη ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί». Συνέχισε ωστόσο λέγοντας ότι η υπόθεση αυτή αναδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθούν και να επιταχυνθούν οι διοικητικές διαδικασίες που αφορούν άτομα των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί, όπως συνέβαινε και με τον έναν από τους δυο ύποπτους ως δράστες του εγκλήματος.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ 

4 σχόλια:

  1. Κυρία μου πάψτε στην Γερμανία να στρουθοκαμηλίζετε! Απο την μια εξοπλίζετε κι από την άλλη κροκοδείλια δάκρυα! Ξέρουμε ποιά είσαι! Πήγαινε την βόλτα σου δεν μας πείθεις με λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειαζονται πολυ περισσοτερα....τωρα που ο Τραμπ ....τους ανατιναζει ολο το παραμαγαζο..εκ θεμελιων.Ας παρακολουθησουμε τον δεικτη της ανεργειας τους...στο εξης..Θα δειξει τι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να παει να #%&(@η η Ευρωπη σου κυρα Μερκελ. Αλλη ειναι η Ευρωπη και οταν σηκωθη απο τον ληθαργο θα μειλα Ελληνικα. Αντε γεια τευτονικο ρεταλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχοι
      Μαζεψε ...φακες ...φασολια κλπ....ερχεται καταιγιδα....ειμαστε προ των πυλων....Με αγαπη ...Δημητρης....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.