4/6/18

Φουντώνουν τα σενάρια για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πέτρος Μελαΐσης

Τα σενάρια φουντώνουν και τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι  η Λευκωσία οδεύει στην  εφαρμογή του δόγματος που θέλει την Κύπρο να αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. και του δυτικού κόσμου στην περιοχή.
Αυτό σημαίνει προσχώρηση στην ομπρέλα του Δυτικού συνασπισμού στην περιοχή, που εξυπακούεται αυτονόητα συμβατότητα με το Νατοϊκό σύστημα ασφάλειας.  Η Κύπρος ουσιαστικά εναρμονίζεται με τη δυτική πρακτική ότι τα εξοπλιστικά αποτελούν ισχυρό εργαλείο ενίσχυσης περιφερειακών συμμαχιών.
Ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης κλήθηκε από το ΣΙΓΜΑ να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Στο πρόσφατο παρελθόν διπλωματικοί κύκλοι  αναφέρθηκαν στη σημασία της ένταξης της Κύπρου στους αμυντικούς ευρωατλαντικούς θεσμούς, όπως ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη και το ΝΑΤΟ.

Το θέμα σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης με δεικτικό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Διαβάζω σε εφημερίδα ότι #Cyprus ολοταχώς προς #NATO για ...καλύτερες μέρες.
Στην ίδια σελίδα ότι #USA κ #Turkey τα βρίσκουν σύντομα χάριν του ΝΑΤΟ Το συμπέρασμα είναι δηλαδή ότι θα τα βρούμε όλοι μαζί εκεί; Όπως τα βρήκε #GREECE», έγραψε στο twitter.

Διαβάζω σε εφημερίδα ότι ολοταχώς προς για ...καλύτερες μέρες. Στην ίδια σελίδα ότι κ τα βρίσκουν σύντομα χάριν του ΝΑΤΟ
Το συμπέρασμα ειναι δηλαδή ότι θα τα βρούμε όλοι μαζί εκει; Όπως τα βρήκε
Σε μια άλλη παράμετρο η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι στρέφονται επι του παρόντος  στην ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία, ενώ τώρα εάν τελικά καρποφορήσει η συνεργασία η Λευκωσία δεν θα μείνει αδιάφορη από την  Αμερικάνικη αγορά, εάν και εφόσον αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων.
Επιπλέον δεν πρέπει να αγνοηθεί σύμφωνα με Διπλωματική Πηγή στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στα εξοπλιστικά, στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας αλλά και της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή.
Σημερινή

3 σχόλια:

  1. Για να ενταχθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ, πρέπει να άρει η Τουρκία το βέτο και, προφανώς, να την αναγνωρίσει ως Κυπριακή Δημοκρατία, έστω και de facto. Θα το κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνε να καλύψουν το κενό που θα δημιουργήσει η έξοδος της τουρκίας από το νατο. Ο ισλαμοφασιστας έχει διαφορετική ατζέντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιρρήσεις για την ένταξη τής Κύπρου στο ΝΑΤΟ έχει και η Αγγλία, η οποία θέλει να έχει το μονοπώλιο των βάσεων. Αυτός δεν ήταν, άλλωστε, κι ο λόγος, που χάλασε τα σχέδια των Αμερικανών το 1974, προειδοποιώντας και σώζοντας τον Μακάριο (άνθρωπό της);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.