21/6/18

Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια - Ακούστε τες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Γ.Φίλης : Ελπίζω η Συμφωνία να μην υλοποιηθεί
Κ. Τσιτσελίκης : Η Συμφωνία είναι νέα σελίδα στα Βαλκάνια

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οπτικές πάνω στη Συμφωνία με την ΠΓΔΜ, παρουσιάστηκαν σήμερα στον 98.4 από τον αναπληρωτή καθηγητή Βαλκανικών – Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κώστα Τσιτσελίκη και τον καθηγητή Γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργο Φίλη.
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, υποστήριξε ότι η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ , με αναγνώριση γλώσσας και εθνότητας, γεννάει το νέο αλυτρωτισμό με ένα κράτος με μισό όνομα και πλήρη ταυτότητα και γλώσσα . Αντίθετα ο καθηγητής Βαλκανικών Σπουδών Κώστας Τσιτσελίκης , υποστήριξε ότι η Συμφνωία κλείνει ένα θέμα που επί 27 χρόνια η Ελλάδα προσποιούνταν ότι περνάει με την αδράνεια, σταματώντας την σπατάλη πολύτιμου διπλωματικού κεφαλαίου, την ώρα που η Τουρκική προκλητικότητα έχει ξεφύγει κάθε ορίου. 
Ακούστε μας ζωντανά εδώ: www.radio984.gr

9 σχόλια:

  1. Μή τά βάζετε στήν ζυγαριά, τήν ἀλήθεια καί τό ψεῦδος.
    Μέ βάση τό ψέμμα, γιά τό ἄν εἴμαστε ὡς Μακεδόνες Ἕλληνες, καί μέχρι πόση Ἐπικράτεια θά μποροῦσε νά μᾶς πάρει η διπλανή "Β.Μακεδονία", θά σταματήσουμε τή Τουρκία;
    Αὐτά δέν εἶνι σοβαρά πράγματα.
    Ὑπάρχει σχέδιο συρρικνώσες μέχρι πλήρους κομματιάσματος τῆς Ἑλλάδας, μέ ὄχημα τά Σκόπια καί τό ὄνομά τους, πού ὁ Τσίπρας ἤδη το δίδει. Κανείς δέν δικαιοῦται νά προσποιεῖται, ὅτι ἄλλα εἶναι τά οὐσιώδη, οὔτε ὁ Τσιτσελίκης οὔτε κι ὁ Ἀμανατίδης: https://www.youtube.com/watch?v=P19YoHQsQMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τσιτσελικης ..σαν να ακούω τον άλλο τον Χριστοπουλο που εκανε καριέρα με τις ΜΚΟ για τις μειονότητες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ενας ομιλητης, οταν τιθεται το επιχειρημα οτι θα μπορουν οι σκοπιανοι να αξιωνουν διεκδικησεις εναντιον της ελλαδας με δεδομενο το "βορεια μακεδονια" απαντα: αντιστοιχα και οι ελληνες θα μπορουν να αξιωνουν διεκδικησεις εναντια στους σκοπιανους. Ακαδημιακη λογικη. Δηλαδη οι ελληνες πιεζουν τους σκοπιανους να να παρουν το αλυτρωτικο ονομα?

    Τι αλλο θα ακουσουμε ακομη?

    Εχω πει εδω και λιγο καιρο, δεν πρεπει να προσπαθουμε να απαντουμε με την λογικη σε αυτους τους ανθρωπους. Αυτοι κατηγορουν εμας για συναισθηματισμο και μη πραγματισμο, αλλα μονο το μισο τους ειναι το οποιο συναισθημα υπαρχει εδω.

    Τα καλα της κυβερνησης τα εχω ξαναπει. Αυτα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας και οταν ερθει η ωρα να αποφασισουμε στις εκλογες τι θελουμε, να προσπαθησουμε η επολογη μας να ειναι η πιο σωστη.

    Καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως στην Σαλαμινα οι Ελληνες δεν σπαταλησαν .....αδικως διπλωματικο ( !!!) Κεφαλαιο ?? Το ιδιο και στον Μαραθωνα .!! Εκατο ετων εκει ...σπαταλη .Η μηπως εμεις δεν ....σπαταλαμε κεφαλαιο του νου μας ...ακουγοντας τις ανοησιες ενος καθηγητη που επρεπε να σκαβει.φρεατια κι οχι την ψυχη μας....Αν εχει ιδρωσει και ποτε εργαζομενος.Αυτη η ....κεφαλσιοποιηση των παντων ειναι το οριο της τρελας των τραπεζιτων.Το κεφαλαιο εφτιαξε τον κοσμο.Παρτε κι ενα χρυσο μοσχαρι κι αρχιστε να προσκυνατε.Και ειδικα τα κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Κ. - Σωστός!!! Απλά να σημειώσω ότι η σημερινή εκδοχή τού χρυσού μόσχου είναι το διεθνές παρασιτικό κεφάλαιο που το κρατούν .... χέρια (αυτολογοκρίνομαι για να μην με κατηγορήσουν κάποιοι περιούσιοι...)

      Διαγραφή
    2. Αγαπητη κυρια ...ειδατε καταντια στον....ελευθερο δημοκρατικο κοσμο των αξιων ?? Φοβαστε να μιλησετε ανοιχτα !! Ουτε στους ερυθρους Χμερ δεν γινοταν τοσο .Φοβαται ο κοσμος !!Εχετε δει τι βουβαμαρα πευτει εδω...εξω...στις παρεες ..αν πειτε κατι ιδιο ?? Αλλος κανει δεν ακουσε...αλλος αλλαζει θεμα...αλλος κοιταει το ταβανι...αλλος σε ειρωνευεται οτι βλεπεις ονειρα ( αυτος δεν βλεπει)...αλλος σκεφτεται οτι εισαι κατι κακο ...Φοβος λοιπον.Κατανοεις τι
      Γινεται ?? ( το 80 ο/ο φοβαται την δουλεια του !!).....Σε τι καθεστωτα υπαρχει φοβος ?Απαντηστε μονη ...χωρις να ....αυτολογοκριθειτε......( αυτο Αναστασια εγω δεν το χωνευω καθολου...να μας την φερουν κατι κουτοπονηροι με κρυφτουλια και υπογεια...και παιδικα κολπα στο αθεατο....σαν δειλοι που ειναι ...και τρεμουν το φως σαν τα ποντικια..

      Διαγραφή
  5. Ο Τσιτσελίκης είναι συνιδρυτής του ΚΕΜΟ μαζί με τον κύριο -εννιαίο τούρκικο πράμα-Χριστόπουό.Ξυπνήστε, τα απολειφάδια του Σνόφ και τα σκυλάκια των ξένων έχουν βάλει φωτιά στην πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσιτσελικης, αυτος ειναι καθηγητης;; Για το 1204 και για το 1974 εχει να μας πει τιποτα;; και ο Κοτζιας καθηγητης ειναι και απο το πολυ καθηγηταριο καταντησαμε σκουπιδαριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.