14/6/18

Ντιμιτρόφ από Βερολίνο: Επαναβεβαιώνεται η ταυτότητά μας ως Μακεδόνες

Υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη Μακεδονία ως χώρα και τη Μακεδονία ως περιοχή - «Η λέξη "Μακεδόνας" και "Μακεδονία" σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για τους δύο λαούς» - «Είμαστε στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ»

Για διάκριση ανάμεσα στη Μακεδονία ως χώρα και στη Μακεδονία ως περιοχή έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, μιλώντας στη γερμανική DW, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μας.
Ο Ντιμιτρόφ έκανε λόγο για «μία μάχη ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον» και τόνισε ότι «οι πολίτες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν για το μέλλον τους» και ότι κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει.
Όσον αφορά στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με τη Ελλάδα, ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ τόνισε πως «είναι καθήκον μας ως κυβέρνηση να δώσουμε στους πολίτες την επιλογή να αποφασίσουν για το μέλλον τους, γιατί το μέλλον αφορά τους ίδιους και τα παιδιά τους. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε το κοινοβούλιο αλλά ούτε και ο πρόεδρος μπορούν να τους στερήσουν αυτή την επιλογή».

Πρόσθεσε πως «δεν επιβάλουμε κάποια λύση, επετεύχθη κάποιος συμβιβασμός και νομίζω ότι υπάρχει πρόβλεψη για τις ανησυχίες και των δύο πλευρών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη Μακεδονία ως χώρα και τη Μακεδονία ως περιοχή της Ελλάδας ενώ διευκρινίζεται ότι η λέξη "Μακεδόνας" και "Μακεδονία" σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για τους δύο λαούς, επαναβεβαιώνεται η ταυτότητά μας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί η ταυτότητα δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο».

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως μια «μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν, το παρελθόν είναι σημαντικό ωστόσο, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. Νομίζω ότι σε ιστορικές στιγμές έχουμε ιστορική ευθύνη να μην σκεφτούμε την καριέρα μας ως πολιτικοί και το πολιτικό μας μέλλον αλλά το που θέλουμε να βρίσκονται οι χώρες μας σε δέκα χρόνια από σήμερα».

Κλείνοντας της δηλώσεις του τόνισε πως «τεστ ωριμότητας για τις δύο χώρες, αλλά και την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» εκτιμώντας ότι «αν όλοι κάνουν το σωστό και δεν εγκαταλείψουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γραφτεί ιστορία».

Νωρίτερα είχε διεξαχθεί σε καλό κλίμα η συνάντηση του Νικολά Ντιμιτρόφ με τον Χάικο Μαας, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Γερμανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορική και ευχήθηκε οι πολίτες των Σκοπίων να την αποδεχθούν μέσω του δημοψηφίσματος. «Η διευθέτηση του ονοματολογικού αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ αλλά και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Αυτή η προοπτική είναι όμως και προς το συμφέρον της ΕΕ, τόνισε ο κ. Μαας.

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ από την πλευρά του αναφέρθηκε στην προοπτική που θα ανοίξει η υλοποίηση της συμφωνίας αναφορικά με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Φτάσαμε στον προθάλαμο και πλέον ο κόσμος θέλει να δει την πόρτα να ανοίγει διάπλατα», τόνισε χαρακτηριστικά, «προκειμένου να πειστεί»», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τους ενδοιασμούς που διατυπώνουν η Γαλλία, η Ολλανδία αλλά και άλλα κράτη-μέλη σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν, αρχής γενομένης με την επικοινωνία που θα έχει σήμερα με τον Ολλανδό ομόλογο του, ενώ την ερχόμενη Τρίτη το θέμα της ένταξης των Σκοπίων θα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών του γαλλικού και του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο.

Επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την διεύρυνση της ΕΕ επικρατούν όμως και στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και εντός των γερμανικών κομμάτων παραδέχθηκε ο Χ. Μάας. Όπως διευκρίνισε, οι ενδοιασμοί αφορούν περισσότερο την Αλβανία που επίσης ενδιαφέρεται για ενταξιακές διαπραγματεύσεις: «Δεν γίνεται όμως η Μακεδονία να είναι το θύμα αυτής της συζήτησης».
Πρώτο Θέμα

9 σχόλια:

  1. Τό προδοτικό σχέδιο Τσίπρα-Κοτζιά τό λέει ὁ ἀνωτέρω Σκο(ρ)πιανός:
    " μια «μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν, το παρελθόν είναι σημαντικό ωστόσο, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως να διαμορφώσουμε το μέλλον μας. ..." Σαφῶς ἐννοεῖται ὡς μέλλον,
    τό μἐλλον τῆς Ψευδο-Μακεδονίας, πού δέν μπόρεσε (τελικά) νἀ ἀλλάξει τό παρελθόν δηλαδή τό ὅτι ἡ Μακεδονία "ἦταν" Ἑλληνική,
    ἀλλά "ἀρκεῖται" στό ὅτι, μέλλον μιᾶς ἀνιστόρητης "ρώσικης σαλάτας νέων"
    περιμένει τούς λαούς τῶν Βαλκανίων,
    μέ κέντρο τῆς πολιτικῆς καί πολιτισμικῆς διαδικασίας διαγραφῆς τῆς μνήμης μας ὡς Ρωμηῶν-Ὀρθοδόξων-Ἐλλήνων/Σλάβων/Σκιπητέρ/
    τά Σκόπια τῶν ΗΠΑ/Σόρος,
    - τῶν ὁποιων ὡς "Μακεδονίας", φυσική πρωτεύουσα εἶναι ἡ Θεσσαλονίκη τοῦ Μπουτάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἄν μέ τίς ἀπαράδεκτες προϋποθέσεις τοῦ πρέσβεως τῶν ΗΠΑ καί τοῦ Νίμιτς, μποῦν τά Σκόπια στό ΝΑΤΟ, ὡς μπλά-μπλά-Μακεδονία, πρέπει νά ἑτοιμασθῆ ἀντίσταση τέτοια, ὥστε νά στερηθῆ τό ΝΑΤΟ τοῦ ἰδίου Πρέσβεως, τήν Ἑλλάδα - ὁλόκληρη τήν Ἑλλάδα, ὅσο εἶναι καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "έχουμε ιστορική ευθύνη να μην σκεφτούμε την καριέρα μας ως πολιτικοί και το πολιτικό μας μέλλον αλλά το που θέλουμε να βρίσκονται οι χώρες μας σε δέκα χρόνια από σήμερα"
    = Θυμίζει παράξενα, τό ὑπερφίαλα ἀνόητο, "σε΄δέκα χρόνια θα τό ἔχουμε ξεχάσει" Ἄρα ἀπό τό ἴδιο κέντρο προερχόταν ἡ φράση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «αν όλοι κάνουν το σωστό και δεν εγκαταλείψουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γραφτεί ιστορία»=
    «αν όλοι οἱ πληρωμένοι πράκτορες/δημοσιογράφοι/πολτικοί κάνουν το σωστό και δεν εγκαταλείψουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γραφτεί ιστορία».
    Ὄταν ἐπιληφθῆ Εἰσαγγελέας θά βρῆ λαυράκια στούς λογαριασμούς τους - καί τῶν οἰκογενειῶν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «είναι καθήκον μας ως κυβέρνηση να δώσουμε στους πολίτες την επιλογή να αποφασίσουν για το μέλλον τους, γιατί το μέλλον αφορά τους ίδιους και τα παιδιά τους. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε το κοινοβούλιο αλλά ούτε και ο πρόεδρος μπορούν να τους στερήσουν αυτή την επιλογή».
    Ὄχι, δέν τό εἶπε οὔτε ὁ Τσίπρας, οὔτε ὁ Κοτζιάς, οὔτε ὁ Καμμένος. Οὔτε θά τό ποῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα πού τό σκέπτομαι, δέν εἶναι κακή ίδέα:
    Ἀνόητε Δημητρώφ! Δέν σοῦ ἀξίζει ἡ Ἑλληνική ἀνασυγκρότηση γεωπολιτικῆς πλεύσης, νά ἔχῃ ὡς βάση, τἠν ἀπορρόφηση τῆς Βόρειας Ψευδομακεδονίας, ἀπό τήν ἀληθινή;
    Ακόμη καί ἡ Ρωσία θά ὑσοτήριζε κάτι τέτοιο, προκειμένου νά μήν σφἰξῃ τό ΝΑΤΟ τήν σημερινή θηλειά Τσίπρα-Κοτζιά-Πρέσβη σέ βάρος της. Ἄλλωστε, πόσο θά διαρκέσῃ τό πάρτυ Τσίπρα-Κοτζιά-Καμμένου; Καί γιά πόσο ἀκόμη, θά δίνει ὁ Κοτζιάς στήν Μόσχα τό ὄνομα "Μακεδονία" γιά τά Σκόπια;
    Ἀνόητε κε Πρέσβη! Δέν σκέφθηκες ὅτι βάζεις τίς προϋποθέσεις γιά νά διαγκωνίζονται ρεαλιστικότατα καί Ἑλλάδα καί Σκόπια, ποιός θά εἶναι πιό ἀρεστός στήν Μόσχα, ἀπό δῶ καί πέρα, ὅταν θεωροῦν ὅτι οἱ ΗΠΑ παραβιάζουν τήν μεταξύ τους ὅποια ἰσορροπία; Ἔβαλες διαιτητή μεταξύ μας τήν Μόσχα καί .., ἤ μήπως αὐτό ἤθελες;
    Ὄποιος σκάβει τόν λάκκο τοῦ ἄλλου, πέφτει ὁ ἴδιος μέσα, κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/693121_symfonia-tsipra-zaef-dinoyn-limani-tis-thessalonikis-sti

      Διαγραφή
  7. "Υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη Μακεδονία ως χώρα και τη Μακεδονία ως περιοχή": Η δήλωση Δημητρώφ αποτελεί τη συγκεφαλαίωση του επεκτατισμού και μάλιστα εκπεφρασμένη μετά τη συμφωνία. Οι Σκοπιανοί (δηλ οι Βούλγαροι) κέρδισαν χωρίς πόλεμο βρίσκοντας μάλιστα συμμάχους τους διεθνιστές της Αθήνας, γνήσιους Μαρξιστές, συνοδοιπόρους της διεθνούς του κεφαλαίου (γράφε Σιωνισμού). Αν δεν αναστηθούν μέσα από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, ο καπετάν Ζέζας, ο καπετάν Άγρας, ο καπετάν Νικηφόρος, μην περιμένετε τη λύτρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ταϋγέτη.

    Δημητράκη Γενίτσαρε,
    μεγάλο καλάθι κρᾶτα,μεγάλα λόγια μὴ λές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.