3/6/18

Το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο

Επιμέλεια: Λυσίμαχος Σαμασίτης
Το πρώτο ενεργό πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Fatih», μετά την ολοκλήρωση των προετοιμασιών στο Kocaeli, πέρασε τα Δαρδανέλια και έβαλε πλώρη για τη Μεσόγειο, με προορισμό την Αττάλεια. Θα χρησιμοποιηθεί για γεωτρητικές δραστηριότητες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Μεσόγειο. Το πλοίο παραδόθηκε προχθές σε τελετή στον κόλπο του Izmit (Νικομήδεια).
Οι προετοιμασίες της Turkish Petroleum Corporation (TPAO) διήρκεσαν περίπου 6 μήνες στο Kocaeli.


Μετονομάστηκε από «Deepsea Metro-2» σε «Fatih». Το πλοίο περνούσε το Canakkale στις 14,50 (χθές). Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνοδευόταν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Η Τουρκία αναφέρει ότι η εξερεύνηση δυνητικά μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων του βορείου τρίτου του νησιού, στο οποίο εισέβαλαν Τουρκικά στρατεύματα το 1974.

Πηγή: http://www.seanews.com.tr/turkey-s-first-active-drilling-ship-fatih-on-her-way-to-mediterranean/176240/

https://www.marinetraffic.com/el/ais/home/centerx:27.4/centery:38.3/zoom:6

https://ahvalnews.com/mediterranean/turkeys-first-drillship-set-mediterranean

http://maurokouti.gr/2018/06/03/fatih/

1 σχόλιο:

  1. Εγώ ξέρω να κάνω παρόλο που το θέμα αυτό απασχολεί και είναι το νούμερο ένα στα ελληνοτουρκικά η κυβέρνηση καθώς και ο τύπος "ταυτόσημα" σιωπούν! Ποιός τους δίνει "γραμμή"? Εμείς ξέρουμε, όμως δυο ερωτήματα μας απασχολούν! Δεν θέλουμε να πούμε κουβέντα με σκοπό τον αιφνιδιασμό έχοντας πάρει εγγυήσεις? Αν ναι πως θα προετοιμαστεί η κοινή γνώμη! Παρακολουθώ το θέμα στενά και σιωπώ με το χέρι στην καρδιά κρατώντας και την αναπνοή μου μερικές φορές! Όλοι οι Έλληνες αισθάνονται έτσι και μια γροθιά είμαστε έτοιμοι! Όμως χρειάζεται προπαρασκευή στο ηθικό ανθρώπων που δεν είναι έτοιμοι όταν βλέπουν την κυβέρνηση της χώρας μας την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά βήμα-βήμα στην ανατολική Μεσόγειο, αυτή στην εξωτερική της πολιτική να "αγοράζει αγρούς"...γιατί τόση σιωπή απ όλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.