8/8/18

Ερντογάν: Γεώτρηση μέχρι το τέλους του χρόνου στη Μεσόγειο

Γεώτρηση μέχρι τέλος του χρόνου και δεύτερο πλοίο-γεωτρύπανο για τη Μεσόγειο εξήγγειλε ο Ερντογάν.
Η έναρξη των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο προτεραιότητα της κυβέρνησης Ερντογάν για τις πρώτες 100 ημέρες, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να διαφυλάξει τα συμφέροντά της θα φανεί όταν το πλοίο-γεωτρύπανο ‘Πορθητής’ θα ξεκινήσει γεωτρήσεις τόσο στο βυθό όσο και στα ρηχά νερά της Μεσογείου. «Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τί θα κάνει η Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος  στις δηλώσεις των τριών πρέσβεων, ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου, στο συνέδριο της ΝΕΠΟΜΑΚ στην Κύπρο.
«Αγοράζουμε και δεύτερο πλοίο για έρευνες υδρογονανθράκων στις θάλασσες. Θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας για να αυξήσουμε στο επίπεδο τρία τις ικανότητες της οικονομίας μας», ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στα σχέδια για ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας. Όπως προανήγγειλε, ο σταθμός του Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργεία το 2023, ο δεύτερος είναι ήδη στα σκαριά στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας και ότι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός θα κατασκευαστεί στη Θράκη.
Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.