14/8/18

Λευκός Οίκος: Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία

Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί «πολύ στενά» τις εξελίξεις στην οικονομία της Τουρκίας και τον αντίκτυπό τους στις αγορές. Αυτό επεσήμανε ο Κέβιν Χάσετ, εκ των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, την ώρα που η Wall Street έκλεινε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση στο κόκκινο και το ενεργητικό αναδυόμενων αγορών δεχόταν σφυροκόπημα. 
«Το παρακολουθούμε πολύ στενά.   Ο υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν παρακολουθεί την κατάσταση πολύ προσεχτικά» δήλωσε χαρακτηριστικά στο MSNBC.
Υποστήριξε δε ότι η απόφαση του προέδρου Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς για τον χάλυβα που εισάγεται από την Τουρκία επηρεάζει ένα «πολύ πολύ μικρό κομμάτι» του ΑΕΠ της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι η υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος κατά περισσότερο από 40% αποτελεί σαφή ένδειξη πώς πολλά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη «δεν λειτουργούν στη χώρα αυτή».
Νωρίτερα, εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, είχε σημειώσει πως ενδεχόμενη απελευθέρωση Αμερικανών και Γερμανών, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, «θα βοηθούσε και στην οικονομική κατάσταση». 
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.