15/2/19

Από το «ετοιμοθάνατο πρόβατο» στον «υπάλληλο του Σόυμπλε»



Ξεύρεις τν γ πο νθε  / φαιδρ πορτοκαλέα 

κα κοκκινίζει σταφυλ  / κα θάλλει λαία; 
! δν τν γνοε κανείς,  / εναι γ λληνίς…
Άγγελος Βλάχος
του Παναγιώτη Μπαλακτάρη, δηκηγόρου
Οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν το 2015 υπερηφάνως να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και μάλιστα δύο φορές, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις στην πολιτική μας Ιστορία που το εκλογικό σώμα δεν υπερψηφίζει μια φίρμα - παραδοσιακό κόμμα, αλλά υποσχέσεις και εξαγγελίες. Οι φράσεις «η μόνη εναλλακτική και σωτήρια πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας» και «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται» κοσμούσαν την αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των συνεταίρων του ΑΝ.ΕΛ.
Με όπλο την αφειδή παροχή ελπίδων στους ψηφοφόρους ο κ. Τσίπρας δεν αφιέρωσε και πολύ χρόνο για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του, δεδομένου ότι το μήνυμα ήταν σαφές: «Ψηφίστε μας και θα ζήσετε παραδεισένια»! Όπως είναι ευνόητο και επόμενο οι πολίτες τον ψήφισαν, αλλά το παραμύθι δεν είχε καλό τέλος.
Ελάχιστη σημασία έδιναν οι ψηφοφόροι τότε στα πρόσωπα που γέμιζαν αρχικά τις πλατείες και εν συνεχεία τις λίστες του κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Βαρουφάκης, Κατρούγκαλος, Λαπαβίτσας, Στρατούλης και λοιποί αστέρες είχαν εύκολο έργο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν απλώς να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους. Λίγοι άκουγαν πραγματικά όσα έλεγαν οι προαναφερθέντες. Ακόμη λιγότεροι ασκούσαν κριτική. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ζούσαμε την περίοδο της πολιτικής φούσκας. Όσο αυξάνονταν οι υποσχέσεις από τους επερχόμενους, τόσο διογκωνόταν η οργή για τους προηγούμενους. Οι κρεμάλες και η άσκηση βίας ήταν στην καθημερινή ατζέντα και ερέθιζαν τον κόσμο. Αν τα λαμπρά ονόματα που προανέφερα έλεγαν στους πολίτες ότι ο γάιδαρος πετάει, οι πολίτες θα επευφημούσαν. Ή μήπως συνέβη κι αυτό τελικά;…
Εν πάση περιπτώσει, ο ελληνικός λαός, απεγνωσμένος όπως ήταν, επένδυσε την απελπισία του στην πολιτική φούσκα. Ψήφισε και έδωσε εισιτήριο για τη Βουλή σε άτομα που φαίνονταν να είναι ευάλωτα. Νάρκισσοι, μικρομέγαλοι «Ναπολέοντες» και χυδαίοι μαγκίζοντες συνέθεταν την πρώτη φορά αριστερά και τους συνεργάτες της. Συγχρόνως, στη Βουλή εισήλθαν και άτομα με πολιτική βουλιμία. Άνθρωποι που δεν μπορούν να αποχωριστούν τις θέσεις εξουσίας.
Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί διοικούσαν και διοικούν τη χώρα μας. Κάπως έτσι τα Σκόπια πήραν τα πάντα στη διαπραγμάτευση, με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί, αυτοί είναι η αιτία που έκλεισαν οι Τράπεζες και εξαιτίας τους ξαναδιαλύθηκε η Οικονομία.   
Την πικρή διαπίστωση για το ποιόν και την ανικανότητα όλων αυτών την κάνουμε τώρα που είναι πολύ αργά. Τώρα, που παρακολουθούμε ενεοί την μεταξύ τους ανταλλαγή ύβρεων, προσβολών και απειλών. Ο κ. Καμμένος αποκάλεσε τον κ. Βαρουφάκη «υπάλληλο του Σόυμπλε», «τρελό» κ.λπ. και ο τελευταίος λίγες ώρες αργότερα χαρακτήρισε τον πρώτο «ετοιμοθάνατο πρόβατο»!.
Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, στους οποίους είμαι βέβαιος ότι δεν θα εμπιστευόμασταν ούτε τα κατοικίδιά μας, αποφασίζουν για τις τύχες του Ελληνισμού και της Ελλάδας.
Αλλά ας προσέχαμε…

2 σχόλια:

  1. A)"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές."

    "Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το έθνος."

    "Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
    Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε."

    "Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος."

    Διονύσιος Σολωμός

    B)"Κι αν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν’ η ρίζα."

    Αριστοτέλης Βαλαωρίτης

    Γ)"Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
    ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
    κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
    των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ..."

    "Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν πέρασαν,
    θα 'ρθουν, θα περάσουν.
    Κριτές θα μας δικάσουν
    οι αγέννητοι, οι νεκροί."

    Κωστής Παλαμάς

    Δ)"Η αργία εγέννησε την πενίαν. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου."

    "Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι οι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι (καλώ δε ούτω τους λεγομένους πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των."

    "Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες, διά να αποδειχθή, ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν."

    "Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος."

    Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀλέξη ἄσε τό τραινάκι εἶπα! Δέν εἶναι τό παιχνίδι πού νομίζεις! Εἶναι ἀληθινοί οἱ κνδυνοι, Δέν εἴμαστε στό Λούνα πάρκ (https://www.youtube.com/watch?v=gKT8wIgZ7xo)
    Ὁ Ἀλέξης χαμογέλασε πονηρά, "σιγά μή μοῦ την φέρουνε", εἶπε, ὅλα εἶναι παντοῦ "fake". Καί συνεχίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.