19/2/19

Επικίνδυνες οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της επιστροφής Σλάβων αυτονομιστών από τα Σκόπια στη Μακεδονία

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το στέλεχος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χονδρός, αμφότεροι υποστηρικτές της επιστροφής των αποσχιστών του '49.
Με επίσημες δηλώσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα του «επαναπατρισμού» των Σλάβων αυτονομιστών που εξορίστηκαν από τη Μακεδονία την περίοδο 1941-1949 (1). Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε πιο επιθετικούς τόνους, κινήθηκε το ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα και προνομιακός συνομιλητής του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Χονδρός (2).
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα ζήτημα το οποίο είχε αντιμετωπιστεί ως μεγίστης εθνικής ασφαλείας τόσο από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου τη δεκαετία του '60 όσο και εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80, θα πρέπει σήμερα να ανατραπεί τόσο αναπάντεχα και μάλιστα χωρίς καμία πειστική αιτιολόγηση. Κρίσιμες ιστορικές πτυχές του θέματος αποκρύπτονται ή διαστρεβλώνονται, έτσι ώστε οι λεγόμενοι «Αιγαιάτες – Egejski» αυτονομιστές να εμφανιστούν ως άσπιλοι άγγελοι, οι οποίοι θα πρέπει να αποκατασταθούν με πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την Ελλάδα. Γιατί άραγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και τα κομματικά του στελέχη αποκρύπτουν από την ελληνική κοινή γνώμη τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος; Ας παραθέσουμε μερικά στοιχεία που στις δηλώσεις τους τείνουν να ξεχνούν:

1) Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς, ο αριθμός των «Egejski» που διεκδικούν την εγκατάστασή τους στη Μακεδονία, μαζί με τους απογόνους τους και τα μέλη των ευρύτερων οικογενειών τους από μικτούς γάμους ανέρχεται στους 100,000 (3) και σίγουρα πάντως όχι σε μερικούς μεμονωμένους γέροντες όπως παραπλανητικά άφησε να εννοηθεί ο κ. Χονδρός. 
2) Μαζί με την εγκατάστασή τους στη Μακεδονία, οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούν το αντίστοιχο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε χωριά και κωμοπόλεις όπου θα αποτελέσουν ένα μεγάλο μέρος, αν όχι την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες σήμερα το κυβερνόν κόμμα έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά μετά τη συνθήκη των Πρεσπών. 
3) Οι «Egejski» αυτονομιστές είχαν συνεργαστεί μαζικά με τα ναζιστικά στρατεύματα κατά τη Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. Την περίοδο εκείνη δήλωναν εθνικά Βούλγαροι, δρώντας αποσχιστικά και καταδιώκοντας οποιονδήποτε συντοπίτη (ακόμα και συγγενή) τους δήλωνε ελληνικής καταγωγής. 
4) Όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα της Γερμανίας, οι άνθρωποι αυτοί μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί από φιλο-ναζιστές οπαδοί μιας μεγάλης Βουλγαρίας σε αριστερούς «Σλαβομακεδόνες» υπέρμαχους μίας ανεξάρτητης Μακεδονίας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Προς επίτευξη του στόχου αυτού δημιούργησαν ένοπλες παραστρατιωτικές μονάδες, οι οποίες συγκρούστηκαν όχι μόνο με το επίσημο κράτος, αλλά ενίοτε και με ελληνικές αριστερές ομάδες.
5) Μετά την έξοδό τους από την Ελλάδα, αναγορεύτηκαν από τα Σκόπια σε ήρωες του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα για την απαλλαγή της Μακεδονίας από τον «Έλληνα κατακτητή». Έλαβαν κρατικά επιδόματα και τους δόθηκαν δωρεάν στέγαση, ειδικά προνόμια και ανώτατες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό (4), ώστε να λειτουργήσουν ως ο κατεξοχήν πολιορκητικός κριός των βλέψεων των Σκοπίων επί της Μακεδονίας.
6) Οι υπερφίαλες διεκδικήσεις των «Egejski» επεκτείνονται τόσο σε χρηματικές αποζημιώσεις που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενοςόσο και σε ζητήματα ιδιοκτησίας. Οι διεκδικήσεις ιδιοκτησίας ξεκινούν από έναν αριθμό 5000 κτηρίων συν ένα τεχνητά υπερδιογκωμένο ποσοστό της συνολικής καλλιεργήσιμης γης της Μακεδονίας (περίπου 250,000,000 τ.μ.), και φτάνουν μέχρι το εξωπραγματικό όριο των 8,000,000,000 τ.μ. γης (4), (5).
Αυτοί οι υποτιθέμενοι «αγωνιστές» στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας μαζί με τους απογόνους τους είναι οι ίδιοι που βλέπουμε σε όλες τις Προξενικές εκδηλώσεις των Σκοπίων στον Καναδά, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ να κραδαίνουν υπερήφανα τα πανό της «Ενωμένης Μακεδονίας» στην οποία συμπεριλαμβάνουν συχνά μέχρι και τη Λάρισα. Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούν τον «Ήλιο της Βεργίνας» ως εθνικό έμβλημα της «διαμελισμένης» τους πατρίδας. Και είναι οι ίδιοι στους οποίους αναφέρεται το άρθρο 36 του νέου Συντάγματος της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «απελευθερωτές» των «κατεχόμενων» Μακεδονικών εδαφών (6). 
Υπό το φως των παραπάνω, καθίσταται ξεκάθαρο ότι η δήλωση του κυρίου Τσίπρα δεν αφορά σε «επαναπατρισμό», αλλά μάλλον σε μαζικό εποικισμό ευαίσθητων, παραμεθόριων περιοχών της χώρας με μία ξένη και εχθρική προς τον Ελληνισμό πληθυσμιακή ομάδα. Τυχόν ικανοποίηση αυτού του διαχρονικού αιτήματος των Σκοπίων πρόκειται να δώσει νέα ώθηση σε αντίστοιχες διεκδικήσεις χιλιάδων Τσάμηδων της Αλβανίας επί της Ηπείρου, αλλά και μουσουλμανικών πληθυσμών που δεν συμπεριλαμβάνονταν στους ανταλλάξιμους πληθυσμούς της συνθήκης της Λωζάνης από τον ελληνικό Βορρά μέχρι και την Κρήτη. 
Με τις διαφαινόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δηλαδή ο δρόμος για μία ριζική επαναχάραξη του εθνολογικού χάρτη του ελλαδικού χώρου και αυτό σε μία περίοδο έντονης έξαρσης των εθνικιστικών και αποσχιστικών κινημάτων όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ευχόμαστε η Ελλάδα να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Παραπομπές:
1.   Εφημερίδα των Συντακτών, 24/1/2019, http://www.efsyn.gr/arthro/na-teleiosei-i-ypokrisia-trianta-eton
3.   Εφημερίδα «Το Βήμα», 26/6/2003
4.   Εφημερίδα "Nova Macedonija" (5.7.1996), Δρ.Βασίλης Γούναρης, 'Communist Landlords' and Political Refugees from Greek Macedonia, http://www.macedonian-heritage.gr/Contributions/contr_Gounaris_2.html
5.   Δημοσίευμα της τουρκικης, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να μεταφράσει και να παραδώσει στις κρατικές αρχές των Σκοπίων 2,000,000 τίτλους ιδιοκτησίας από την Οθωμανική περίοδο μέχρι το 1912 που αφορούν μεταξύ άλλων σε τμήματα της ελληνικής επικράτειας (Yeni Safak, 21/1/2015,"Makedonya'da Osmanlı tapuları tercüme ediliyor", https://www.yenisafak.com/hayat/makedonyada-osmanli-tapulari-tercume-ediliyor-2067929 )
6.   http://www.kathimerini.gr/1006398/article/epikairothta/politikh/aggelos-syrigos-tropopoihsan-ta-skopia-to-prooimio
https://hellasjournal.com/2018/11/ta-skopia-den-tiroyn-ti-symfonia-idoy-ta-provlimatika-simeia-ton-tropologion-toy-zaef/
Τοποθέτηση της αναπληρώτριας τ. Υπουργού Εξωτερικών κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου υπέρ του άρθρου 36 των Σκοπίων. Κατά την κα. Αναγνωστοπούλου το άρθρο αυτό καλώς κατοχυρώθηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών τόσο για «ιστορικούς» λόγους όσο και επειδή την ενδιαφέρει «να υπάρξει συνέχεια»(!) των παρτιζάνων αυτών «απελευθερωτών» στα Βαλκάνια.
https://www.facebook.com/omadaalithias/videos/562022947646860/
Εκ μέρους του Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού (ΙΗΑ*)

*O Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού 
(International Hellenic Association – IHA www.professors-PhDs.com
είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, δηλωμένος στην πολιτεία του Delaware στις ΗΠΑ. Τα μέλη του, ανά τον κόσμο, προέρχονται κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο. Εκτός από τους ακαδημαϊκούς, στα μέλη του ΙΗΑ συμπεριλαμβάνονται πρώην διπλωμάτες, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, κρατικοί λειτουργοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες και άλλα διαπρεπή πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας. Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει τον ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω των επιτροπών του σε θέματα εθνικής και πολιτισμικής φύσεως.

9 σχόλια:

 1. Η ερωτηση απευθυνεται στο κυριαρχο κρατος της Γ' Ελληνικης Δημοκρατιας και κυριως στους ενθερμους υποστηρικτες της που ορισμενοι απο αυτους αυτποροσδιοριζινται και πατριωτες. Πως ειναι δυνατον Πατριωτες, να εχετε εκλεξει δημοκρατικα τετοιο πρωθυπουργο? 1) Εκχωρει την Μακεδονια στους Σκοπιανους 2) Υποστηριζει την επιστροφη των προδοτων αποσχιστων γενιτσαρων των Σκοπιων 3) Διαπραγματευεται με τους Αλβανους εθνικα εδαφη και αλλαγη συνορων 4) Δημοσιογραφικα υποστηριζεται οτι ζητησε την αδρανοποιηση του ηρωα Κων. Κατσιφα 5) Επιτρεπει στους ΗΠΑνθρωπους φονιαδες των λαων να περιφερονται στα ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ εδαφη και να οργανωνουν σχεσεις με τους τουρκοσπορους προδοτες και να μιλουν ποιοι? οι φονιαδες για ανθρωπινα δικαιωματα...6) Να φερνει στην Ελλαδα μας λαθρομεταναστες και μουσουλμανους και να νοθεουν το κοινωνικο ιστο των Ελληνων και το εκλογικο σωμα 7) Αθεος κα ασεβης ραγιαδας να παριστανει τον προστατη των μουσουλμανων οταν εχουν χυθει ποταμια αιματος να απαλλαγομαι απο αυτους 8) Να διχαζει τους Ελληνες σε Εθνικιστες/Φασιστες και δημοκρατες 9) Να εκχωρει τον μικρο μας πλουτο και τον πολυ μας ιδρωτα για να εξοφλησει τα δανεια που υποχρεωσαν οι περιουσιοι τοκογλυφοι, για να υποθηκευσουν την χωρα, να παρουν τα δημοκρατικα κομματατα και κυβερνησεις για να εκμαυλισουν το σωμα των φηφοφορων τους με φθηνα καθρεφτακια και χανδρες...10) Να διωχνει την αφροκρεμα της εργατικοτητας και της εξειδικευσης της χωρας στο εξωτερικο στερωντας το δικαιωμα ψηφου, και να το δινει σε λαθραιους...11) Να αφερει ο αθεος απο τον συνταγμα τον ορκο των αγωνιστων του 1821 και να το αναθεωρει απο Ορθοδοξο Χριστιανικο σε Ουδετερου Θρησκευματος, οπως αυτος και οι συνεργατες του ειναι στο φυλο...12)..13)
  Ραγιαδες πως ειναι δυνατον να επιλεγεται δημοκρατικα κομματα οταν οι κλεφτες υπουργοι τους εχουν ασυλια στα ποινικα αδικηματα? Ο Τσουκατος αποκαλυψε το ΜΟΝΟ για ενα χρονο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ελαβε απο λομπυ 16 δις ευρω και το ΠΑΣΟΚ χρωστα 200 εκ ευρω απο δανεια σε τραπεζες...και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παρομοια...
  Οι ελαχιστοι Ελληνες ελευθεροφρονες που εχουν απομεινει, ας απορριψουν και να γκρεμισουν το τοτεμ του δημοκρατικου διχαστικου πολιτευματος στην συνειδηση τους, και να βαλουν πρωτη πρωταιρεοτητα τους "Του Χριστου την Πιστη την Αγια και της Πατριδος την Ελευθερια" μεσα απο ενα ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ με οποιδηποτε πολιτευμα ΥΠΕΡ των Ελληνων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. sun.
   Ξεκινησα να διαβασω το σχολιο σου φιλτατε αλλα στην 4 λεξη σταματησα και εφυγα.
   Σε ποιο κυριαρχο κρατος αναφερεσε ;.

   Διαγραφή
 2. Και εξηλθε ο σπειρων ..του σπειραι τον σπορον αυτου...και ιδου θαυμα θαυματων....στουλτορουμ ινφινιτους νουμερους εστ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μ αρεσει η πιστη των ανθρωπων ...φανατικα κιολας...στις ετικετες ...που φτιαξαμε νοερα . Βρεξει χιονισει η ετικετα ζει...το νοημα ...πεθανε.Μερικοι ..φρικαρουν στην ιδεα οτι ο κ . ΣΑΝ ειπε δεκα ατρανταχτες αληθειες....Δεν με ενδιαφερει καθολου η πολιτικη του αποψη...και δεν φρικαρισα καθολου.
  Εκανε μια γνωστη παρασπονδια ομως στο τελος. .οπως ολοι συχνα.Βαφτησε την φιλοπατρια με μια λεξη σε -ισμος.Δηλαδη...οτι και οι αλλοι...-ισμοι.Αλλα οπως και οι αλλοι....τους -ισμους ...δεν τους χρειαζεται η γλωσσα η Ελληνικη...με τον απεραντο πλουτο των λεξεων της.Οι βαρβαρικες παμπτωχες ναι....Εμεις οχι. Φιλοπατρια ειναι η λεξη ...σκετη....( αν εχουμε φαγουρα καπου αυτο ναι ...το λεμε σε ...-ισμο . Αλλα μονο στην φαγουρα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διαβάζοντας το άρθρο εκνευρίζομαι τόσο πολύ που το μόνο που κάνω είναι να βρίζω όλη την κυβέρνηση και αξ.αντιπολιτευση !!!!
  Γιατι δεν αντιδρά κανείς !!!
  Γιατί αφήνουν τους ανθελληνες να καταστρέφουν την χώρα! !!
  Γιατί η ΝΔ είναι απούσα ;
  Αυτή η κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να φύγει ΆΜΕΣΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βρε κ.Νικο..ζεις εδω ?? Που ησουν πριν ? Μα ειναι ερωτηση που ειναι η ΝΔ απουσα ?? Μα λειπει απ το 1980.... Πως δηλ. Τρακαρε το πλοιο ??? Καλυτερα απουσα...αν γινει παρουσα...χαθηκαμε...θα γινουμε αποντες εμεις...Μια ..αιρεση ειναι της Βαβυλωνας...διπλα στην Νεκρα θαλασσα του ΣΥΡΙΖΑ..

   Διαγραφή
 5. Αυτός ο Χοντρός όλο στη Γερμανία πηγαινοέρχεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γεμίσαμε πράκτορες και πρακτορίδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.