24/2/19

Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου ο Τσίπρας - Συναντήσεις με Sisi, Abbas, Hariri, Gheit

Ο Πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας,  αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah al-Sisi, της Παλαιστίνης M. Abbas, τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου S. Hariri και τον Γεν. Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Aboul Gheit
Στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου, η οποία διεξάγεται στο Sharm El-Sheikh της Αιγύπτου, σήμερα, Κυριακή 24/2 και αύριο,  Δευτέρα 25/2, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο.
Η πρόθεση της Αυστριακής Προεδρίας και άλλων ευρωπαικών χωρών να την εξεύρεση λύσεων που αφορούν στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αποτέλεσε την αφορμή για τη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου, που συγκεντρώνει 49 κράτη από τις δύο περιοχές, από τις πλουσιότερες του πλανήτη, και οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 12% του πληθυσμού όλης της γης.
Μάλιστα, η Σύνοδος αυτή έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης, για την ασφάλεια και σταθερότητα στην Μεσόγειο. 
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι κρίσιμες εξελίξεις για το μέλλον της γειτονιάς μας, στην οποία η Ελλάδα διαδραματίζει ενεργό ρόλο, ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. 
Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.