19/6/19

Τι συμβαίνει με την Άνγκελα Μέρκελ: Οι σπασμοί, τα σενάρια και οι γνώμες των ειδικών

Βίντεο από τη στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος παθαίνει κρίση - Πολλά ερωτηματικά και μεγάλη ανησυχία για την υγεία της «σιδηράς κυρίας» της Ευρώπης και της Γερμανίας - Πώς δικαιολόγησε η καγκελαρία το περιστατικό
Η εικόνα των σπασμών της Γερμανίδας καγκελαρίου δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξελίχθηκαν σε παγκόσμιο θέμα συζήτησης. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας θέλησε να μετριάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «αφυδάτωση που είχε υποστεί η Άνγκελα Μέρκελ και για κούραση, εξαιτίας του φόρτου εργασίας. Τι συμβαίνει όμως, με τη Γερμανίδα καγκελάριο;
Ήταν όντως μία προσωρινή κρίση, ή υπάρχει κάποιο μυστικό για την υγεία της, που δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους; Η κρίση που υπέστη η Άνγκελα Μέρκελ μπροστά σε εκατομμύρια θεατές, ενδεχομένως να ανοίγει την πόρτα για την αποκάλυψη ενός προβλήματος που είτε προέκυψε το τελευταίο διάστημα, μετά και τις πολιτικές ήττες της στο εσωτερικό, είτε καλυπτόταν πολύ καλά μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα της «σιδηράς κυρίας» της Ευρώπης, να τρέμει σαν το ψάρι έξω από το νερό, έδωσε το έναυσμα για πληθώρα σεναρίων και πολλά ερωτηματικά, με βασικότερο όλων το εξής: Αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας η Άνγκελα Μέρκελ; Και αν ναι, πόσο σοβαρό είναι;

Η Bild αναφέρει ότι, παρόλο που το επεισόδιο παραπέμπει σε επιληπτική κρίση ελαφριάς μορφής, κατά πάσα πιθανότητα δεν επρόκειτο για τέτοια νευρολογικού τύπου κρίση.

Το protothema.gr επικοινώνησε με Έλληνες επαγγελματίες υγείας και ζήτησε μια πρώτη αξιολόγηση της συμπτωματολογίας που παρουσίασε η Γερμανίδα καγκελάριος, με βάση πάντα την εικόνα της στο βίντεο της επίσημης εκδήλωσης.


Ο διάχυτος σωματικός τρόμος (τρέμουλο), που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία, χαρακτηρίζεται από μερίδα του ιατρικού κόσμου ως «μη ειδικό νευρολογικό εύρημα», ενώ άλλοι επαγγελματίες υγείας, με τους οποίους συνομίλησε το protothema.gr, εκτιμούν πως μοιάζει με κρίση τύπου νόσου Πάρκινσον, λόγω της έντασης και της διάρκειας του τρόμου που την κατέλαβε.

Δεν αποκλείεται πάντως, το διάχυτο σωματικό ρίγος που κατέλαβε την κυρία Μέρκελ, να οφείλεται σε σωματική αδυναμία. Οι ειδικοί πιθανολογούν πως το ρίγος συσχετίζεται με το γεγονός ότι, κατά δήλωσή της, δεν είχε πιει νερό και δεν είχε φάει. Άλλωστε, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κυρία Μέρκελ έχει εκδηλώσει σε δημόσιες εμφανίσεις της τουλάχιστον άλλες δύο φορές παρόμοιο επεισόδιο, ζάλης και αδιαθεσίας και τρέμουλου, που αποδόθηκε είτε σε ελλιπή ενυδάτωση του οργανισμού της είτε στην υψηλή θερμοκρασία.

Το τελευταίο στοιχείο, η υψηλή θερμοκρασία -στην οποία δεν είναι συνηθισμένη η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως και οι περισσότεροι Γερμανοί- είναι κυρίαρχο αυτές τις ημέρες στη γερμανική πρωτεύουσα, συνεπώς μπορεί να συνετέλεσε σε ήπιας μορφής αφυδάτωση και υπογλυκαιμία.

Τέλος, κατά μια άλλη εκδοχή των ειδικών, το τρέμουλο δεν αποκλείεται να είναι απόρροια κάποιας λοίμωξης εν εξελίξει.

Κι ενώ όλοι σπεύδουν στη Γερμανία να δηλώσουν πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, εντύπωση προκαλεί η αταραξία του προσωπικού ασφαλείας της κυρίας Μέρκελ. Η «παγωμάρα» των ανδρών της ασφάλειας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την ένταση του σωματικού τρόμου που έχει κυριεύσει την καγκελάριο. Το αναμενόμενο θα ήταν να σπεύσουν να την βοηθήσουν, να συνδράμουν με κάποιο τρόπο εάν τουλάχιστον είχαν αιφνιδιαστεί από την εικόνα της καγκελαρίου.

Ωστόσο, η απολύτως ψύχραιμη αντίδρασή τους, καθώς βλέπουν την κυρία Μέρκελ σε κατάσταση έντονου τρόμου, πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουν να εκδηλώνει αυτά τα συμπτώματα και συνεπώς γνωρίζουν ότι αυτά θα υποχωρήσουν.


ΠΗΓΗ: protothema.gr


3 σχόλια:

  1. Μαλλον μολις βλεπει νεαρο παθαινει κριση,α ρε αλεκση θα μας την φανε την κοπελλα αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ωρα του τρέμουλου έπαιζε τον Εθνικό τους Υμνο - γι αυτό δεν έσπευσαν (μάλλον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαιρνε ενα φαξ απ τον Θεο...γιαυτο κουνιωταν το μηχανημα...Μια ειδοποιηση σε φαση πρωτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.