26/6/19

Και αν ο Αντετοκούνμπο... πουλούσε γυαλιά ηλίου;


 

Τι θα συνέβαινε στον καλύτερο μπασκετμπολίστα του κόσμου, αν δεν τον είχαν επιλέξει κάποιοι ξένοι και έμενε στην Ελλάδα. Η εθνική υπερηφάνεια και τα στερεότυπα.
O Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά τη βράβευσή του από το NBA, είναι πλέον ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ στον κόσμο. Μερικοί θεωρούν ότι αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη θετική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει και να μεταμορφώσει την ελληνική κοινωνία. Πολύ αμφιβάλλω. Ο Γιάννης (αυτός δεν έβγαλε το ένα ν από το όνομά του για να ξεχωρίζει) ζει και διαπρέπει σε μια άλλη κοινωνία, μακριά από εμάς. Για να μην αναφέρουμε ότι πολλοί γηγενείς δεν τον θεωρούν καν γνήσιο Έλληνα.
Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι θα του συνέβαινε, αν δεν τον είχαν επιλέξει κάποιοι ξένοι γιατί τους ταίριαζε το ταλέντο του και έμενε στην Ελλάδα. Πολλοί μετανάστες από τη Νιγηρία πουλάνε παράνομα «μαϊμού» τσάντες και γυαλιά ηλίου στην Αθήνα. Κανείς δεν νιώθει εθνική υπερηφάνεια γι' αυτούς, ούτε θα άλλαζε γνώμη ακόμη και αν τους έβλεπε να υψώνουν την ελληνική σημαία και να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο.

Για τη συνέχεια Euro2Day





11 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να πω πολλά γι αυτό το θέμα διότι είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό!
    1) Σε μια χώρα σοβαρή δεν θα υπήρχε πρόβλημα με όσους ξένους πατήσουν πόδι εδώ, αλλά η χώρα μας είναι μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, όποιος θέλει μπαίνει - βγαίνει, καλός - εγκληματίας, κακόβουλος, ανθελληνας και ότι άλλο θέλετε πείτε
    2) πιστεύω ότι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν κακό στην χώρα μου και την σέβονται, δεν υπάρχει πρόβλημα γι αυτούς! !
    Οι Έλληνες στις ξένες χώρες θεωρούνται από τους εξυπνοτερους ανθρώπους, εκείνο που πιστεύω ενοχλεί τον Έλληνα δεν είναι το χρώμα του καθ ενός αλλά την ποιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ! !!
    Δείτε στις φυλακές του 80% είναι αλλοδαποί !!!!!! Γιατί ; απλά, αυτούς δεχόμαστε γιατί δεν έχουμε σοβαρές κυβερνήσεις! !!
    Σε γενικές γραμμές όλοι οι καλοί χωράνε αλλά οι άλλοι. ..... έξω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά δεν νοιωθω υπερηφάνεια για τον Γιαννη Αντετοκουνμπο , παρα πολυ καλος παικτης , πιθανολογώ και πολυ καλό παιδι στην προσωπική του ζωη , αλλα Έλληνα δεν τον θεωρώ , αυτό το λεω χωρις καμμία δοση κακίας.
    Οι Αφρικάνοι τον θεωρουν αφρικάνο , οι Νιγηριανοι Νιγηριανό, οι αριστεροι Έλληνα , οι δεξιοι Ελληνόπουλο, ο ιδιος δηλώνει σε συνεντευξη Γιορούμπα που μεγάλωσε στην Ελλάδα.

    ΥΓ Ναι , ο Τσιπρας και λοιποι πολιτικοί είναι Καραγκίοζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Νὰ ἀρχίσουμε σωστά.
    Εἶναι λαθραῖοι καὶ εἰσβολεῖς βάσει σχεδίου.
    Ὁ Σόρος θέλει Μιγαδικὴ Εὐρώπη ἀσπαζώμενος τὸ δόγμα τοῦ Gudenhove-Καλλέργη(μπάσταρδος,γι᾿αὐτὸ καὶ κομπλεξικὸς,ἐπιθυμοῦσε νὰ μπασταρδοποιήση ὅλους τοὺς Εὐρωπαίους) καθώς ἐπίσης τὸ ἀσπάζεται ἴσως καὶ ὁ ἀρθρογράφος.
    Ἄν μιὰ χώρα γιὰ κάποιους λόγους χρειάζεται μετανάστες,μὲ διακρατικὲς συμφωνίες δέχεται τὸν ἀριθμὸ τῶν μεταναστῶν ποὺ χρειάζεται(ὄχι ἀπὸ ὁμορες χῶρες καὶ μὲ διαφορετικὴ θρησκεὶα) γιὰ ὠρισμένο χρόνο γιὰ τὶς ἐργασίες ποὺ τοὺς χρειάζεται καὶ χωρὶς δικαιώματα ὅπως τῶν ἰθαγενῶν καὶ ἐννοῶ πολιτικὰ καὶ ἀλλὰ ποὺ ἔχουν μόνο οἱ ἰθαγενεῖς,διαφορετικὰ δημιουργοῦνται μειονότητες μὲ μελλοντικὰ προβλήματα.

    Αὐτοὶ ποὺ ἦρθαν εἶναι μουσουλμᾶνοι νέοι κυρίως ἄνδρες καὶ μὲ σκοπὸ ὄχι νὰ ἐνσωματωθοῦν ἀλλὰ νὰ μᾶς ἐνσωματώσουν στὸν δικό τους βάρβαρο πολιτισμὸ καὶ θρησκεία.
    Γράφει καὶ γιὰ τοὺς Ἀλβανοὺς χωρὶς νὰ γνωρίζη πόσο πολὺ μισοῦν τοὺς Ἕλληνες ποὺ τοὺς ἔδωσαν ψωμὶ καὶ ἀναφέρεται σὲ πολιτισμικὴ συγγένεια.
    Πῶς γίνεται αὐτὸ ὅταν ἦρθαν στὴν περιοχή μας ἀπὸ τὴν Δυτικὴ Κασπία;
    Ἐκτὸς ἄν ἐννοεῖ μόνο τοὺς Βορειο-Ἠπειρῶτες.
    Ὁ Ἀτεντοκοῦμπο δὲν εἶναι Ἕλληνας,δὲν ἀνήκει στὸ γένος τῶν Ἑλλήνων,κατὰ τὰ ἄλλα συμπαθὴς.
    Τὰ διάφορα ἐπιδόματα πρέπει νὰ δίδωνται ΜΟΝΟ σὲ Ἕλληνες ποὺ ἔχουν γονεῖς Ἕλληνες.

    Στὸ ἐρώτημα:Ἐνσωμάτωσις ἤ ἀπομόνωσις,ἡ ἀπάντησις,
    εἶναι ἈΠΕΛΑΣΙΣ,εἶτε ἀρέσει εἴτε ὄχι διὸτι οἱ ͺπαποῦδες μου δὲν ἔχυσαν τόσο αἶμα τὸ 21,τὸ 13 τὸ 22 καὶ τὸ 40 (καὶ πιὸ πίσω ἀκόμα)γιὰ νὰ μπασταρδοποιηθῆ ἡ χώρα.

    Στο κεφάλαιο 15 τοῦ ἔργου τοῦ Νίτσε "ἡ γέννησις τῆς Τραγωδίας",ἀναφέρεται στὸ δηλητήριο ποὺ δὲν ἔχει βρεθῆ ἀκόμα γιὰ νὰ ἀπαλαγῆ ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες
    ἡ ἀνθρωπότης.

    Μήπως τὸ βρῆκαν; Μήπως προωθοῦν τὴν μιγαδοποίησί μας ἡ ὁποία καὶ θὰ ὁδηγήση στὴν πλήρη ἐξαφάνησί μας,βοηθούμενοι ἀπὸ τοὺς ἀφελληνισμένους πολιτικοὺς μας καὶ τὰ πρόβατα ψηφοφόρους τους;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λες Ελληνικά !!!!
      Μου αρέσει έτσι αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι βάρβαρος! ! Οι καλοί ξένοι ας κάτσουν μαζί μας , αλλά. ...... Έλληνας γεννιέσαι !!!!!

      Διαγραφή
    2. NIKOS , ποσοι; Εδω πλεον μιλαμε για αντικατασταση , δεν είναι ενας και δυο , ειναι πλεον εκατομμύρια , στην Αφρική υπαρχει πληθυσμιακή έκρηξη την ιδια στιγμη που εδω λενε για τα παιδακια που πεθαινουν στην Αφρική και σε εμας να μην κανουμε παιδια γιατι χαλάμε λέει το περιβάλλον , αλλά όλοι είναι εδω καλοδεχουμενοι...λες και αυτοι εδω δεν θα μολυναν το περιβάλλον...

      Το μοντελο αυτο οδηγει σε καταστροφη , γιατι οταν ερχεται καποιος παρανομα και εχει τις παροχες που θελει , αυτο θα φερει και άλλους , λοιπον αυτοι οι "αλλοι" δεν ειναι ενας και δυο είναι δισεκατομμύρια , που εκτος οτι δεν χωράμε εχουμε και διαφορετική κράση και ιδιοσυγκρασία, ουτε αυτο αυτο βλέπω να απασχολεί κόσμο , όλοι ευχολόγια αλλά μολις μαζευτουν πολλοι στη γειτονία τους απλά φευγουν και αλλάζουν γειτονία! Ε , μετά απο ένα σημείο δεν θα έχει διαφυγή.

      Καλα τα λέει η Ταϋγέτη , αλλα μην αγχωνεστε , θα τα ζησετε όλα στο εγγυς μέλλον.

      Διαγραφή
  4. The country of Aristotle has to look in basket for idols. No matter his color. We have gotten very low.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ NikoApelles,

      Άσ’ το φίλε! Στη χώρα του Aristotle έχει γίδια που γράφουν Αγγλικά προσπαθώντας να φανούν Ελληνοπρεπείς και μουσκάρια που ψηφίζουν σβάστικες & επιστολές Χριστούλη. Που αν ήξερε ο Aristotle τι βλαμμένα θα έβγαζε ο τόπος 2300 χρόνια μετά, θα παρατούσε τη φιλοσοφία και θα γινόταν αγρότης.

      Διαγραφή
  5. Εχει καταντησει αηδια το θεμα με τον ΓΙΑΝΝΗ. Χεστηκαμε αν βαζει τη μπαλα στο καλαθι και βγαζει παραδακι (ουδεν μεμπτον). Η χωρα εχει αλλα προβληματα και ολοι ασχολουνται με καποιον που ο ανθρωπος δεν ειναι Ελλην. Τι να κανουμε. Σωνει και καλα θα τον κανουμε? Ποιον εξυπηρετει αυτη η υπερπροβολή? Μπας και ολα τα Ελληνοπουλα γινουν σταρ του μπασκετ ή του Τενις? και μας λυσουν το προβλημα? Το μονο που μενει ειναι η εκκλησια της Ελλαδος να τον ανακηρυξει αγιο εν ζωή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σφάλμα πού κάνουν μερικοί (δεν μιλώ γι’ αυτούς πού εσκεμμένα προωθούν τέτοια επιχειρήματα για να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες) είναι ότι επικεντρώνονται αποκλειστικώς στο εάν ο παράνομα εισελθών στήν Ελλάδα είναι «καλός» ή όχι. Και εάν κατ’ αυτούς είναι «καλός», τότε μας λένε ότι πρέπει να τους αφήσουμε να μείνουν και να ριζώσουν εδώ.

    Ασχέτως του ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει κάποιος με βεβαιότητα ποιός και εάν είναι «καλός» και εάν θά παραμείνει τέτοιος στο μέλλον, το διακύβευμα είναι άλλο. Ακόμη και εάν δεχθούμε προς στιγμήν ότι όλοι ανεξαιρέτως οι λαθρομετανάστες είναι «καλοί» (ότι ούτε ένας τους είναι στην φυλακή, ότι ούτε ένας τους πουλάει λαθραία και παράνομα προϊόντα ζημιώνοντας την Ελληνική οικονομία, ότι ούτε ένας τους προβαίνει στήν οποιαδήποτε παραβατικότητα μικρή ή μεγάλη), η παραμονή καί εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι καταστροφική για την χώρα. Γιά τον απλούστατο λόγο ότι νομοτελειακά αυτοί θα δημιουργήσουν μειονότητες στην χώρα οι οποίες μέ την πάροδο του χρόνου θα αυξάνονται και μάλιστα κατά πολύ ταχύτερα από την όποια αύξηση των Ελλήνων. Μέ την πάροδο του χρόνου θα απαιτούν συνεχώς περισσότερα «δικαιώματα» και τελικά συνδιαχείριση της χώρας επί ίσοις όροις. Μετά απ’ αυτό, ο επίσημος διαμελισμός της χώρας θα είναι απλά ζήτημα χρόνου. Στην Θράκη έχουμε μουσουλμάνους πού γενικά είναι «καλοί», υπό τήν έννοια ότι δεν έχουν υψηλή εγκληματικότητα, αλλά εν τούτοις έχουμε εθνικό πρόβλημα με αυτούς. Να φανταστεί κάποιος τι θα συμβεί εάν δημιουργήσουμε καί άλλες, ακόμη πολυπληθέστερες, μειονότητες.

    Γι’ αυτό όποτε βλέπουμε να γίνεται αναφορά σε «καλούς» μετανάστες ή «πρόσφυγες», και ασχέτως του εάν αυτή η αναφορά είναι καλοπροαίρετη ή υποβολιμαία, θα πρέπει να επισημαίνουμε την πλάνη του επιχειρήματος. Τά σχόλια της «Ταϋγέτη» και του «Κυρίου Τ» έκαναν αυτό ακριβώς, ξεσκέπασαν την σαθρότητα του επιχειρήματος του «καλού» μετανάστη ή «πρόσφυγα». Εάν δεν υπάρχει αντίλογος στα διάφορα προπαγανδιστικά πολυπολιτισμικά τσιτάτα, τότε θα υπάρξουν άνθρωποι πού θα παρασυρθούν από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετανάστευση: Το οργανωμένο ψέμα της «ανθρωπιστικής συμπόνοιας»
      https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.