20/6/19

Σάββας Καλεντερίδης: «Για τα μάτια του κόσμου η γεώτρηση της Τουρκίας» - Βίντεο

Ο καταιγισμός ενεργειών από πλευράς της Τουρκίας, πηγάζει από την ανακοίνωση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήρθε σε συμφωνία με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη», ανέφερε ο Σάββας Καλεντερίδης, Αξιωματικός εν αποστρατεία και Γεωστρατηγικός Αναλυτής, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι». 
Με βάση τη συμφωνία αυτή, είπε, η ΚΔ αναμένεται στη διάρκεια της ανάπτυξης του κοιτάσματος να εισπράξει 9,8 δισ. δολάρια, αυτή ήταν η εξέλιξη που πυροδότησε τις ενέργειες της Τουρκίας. 
Αυτή η γεώτρηση, σημείωσε, γίνεται για «τα μάτια του κόσμου», καθώς η Τουρκία ούτε ασφαλή στοιχεία έχει για ύπαρξη κοιτάσματος, ούτε τεχνογνωσία για να οδηγηθεί σε εκμετάλλευση κοιτάσματος.  
Η Τουρκία, πρόσθεσε, δεν δημιουργεί τετελεσμένο ολοκληρωμένο, απλά θέλει να εκβιάσει την ΚΔ και τις εμπλεκόμενες χώρες. 


Το «πακέτο» απειλών της Τουρκίας, ανέφερε, έχει ένα και μοναδικό στόχο: Να εκτρέψει το χρονοδιάγραμμα εκμετάλλευσης των θαλάσσιων τεμαχίων της ΑΟΖ της Κύπρου. 
Παράλληλα, σημείωσε ότι η μόνη χώρα που μπορεί να πιέσει την Τουρκία είναι οι ΗΠΑ. 

6 σχόλια:

  1. Μην δίνετε και άλλο χρόνο στην Τουρκία.

    Σε κάθε περιοχή που τρυπάνε δημιουργούν δικαιώματα, άσχετα αν βρουν ή δεν βρουν κάτι. Είναι λάθος το ότι όλοι τους επιτρέπουν να τρυπάνε. Οι ΗΠΑ σκάβουν το λάκο τους με την λάθος πολιτική την οποία θα πληρώσουν σε βάθος χρόνου. Ο Πάιατ δεν είναι κατάλληλος για την προάσπιση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, εδώ δεν είναι Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος, οι Τούρκοι ζητούν 50% σε Κύπρο και σε Ελλάδα, και αυτό τους δίνουν κύκλοι από τις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι απλά για τα μάτια του κόσμου. Οι Τούρκοι αρχίζουν κλιμακωτά. Δυτικά της Κύπρου η 1η γεώτρηση= ντε φάκτο αμφισβήτηση της ΑΟΖ, στο σημείο που η Τουρκία ισχυρίζεται πως είναι η τουρκική. 2η γεώτρηση στην Καρπασία = ντε φάκτο άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος σε περιοχή που ισχυρίζονται πως είναι τουρκοκυπριακή υφαλοκρηπίδα. Ορίζουν δηλαδή τις περιοχές που αμφισβητούν.

    Μετά, θα έρθει το μεγάλο παζάρι, που είναι στα τεμάχια 4-7. Και δεν είναι για τα μάτια του κόσμου. Αμφισβητούν έμπρακτα, οριοθετούν τα δικαιώματά τους, ταυτόχρονα παρατηρώντας τι όπλα έχει η ελληνοκυπριακή πλευρά, πριν μπουν στο κυρίως πιάτο, τα νότια οικόπεδα της τουρκικής υποτίθεται υφαλοκρηπίδας.

    Και τότε η Τουρκία ελπίζει να διαταρράξει τη γαλήνη της περιοχής, ακόμα καλύτερα να βρει κοίτασμα (δεν έχει σημασία τι θα το κάνουν, άπαξ και το βρουν, μετά άντε να τους το πάρεις) και να πιέσει Ευρωπαίους και Αμερικανούς, ώστε με τη σειρά τους να πιέσουν τους Κυπρίους σε συνεκμετάλλευση χάριν της ηρεμίας στην περιοχή. Αυτό θα είναι πιο εύκολο, αν βρουν κοίτασμα, γιατί τότε εκ των πραγμάτων, έχεις το γείτονα που δε σκάβει απλά στην αυλή σου, αλλά βρήκε και "θαμμένες λίρες". Οπότε de factο, έχεις συνεκμετάλλευση.

    Πρώτα αμφισβητείς, μετά αμφισβητείς έμπρακτα, στο τέλος πιέζεις, ώστε οι εμπλεκόμενοι να προτιμήσουν το συμβιβασμό ως βαλβίδα εκτόνωσης. Η Τουρκία, αφήνει πάντα μια διέξοδο διαφυγής στο θύμα της, ώστε να υποκύπτει χωρίς πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αντρακια τα κανουν.στους φτωχους και στις γριουλες...Τετοια θρασυδειλα πλασματα ...εχουμε...Ψηφιστε τους...ολους .Ο ..Κουλης ...ο μπουλης..και η Τσατσα...( εργκα ..πορνες)....Ο Θιασος ...Το τραμ το τελευταιο....Οι χαλβαδες και το ταψι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε και την επόμενη φορά που θα μπορούν να τρυπήσουν πιο βαθιά, θα πανηγυρίζουμε εάν δεν πετύχουν το κοίτασμα...
    Από την «αποφυγή τετελεσμένων» πήγαμε στην «αποφυγή στρατικοποίησης της κρίσης»...
    Θα αποφασίσετε επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.