20/6/19

Μην περιμένετε εισβολή των Τούρκων σε κατοικημένο ελληνικό έδαφος.



Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για πιθανό θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους στο Αιγαίο, αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους τους Έλληνες, είναι πως ΔΕΝ είναι ζήτημα ισορροπίας πολεμικής ισχύος το τι θα γίνει με τους γείτονες στο προσεχές διάστημα, αλλά καθαρά και μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης.
 Τα χρήματα που δαπανούμε επί δεκαετίες για την εθνική άμυνα πάνε ουσιαστικά στράφι διότι πολύ απλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση για χρησιμοποίηση των όπλων. 
Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του είναι ψοφοδεές και έχει μαύρα μεσάνυχτα πάνω σε θέματα στρατηγικής. Θεωρεί τη χρήση στρατιωτικής πυγμής ως απεχθή αναχρονισμό και δεν έχει ιδέα για το πώς χειρίζεται κανείς τις ένοπλες δυνάμεις ως μέσο αποτροπής του πολέμου.
 Ουσιαστικά έχουμε μεταβιβάσει την απόφαση χρήσης των όπλων στους Αμερικανούς, και πράττουμε ό,τι μας υποδείξουν αυτοί κάθε φορά. Αυτά που διατυμπανίζουν οι πολιτικοί μας στις εθνικές επετείους και στις παρελάσεις ότι τάχα είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ότι δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης είναι παραμύθια για αφελείς - την είδαμε την αποφασιστικότητα το 1996 στα Ίμια. 
Όταν μας είπαν οι Αμερικανοί να μαζέψουμε πλοία, στρατιώτες και σημαία και να ξεκουμπιστούμε από τις ελληνικότατες βραχονησίδες, το κάναμε χωρίς δεύτερη κουβέντα και τους είπαμε και δημοσίως «ευχαριστώ» που μας έβγαλαν από την υποχρέωση να πολεμήσουμε για την πατρίδα μας. 

Πριν στείλουν οι Τούρκοι πλωτό γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ έλεγαν μερικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε Ελλάδα και Κύπρο ότι «καθίστε να στείλουν πρώτα γεωτρύπανο οι Τούρκοι και μετά τα λέμε, διότι δεν θα τολμήσουν να το κάνουν με τόσες μεγάλες Δυνάμεις να έχουν συμφέροντα στην περιοχή».

Όταν έστειλαν οι Τούρκοι το πλωτό γεωτρύπανο, οι ίδιοι άνθρωποι μάς έλεγαν «ναι, αλλά δεν τρύπησε στον βυθό κι επομένως η πρόκληση είναι τζούφια». 
Τώρα που τρύπησε στον βυθό λένε «ναι, αλλά δεν βρήκε φυσικό αέριο». 
Όταν βρει και φυσικό αέριο θα λένε «εντάξει μωρέ, και τι έγινε; Έχει φυσικό αέριο για όλους. Σάμπως από τα αδειοδοτημένα κοιτάσματα της Κύπρου αντλούν;». 
Τέτοια ξεδιάντροπη κοροϊδία του ελλαδικού και κυπριακού λαού γίνεται αυτή τη στιγμή από τους δειλούς και προδότες πολιτικούς και τα δημοσιογραφικά τσιράκια τους. 

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει αποδεχτεί σιωπηρά εδώ και πολλά χρόνια ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα στρατιωτικά με την Τουρκία, την οποία θεωρεί περιφερειακή υπερδύναμη. 

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει εντολή να ανοίξουν πυρ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όσο σοβαρή πρόκληση κι αν κάνουν σε βάρος μας οι Τούρκοι, αν πρώτα δεν λάβει σχετική εντολή από τους Αμερικανούς - και οι Αμερικανοί βεβαίως δεν έχουν καμία όρεξη να ανοίξουν πληγές στην ευαίσθητη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. 
Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό νοιάζεται ΜΟΝΟ για την παραμονή του στην εξουσία και για τη διατήρηση των προνομίων του. Φοβάται ότι ενδεχόμενος πόλεμος, ή ακόμα και ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, θα επιφέρει αυτομάτως πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή μια νέα Μεταπολίτευση όπως έγινε και το 1974 με τα γεγονότα της Κύπρου - και αυτό θέλει να το αποφύγει πάση θυσία.
 Για τον λόγο αυτό το ελληνικό πολιτικό προσωπικό φροντίζει πονηρά να κρατάει πάντα ανοιχτή την οδό διαφυγής από τη δύσκολη απόφαση να μεταχειριστεί στρατιωτική βία. 
Η πιο τρανή απόδειξη για αυτό είναι ότι έχει αποφύγει συστηματικά επί δεκαετίες να ορίσει ΑΟΖ ή έστω όρια υφαλοκρηπίδας, και για την τελευταία μάλιστα δέχεται επισήμως ότι αποτελεί το μόνο ζήτημα διαπραγμάτευσης και επίλυσης με την Τουρκία.
 Άρα αν αύριο εμφανιστεί το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο κοντά στο Καστελόριζο, τι ακριβώς θα κληθούν να υπερασπιστούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις; Μία ΑΟΖ που δεν έχει ανακηρυχθεί ή μία υφαλοκρηπίδα που παραδεχόμαστε κι εμείς οι ίδιοι ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους Τούρκους;  

Με αυτόν το πονηρό τρόπο το ελληνικό πολιτικό προσωπικό έχει ανά πάσα στιγμή έτοιμη τη δικαιολογία ότι δεν συντρέχει λόγος στρατιωτικής αντίδρασης εκ μέρους μας αφού έχει φροντίσει να αφήσει επίτηδες «φλου» το καθεστώς τόσο της ΑΟΖ όσο και της υφαλοκρηπίδας. 

Αυτό απαντά στο αγωνιώδες ερώτημα των ημερών αν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία. Για να γίνει πόλεμος χρειάζονται τουλάχιστον δύο αντίπαλοι που να θέλουν και να είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για κάτι. 
Αν θέλει μόνο ο ένας ενώ ο άλλος ψάχνει διαρκώς να βρει δικαιολογίες για να φυγομαχήσει, αποκλείεται φυσικά να γίνει πόλεμος. Είναι φύσει αδύνατον να αναγκάσεις έναν Τσίπρα, έναν Κατρούγκαλο ή έναν Καρανίκα να πάρει την απόφαση να προσφύγει σε στρατιωτικά μέσα, όποιον τρόπο κι αν σκαρφιστείς για να τον προσβάλεις ή να τον εξευτελίσεις. 
Ο αριστερός είναι αρκούντως χοντρόπετσος ώστε να κάνει το κορόιδο σε κάθε προσβολή προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του, και αρκούντως πονηρός ώστε να κάνει μόνο αυτά που θα του πουν οι Αμερικανοί και τίποτα παραπάνω. Θεωρώ βέβαιο ότι ακόμη κι αν οι Τούρκοι προχωρήσουν στην πιο ιταμή πρόκληση, όπως π.χ. μία γεώτρηση κοντά στο Καστελόριζο, δεν θα υπάρξει καμία δυναμική στρατιωτική απάντηση από ελληνικής πλευράς.
 Θα προβούμε απλώς σε διαβήματα στο ΝΑΤΟ, στον ΟΗΕ και στις ΗΠΑ και θα «παρακολουθούμε στενά» τα τουρκικά σκάφη επιδεικνύοντας «ψυχραιμία» όπως κάνουμε πάντα - κατά σύσταση της Ουάσινγκτον φυσικά.  

Υποτίθεται ότι η απαραβίαστη «κόκκινη γραμμή» μας που θα μας οδηγήσει με βεβαιότητα σε στρατιωτική αντίδραση είναι μόνο μια τουρκική εισβολή σε κατοικημένο ελληνικό έδαφος - αλλά ακόμη και σ' αυτό το ενδεχόμενο είναι απολύτως σίγουρο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που θα της πουν οι Αμερικανοί. 

Αν οι υπερατλαντικοί προστάτες μας κρίνουν ότι δεν πρέπει να αντιδράσουμε, δεν θα δοθεί η διαταγή στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να ανοίξουν πυρ, και το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί η εκτόνωση της κρίσης με διπλωματικά μέσα. Όπως το ελληνικό πολιτικό προσωπικό παρέδωσε τα ιστορικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς χωρίς να ανοίξει μύτη, δήθεν για χάρη «της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή μας», έτσι θα παραδώσει και την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ του Καστελόριζου στους Τούρκους χωρίς να ρίξει ούτε τουφεκιά.
 Δεν είναι απίθανο μάλιστα να ελπίζει σε ένα μικρό στρατιωτικό επεισόδιο που θα σοκάρει τον ελληνικό λαό (π.χ. κατάρριψη ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών από τους ρωσικούς πυραύλους S-400 που θα αρχίσει να παραλαμβάνει από τον Ιούλιο η Τουρκία) και θα λύσει τα χέρια στους πολιτικούς να ξεπουλήσουν τα πάντα, σύμφωνα με τις αμερικανικές οδηγίες. Οι Τούρκοι τα έχουν καταλάβει όλα αυτά και προκαλούν εκ του ασφαλούς, όντες βέβαιοι ότι δεν θα τους αντιταχθεί κανείς.  

Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι ο Τούρκος σέβεται μόνο αυτόν τον οποίο φοβάται, και ότι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι αυτή των όπλων - είχαμε την ευκαιρία άλλωστε να το διαπιστώσουμε αυτό για πολλοστή φορά από τη θρασεία απάντηση που έδωσε ο Ερντογάν στους Ευρωπαίους όταν του έκαναν χλιαρές συστάσεις αυτοσυγκράτησης σχετικά με τη γεώτρηση του «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Οι ελληνικές κυβερνήσεις όμως επιμένουν ανόητα να πιστεύουν ότι ο κατευνασμός μπορεί να λειτουργήσει απέναντι σε ένα κράτος-άρπαγα όπως η Τουρκία για το οποίο έχει λεχθεί πολύ εύστοχα ότι «δεν έχει Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο». 
Όπως είχε πει το 1938 και ο Τσώρτσιλ στους συμπατριώτες του που επιχειρούσαν να κατευνάσουν τον Χίτλερ υπογράφοντας μαζί του τη Συμφωνία του Μονάχου, «η βρετανική κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στον πόλεμο και τη ντροπή. Διάλεξε τη ντροπή αλλά θα έχει και τον πόλεμο». Όποιος νομίζει ότι η Τουρκία θα κατευναστεί με την υποχωρητικότητά μας και ότι δεν θα της ανοίξει η όρεξη για περισσότερη λεία, είναι τουλάχιστον αφελής.  

Μην περιμένετε εισβολή των Τούρκων σε κατοικημένο ελληνικό έδαφος. Δεν είναι ηλίθιοι να προκαλέσουν τον ελληνικό λαό με τόσο ξεκάθαρο τρόπο που να τον καταλαβαίνει μέχρι κι ένας αγράμματος. Φυσικά και δεν θα ρισκάρουν να εξαγριώσουν τους απλούς Έλληνες διότι ξέρουν ότι αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανγκ κι εκεί που πάνε για μαλλί θα βγουν κουρεμένοι. 

Το παιγνίδι τους οι Τούρκοι το κάνουν αποκλειστικά με την ελληνική κυβέρνηση και δεν θέλουν να μπλέξουν με τον ελληνικό λαό (όπως ακριβώς οι Σκοπιανοί έλυσαν το πρόβλημά τους κάνοντας παιγνίδι μόνο με τον Τσίπρα και τον Κοτζιά και όχι βέβαια με τον ελληνικό λαό ο οποίος δεν θα δεχόταν ποτέ να επικυρώσει την επαίσχυντη πλαστογράφηση της Ιστορίας που επιθυμούσαν διακαώς). 
Γι' αυτό και οι Τούρκοι φροντίζουν ώστε οι εκάστοτε προκλήσεις τους να είναι τόσο πολύπλοκες και δυσνόητες από νομική άποψη, και να γίνονται σε χώρο τόσο μακριά από τα μάτια των απλών πολιτών ώστε να υποχωρούν μονίμως άφοβα οι ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις χωρίς οι αντίστοιχοι λαοί να νοιάζονται ιδιαίτερα, να ανησυχούν ή να κατεβαίνουν στους δρόμους απαιτώντας δυναμική αντίδραση.  

Απώτερος σκοπός των Τούρκων (προς το παρόν) δεν είναι να καταλάβουν ελληνικό έδαφος αλλά να ληστέψουν κυριολεκτικά Ελλάδα και Κύπρο. Από την Κύπρο ζητούν τα μισά έσοδα που θα έχει από τους υδρογονάνθρακες επειδή τάχα έχουν δικαιώματα στα κοιτάσματα του νησιού και οι Τουρκοκύπριοι (οι οποίοι όμως ανακήρυξαν ανεξάρτητο κράτος από το 1983).

 Δυστυχώς με αυτή την εκβιαστική και ανήθικη τουρκική αξίωση συμφωνούν και οι Αμερικανοί οι οποίοι επανειλημμένα έχουν δηλώσει από τα πιο επίσημα χείλη ότι τάσσονται υπέρ της «ακριβοδίκαιης κατανομής των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες και στις δύο κοινότητες του νησιού». 
Σκοτίστηκαν φυσικά οι Αμερικανοί αν οι Τούρκοι απειλούν και εκβιάζουν. Αυτοί απλώς θέλουν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους στην Ανατολική Μεσόγειο και να κάνουν «business as usual». 
Οι Τούρκοι θέλουν επίσης να σύρουν την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, όπου είναι 100% βέβαιο ότι θα χάσουμε επειδή υπάρχει δεδικασμένο που ευνοεί την Τουρκία ως ηπειρωτικό κράτος με μεγάλη ακτογραμμή (υποθέσεις Μάλτας κατά Λιβύης το 1983 και Τυνησίας κατά Λιβύης το 1985).  

Μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει στους πολιτικούς μας εξαιρετικό άλλοθι να «νίψουν τας χείρας τους» ως Πόντιοι Πιλάτοι, να ισχυριστούν ότι δυστυχώς δεν μπορούν παρά να συμμορφωθούν με την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου αφού η Ελλάδα σταθερά διακηρύττει ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο, και να επαναλάβουν το γνωστό τροπάριο ότι όλα έγιναν για χάρη δήθεν «της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή μας». 

Ήδη το λένε ανοιχτά αυτό οι υπουργοί Εξωτερικών μας, και ο πρώην (Κοτζιάς) και ο νυν (Κατρούγκαλος), ενώ και ο Σημίτης δήλωσε πρόσφατα σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων μετά τις εκλογές είναι αναγκαία. Ο κίνδυνος επεισοδίων (με την Τουρκία) με αρνητικές επιπτώσεις θα είναι υπαρκτός, εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή». 
Πράγμα που σημαίνει σε απλά ελληνικά «ας δώσουμε από μόνοι μας ειρηνικά στην Τουρκία αυτά που θέλει, για να μην αναγκαστεί να τα πάρει δια της βίας και μπλέξουμε σε περιπέτειες».
 Με την προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση Τσίπρα έσπασε ένα μεγάλο ταμπού. Οι δυνάμεις του ραγιαδισμού και της εθνικής μειοδοσίας δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του λαού και διαπίστωσαν πως παρά τα συλλαλητήρια και τις διαμαρτυρίες δεν υπάρχει καμία προοπτική σθεναρής και οργανωμένης αντίστασης στο ενδεχόμενο μιας ακόμη μεγαλύτερης εθνικής προδοσίας στο προσεχές μέλλον. Οι δεκαετίες πλύσης εγκεφάλου με αριστερή μπουρδολογία από την τηλεόραση και με το ξεχαρβάλωμα της Παιδείας, έφεραν αποτέλεσμα. Τους ελάχιστους Έλληνες πατριώτες που θα αντιδράσουν στη νέα εθνική προδοσία θα τους ονομάσουν τα ΜΜΕ «μεμονωμένους ακροδεξιούς πολεμοκάπηλους» και καθάρισαν. 



Το βέβαιο είναι ότι με τις διεκδικήσεις και τις αξιώσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε εύκολα. 

Ή θα υπερασπιστούμε με τα όπλα τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου δίνοντας συντριπτικό στρατιωτικό μάθημα στους Τούρκους που θα τους κάνει να λουφάξουν για 20 χρόνια τουλάχιστον, ή θα υποστούμε ντροπιαστική ήττα σε σύντομο θερμό επεισόδιο όπου δεν θα ρίξουμε ούτε τουφεκιά αλλά θα καθίσουμε απλώς να «τις φάμε» και θα συρθούμε μετά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου οι Τούρκοι θα πάρουν «και με τον νόμο» σχεδόν όλα όσα ζητάνε έχοντας και τη δική μας υπογραφή στον διεθνή εξευτελισμό μας. 
Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει, και βεβαίως δεν υπάρχει ανώδυνος τρόπος διαφυγής από το πρόβλημα. Όσοι βασίζουν τις ελπίδες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή στις ΗΠΑ ή στο Ισραήλ πως θα σπεύσουν να μας στηρίξουν σε μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία, πλανώνται πλάνην οικτρά. 
Από όσα έχω δει μέχρι τώρα οδεύουμε ολοταχώς για το ντροπιαστικό δεύτερο σενάριο, και η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία ψάχνει απλώς να βρει εύσχημο τρόπο να μας σερβίρει τη νέα εθνική μας ήττα. 

Υ.Γ. Οι φίλοι του forum θα θυμούνται ασφαλώς ένα υπέροχο σχόλιο που είχε αναρτήσει ο 2966 πριν λίγο καιρό ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εισαγάγει στα σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα τα στοιχειώδη οικονομικά. 

Φυσικά είχε απόλυτο δίκιο και το αναγνωρίσαμε όλοι πανηγυρικά. Δυστυχώς όμως κανείς δεν έχει διατυπώσει παρόμοιο αίτημα για τη διδασκαλία της στρατηγικής στα σχολεία μας. Όχι μόνο η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αλλά δυστυχώς και εκείνη των πολιτικών και των στρατιωτικών έχουν μαύρα μεσάνυχτα περί στρατηγικής, και η άγνοια αυτή πολλές φορές μπορεί να αποβεί ολέθρια. 
Ο ελληνικός λαός, που όχι μόνο αγνοεί τη στρατηγική αλλά έχει και τελείως στρεβλές εντυπώσεις γι' αυτή, πέφτει πολύ συχνά θύμα χειραγώγησης επιτήδειων πολιτικών απατεώνων οι οποίοι για λόγους στενού προσωπικού συμφέροντος υποθηκεύουν το στρατηγικό μέλλον της χώρας και δεν διστάζουν να κοροϊδέψουν ξεδιάντροπα τους πολίτες ότι τάχα ενεργούν προς όφελός τους. Ένας λαός που θα είχε στέρεο γνωστικό υπόβαθρο για τις διαχρονικές αρχές της στρατηγικής και για το πώς οι παράμετροι ισχύος καθορίζουν τις διακρατικές σχέσεις με ποικίλους τρόπους, δεν θα έπεφτε τόσο εύκολα θύμα της παραπληροφόρησης, της προπαγάνδας και του ψεύδους. 
Θα ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερο το όφελος αν τα παιδιά μας μάθαιναν στο σχολείο π.χ. την ουσία των διδαχών του Θουκυδίδη περί στρατηγικής, παρά να αναλώνονται μόνο στη γραμματική και το συντακτικό των αρχαίων ελληνικών όπως γίνεται σήμερα. 
Για όσο διάστημα εξοβελίζουμε τη στρατηγική από τα σχολεία μας, θα «είμαστε άξιοι της μοίρας μας» όπως πολύ σωστά λέει και ο κ. Στούπας στο άρθρο του.

Stirlitz

19 σχόλια:

  1. Ἀφοῦ ἔχουμε δικαιώματα κατά τό διεθνές δίκαιο, καί νά ἐπεκτείνουμε τά χωρικά μας ὕδατα μέχρι 12 μίλια, (ἤ τουλάχιστον 10 τώρα, καί θά ἦταν πολύ ρεαλιστικό), καί νά ἀνακοινώσουμε τήν ΑΟΖ μας μέ βάση πάλι τό διεθνές δίκαιο,
    ὅποιος ἤ ὅποιοι μᾶς πᾶνε πρός διαφορετικές ρυθμίσεις, εἴτε μέ διεθνῆ σύμβαση , εἴτε μέ προσφυγή σέ διεθνές δικαστήριο,
    προτοῦ ἐξαντλήσουμε τίς ανωτέρω δύο δυνατότητες (χωρικά ὕδατα μέχρι 12 μίλια καί ἀνακήρυξη ΑΟΖ, κατά τό ἐν ισχύει διεθνές δίκαιο),
    ἑτοιμάζουν καί διαπράττουν ἤδη ἐθνική προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο που περιγράφει με ενάργεια την κατάσταση. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό (όλου του φάσματος) ενώ είναι άτεγκτο προς το λαό όσον αφορά την οικονομική πολιτική, είναι απολύτως εθελόδουλο προς τον ξένο παράγοντα και εξαιρετικά υποχωρητικό προς την Τουρκία. Την κατάσταση αυτή και τον χαρακτήρα των πολιτικών μας διαπίστωσε "ιδίοις όμμασι" (κοινώς: "τους ψώνισε") ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε οι προκλήσεις πολλαπλασιάστηκαν. Η κατάσταση στις ΕΔ δεν είναι καλή, όπου έχει παραγίνει η αναξιοκρατία και ο κομματισμός και η εκπαίδευση των εφέδρων είναι αστεία (οι μαμάδες φοβερίζουν(!) αξιωματικούς ότι θα μιλήσουν στο βουλευτή αν κακοπεράσει ο κανακάρης τους). Η πολεμική βιομηχανία φθίνει τη στιγμή που πληροφορούμεθα καθημερινά για νέα οπλικά συστήματα που κατασκευάζει ή αγοράζει η Τουρκία. Δυστυχώς με τέτοιο κακό γείτονα οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει να "περιμένουν" και η ανάγκη για σύγχρονα όπλα είναι αδήριτη. Όπλα, όμως, που είναι απαραίτητα και αποτελεσματικά και δεν παραγγέλλονται για τις μίζες. Μόνο τότε θα δυναμώσει και η εξωτερική πολιτική. Αν δεν υπάρξει ένας ηγέτης που να εμπνεύσει το λαό προς αυτή την κατεύθυνση (ο Τσίπρας είναι ακατάλληλος, ο Μητσοτάκης φαίνεται "λίγος") θα περιμένουμε από την Αμερική, τη Γερμανία και την ΕΕ να μας σώσουν, πράγμα που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς δεν εισασταν που λέγατε ότι η Κύπρος κείται μακράν, αγαπητοί πολεμοχαρείς φίλοι; Για ρωτείστε κάποιον ειδικό να σας πληροφορήσει αν μπορούμε να πολεμήσουμε ΤΩΡΑ στην ανατολική Μεσόγειο. Χωρίς φρεγάτες αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής και αεροσκάφη μακράς εμβέλειας και των πραγμάτων ούτως εχόντων, μια τέτοια επιχείρηση είναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Ελπίζω να το καταλαβαίνετε. Αλλοίμονο στο έθνος που αναλαμβάνει στρατιωτική δράση με όρους συναισθηματισμού και πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1/2
      Αγαπητέ Αλχημιστή, και τώρα, η Κύπρος κείται μακράν για 2η φορά, απλά κανείς δεν έχει την τιμιότητα να το πει δημόσια, ώστε να περάσει η φράση στην Ιστορία.
      Τα έχώ γράψει τελευταία, αλλά θα το γράψω εδώ, για ύστατη φορά, γιατί όσο διαβάζω τις δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών, τόσο συγχίζομαι και πιστεύω ότι τελικά δεν υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα.

      Αν η Ελλάδα, σοβαρευτεί και στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία ότι τυχόν γεώτρηση στο Καστελλόριζο θα σημάνει ολική σύρραξη, η Τουρκία 90% δε θα τολμήσει. Όχι γιατί δε μπορεί να νικήσει στο Καστελλόριζο, που έχει στρατηγικό πλεονέκτημα, αλλά γιατί όλα είναι θέμα κόστους/ωφέλειας. Αν η Ελλάδα αποσύρει την αντιπροσωπεία ΜΟΕ, αυξήσει άμεσα τη θητεία τουλάχιστον στον 1 χρόνο, ανοίξει δημόσιο ταμείο υπέρ άμυνας στον οποίο θα μπορεί να συνεισφέρει ο οποιοσδήποτε, μεταφέρει υλικό σε νησιά και ξεκαθαρίσει σε λυτούς και δεμένους, σε φίλους και μη, ότι δε θα ανεχθεί γεώτρηση, η Τουρκία δε θα το κάνει.
      Και αντ αυτού, η Ελλάδα μπορεί η ίδια να καλέσει την Τουρκία σε προσφυγή σε διεθνές δικαστήριο, σε ατζέντα που συμφωνεί η Ελλάδα (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ).

      Διαγραφή
    2. 2/2

      Αν η Ελλάδα πέσει αμαχητί στο θέμα των υδρογονανθράκων, θα είναι απλά η αρχή του τέλους για τα ΠΑΝΤΑ. Με την ίδια απειλή ότι "εγώ είμαι δυνατότερος", αύριο θα έχει φτάσει στο μισό Αιγαίο και θα ακολουθήσει η Θράκη. Γιατί όταν κάθεσαι να βιαστείς μια φορά, μετά ο βιασμός θα γίνει κατ εξακολούθηση και δε υπάρχει και ούτε ικμάδα ηθικού στο λαό να πει όχι.
      Το μεγάλο λάθος της Ελλάδας ήταν που δεν εκμεταλλεύτηκε τόσα χρόνια την ΕΕ για να εκβιάσει την Τουρκία σε δικαστήριο για τα θέματα που δέχεται η ΙΔΙΑ. Η Τουρκία θέλει πολιτική διαπραγμάτευση ή στη χειρότερη περίπτωση δικαστική, αλλά για όλα τα θέματα (πχ αποστρατικωποίηση νησιών, γκρίζες ζώνες).
      Αν η Ελλάδα πει στο λαό "δε μπορούμε να αντισταθούμε" μια φορά, θα το πει μετά πολλές ακόμα. Οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν, αν έχουν έστω και μια αμυδρή σχέση πλέον, όχι με τους αρχαίους, αλλά με τους Έλληνες του 1910, 1920 ή του 1940 ή αν έχουν εκφυλιστεί τόσο, που ήρθε η ώρα να διαγραφούν από την Ιστορία.

      Το ΜΙΚΡΟ επεισόδιο, συμφέρει την Τουρκία. Το μεγάλο, ΟΧΙ, γιατί το κόστος γίνεται δυσανάλογο του κέρδους. Μόνο με αυτή την απειλή θα σταματήσει η Τουρκία. Στο Κασμίρ, είναι 3 δυνάμεις. Κίνα, Ινδία, Πακιστάν. Με βάση τη στρατιωτική ισχύ και μόνο, έπρεπε τώρα όλο το Κασμίρ να είναι Κινεζικό. Δε συμβαίνει όμως αυτό. Γιατί ακόμα και το Πακιστάν, που υστερεί στα πάντα, έχει δείξει πως είναι έτοιμο να πολεμήσει και κρατά το status quo.
      Η Ελλάδα κρατά ακόμα μια καλή ισορροπία στην αεροπορία και αν είχε μυαλό, θα είχε μετατρέψει στην πράξη τα νησιά σε αβύθιστα πλοία, πράγμα που δεν το έχει κάνει, ενώ δεν κοστίζει ιδιαίτερα.
      Αν η Ελλάδα καθήσει να βιαστεί, ο βιασμός δε θα σταματήσει στους υδρογονάνθρακες.

      Αυτοκτονία είναι να νομίζεις, πως αν πέσεις αμαχητί, ο Τούρκος θα σε λυπηθεί και θα αρκεστεί σε αυτά που θα πάρει σε πρώτη φάση. Μετά θα φτάσει όχι στη μισή Κρήτη, αλλά στο Ιόνιο.
      Και έχεις μετά την αριστερά, να λέει "Δεν είπε ο Μεταξάς το όχι, το είπε ο λαός". Μα οποιοσδήποτε σημερινός πολιτικός, το 1940 θα έλεγε ΝΑΙ, γιατί στα χαρτιά ήταν αυτοκτονία να πεις ΟΧΙ. Ο δε Μουσολίνι δε ζήτησε την παράδοση της Ελλάδας. Το "τελεσίγραφο" ζητούσε να αφεθεί ο ιταλικός στρατός να καταλάβει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ κάποιες στρατηγικές θέσεις της Ελλάδας, απόλυτα σεβόμενος την ελληνική εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία, για να διασφαλιστεί η Ιταλία ότι η Ελλάδα δε θα γίνει αγγλική βάση. Και ο Μεταξάς είπε "λοιπόν έχουμε πόλεμο".
      Καλές οι γιορτές και τα σημαιάκια, αλλά πρέπει να έχουν και ένα νόημα. Το δε κόστος για την Τουρκία, δεν είναι μόνο στρατιωτικό. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πως στόχοι θα είναι η τουρκική βιομηχανία. Τέλος, ακόμα κι αν η Τουρκία νικήσει, ενδεχόμενος πόλεμος με την Ελλάδα, θα στείλει την τουρκική λίρα στα τάρταρα, γιατί οι Έλληνες υποκριτές πολιτικοί και μόνο για τα μάτια του κόσμου, θα πρέπει να αρχίσουν βέτο σε οτιδήποτε στην ΕΕ ενάντια στην Τουρκία. Η τουρκική οικονομία δεν έχει αντοχές να υποστηρίξει μεγάλο πλήγμα στη λίρα. Θα φουντάρει για τα καλά αυτή τη φορά. Γιατί άλλο πόλεμος, άλλο υφαρπαγή κυριαρχικού δικαιώματος από την Κύπρο. Δεν είναι πόλεμος νομικά. Αλλά, η Ελλάδα θα πρέπει έστω να κηρύξει ΑΟΖ, για να έχει κάπου να πατάει.

      Διαγραφή
    3. Ολα αυτα κ.Ουρακουλουμ δεν γινονται...ουτε υπαρχει χρονος .Η αδρανεια των συστηματων κινησης ..στις μεταβολες ειναι ιση με την δυναμη που πιεζει για μεταβολη.Ουτε ο λαος αλλαζει ..απο την αδρανεια...ουτε οι πολιτικοι αυτοι ..ουτε η ψοφοδεης ξεφτιλησμενη ελιτ χανει την λαμψη της στα ματια των υπηκοων ..Οι λογοι πολλοι..αλλα κυρια η αντικατασταση των πολυτιμων αυλων πρωτων...με τα υλικα στην πρωτη θεση.Μεχρι κι ο συνταξιουχος δεν ρισκαρει το φαι και το αραλικι για αυλα αγαθα.Και η φιλοπατρια ειναι αυλη..λεκτικη...και δεν ειναι πραγματικη κι εμπρακτη..Ειναι κατι σαν ψυχοθεραπεια..τακτοποιει τις ενοχες..ακοπα.Δυστυχως η μεταβολη απο μονη δεν ειναι δυνατη αφου το συστημα αυτο δεν παραγει τιποτε..και μονο καταναλωνει απληστα..Αλλα λιγοστευει το αποθεμα...και δεν αντικαθισταται απο τιποτε ..οχι απο αξιες..αλλα απο τιποτε.Δεν ειναι μονο οι πολιτικοι Εθνομηδενιστες...αλλα κι ο λαος ..αφου τρωει πια απ τις πωλησεις της ιδιας του της πατριδας ..Απ αυτες ζει πια μονο στην ουσια. Με αυτο το φως ας δουμε πως γινονται ολα χωρις αντιδραση καμμια..Ολοι ξερουν οτι τρωνε πουλωντας την πατριδα τους...οσο εχει ακομη περιουσια ...Δεν θαχει συντομα.Ετσι η αδρανεια ισορροπει την δυναμη που πιεζει ..Ακομη.Ειναι τοσο θλιβερο το θεαμα..Κι οι Τουρκια το ξερει.Δεν νομιζω υπαρχει διεξοδος τωρα ...απο μεσα.Ουτε αυτο μπορει να παραγει αυτος ο κοσμος ο πολυς...Αν υπαρξει ..θαναι απ εξω...γιατι το εξω ..δεν εξαρταται ..ευτυχως ..απ το νεκρο μεσα...Αν δεν παραγεις τιποτε , ενεργεια δηλ...εισαι νεκρος. Η τυχη..κι ο Θεος αν τον δουμε σαν τυχη...θα ρυθμισει το αν θα ριξει την βροχη η θα φερει την λιακαδα.Δυστυχως η ανικανοτητα εφτασε στο απειρο...Γιαυτο δεν το εξειδικευω το θεμα και το λεω γενικα..Καταφανως δεν εχει νοημα κανενα η εξειδικευση του καθε γεγονοτος που σαν θυελα αλλαζει καθε στιγμη..Τι νοηνα εχει.καθε νεα κακουχια να την λεμε ??Αφου δεν οδηγει παρα σε μια καινουρια..Αν δεν υπαρχει η δυναμη να την διαταραξεις ...λογικα θαρθει νεα χειροτερη..Και θαρθει...πληθος χειροτερων μια κι εκει οδηγει η αδυναμια παραγωγης. Μονο ο Θεος λοιπον....Μονο...( για τους φουκαραδες φτωχους προγονους που πηγαν αδικα..οχι για τους απογονους τους ανεπαρκεις). Το θεμα βεβαια ειναι η συνεχεια. Δεν μπορει να υπαρξει συνεχεια ιδια κι αμεταβλητη.Ειναι αδυνατον να σωσεις εναν αδιορθωτο γιατι θα κανεις μια τρυπα στο νερο.Αυτη η ..δορθωση με τρομαζει...γιατι πρεπει ναναι ριζικη....γρηγορη..καιρια...κι αποτελεσματικη σε μεγαλη εκταση..Σκεψου την ισχυ της..οταν πρεπει ναναι μεγαλυτερη μιας τερατωδους αδρανειας...Ειναι επιφοβο πολυ.....

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς κύριε Δημήτρη, μάλλον έχετε δίκιο... Με τη διαφορά πως, εγώ δεν πιστεύω πως ο Θεός θα σώσει την Ελλάδα, όπως δεν έσωσε το 1453 την Πόλη, το 1922 τη Σμύρνη, το 1974 την Κύπρο, κλπ. Για μένα ισχύει αυτό που έλεγε ο Βενιζέλος:

      ""Να το πάρωμεν απόφασιν ότι δεν υπήρξε ποτέ “Θεός της Ελλάδος”. 'Ενας είναι ο Θεός δι΄ όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα. Ιδού τι θα μας βοηθήση θετικά να επανορθώσωμεν ό,τι είναι επανορθώσιμον" "

      Τα υπόλοιπα, είναι θέμα δημογραφικού. Η "Ελλάδα" θα αναγεννηθεί ίσως στο μέλλον, κάτω από άλλο πολιτισμό, από κάποιον Χασάν ή Μωχάμεντ, που ίσως κάνουν την πραγματική επανίδρυση του κράτους, όπως είχε πει και ο κ. Καραμανλής κάποτε.

      Διαγραφή
    5. Θα την σωσει...! Δεν ξερω ποση απ αυτην...Κοιταξε εγω εχω πρωτους τους ...βωμους...μετα τις εστιες.Το Βενιζελο δεν τον εχω καπου..Τα λογια του για τον Θεο χαρακτηριστικο του μαλλον...τα δε παρακατω λογια δεν ειναι δικα του..Ειναι λογια επιφανων προγονων μας...απειρως σοφοτερων απ τον ιδιο.Σκοπιμως ισως παρεληψε να πει οτι εκεινοι ολοι τα συνοδευαν παντα με το Θειον...Αρχιζαν απ αυτο.Ακομη και τους πολεμους...Εχτιζαν παντου ιερα. Κλπ.Πιστευω γιατι ειμαι Ελληνας αγαπητε.Βεβαια εσυ κι αλλοι ισως...πιθανον να νομιζετε οτι πιστευω με τον ..εξωτερικο τροπο της λατρειας ..Δεν ειναι ετσι...Το δημογραφικο μπορει να αλλαξει..διοτι η διορθωση θαναι ριζικη στις καβαλημενες γυναικες....κι ανδρες πχ.Αν δεν εχεις να φας καποιος πρεπει να παει στο χωραφι.. κι εκει θελει χερια....Σε οτι αφορα τον Χασαν....κι εκει ριζικη θαναι...Ποιος θα καθησει εδω χωρις φαι ?? Το φαγητο κανει τρομερα πραγματα ..Φοβαμαι οτι θα...χρησιμοποιηθει..( ευθυμα..: μην νομιζεις οτι η Ιταλια θα γλυτωσει...Αλλα τι λεω τωρα εε?? Αδυνατον στον νου..Το εγγυασαι ?? )

      Διαγραφή
  4. Η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου από ένα τέτοιο άρθρο δεν είναι κατανοητή. Αν η Τουρκία είναι ένας απροκάλυπτα κατακτητικός γείτονας, στερούμενος παντελώς ανθρωπιστικής παιδείας, που υποστηρίζεται κατ' ουσίαν απ' όλους σχεδόν τους ισχυρούς της γής, γιατί να μην μας επιτεθεί με τον πιο θρασύ και σκαιό τρόπο; Τι θα τον εμποδίσει; Η δύναμή του; Η αδυναμία μας; Ή, μήπως, ο δυτικός πολιτισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Τουρκοι παιζουν το παιγνιδι των Αμερικανων για να εμποδισουν την Ρωσια να επεκτεινει Βορεια το δικαιωμα της (το ιδιο με της Ελλαδας) επεκτασης ΑΟΖ στα 12 μιλια....και πληροφοριες εχουν οι Τουρκοι για τα κοιτασματα και εκμεταλευσιμο κοιτασμα θα βρουν και στηριξη των Αμερικανων και Ευρωπαιων εχουν και σε ανταλαγμα θα βοηθησουν στην δημιουργια Κουρδικου κρατους Βορεια της Συριας οπου θα τσινισουν οι Ρωσοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέγα λάθος!! Ο Ερντογάν όχι, αλλά όταν πέσει τι λέει ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος;;; Εν μικρό και ένα μεγάλο!! Ο Άγιος Παΐσιος λέει 2 νησιά!! Ο Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης λέει Χίο Λέσβο Ρόδο!! Ένα από τα 3 θα είναι το μεγάλο!! Αλλά και το μικρό δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι το Καστελόριζο!! Και αυτός που τα βλέπει είναι πνευματικό παιδί του γέροντα Ευμένιου Σαριδάκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τούρκος κατέρριψε ρωσικό μαχητικό και δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή μπροστά στις κάμερες και οι Ρώσοι, μια πυρηνική υπερδύναμη,δεν αντέδρασε και τώρα τους χτίζουν και πυρηνικό εργοστάσιο....Ναι ξέρω θα μας δώσουν την Πόλη!!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί είπα κάτι προσβλητικό για κανέναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως όλα είναι στημένα; Ποιον προσέβαλαν; Αναμένω απάντηση αλλιώς θα προφύγω για αδόκιμη λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Δημοκρατία σέβεται όλες τις γνώμες που δεν προσβάλουν κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Οι Τούρκοι θέλουν επίσης να σύρουν την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, όπου είναι 100% βέβαιο ότι θα χάσουμε επειδή υπάρχει δεδικασμένο που ευνοεί την Τουρκία ως ηπειρωτικό κράτος με μεγάλη ακτογραμμή (υποθέσεις Μάλτας κατά Λιβύης το 1983 και Τυνησίας κατά Λιβύης το 1985)."

    Σε σχολιασμο της παραπανω παραγράφου του αρθρου σας:
    The Continental Shelf Delimitation Agreement Between Turkey and “TRNC”παραπέμπω στο άρθρο αυτό του Νικολαου Ιωαννίδη , το οποίο εξηγεί ότι αντίθετα η Τουρκία ειναι σε μειονέκτικη θέση , αφου εχει πλέον γίνει δεκτό από αριθμό πρόσφατων αποφάσεων ότι το επιχείρημα για το μέγεθος της ακτογραμμής δεν είναι παρά ένας παράγοντας που θα λάβει το διεθνές δικαστήριο υπόψη του και , σε αυτό συνηγορεί και η πρόσφατη απόφαση Νικαράγουα Κολομβιας 2012 το διεθνους δικαστηρίου στην οποια εχουμε αντικριστές ακτογραμμες κατ αναλογία με τη περίπτωση Ελλάδος Τουρκίας, και όχι γειτονικές (το σύνηθες). Είναι σαφές ότι το δικαστήριο για άλλη μια φορά τόνισε τότε ότι τα νησιά δικαιούνται να έχουν υφαλοκρηπίδα ΑΟΖ , επιπλέον εδώ και χρόνια έχει υπερισχύσει η αρχή της απόστασης από την αρχή της φυσικής προέκτασης που είναι δύο διαφορετικά κριτήρια για τον ορισμό υφαλοκρηπίδας και η μεν Τουρκία όπως και η Κολομβία δεν ευνοείται από αυτη την εξελιξη. Συμπερασματικά η Τουρκία δεν θέλει να πάμε στα δικαστήρια έχει άλλο τρόπο με τις γνωστες ενεργειες που ασκει πιεση οταν θελει να κανει παζάρι. Τονίζω οτι η Κολομβία έχασε το 40% και ας είχε πολλαπλάσια ακτογραμμή και υοαρχουν κσι προηγουμενες αποφάσεις! Αν και Νομικός(Δικηγορος) δεν θα προσπαθήσω να εξηγήσω περισσότερα γιατί το σχόλιο μου θα γίνει δυσνόητο , υπάρχουν εξαιρετικές πηγές για όσους θέλουν να κατανοήσουν τη παρούσα κατάσταση στο θέμα ΑΟΖ (eez) και υφαλοκρηπίδας (continental self) και το τι εφαρμόζεται με βάση το διεθνές δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ θα συμφωνήσω με το άρθρο σας όσον αφορά τα γεγονότα που παραθέτετε και μόνο σε αυτά. Η κρίση σας ότι το πολιτικό σύστημα έχει επιλέξει ούτε λίγο ούτε πολύ έναν προδοτικό δρόμο….δηλαδή αυτόν της απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, είναι πιθανότατα προϊόν αγανάκτησης και θυμού.
    Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται μερικώς για την ανικανότητα του πολιτικού μας συστήματος να διαχειριστεί μία μείζων κρίση στην ελληνοκυπριακή μεθόριο με την Τουρκια, αλλά κυρίως είναι φανερό επισης ότι διακατέχεται από ένα φοβικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία. Δυστυχώς από το 1996 και μετά έχουμε περάσει στην μετά πάγκαλου εποχή που λέει ότι, “μερικοί καλοί διπλωμάτες είναι χρησιμότεροι από ένα στρατιωτικό σύνταγμα.”Δεν φταίει όμως αποκλειστικά το πολιτικό μας σύστημα, κατά τη γνώμη μου εξίσου ευθύνεται και όλος αυτός ο οχετός που έχει επιφορτιστεί να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Τα τελευταία χρόνια για αυτούς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα εθνικά θέματα, απλά δεν τους παρέχεται ενημέρωση. Παρέλαση δήθεν διεθνολόγων δήθεν γεωπολιτικών και στρατηγικών αναλυτών και δήθεν δημοσιογράφων έχουν αποσυντονίσει τόσο πολύ την κοινή γνώμη, σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπάρχουν παραπάνω από 200 διαφορετικές απόψεις για τα εθνικά θέματα. Ως ένα τέτοιο παράδειγμα να αναφέρω, ότι το κύριο ερώτημα (που απασχολει) τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναλύεται πιθανολογείται η ακόμα και “προφήτευεται”, από όλους αυτούς τους δήθεν, είναι το αν και πότε θα γίνει ένα θερμό επεισόδιο. Ε ….μετά δεν φταίνε οι πολιτικοί που μας δουλεύουν...
    Ισχυρίζομαι λοιπόν ότι θερμό επεισόδιο αυτή τη στιγμή το έχουμε μόλις 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Πάφου μέσα στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα! και εμείς κάνουμε το παπί!
    Το 1996 στα Ίμια η Ελλάδα έχασε μία μοναδική ευκαιρία να τελειώσει στρατιωτικά την κρίση των Ιμίων και να κάτσει την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτω από Δυσμενέστατους για την “ηττημένη και ταπεινωμένη” Τουρκια όρους. Για όσους έχουν ασχοληθεί και γνωρίζουν εάν η τότε πολιτική ηγεσία άφηνε τους στρατιωτικούς να εξελίξουν την κρίση σε στρατιωτική, τότε μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο μισός περίπου στόλος της Τουρκίας θα ήταν στο βυθό του Αιγαίου και σε οχι περισσότερο από 5 ώρες, το τέταρτο σώμα Στράτου Θα ήταν έξω από την Κωνσταντινούπολη. Τότε η χώρα μας συγκριτικά με την Τουρκία είχε πολύ μικρότερη μαχητική ισχύ, αλλά (όπως και σήμερα) και πολύ ανώτερο στρατιωτικό προσωπικό.
    Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι η μαχητική ισχύς της χώρας μας σήμερα είναι κατά πολύ ανώτερη της Τουρκίας. Οι παρεμβάσεις όμως αυτού του πολιτικού συστήματος και όλων αυτών που ενημερώνουν λανθασμένα την κοινή γνώμη έχουν αφήσει πλαστές εντυπώσεις.Και ο Καλός Θεός βοηθός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.