20/6/19

ΟΗΕ για πρόσφυγες: Η Ελλάδα έγινε χώρα προορισμού αντί διέλευσης



Σχεδόν 138.000 οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα - Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ τα τελευταία είκοσι χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως

O αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 70 ετών και διπλάσιος απ΄ ό,τι πριν από 20 χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ο αριθμός των ανθρώπων που πολεμικές συγκρούσεις και διώξεις τους έτρεψαν σε φυγή ανήλθε το 2018 στα 70,8 εκ. άτομα. Οι περισσότεροι πρόσφυγες κατάγονται από τη Συρία (6,7 εκ.), το Αφγανιστάν (2,7 εκ.) και το Νότιο Σουδάν (2,3 εκ.).

Η Γερμανία ανήκει στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό αναγνωρισμένων προσφύγων και η Ελλάδα σε αυτές με το μεγαλύτερο αριθμό νέων αιτήσεων για την παροχή ασύλου μετά τις ΗΠΑ, το Περού, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Τουρκία και τη Βραζιλία. Ενώ το 2015 είχαν αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα μόλις 11.400 άτομα, το 2017 ο αριθμός τους αυξάνεται στις 57.000 και το 2018 στις 65.000. Από την εξέλιξη αυτή προκύπτει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης προσφύγων προς την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά χώρα προορισμού.

Σχεδόν 138.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την έρευνα στην Ελλάδα ζουν 48.026 άτομα που έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες, 13.434 άτομα με ένα στάτους εφάμιλλο των προσφύγων, 76.099 άτομα που έχουν αιτηθεί άσυλο και 198 άτομα χωρίς υπηκοότητα υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας. Ο αριθμός όλων αυτών των ομάδων ανθρώπων ανέρχεται στις 137.757 άτομα. Στη Γερμανία ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός ανέρχεται στο 1.447.900 άτομα, στη Γαλλία στις 458.919, στην Ιταλία στις 295.599, στην Ισπανία στις 101.597, στην Κύπρο στις 27.321, στη Μάλτα στις 10.461.

Παγκοσμίως οι χώρες με τους περισσότερους αναγνωρισμένους πρόσφυγες είναι πρώτη η Τουρκία με 3,7 εκ., ακολουθεί το Πακιστάν με 1,4 εκ., η Ουγκάντα με 1,17 εκ., το Σουδάν με 1,07 εκ. και η Γερμανία με 1,06 εκ. Μια διαφορετική εικόνα προκύπτει, αν θέσει κανείς τον αριθμό των προσφύγων σε αναλογία με τον εντόπιο πληθυσμό μιας χώρας.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Λίβανος έχει υποδεχθεί ανά 1000 κατοίκους 156 πρόσφυγες, η Ιορδανία 72, η Τουρκία 45, το Τσαντ 29, η Ουγκάντα και το Σουδάν από 26 πρόσφυγες. Μόλις μετά ακολουθεί στην 7η θέση ως πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η Σουηδία με 25 πρόσφυγες, ενώ στην 9η βρίσκεται η Μάλτα με 20 και στην 15η η Γερμανία με 13 πρόσφυγες ανά 1000 κατοίκους. Περίπου αυτή η αναλογία ισχύει και για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

7 σχόλια:

  1. Καποιες αλήθειες για τους προσφυγες: α. Δεν είναι προσφυγες στην συντριπτική πλειοψηφία β.Εχουν ερθει για δυο λόγους , λευκές (και γενικα σεξουαλικα προσβασιμες) γυναικες και καλή/ευρωστη ζωή γ. Η Δεξια δεν θελει να τους διωξει , η Αριστερά τους θέλει όλους μέσα και αυτοι απο μονοι τους δεν προκειτε να φυγουν δ. Η Γερμανία εχει αναγκη μονο , το τονίζω ιδιαιτερα, μονο απο ειδικευμένο προσωπικό στ. Το προβλημα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλα σε όλο το δυτικό κοσμο , εδω συμπεριλαμβανω και ΗΠΑ και Ρωσσία.

    Αυτα είναι παρατηρησεις που εχω κανει με προσωπική ενασχόληση και παρατηρηση των γεγονοτων και κυριως με συζητησεις κατ ιδίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό περί ειδικευμένου προσωπικού στην Γερμανία είναι ανέκδοτο. Δεν έχουν ειδίκευση αυτοί που να μπορεί να θεωρηθεί αρκετή για να εργαστούν στην χώρα. Προσπαθούν να τους εντάξουν και να τους εκπαιδεύσουν ώστε να είναι χρήσιμοι αν και δεν είναι εύκολο γιατί είναι πολύ ελκυστικό να κάθεσαι, να κάνεις ότι μαθαίνεις την γλώσσα, μια ειδικότητα και να σου πληρώνουν σπίτι, ρεύμα, κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη και να σου δίνουν και μερικά μετρητά τον μήνα για χαρτζιλίκι. Στην καλύτερη να μάθουν την γλώσσα και μετά θα πιάσουν δουλειά στις χαμηλότερα αμοιβόμενες θέσεις εργασίας για να κρατήσουν χαμηλά το εργατικό κόστος. Ελάχιστοι θα ενταχθούν κοινωνικά, θα μάθουν μια τέχνη και θα συμμετάσχουν στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Οι πιο πολλοί θα ζήσουν σε ένα ''παράλληλο σύμπαν'' που έχουν δημιουργήσει για να συνεχίσουν να ζουν με τον τρόπο που έμαθαν να ζουν στις χώρες από τις οποίες έχουν προέλθει. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στην Γερμανία.

      Διαγραφή
    2. Το εγραψα μονο και μονο επειδη πολλοι το χρησιμοποιουν σαν δικαιολογία οτι η Γερμανία τους χρειαζεται για αυτο ερχονται, οπως ηδη γνωρίζεις η απαντηση ειναι οχι, οι περισσοτεροι μαθαινουν γλωσσα και τεχνη μεσω ΟΑΕΔ και φυσικά τους πληρωνουν και σπιτι , φως , νερο κλπ και για καθε παιδι.

      Ο μεσος Ελληνας δεν εχει ιδεα οτι στη Γερμανία είναι η κατασταση ιδια και σε σημεια χειροτερη απο εμας σε αυτο τον τομεα, απλα πιο οργανωμενη απο εμας.

      giorgopoulos όπως παει η κατασταση στη Γερμανια το παραλληλο συμπαν προβλεπεται για τους εκει ντοπιους και οχι για τους "καινουργιους Γερμανους" όπως τους ονομαζουν πλεον.

      Διαγραφή
  2. Η αίτηση ασύλου έχει γίνει η νέα μέθοδος λαθροεποικισμού. Αντί να τούς συλλαμβάνουν πενόμενους, ή παρανομούντες ποικιλοτρόπως, ζητούν τώρα άσυλο και ό,τι κάτσει. Όμως, έτσι διασφαλίζουν για ένα εξάμηνο τουλάχιστον στέγη και τροφή και μετά ... έχει ο Αλλάχ.

    Από πλευράς του, το (ανύπαρκτο) ελληνικό κράτος έχει μετατραπεί σε σκουπιδοτενεκέ τής Ευρώπης και χωματερή ψυχών. Τώρα που σταμάτησε να πληρώνει ο ΟΗΕ, θα τούς πληρώνομε εμείς, για να κάααααααααααθονται, όπως έλεγε και ο αξέχαστος Φωτόπουλος. Ο Μουζάλας μάς είχε διαβεβαιώσει ότι και τα χρήματα συντήρησής των από το ΟΗΕ είναι εξασφαλισμένα και ότι είναι εδώ προσωρινώς, μέχρι να να πάρουν άσυλο, όσοι κριθούν ότι το δικαιούνται και μετά θα κατανεμηθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (γιατί άραγε μόνο στις ευρωπαϊκές και όχι και στις ΗΠΑ, που τούς δημιούργησαν με τις εκεί επεμβάσεις των;). Οι υπόλοιποι, αυτοί θα κριθούν ότι δεν δικαιούνται ασύλου, θα επιστρέψουν στις χώρες των. Τίποτε απ' αυτά. Ο Μουζάλας έφυγε, αλλά οι μετανάστες μάς έμειναν αμανάτι, ο ΟΗΕ σταμάτησε να πληρώνει και τα ελληνικά ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) μάς προετοιμάζουν μια χαρά για την μόνιμη εγκατάσταση και ... ενσωμάτωσή των στην ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταϋγέτη

    Ἡ ἐκκλησία μας πρέπει νὰ ντρέπεται ποὺ ζητᾶ νὰ φερθοῦμε χριστιανικὰ σὲ αὐτὰ τὰ κτήνη ἐξ ἀφροασίας ἀποκαλώντας τους πρόσφυγες ἐνῷ εἶναι κραυγαλέα λαθροεισβολεῖς γιὰ νὰ ἐποικίσουν τὴν Εὐρώπη συμφωνα μὲ τὸ δόγμα Gudenhove-Kallergi.
    Φθάνει στὸ σημεῖο νὰ παραποιῆ καὶ τὴν ἔννοια τῆς ἀρχαίας φιλοξενίας,ἐνῷ ὁ ξένος ἦταν Ἕλληνας ἄλλης Ἑλληνικῆς Πόλεωςκαὶ ὄχι ἀλλοδαπὸς.
    Ὁ ἀλλοδαπὸς ἦταν ἐχθρὸς στὴν ἀρχαιὸτητα.
    Ἀλλὰ βασίζονται στὴν ἄγνοια τῶν Ἑλλήνων ποὺ ἀντὶ νὰ ξεστραβωθοῦν διαβάζοντας σοβαρά βιβλία,προτιμοῦν τὰ βοθροκάναλα.
    Δυστυχῶς καὶ ὁ Χριστόδουλος τὰ ἔλεγε αὐτά καὶ τὸ ἐξωφρενικὸ εἶναι ὅτι λένε πώς ὁ Χριστὸς ἦταν πρόσφυγας!!!!
    Ἐπειδὴ ὅμως κυκλοφορῶ καὶ γνωρίζω πολὺ καλὰ τὶ σκέπτονται οἱ συνέλληνες,ἀς προσέξουν ὅσοι τοὺς φέρνουν καὶ τοὺς θὲλουν,μὲ πρώτη συμβουλή,νὰ τοὺς πάρουν σπίτι τους,καὶ νὰ ἔχουν ὑπ ὄψιν ὅτι θὰ προκληθῆ αἱματοχυσία ἀργὰ ἤ γρήγορα.
    Τὸ λαθρομεταναστευτικὸ εἶναι τὸ μεγαλύτερο πρόβλημα τῆς χώρας γιὰ τοὺς νοῦν ἔχοντες.
    Ὅλα διορθώνονται,αὐτὸ μᾶς ἐξαφανίζει σὰν Ἔθνος.
    Οἱ πολιτικοὶ θέλουν ψηφοφόρους καὶ δὲν τοὺς νοιάζει ποιὸς τοὺς ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τὸ λαθρομεταναστευτικὸ εἶναι τὸ μεγαλύτερο πρόβλημα τῆς χώρας γιὰ τοὺς νοῦν ἔχοντες.
      Ὅλα διορθώνονται,αὐτὸ μᾶς ἐξαφανίζει σὰν Ἔθνος.
      Οἱ πολιτικοὶ θέλουν ψηφοφόρους καὶ δὲν τοὺς νοιάζει ποιὸς τοὺς ψηφίζει."

      Αυτό ακριβώς , να προσθέσω όχι μονο της χωρας αλλα όλης της Ευρώπης.

      Διαγραφή
  4. Ετσι ειναι αλλα δεν ενδιαφερεται ο Ελληνας γιαυτα καθολου.Εδω δεν ενδιαφερεται για τον διπλανο του Ελληνα..Εχει αλλες δουλειες..Εμενα αρχιζει μ αρεσει αυτο...αφου αυτη η αδιαφορια στο τελος θα καταργησει την ....ιδιοκτησια πληρως σε ολα. Θα λεει πχ. Ο διπλα..." μα εδω που μπηκες φιλε ειναι το χωραφι μου...ο σπιτι μου...Περνα εξω !!" Κι εσυ θα λες " Στα αυτα ...μας...μας ειναι αδιαφορο πληρως ..στο παιρνουμε εμεις .Δεν μας νοιαζει φιλε η ιδιοκτησια σου !" Αυτο ειναι πολυ ευχαριστο..Ξεμπερδευουμε με την ιδιοκτησια ....Εκει παει το πραγμα.Γιατι να ενδιαφερθουμε ...τι μας νοιαζει ο διπλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.