24/6/19

Μα που πάει το ΓΙΑΒΟΥΖ;

Ενημέρωση 24.6.2019 - 09:00 ώρα - 
“Προσπέρασε” το Καστελλόριζο το ΓΙΑΒΟΥΖ που συνοδεύεται και από UAV
Το γεωτρύπανο των Τούρκων ΓΙΑΒΟΥΖ “προσπέρασε” τα μεσάνυχτα το Καστελόριζο πλέοντας προς την Αττάλεια.
Δεν τον συνοδεύουν μόνο σκάφη του τουρκικού ναυτικού. Συνεχώς παρακολουθείται από αέρος από μη επανδρωμένο αεροσκάφος . Απ΄ αυτά που έχουν φτιάξει οι Τούρκοι, μέσω των οποίων κάνουν πολύωρες επιχειρήσεις αναγνώρισης.


Ενημέρωση 24.6.2019 - 00:30 ώρα - Το Γιαβούζ πέρασε το Καστελλόριζο

Ενημέρωση 23.6.2019 - 21:30 ώρα - Το Γιαβούζ στο Καστελλόριζο
23.6.2019 23:15 LT


Η πορεία που έχει τις τελευταίες ώρες το τουρκικό γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ δείχνει ότι είναι πιθανόν να πλέει προς το Ακσάζ , όπου πιθανότατα θα γίνει και αλλαγή πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν. Άλλες πληροφορίες λένε ότι πάει προς Αττάλεια. Εδώ και κάποιες ώρες το ΓΙΑΒΟΥΖ παρακολουθείται από πολεμικά πλοία του ελληνικού Στόλου. Η απόφαση παρακολούθησης ελήφθη χθες βράδυ κι ενώ το ΓΙΑΒΟΥΖ έπλεε ανοιχτά της Ικαρίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί από την τουρκική πλευρά το ΓΙΑΒΟΥΖ θα κάνει γεώτρηση στην θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Κύπρου. Με δεδομένο όμως ότι κανένας δεν μπορεί να εμπιστευθεί όσα λένε οι Τούρκοι ειδικά αυτές τις ημέρες ,κρίθηκε απαραίτητο να αρχίσουν να εφαρμόζονται σχέδια που υπάρχουν για το ενδεχόμενο να το δούμε σε άλλες περιοχές.

militaire
23.6.2019, 13:50 Ω.Ελλ.


Παρακολουθήστε LIVE τις κινήσεις του Yavuz!


Η γραμμή είναι οι κινήσεις του σκάφους το τελευταίο 24ωρο. Εάν δεν υπάρχει γραμμή είναι αγκυροβολημένο.


11 σχόλια:

  1. Διχοτόμησε το Αιγαίο το Yavuz.25 παράλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σα τρελό φορτηγό.. στις 19:09 και ενώ βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο έκανε στροφή 40 μοίρες αριστερά και συνεχίζει.. προφανώς δε θα κρατήσει αυτή τη πορεία εκτός και αν από τη στενοχώρια του ο ερντογαν αποφάσισε να το ρίξει στα βράχια του ακρωτηρίου Gelidonya.. για να δούμε, θα 'χει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ορθόν είναι 19:09 UTC ήτοι 22:09 LT και η απόσταση από το νότιο κάβο της Μεγίστης ήταν 11,0 ΝΜ.

      Διαγραφή
    2. αυτός ο χάρτης που χρησιμοποιεί το VesserlFinder έχει ένα παράδοξο, εάν προσέξεις τα θαλάσσια σύνορα, στη τουρκία τα δείχνει στα 12νμ. ενώ στην Ελλάδα στα 6, με εξαίρεση το Καστελόριζο.

      Διαγραφή
  3. ο χάρτης έχει να ανανεωθεί από 20:10 utc κάποιος ειδικός,ναυτικός να μας ενημερώσει γιατί αργεί να υπάρξει ανανέωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι και πάλι σε (τουρκικά) ύδατα και συνεχίζει.. https://www.myshiptracking.com/?mmsi=271046765

      Διαγραφή
    2. @ ΔΙΗΝΕΚΗΣ23 Ιουνίου 2019 - 11:41 μ.μ.
      Φαίνεται ότι το συγκεκριμμένο σύστημα καταγραφής θέσης των πλοίων δεν παίρνει σήμα από το Γιαβούζ για κάποιο τεχνικό λόγο. Στο Marine Traffic που χρησιμοποιώ εγώ δεν υπάρχει διακοπή και το Γιαβούζ φαίνεται να έχει πάρει πορεία για την Αττάλεια.

      Διαγραφή
  4. Yavouz should become water park for divers. Turkey is using research and drilling ships to promote its interests. We should use commercial boats to accidently sink them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας κανουν πλακα..Εδω παππας...εκει παππας ..που ειναι ο ..παππας ?? Αλλωστε..στην ...Κυπρο ...δεν μας πολυενδιαφερει...Δεν κατοικουν Ελληνες εκει...Το ειπε παλι η ...μαιμου φρεσκο..( ο Σιμητης..) ..μην κανετε 12 τα μιλια...θα θυμωσουν ...Τουρκοι και...συμμαχοι.τινες...και θα σκοτωσουν ολους μας ..!!! Θα ...μας ..γδαρουν.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.