14/6/19

Δεν ξεχνάμε, δεν επαναπαυόμαστε - Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας των Πρεσπών - Οι δράσεις της κοινωνίας των πολιτών

Έναν χρόνο μετά την πράξη εθνικής μειοδοσίας από το κοινοβούλιο, η Μακεδονία παραμένει ζωντανή. Και θα παραμένει ζωντανή όσο υπάρχουν Ελληνίδες, Έλληνες και Φιλέλληνες που αγωνίζονται γι’ αυτήν. 
Πολίτες που κατάγονται από τη Μακεδονία, πολίτες των οποίων οι πρόγονοι πολέμησαν και υπερασπίστηκαν τα Μακεδονικά εδάφη, αλλά και όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως γεωγραφικής καταγωγής που αναπνέουν ακόμα ελεύθερα και αγαπούν τη χώρα τους, οργανώνονται για να υπερασπιστούν τη Μακεδονία από αυτούς που μας επιβουλεύονται και επιχειρούν να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό – τον πολιτισμό και την ιστορία μας.
 Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 11 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, θα γίνει η πρώτη επίσημη εκδήλωση και παρουσίαση του Ιδρύματος Ακρόπολις και των δράσεών του. Πρόκειται για ένα υπερκομματικό εγχείρημα από ελεύθερους πολίτες, το οποίο θα λειτουργήσει ως εθνικός φορέας προάσπισης των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας (Μακεδονία, Β. Ήπειρο, Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο), προωθώντας τις εθνικές θέσεις, την Ελληνική ιστορία και πολιτισμό, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συνάπτοντας ευρείες συμμαχίες με δυνάμεις που χρόνια τώρα μάχονται για την υποστήριξη των εθνικών μας θεμάτων, το Ίδρυμα Ακρόπολις σκοπεύει να ενώσει τους υγιείς φορείς και να διεκδικήσει τη δικαίωση του Ελληνισμού, μεταλαμπαδεύοντας τα φωτεινά πολιτιστικά στοιχεία της Ελληνικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ξεκινάμε έναν νέο Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος θα μας ξαναδώσει την εθνική μας υπερηφάνεια. Ένα ιερό αγώνα, ικανό να σώσει την Μακεδονία αλλά και την Ελλάδα, όπως ορθά είχε προβλέψει ο ήρωας του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, πολιτικός και διανοούμενος, Ίων Δραγούμης . 
Οι πολίτες ήταν, είναι και θα είναι οι αποκλειστικοί προστάτες και υπερασπιστές του Ελληνισμού.
Κεντρικός ομιλητής: Σταύρος Καλεντερίδης

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Χεχνάμε; Μάλλον ξεχνάμε θέλετε να πείτε.Απ'ότι φαίνεται ,όμως,έστω και αυτό το σχετικά λίγο,δείχνει ότι ευτυχώς,κάποιοι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ και μπράβο τους.Θέλει σοβαρότητα,συνέπεια και επιμονή και θα έχει αποτέλεσμα.Ας γίνει αυτό η αρχή μπας και βγάλουμε το κεφάλι απ'το βάλτο όπου είμαστε χρόνια τώρα.

      Διαγραφή
  2. Θελει τσεκουρι και φωτια στους προσκυνημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)"Μητσοτάκης: Θα κάνουμε διεθνή εκστρατεία για την Μακεδονία".

    ...

    «Ανάδειξη της αυθεντικής Μακεδονίας»

    "Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Μακεδονία και τη Θράκη, τονίζοντας ότι κεντρική ιδέα της ΝΔ είναι η ανάδειξη του brand «Μακεδονία», μέσω διεθνούς εκστρατείας επικοινωνίας για την ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο «της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας». Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ με το όνομα «Οι δρόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που θα ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης μας με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ακόμη την αποτελεσματική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και ειδικά των βιομηχανικών ορυκτών, περιλαμβανομένων και των σπάνιων γαιών που υπάρχουν στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας. Για το σκοπό αυτό, θα προωθηθεί ταχύτατα ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων, την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής με ειδικά χωροταξικά σχέδια ορυκτού πλούτου και με τη σύνδεση της παραγωγής με την περιφερειακή οικονομία της Μακεδονίας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα έχει σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται όχι μόνο από την παράνομη μετανάστευση αλλά και σε σχέση με την ανεξέλεγκτη είσοδο ξένων προϊόντων που βαφτίζονται ελληνικά".

    https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/538681/mitsotakis-tha-kanoyme-diethni-ekstrateia-gia-tin-makedonia

    2)Τι σημαίνει η ανωτέρω υποτονική και μάλλον φιλολογική προαναγγελία για την Μακεδονία? «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

    Προφανώς σημαίνει πως η άθλια Συμφωνία των Πρεσπών δεν αμφισβητείται ούτε από την ΝΔ.

    Δυστυχώς, φαίνεται να είναι ένα ακόμα δείγμα της μόνιμης πλέον αδυναμίας μας, ως οικονομικά υποτελούς κράτους, να διαφυλάξουμε τα δίκαια συμφέροντα μας, κάτω βέβαια από τις ισχυρότατες πιέσεις των συμμάχων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ακους...μπραντ νειμ η Μακεδονια..κι ολα τα ..παιδικα περι επιχειρησεων ...πανω απ την πατριδα...λεφτα...εξ ου και λεξεις μονο εμπορικες και παραδες ...αστο...τα παιδια
    παιζει...Σαν να λεει βγαλτε φραγκα κι ολα τα αλλα ...χεστε τα...αν τρωτε δωστε και την μανα σας ..Ο υποψηφιος της ΝΔ στην θρακη ..με εγκριση μαλλον της ηγεσιας της ΝΔ...ανακοινωσε την υποψηφιοτητα του και στα Τουρκικα...Καλα κρασια...Ο Τσιπρας σε συνεχειες...Που να εκλεγει κιολας..ναναι σιγουρος οτι δεν εχει αναγκη...Μεγαλα γεγονοτα θλιψης υποπτευομαι στις μερες του...Μπορει και τα ...τελικα του εργου φρικης ..ολου. Αγορασα 10 κιλα φακες χθες...ναχουμε στην κακουχια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο το ..ειδικο προγραμμα που τοχαν 50 χρονια ??? Αν ακους οδηγο που τρακαρε 50 νταλικες...να λεει .." εχω ενα προγραμμα οδηγησης νεο ..που πεταει..."...σαν σοφα πλασματα με καταγματα απ τις τρακες του....ξαναδωστε του νταλικα ...!! Κλειστε ..σοφα και την εντατικη ..καλου κακου...κι οτι ποθειτε..Αν ποθειτε τρακα...τοτε να δωσει ο Θεος ...να γινει αληθινη.. ( παραφραζοντας τον Σαιν Εξιπερυ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.