23/9/19

Τι πρέπει να γίνει με την Συμφωνία των Πρεσπών, πριν είναι αργά...


Του Νίκου Μελέτη
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη, δεσμεύει την Ελλάδα και μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να εγκλωβίσει την χώρα καθώς η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας και το κουτσουρεμένο erga omnes τουλάχιστον στα επίσημα έγγραφα θα ολοκληρωθεί  μόλις ολοκληρωθεί και η ευρωπαϊκή πορεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στο απώτερο μέλλον..
Οι συνέπειες  της  χαλαρότητας που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι τώρα  εμφανείς  καθώς πολλά ζητήματα που έπρεπε να είχαν τεθεί ως προϋπόθεση για την  υπογραφή της Συμφωνίας παραπέμφθηκαν στις  ελληνικές καλένδες…
Η κυβέρνηση  πρέπει να δραστηριοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα ώστε να μην χαθεί το μομέντουμ ,πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η κυβέρνηση Ζάεφ δεν στέκεται και τόσο σταθερά στα πόδια της λόγω των σκανδάλων που αποκαλύπτονται..
Εφόσον μάλιστα γίνει στη Νέα Υόρκη η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη και Ζ. Ζάεφ  θα πρέπει να καταστεί σαφές  στον βορειομακεδόνα πρωθυπουργό ότι η συναίνεση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. προϋποθέτει την πλήρη και πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για τη συνέχεια Liberal

6 σχόλια:

  1. "Πιστη εφαρμογη του προδοτικου κουρελοχαρτου των Πρεσπων"...

    Μα αγαπητε νεοφιλελε απατρη δημοσιογραφισκε το κουρελοχαρτο; Αυτα ακριβως που προβλεπονται στο κουρελοχαρτο των Πρεσπων, αυτα εφαρμοζουν οι Σκοπιανοι. "Μακεδονικη" ιθαγενεια, και γλωσσα δεν τους παραχωρησατε εσεις οι νεοφιλελεδες νδουλες μαζι με τους αριστερους προδοοτες; Αυτα που λεει το προδοτικο κουρελοχαρτο εφαρμοζουν λοιπον. Και ο Κουλης απλα "τιμα" την προδοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσα ακόμη και (υποθετικά) να συγχωρήσω την δειλία (και την ανικανότητα) των Σιμήτη & Πάγκαλου. Είμαι σίγουρος πως η Ιστορία θα τους φερθεί ήπια - αν και δεν αξίζουν ελαφρυντικά. Εάν (υποθετικώς) απολογούμενοι προέβαλαν τον ισχυρισμό «...φοβήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω...», θα μπορούσα ακόμη και να θεωρήσω πως βρέθηκαν σε δεινή θέση, πως παγιδεύτηκαν σε ένα καλοστημένο παιχνίδι για δυνατούς λύτες και μη έχοντας εμπειρία & τεχνική κατάρτιση στη διαχείριση κρίσεων, τα έκαναν σκατά παρασύροντας ένα ολόκληρο Έθνος σε στρατηγική Ήττα…

    …όμως, το παράδειγμα των Πρεσπών, ΔΕΝ ήταν σαν τα Ίμια. Το δίδυμο Τσίπρα & Κοτζιά όχι απλά δεν εξαναγκάστηκε σε βεβιασμένες αποφάσεις, αλλά ενορχήστρωσε με δική του πρωτοβουλία μία Εθνική Προδοσία που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει. Άλλο προδοσία, άλλο ήττα! Οι Πρέσπες ήταν ξεκάθαρα μία εκ των έσω ενορχηστρωμένη Προδοσία. Για αυτό το λόγο, κατά τη δική μου προσωπική άποψη κάθε φορά που θα συζητούμε για το πως θα γυρίσουμε προς όφελός μας την υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση, το ΠΡΩΤΟ που θα πρέπει να έχουμε στη λίστα μας θα πρέπει να είναι ένας φανοστάτης σε εμφανές σημείο σε κεντρική πλατεία των Αθηνών από τον οποίο φανοστάτη να αναρτηθούν τα δέοντα αντικείμενα και να αφεθούν εκεί προς παραδειγματισμό, μέχρι που τα πετεινά του ουρανού και τα αδέσποτα αιλουροειδή της πόλης τραφούν και χορτάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.

      Pointman

      Συμφωνῶ.Μὲ ἐξέφρασες πλήρως.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Pointman, συμφωνώ με όσα λέτε, αλλά στο τέλος, ξέρετε τι συμβαίνει; Ότι για τους πολιτικούς, δε μετράει τι λέτε εσείς και γω. Μετράει το αν τιμωρήθηκαν ή όχι. Τα άλλα είναι ιντερνετικό καφενείο. Η Ελλάδα, έχει μια ψευτοδημοκρατία, με ελεγχόμενο δικαστικό σύστημα (από τη στιγμή που κυβέρνηση διορίζει ανώτατους δικαστές, δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη), οπότε από όλα τα σκάνδαλα, προδοσίες, που έγιναν στη μεταπολίτευση, δεν πλήρωσε κανείς! Μόνο ο Τσοχατζόπουλος, όταν πια ήταν πολιτικά νεκρός και χωρίς καμία πολιτική δύναμη. Τον πέταξαν στα σκυλιά, για να καταλαγιάσει το πάθος της κοινής γνώμης.

      Εδώ μια χώρα ολόκληρη καταστράφηκε και δεν υπήρξε δικαστική διερεύνηση! Στην Ισλανδία υπήρξε... Δηλαδή, η Ελλάδα, χρεωκόπησε, άνθρωποι αυτοκτόνησαν, 500.000 νέοι έφυγαν, σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα θα χάσει το 25% του πληθυσμού ως το 2060, τα εξοπλιστικά πάγωσαν με αποτέλεσμα η τουρκική απειλή να είναι μεγαλύτερη από ποτέ και...ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

      Σας θυμίζω τη δήλωση Βαρουφάκη, που είπε πως ο Τσίπρας φοβήθηκε, μη γίνει "νέο Γουδή" (με αυτόν στη θέση των 6). O μόνος φόβος δηλαδή του νεοέλληνα πολιτικού, είναι μην το βρει... από πραξικόπημα στρατιωτικού κινήματος...

      Άκουσα και δήλωση του νυν πρωθυπουργού τις προάλλες, ότι "εγώ δε θα στείλω τους πολιτικούς μου αντιπάλους σε δίκη". Με αυτή τη λογική, οι πολιτικοί έχουν το ακαταδίωκτο. Το ακόμη χειρότερο, είναι πως κανονικά, δε θα ήταν δουλειά του πρωθυπουργού να λέει ποιον θα στείλει ή όχι σε δίκη, αλλά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης...

      Κατακλείδα: Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν τα ΠΑΝΤΑ σε ΠΛΗΡΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Και προδοσία και ό,τι άλλο θέλετε. Και ο κόσμος τους επιβραβεύει.

      Διαγραφή
    3. Ουρακουλουμ ευγε..
      Τους επιβραβευει........
      Ειναι μια ψευτοδημοκρατια.
      Μια ολιγαρχια αληθινα.Στο βαθος...φασιστικη ..γιατι εμπνεεται απ τις εφιαλτικες νοοτροπιες λαων ανατολικων και βαρβαρων.Δεν ειναι ουτε δημοκρατια..ουτε ελληνικη.Οι δε πολιτες υποκρινονται ολη μερα κι εξαπατουν ο ενας τον αλλον.
      Αυτα δεν ειναι Ελληνικα χαρακτηριστικα . Ειναι ανατολιτικα.Αν ποτε πηγες σε χωρες εκει θα ειδες οτι κυριαρχουν.Οπως κυριαρχει η δουλικοτητα ..η κολακεια..και η ζητιανια.Ολα αυτα υπαρχουν κι εδω φουλ.

      Διαγραφή
  3. @ Pointman.
    Θα χτυπαει το κεφαλι του στον τοιχο ο 'ελιας' που εισεπραξε μονον ευαρεσκεια στο ευχαριστουμε τους Αμερικανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.