4/9/19

Τρώμε και χοντρό δούλεμα από πάνω - Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται ότι αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα

© AP Photo / Burhan Ozbilici
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, σε σημερινές του δηλώσεις, αρνήθηκε ότι υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο αντ'αυτού για πτώση 6% σε σχέση με πέρυσι.
Διέψευσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα, στον απόηχο των μέτρων που έχει ανακοινώσει και λαμβάνει η κυβέρνηση για το ζήτημα. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu, ο ίδιος σημείωσε ότι σε διάστημα 8 μηνών πέρυσι, έφτασαν στην Ελλάδα συνολικά 30.842 μετανάστες, ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 29.025, κάνοντας λόγο για πτώση 6%. 
«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχούσε για την Τουρκία όσο η Ελλάδα, θα λύναμε ζητήματα και προβλήματα καλύτερα», σημείωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν από τη διμερή συνάντησή του με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι.
«Θεωρώ ότι ο ΟΗΕ παρακολουθεί το ζήτημα με πολύ περισσότερη προσοχή απ'ό,τι η ΕΕ», επεσήμανε ακόμη, διαψεύδοντας ότι η μετανάστευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. 
Οι δηλώσεις αυτές από μέρους της τουρκικής κυβέρνησης έρχονται την ώρα που στην Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες, το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία και ανακοίνωσε σειρά μέτρων, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το περασμένο Σάββατο.
Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μετακίνησης 1.500 αιτούντων άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες, οι οποίοι διέμεναν κυρίως στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, προκειμένου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετακινηθούν σε δομές της βόρειας Ελλάδας. Η επιχείρηση έλαβε χώρα εν μέσω αντιδράσεων από μέρους κατοίκων
Πηγή: Σπούτνικ

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία παραδίδει μαθήματα πολιτικής και διπλωματίας και εμείς συνεχίζουμε να ταΐζουμε 300 μπαρμπάδες του καφενείου και μερικούς χιλιάδες μετακλητούς επιπέδου (ας μην χαρακτηρίσω). Και μάλιστα όχι ως οδοκαθαριστές αλλά για να μας κυβερνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεμω με την ιδεα οτι το brand name του παγκοσμιου μαλακα θα μας το παρει ο σουλτανος οπως παει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.