24/9/19

Google: Φαίνεται ότι για πρώτη φορά πέτυχε το ιστορικό ορόσημο της "κβαντικής υπεροχής"

Η πραγματική εποχή των κβαντικών υπολογιστών μπορεί μόλις να ανέτειλε όχι με τυμπανοκρουσίες, αλλά με μια απλή διαρροή στο διαδίκτυο. Φαίνεται πως ερευνητές της Google πέτυχαν για πρώτη φορά τη λεγόμενη "κβαντική υπεροχή", καταφέρνοντας να κάνουν με ένα κβαντικό υπολογιστή υπολογισμούς που ξεπερνούν τις δυνατότητες και του ισχυρότερου υπερ-υπολογιστή που υπάρχει σήμερα.
Ο κβαντικός υπολογιστής Sycamore της Google φέρεται να χρειάσθηκε μόλις τρία λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να λύσει ένα πρόβλημα που θα έπαιρνε 10.000 χρόνια στον καλύτερο στον κόσμο σημερινό υπερ-υπολογιστή, τον αμερικανικό Summit!
Αυτό ισχυρίζεται μια επιστημονική δημοσίευση που αναρτήθηκε για λίγη ώρα στο διαδίκτυο - υποτίθεται κατά λάθος- και στη συνέχεια αποσύρθηκε εσπευσμένα. Η ανάρτηση έγινε στον ιστότοπο του Ερευνητικού Κέντρου Ames της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στην Καλιφόρνια και ορισμένοι πρόλαβαν να την "κατεβάσουν", προτού αυτή γρήγορα εξαφανισθεί.

Για τη συνέχεια Capital

11 σχόλια:

  1. Να προσθέσω εδώ ότι τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα των ΗΠΑ είναι:
    1) cloud computing
    2) Database engines
    3) operating systems licenses and services
    4) Artificial Inteligence Services
    5) Big Data services
    Σε μερικούς μήνες θα πουλάνε και quantum computing
    Στην κυριολεξία δεν υπάρχει συναλλαγή που να γίνεται στον αναπτυγμένο κόσμο και να μην παίρνουν ποσοστό οι Αμερικάνικες Εταιρίες, γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως συναλλαγή που να μην παρεμβάλλεται Αμερικάνικο software
    Κατά τα άλλα σχολιαστής του infognomon είχε ισχυριστεί στα σοβαρά ότι οι Αμερικάνοι δεν έχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα από τους Πακιστανούς αλλά ο πλούτος τους στηρίζεται στα όπλα!
    Μιλάμε και σε ένα παιδί 10 χρόνων εάν του θέσεις την ερώτηση για παραγωγικότητα θα καταλάβει ότι αυτός που φτιάχνει μη-επανδρομένα τρακτέρ έχει περισσότερη παραγωγικότητα από τον αγρότη που χρησιμοποιεί μη-επανδρωμένα τρακτέρ, ο οποίος έχει μεγαλύτερη παραγωγικότητα τον αγρότη που χρησιμοποιεί κλασικά τρακτέρ, ο οποίος έχει μεγαλύτερη παραγωγικότητα από τον αγρότη που χρησιμοποιεί απλή τσάπα.
    Οι ΗΠΑ είναι στο επίπεδο τεχνολογίας που κατασκευάζει μη-επανδρωμένα τρακτέρ και το Πακιστάν στο επίπεδο της τσάπας.
    Αυτοί οι σχολιαστές πιστεύουν κιόλας ότι είναι και "ψαγμένοι" που θέλουν να μας ανοίξουν τα μάτια.
    Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι αυτά τα άτομα έχουν δικαίωμα ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, μην ντρέπεσαι, πες το. Έχουν δικαίωμα ψήφου και ψηφίζουν.. τι;;

      Διαγραφή
    2. @ Γιώργος 24 Σεπτεμβριου 2019-8:20

      Εσύ είσαι ικανός να φας και τις σάρκες σου προκειμένου να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι έχεις δίκιο. Είναι ή άλλη πλευρά του κοινωνικά αυτιστικού που άσχετα απο αυτά που γράφονται, βλέπει ότι θέλει, διαβάζει ότι θέλει, αρκεί να συνάδουν με την δική του "Αλήθεια".

      Ερώτημα1: πόσο τζίρο κάνουν τα παραπάνω προϊόντα σε σχέση με το ΑΕΠ των ΗΠΑ;

      Ερώτημα2: οι (ιστορικά διαμορφωμένες) προϋποθέσεις και υποδομές που ήταν αναγκαίες, προκειμένου καταφέρουν οι ΗΠΑ να αναπτύξουν αυτά τα πρωτοποριακά προϊόντα, είναι άσχετες με την ύπαρξη του δολαρίου ως παγκόσμιο νόμισμα;

      Ερώτημα3: Η ύπαρξη του δολαρίου ως τέτοιο, είναι άσχετο με την ισχύ των αμερικανικών όπλων;

      Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι ξερόλες (όπως ΕΣΥ) Γιώργο.

      ...που δεν ψηφίζουν κιόλας... (Αφού ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι πρότινος....)

      περαστικά

      Διαγραφή
    3. @Desk Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις
      1) Οι 4 μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο (όχι απλώς στις ΗΠΑ) είναι Αμερικάνικες εταιρίες πληροφορικής. Εταιρίες όπως η τρισκατάρατη JPMorgan Chase είναι νάνοι μπροστά τους. Όπως και η Exxon Mobil.
      Για να καταλάβεις ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κόσμος είναι τι θα γίνει με τους ταμίες γιατί πλέον όλες οι τραπεζικές συναλλαγές έχουν γίνει ηλεκτρονικές και μόνο ηλικιωμένοι πατάνε στα ταμεία των τραπεζών.
      2) Κατ'αρχήν δεν μας λες ένα σενάριο με το οποία τα όπλα των ΗΠΑ τους βοηθάνε στην οικονομία.
      Η θέση σου είναι παράλογη. Υπάρχουν δεκάδες χώρες οι οποίες τα καταφέρνουν τεχνολογικώς και δεν έχουν εξωτερική πολιτική, όπως η Ιαπωνία και η Κορέα. Από και ως που μπορούν να αναπτύσσονται τεχνολογικώς χωρίς την χρήση όπλων και δεν μπορούν οι ΗΠΑ. Η Ιαπωνία μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν πιο πίσω και από το Πακιστάν. Οι ΗΠΑ τους εκβιομηχάνισαν στον 19ο αιώνα. Ο Γιαμαμότο που είχε κάνει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, όταν χτύπησε στον Περλ Χάμπορ είχε πει ότι έχουν παράθυρο 6 μήνες πριν η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ τους εκμηδενίσει. Και έτσι έγινε. Κατά την νεανική αργκό οι ΗΠΑ είναι ο μπαμπάς τους τεχνολογικά. Ποτέ η Ιαπωνία δεν κατάφερε να φτάσει τις ΗΠΑ σε τεχνολογία.
      Οι ΗΠΑ μέχρι το 1941 ήταν το πιο απομονοτιστικό κράτος στον κόσμο. Μετά ανέλαβε την ευθύνη της σταθερότητας του Δυτικού Συστήματος. Οικονομικές ζημιές είχε από τις επεμβάσεις της. Στο Ιρακ έχασε 4- 5 δις. Ο Τράμπ πήρε το Ρεπουμπλικάνικο κόμμα όταν στο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι ξόδεψαν 4-5 τρις στο Ιράκ και δεν κέρδισαν τίποτα. Η επέμβαση στο Ιράκ είχε να κάνει με την ασφάλεια του Ισραήλ και όχι για οικονομικούς λόγους.
      Γι’ αυτό οι ΗΠΑ τώρα είναι σε φάση απομονωτισμού και αυτό είναι ο τροφοδότης της επιθετικότητας των Τούρκων. Τον Αμερικάνικο λαό δεν τον ενδιαφέρει η Μέση Ανατολή.
      Αλλά πές μου τον τρόπο με τον οποίον οι Αμερικάνοι πουλάνε υπηρεσίες και προϊόντα λόγω των όπλων; Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν ΙΤ administrator που να πρότεινε Αμερικάνικα τεχνολογικά προϊόντα γιατί κάποιος τον απείλησε με όπλο
      3) Το δολάριο ήταν αποθεματικό νόμισμα γιατί όλοι αναγνώριζαν τον δυναμισμό της Αμερικάνικης Οικονομίας.

      Τα έχεις συγκεχυμένα στο κεφάλι σου και γι’ αυτό δεν μας παρουσιάζεις κάποιο σενάριο. Δεν μπορείς να οικοδομήσεις κάποιο σενάριο με το οποίο οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν βία για να πουλήσουν προϊόντα. Ίσα ίσα από τις ΗΠΑ ξεκίνησε το Open Source Software. Το περισσότερο Open Source Software παράγεται στις ΗΠΑ. Και τζάμπα προϊόν σου δίνουν. Και τον κώδικα να το κάνεις δικό σου. Η Huawei παρουσίασε αυτήν εβδομάδα λειτουργικό που είναι customized το Αμερικάνικο Open Source Android. Τον κώδικα τον έχουν τζάμπα ανοιχτό. Και οι Βορειο Κορεάτες τζάμπα customized Αμερικάνικο Linux έχουν.
      Και το κακό είναι ότι δεν έχεις την διαίσθηση να καταλάβεις αυτήν την αδυναμία σου. Λες κάτι και δεν μπορείς να κάνεις ούτε ένα στοιχειώδες σενάριο.

      Διαγραφή
  2. Φαίνεται πως το πρόβλημα που λύνουν οι κβαντικοί είναι της κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, οπότε έχουμε πλήρη φακέλωμα όλων των τηλεπικοινωνιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά depon, να ξαπλώνεις στον ισκιο και να πίνεις υγρά...Ασε την κρυπτογραφία για αλλους...Σε πειράζει...

      Διαγραφή
  3. Το φοβερό είναι ότι έγινε ακόμη ένα τεχνολογικό άλμα προς την κατεύθυνση της τεχνητής νοημοσύνης στην νέα βιομηχανική επανάσταση που ζούμε και φυσικά τα ερωτήματα ηθικής που προκύπτουν ακουμπούν με βίαιο τρόπο τον νέο τρόπο ζωής που προβάλλει, τα προβλήματα που θα λύσει -και θα δημιουργήσει- και φυσικά το πώς θα ενσωματωθεί αυτή με ομαλό τρόπο στις κοινωνίες, τις κρατικές δομές αλλά και στις υπερεθνικές.
    Κι από την άλλη, στην Ελλάδα έχουμε τα αριστερά ζωντόβολα να επιμένουν φανατικά στις αρλούμπες που σερβίρουν επιτήδειοι εργατοπατέρες (και έμμισθα τρολ του διαδικτύου, των 60 λεπτών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Chris
      αναζητώντας ψυχολογικό άλλοθι προκειμένου να αναμετρηθείς με τις (πρότερες; ή και τωρινές;) επιλογές σου να ψηφίζεις την νεποτιστική Δεξιά και Κέντρο που μας έφεραν ως εδώ, χρειάζεσαι έναν εχθρό: την αριστερά όπως την καταλαβαίνεις, τους εργατοπατέρες και τα τρολ.

      Στην Ουκρανία που ήμουν πριν από λίγες ημέρες, υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν 12ωρο (ακόμη και 24ωρο), η εταιρεία λέει ότι παίρνουν 400 €, αυτοί παίρνουν 280 ή στην καλύτερη 320 € και αυτά μεικτά, χωρίς να παίρνουν ποτέ άδεια. Αυτά, εσύ οταν δεν τα ονομάζεις αρλούμπες, τα ονομάζεις προσαρμογή στην ανταγωνιστικότητα.

      Τώρα και στην Ελλάδα. Αρκεί να μην γίνονται σε σένα....

      Μάλλον όταν έγραφες την λέξη "ζωντόβολα" ήσουν μπροστά στον καθρέφτη....

      Διαγραφή
  4. Υπαρχει μια ελειψη περισυλογης εδω. Ενας ενθουσιασμος δανειο του τυπου " μπαμ εικουσθει στον αερα και τα βολια πηγαν περα".
    Δεν βλεπω περισυλογη.Οπαδους ιδεων βλεπω.
    Οκ..υπαρχει τεχνολογικη προοδος .Καλα κανει.Αλλα ενα λεπτο...ιεραρχια υπαρχει ?
    Ας πουμε...τρωγεται στα καρβουνα το σοφτγουερ ?? Φαι και νερο δεν θελει κανεις ? Ποιος θα παραγει φαι ? Ακουσα τα ..ρομποτ...Οκ...Τρακτερ αυτοματο...Οκ...Καλα κρασια...Οκ...Οι ηλιθιοι θα παραγουν και οι ...εξυπνοι αραχτοι θα τρωνε τα παραγωμενα των ηλιθιων...τζαμπα.θα δινουν ενα γκατζετ και θα παιρνουν την παραγωγη του Πακισταν τζαμπα...Ποσο θα κρατησει αυτο ?? Καποια στιγμη το Πακισταν θα πει...παρε μια καροτσα μηλα και φερε ολη την σιλικον βαλευ...
    Φυσικα αυτο δεν γινεται ομαλα.Θα φαει 100 πυραυλους στο κεφαλι.( τα λεγομενα οπλα που δεν ταχει ...αναγκη η χαι κλας αναπτυξη και δεν στηριζει την αυθαιρετη τιμολογιση της πανω τους )..Θελει περισυλογη πριν μιλαμε..σκεψη...δεν ειναι ολα ...αντε φυγαμε με χιλια.Με οτι συνεπειες θαχει αυτο στον ανθρωπο ...την ελευθερια ..και την δημοκρατια..τις αξιες..κλπ.Διοτι θαχει.
    Το δευτερο θεμα εδω ..απειρως σοβαροτερο , ειναι πως οι ανθρωποι ειναι οντα δυο υποσταστασεων . Υλη και πνευμα.Δεν λεμε.πνευμα μονο τον νου.Κι εδω δεν λεμε καμμια ενθουσιωδη κουβεντα. Σαν να μην υπαρχει.Το επιπεδο των οντων με τεχνολογικη υπεροχη ορα Αμερικη..στον δευτερο τομεα δεν συμβαδιζει ουτε κατα διανοια με την αλλη υπεροχη..Αρκει μια ματια γυρω.Οπισθοπορει διαρκως προς τις σπηλιες. Τελικα ποιο ειναι το ζητουμενο ?? Διοτι εδω επικεντρωθηκαμε στο ....στομαχι..Οκ θαχει αφθονια..Αυτο ψαχνουμε ?? Γουργουριζει πολυ ?
    Καπου πρεπει ναχει ενα στοχο η κουβεντα.Τι στοχο εχει ?? Δεν αμφισβητει κανεις την προοδο την τεχνικη.Ειναι αναγκαια.Αλλα και τα αλλα ειναι...και λεξη δεν λεμε ..εξωστομαχικη..Γιατι ?? Θελουμε ανηθικα τερατα με τρομερη τεχνολογια ?? Οχι βεβαια..Αρα πρεπει να τα ισορτοπησουμε ολα. ..με τον ιδιο ενθουσιασμο οπως τα γκατζετ.
    Μια αποψη ειπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως ακατανόητα αυτά που λέτε.
      Ποια γκάτζετ; Τι λέμε τόση ώρα, οι ΗΠΑ πουλάνε bussiness software. Τα γκατζεντάκια. Οι Αμερικάνοι πουλάνε software για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου. Αυτός είναι ο στόχος του business software. Και όχι μόνο σου δίνουν την δυνατότητα και δωρεάν λογισμικό ώστε να φτιάξεις δικό σου και να μην στηρίζεσαι στους Αμερικάνους. Τι άλλο να κάνουν. Πάρε το τζάμπα άμα θες. Και πάλι κερδισμένος θα βγεις.
      Η ουσία της ελεύθερης αγοράς είναι ότι προϋποθέτει ελεύθερη συμφωνία και τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές. Και σήμερα άμα θέλει μπορεί να δώσει τιμή σε μια καρότσα μιλά αξία 10 δις. Αμά βρει αγοραστή μπράβο τους.
      Αντίστοιχα η IBM δίνει μια τιμή για το red hat. Αν δεν θες σου λέει πάρε τζάμπα του ubuntu (που πάλι Αμερικάνοι το φτιάχνουν΄(και συμβάλει πολύ δωρεάν η IBM) και το διαθέτουν δωρεάν. Κάνει δουλειά και αυτό). Που είναι το πρόβλημά σου;
      Κατά τα άλλα όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στα Οικονομικά, είχα θέμα "Rationality in Economics". Ουσιαστικά δεν το ανέπτυξα το θέμα και απλώς απέδειξα κάτι πορίσματα.
      Όταν μπήκα στην αγορά εργασίας ως πληροφορικάριος μπόρεσα να καταλάβω ότι το ζήτημα τις οικονομίας είναι ένα πνευματικό (θεολογικό) ζήτημα.
      Με την παραπάνω ανάλυση για την Αμερικάνικη οικονομία θέλω μόνο να πω ότι κανείς δεν μας φταίει. Για να μπορέσεις να καταλάβεις πιο είναι το πρόβλημά σου πρώτα πρέπει να καταλάβεις ότι ΔΕΝ φταίνε οι άλλοι (πχ το ΔΝΤ, οι τράπεζες κλπ). Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση, εκεί που λέω "ubuntu" το σωστό είναι "fedora"
      Τα γκατζεντάκια τα πουλάνε οι Κινέζοι.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.