26/11/19

Το εβδομαδιαίο Ελληνικό περιοδικό ‘’ΕΙΚΟΝΕΣ’’ που εκδόθηκε τον Μάιο του 1956

Στο εξώφυλλο έχει την φωτογραφία του Μιχαήλ Καραολή ο οποίος ήταν αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. και ήρωας της Κύπρου, όπου για την δράση του συνελήφθη από τις βρετανικές δυνάμεις και εκτελέστηκε δια απαγχονισμού το 1956



2 σχόλια:

  1. Σχόλιο από Άντη Ροδίτη.

    Ο Μιχαλάκης Καραολής έδωσε τη ζωή του στην αγχόνη για το όραμα της Ενώσεως Κύπρου-Ελλάδας.
    Το 1964 η Ελλάδα, σε συνεννόηση με το ΝΑΤΟ, έστειλε μια μεραρχία ελληνικού στρατού στην Κύπρο προκειμένου να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση της Ένωσης.
    Στις 20 Αυγούστου 1964 η πρόταση για Ένωση χωρίς όρους έγινε από την Ελληνική Κυβέρνηση προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Με την πρόταση συντάχθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.
    Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος απέρριψε την πρόταση. Είπε όχι. Όπως είπε αργότερα στον Νίκο Κρανιδιώτη επρόκειτο για... συνωμοσία ΗΠΑ-Ελλάδος(!) με στόχο να επιβάλλουν τη διχοτόμηση της Κύπρου.
    Ο Μακάριος στην ουσία κατηγορούσε τον Γεώργιο Παπανδρέου και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ως... προδότες!
    Το θέμα ούτε διερευνάται ούτε συζητείται ποτέ εις βάθος από τα ΜΜΕ. Ούτε από τους ιστορικούς μας επιστήμονες στα άρθρα και στις μελέτες τους.
    Ο Μακάριος εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες του νέου ελληνισμού.
    Ο Μακάριος πολεμούσε υπέρ ή εναντίον της Ενώσεως; Δεν ξέρει κανείς την αλήθεια; Χωρίς τελεσίδικες απαντήσεις σε κεφαλαιώδη θέματα πώς μπορεί ένα έθνος να διατηρεί την ελευθερία του και να μάχεται για την ευημερία του;
    Άντης Ροδίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tοτε βέβαια, ιδιοκτήτης της Καθημερινής και των Εικόνων ήταν ο Αγγελος Βλάχος (;) ή η κόρη του Ελένη, με οικογενειακή ιστορική παράδοση πατριωτισμού και εθνικής ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.