3/11/19

Κουίζ: ποια είναι η επαγγελματική ιδιότητα του συντάκτη του παρακάτω κειμένου (του 2003);

Καθώς συμπληρώνονται 85 χρόνια ΚΚΕ, φωτίζονται, με τον πιο έντονο, και τραγικό τρόπο, οι αλήθειες, για τις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν τόσοι Ελληνες κομμουνιστές. Επιβεβαιώνεται ο μαρξισμός, τη διάψευση του οποίου είχε η αντίδραση σπεύσει να αναγγείλει. Τις ανατροπές του 1989 - 90 ακολούθησαν επιθέσεις εναντίον του Ιράκ, της Γιουγκοσλαβίας, των Κούρδων, των Παλαιστινίων, του Αφγανιστάν, πάλι του Ιράκ και, γενικά, όλων, όσοι δε δέχονται να υποταχθούν στη «Νέα Τάξη» της Δύσης. Αυτή δημιούργησε και τη λεγόμενη «τρομοκρατία» που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα.
Αιτία της έξαρσης του ιμπεριαλισμού είναι η ενίσχυση της διεθνούς χρηματιστικής ολιγαρχίας και των μονοπωλιακών ενώσεων, που εντείνει τις επιθυμίες αρπαγής πηγών ενέργειας και πρώτων υλών, τους ανταγωνισμούς για την απόκτηση σφαιρών επιρροής και οικονομικού εδάφους. Υπό τις συνθήκες αυτές, οξύνεται και η τάση για παραβίαση της ανεξαρτησίας των μικρών ή αδύνατων εθνών από λίγα, πλουσιότατα και ισχυρότατα, έθνη.
Αρρηκτα συνδέεται ο ιμπεριαλισμός με τις δομές του καπιταλισμού. Ο οποίος κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, προκαλώντας εξαθλίωση, ανεργία, κοινωνικούς αποκλεισμούς, φετιχισμό του χρήματος και των εμπορευμάτων, αλλοτρίωση, εκβαρβάρωση.

Οι μάστιγες αυτές πλήττουν και την πατρίδα μας, που αντιμετωπίζει επίσης τα «γεωπολιτικά» σχέδια των διεκδικητών ελέγχου επί της ευρύτερης περιοχής μας. Στο Αιγαίο, παραβιάζονται τα δικαιώματά μας από το τουρκικό καθεστώς με τη σύμπραξη ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, καίτοι (και επειδή) μετέχουμε σε αυτά τα μορφώματα. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, μας πιέζουν να συμβάλουμε σε μια νεοαποικιοκρατική, αντιδημοκρατική «λύση» για την Κύπρο.
Στηριζόμενο σε προφανώς ορθή θεωρητική βάση και στη μεγάλη πείρα των αγώνων του, το ΚΚΕ παλεύει για όλους μας.

Απάντηση: πρέσβυς επί τιμή! Αρθρογράφος του Ριζοσπάστη και του iskra, του Λαφαζάνη!
 Τέτοιους τελειωμένους σταλινικούς έστελνε η χώρα για να την εκπροσωπούν στον κόσμο. Σκεφθείτε πολιτικές συζητήσεις που έκανε ο συγκεκριμένος με ξένους αξιωματούχους, σκεφθείτε τις συσκέψεις στο ΥΠΕΞ στις οποίες συμμετείχε, σκεφθείτε τη σοβαρότητα των αναφορών που έστελνε στη χώρα του, σκεφθείτε το ρεζίλεμα κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του σε ένα διεθνές forum για να φορτώσει όλα τα δεινά του κόσμου στον... ιμπεριαλισμό. Κι όλα αυτά επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

4 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα. Χωρίς να έχω την παραμικρή σχέση με το ΚΚΕ, βρίσκω το κείμενο απολύτως σωστό σε όλα του τα σημεία και αν γί αυτά αγωνίζεται το ΚΚΕ, μετά χαράς ας έλθει να συνεργαστεί με μας τους απλούς πατριώτες. Τώρα που εξέλιπε η μεγάλη σοβιετική πατρίδα, η αγάπη τους για την μικρή μας πατρίδα μπορεί να γίνει ειλικρινέστερη. Το πρόβλημα όμως είναι με τους αναρτήσαντες το άρθρο στο παρόν ιστολόγιο, οι οποίοι ως ``φιλελεύθεροι``της ψυχροπολεμικής εποχής, δεν έχουν αντιληφθεί την μετάβαση του ``φιλελευθερισμού``, στο τελευταίο του στάδιο, δηλαδή τον οργουελιανό ολοκληρωτισμό με προσομοιωμένη ``ελευθερία``. Ας αφήσουν τον παλαιός κοπής φιλελευθερισμό τους στην άκρη- τους σπρώχνει στο λάθος στρατόπεδο- και ας συνεργασθούμε όλοι μαζί, για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και της ελληνικότητάς μας και μαζί τους όλων των πατρίδων του κόσμου. Σ´ αυτό το πλαίσιο χωρούν ΚΑΙ οι κομμουνιστές, αν βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις εξισωτικές τους ιδεοληψίες. Εξ άλλου η αστική τάξη είναι αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και όχι η εργατική, η οποία άλλωστε θα αντικατασταθεί οσονούπω, από ρομπότ. Το έχουν ήδη κάνει και στην Ρωσία και στην Κίνα. Παραμένει το ζήτημα της αποσαφήνισης των θέσεων των δικών μας ``φιλελευθέρων``, οι οποίοι μάλλον θολώνουν τα νερά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλώ μην συγχέετε τους φιλελευθέρους με τους νεοφιλελευθέρους. Είναι σαν να συγχέετε τους σοσιαλιστές με τους ... εθνικοσοσιαλιστές.
    Παρεμπιπτόντως, είναι αδύνατον για τους κομμουνιστές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να ξεπεράσουν τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις - όπως και για τους νεοφιλελευθέρους. Και δυστυχώς σπανίως είναι 'αγνές' αλλά σχεδόν πάντα υστερόβουλες αγκυλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικιο έχει σε όλα ο Γεράσιμος. Ο κ. Τζήμερος απλώς δεν σκέφτεται καθολου. Δενκυβερνούσαν οι κμμουνιστές ενόσω ήταν υπάλληλος ο πρέσβυς επί τιμή. Και για να γίνει πρέσβυς (κανονικός) κάτι άλλο θα έλεγε, σύμφωνο με τις οδηγιες του ΥΠΕΞ, αλλιώς θα τον είχαν διωξει ή απλώς δεν θα έφτανε στο βαθμό αυτό. Αλλά το πα΄θος τυφλώνει εξ ου και ο κ. Τζήμερος δεν βλέπει ούτε την ψήφο του αν και δεν στερείται νοημοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδικα περιμένεις Γεράσιμε την αποσαφήνιση των "θέσεων" των δικών μας "φλελευθέρων" (κατά τον Οργουελικό ευφημισμό).Τα δίποδα αυτού του τύπου, δεν έχουν "θέσεις" και πατριωτικά κίνητρα. Η πολιτικά παλαιοημερολογήτικη φανατίλα τους αποτελεί προκλητική μεταμφίεση της γυμνότητάς τους από κάθε ίχνος εθνικού ενδοιασμού στην δουλική υπηρεσία ξένων εχθρικών σχεδίων και συμφερόντων. Ο ετεροχρονισμένος "αντικομμουνισμός" εξακολουθεί να αποτελεί χρήσιμο και προσοδοφόρο ένδυμα
    τής ηθικής γυμνότητας του φιλοτομαρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.