9/11/19

Μέρκελ: Έπρεπε να σκεφθώ καλά τι θα κάνω με την Ελλάδα και το ευρώ



Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει ολοσέλιδη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε πως θα χρειαστούν ακόμα 30 χρόνια για την πλήρη επανένωση των δυο Γερμανιών.


Μιλώντας για την εποχή στην Ανατολική Γερμανία ανέφερε πως "για 35 ολόκληρα χρόνια γνώριζα ότι η επίσημη άποψη ήταν διαφορετική από τη δική μου. Ήμουν μόνη μου με την άποψή μου ή μπορούσα να την μοιραστώ με ελάχιστους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό δεν κλονίζομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη".

Στην ίδια συνέντευξη απάντησε και στις συχνές αιτιάσεις που δέχεται ότι καθυστερεί να λάβει αποφάσεις αναφέροντας το παράδειγμα της Ελλάδας και του ευρώ. "Την πρώτη μέρα δεν ήξερα τι πρέπει να γίνει. Όλοι με πίεζαν και μου έλεγαν πως πρέπει κάτι να πω. Πριν όμως βεβαιωθώ, ότι μια απόφαση και μετά από τρεις μέρες μπορεί να είναι βάσιμη, δεν την ανακοινώνω" υπογράμμισε.

Πηγή: Deutsche Welle



12 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης.
    Η υποκρισία στο έπακρον για την "δολοφόνο" του Ελληνισμού.
    Πρώτον τη μέρα που θα ξεκινούσε ο Ντομινίκ Στρος Καν για να την συναντήσει και να της ζητήσει, μετά την εσκεμμένη καταστροφή της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον Γιωργάκη (Τιτανικός, απατεώνες οι Έλληνες κτλ), να γίνει μικρό κούρεμα του ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ και κουρευόμενου Ελληνικού χρέους, ο Στρος Καν κατά "διαβολική" σύμπτωση, έπαθε ότι έπαθε.
    Στη συνέχεια η "αξιότιμη" Μέρκελ που δεν ήξερε τι να κάνει μετέτρεψε με τους Έλληνες πατριώτες" υπηρέτες της το σε ομόλογα κουρευόμενο χρέος της Ελλάδας σε δάνειο από τις πειθήνιες πρόβατα της χώρες της ευρωζώνης ΜΗ ΚΟΥΡΕΥΟΜΕΝΟ. Με δανειακή σύμβαση υποδούλωσης μας και δήμευσης μας. Στη συνέχεια η κ. Μέρκελ που δεν ήξερε τι να κάνει, το 2011 στις Κάννες με τις πλάτες του άλλου δολοφόνου της Ελλάδας Ομπάμα, κατάργησε την Ελληνική δημοκρατία και με Παπαδήμιο ως δοτό πρωθυπουργό έδωσε με το PSI της την χαριστική βολή σον Ελληνισμό.
    Από την αρχή υπαίτιος για την καταστροφή ΤΟΥ Ελληνισμού ο διευθύνων τε σύμβουλος των «αγορών» ο εγκληματίας κατά της Ελλάδας και της ανθρωπότητας (Συρία κτλ) Ομπάμα.
    Και όποιος αμφιβάλλει για το ότι η πατρίδα μας επελέγη λόγω των πειθήνιων πολιτικών της ως πειραματόζωο υποδούλωση χώρας στις «αγορές» και νυν για εφαρμογή του σχεδίου Kallergi καταστροφής του Έθνους της, ας ακούσει το βίντεο της αποκαλυπτικής έρευνας του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Φάνη Παπαθανασίου: «Ελλάδα και ΔΝΤ: έξι χρόνια στο λαβύρινθο της ύφεσης»
    https://webtv.ert.gr/ert1/idikes-apostoles/22ma%CE%902016-idikes-apostoles/




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνομωσιολογία έχει και τα όριά της. Σου είναι δύσκολο δηλαδή να αποδεχτείς ότι δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα για πολλά χρόνια, καταστρέφαμε τις υποδομές μας με περισσή χαρά, διαλύαμε τις επιχειρήσεις για να κάνουμε τους συνδικαλιστές τους δημοσίους υπαλλήλους, κάναμε υπουργους και γγ υπουργείων άτομα που βάζαν το χέρι στο μέλι.
      Ασε τί κάνανε οι άλλοι. Εμείς τι κάναμε.
      Πάμε στον γείτονά μου που λέει τα ίδια με σένα και έχει να πληρώσει πχ νερό 15 χρόνια γιατί είναι """λαικό αγαθό"", χρωστάει δάνειο που πήρε για ουζερί που ουδέποτε άνοιξε και δεν πληρώνει γιατί αυτά """πρέπει το κράτος να τα χαρίζει""".
      Αλλά δεν στεναχωριέται. Και βρίζει.

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Λυπούμαι να πω ότι είστε τελείως άσχετος. Διαβάστε άλλον ένα "συνομωσιολόγο)
      Ἄγει ἐς φῶς την ἀλήθειαν ὁ χρόνος…
      http://www.antibaro.gr/article/3319
      Και αν έχετε email να σας στείλω άπειρες αποδείξεις αν ειλικρινά πιστεύeτε ως άσχετος όσα γράψατε .

      Διαγραφή
    3. Ευριπιδης Μπίλλης
      Δείτε επίσης ότι η οικονομία της Ελλάδας ήταν το 2009 από τις καλύτερες της Ευρώπης (πηγή IMF) Και δείτε που την κατάντησαν: https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/38587635984/in/dateposted-public/

      Διαγραφή
    4. Ευριπίδης Μπίλλης
      Και να που κατάντησαν την Ελλάδα: https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/39295399241/in/dateposted-public/
      Αν επίσης θέλετε πλήρη στοιχεια ανά έτος πηγαίνετε στο: http://www.economist.com/content/global_debt_clock

      Διαγραφή
    5. @ Unknown

      Ζούσες στην Ελλάδα το 2009, έτσι δεν είναι; Πώς ήταν από τις καλύτερες της Ευρώπης, αφού:

      α) Ήμασταν ήδη καταχρεωμένοι, αρχής γενομένης από το 1981;
      β) Είχε καταστραφεί πλήρως ο παραγωγικός μας ιστός, δεν παρήγαμε τίποτε και κάναμε εισαγωγή τα πάντα;

      Οι δείκτες του ΔΝΤ δεν μού λένε απολύτως τίποτε, διότι μπορούν να κατασκευαστούν όπως θέλουν να τούς κατασκευάσουν και αναλόγως των στοιχείων που παίρνουν για να το κάνουν αυτό. Αντιθέτως, τα δύο παραπάνω ερωτήματά μου είναι βασισμένα στην πραγματικότητα. Απλή λογική χρειάζεται και προπαντός σοβαρότητα. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

      Διαγραφή
  2. Τώρα καταλαβαίνω γιατί είναι δύσκολο να πάει μπροστά αυτή η χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης βΜπίλλης.
      Πριν γράψετε κάτι ενημερρωθείτε ότι η οικονομία της Ελλάδας ήταν το 2009 από τις καλύτερες της Ευρώπης (πηγή IMF) Και δείτε που την κατάντησαν: https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/38587635984/in/dateposted-public/

      Διαγραφή
  3. Κατα καποιον τροπο ολοι εχουν δικιο.
    Γιατι η καταρρευση ειναι συνισταμενη πολλων πραγματων.Εφαρμοστηκαν πολλες δυναμεις σε ενα σημειο. Και η συνισταμενη ειναι αυτη που βλεπουμε.Απ την αριστερα εως την δεξια.. απ εξω εως μεσα...απ την χαζομαρα εως την πονηρια..κλπ.
    Ολα ομως ξεκινησαν απο μια φατρια ανηθικων πονηρων.Με δεδομενο εναν λαο ασχετο κι αφελη και διψασμενο για πολλα. Ολες οι ηγεσιες χωρας και κομματων ηταν οι ηθικοι αυτουργοι.Το βασικο μοτιβο ολων των ηγεσιων ηταν το ιδιο στην βαση.Η απατη.Η εξαπατηση.Το ψεμμα.Η χωρις φραγμο αλητεια.Ολα τα ταπεινα ενστικτα του ανθρωπου.Σε πολυ γενικο πλεσιο η υιοθετηση του "κακου" σαν φαρου στην ζωη.Ολοι το εκαναν ..αριστεροι ..μεσοι..δεξιοι..και τα ..υποπροιοντα.Καθοριστικο ρολο στην στροφη επαιξαν ο Ανδρεας..το ΚΚΕ..και η δεξια του Καραμανλη. Ολοι συληβδην ανηθικοι.Κι ας λενε πως οχι.Κι αυτη η αθεατη ψωρο- ελιτ που ανεδειξαν ολοι αυτοι κατα καιρους.Απαντες συνεργατες με αμοιβη ξενων.
    Η Γερμανια - ατζεντης των ΗΠΑ..με σχετικη αυτονομια συμφωνημενη μεταξυ τους...εβγαλε τα απωθημενα της εδω..σε μια ισορροπια να μην θιξει πολυ τα βασικα των ΗΠΑ...αλλα να βγαλει κι απωθημενα δικα της.Και με τους λαδομενους μεσα ολους..μας φτασαν εδω.Μην εχετε την αυταπατη οτι η αριστερα δεν ειναι στο κολπο.Απ αυτους ζει.Αλλιως δεν θα υπηρχε καν.Γιατι δεν πρεπει ναναι μονοτερμα το παιχνιδι.Αν ηταν που θα πηγαινε η αναποφευκτη αντιδραση στις επιθεσεις ?? Πανω τους ?? Οχι...Πρεπει να " φαινεται" οτι πηγε σωστα στο αλλο ακρο.Ναχει ψευδαισθηση ολο.Αλλα στο ..μαντρωμενο ακρο απο πριν.Οχι οπου ανεξελεγκτα παει. Χωρις ελεγχο ειναι επικινδυνο.
    Τελος παντων δεν ειναι καλο να δινουμε ερμηνειες σε κομματακια της εικονας οπως τα κοβει ο καθενας αναλογα με την πολιτικη του θεση.Η γενικη εικονα παιζει ρολο ακοπη. Οποτε ολοι εν μερει εχουν δικιο απο λιγο γιατι ερμηνευουν κομματακια του ολου.
    Αλλα το αποτελεσμα το γενικο ..κατω απ ολες τις αιτιες ειναι αυτο που βλεπουμε τωρα και ζουμε.Η συνισταμενη ολων η θλιβερη.Στον βαθμο που ολοι καθονται στην ιδια πολιτικη τους θεση με πεισμα..και τυφλοτητα δεν θα αλλαξει τιποτε.Θα χειροτερεψει δραματικα.θα απειληθει και η ζωη μας.Ηδη απειλειται πολυ.
    Η μονη σωστη επιλογη πουχουμε τωρα ολοι ειναι αληθινα μονο μια :"ενωτητα στα παντα ανεξαρτητα απο πολιτικες μαλακιες..και κακες συνηθειες ετων..κι ..αντεπιθεση στο κακο οποιο και ναναι."
    Παμε να τους τελειωσουμε ολους....πριν μας τελειωσουν !!! Γιατι ..κοντευουν !!!!
    Μετα με καλη καρδια θα τα βρουμε ολα !!!!
    Ο χρονος σωνεται...να ξερετε.Να κοιτατε διαρκως το ρολοι στο εξης !!! Διαρκως !!!
    ΥΓ : Για οσους δυσπιστα αμφιβαλουν τους δηθεν ρεαλιστες...
    Αυτα τα εκατομμυρια εισβολεων ..θελουν τον προυπολογισμο ολου του κρατους για να ζησουν.Ναι τοσο θελουν τοσα εκατομμυρια.Θα παρουν ολον τον ...δικο μας !! Δεν θαχουμε ουτε για κατουρημα.
    Γιατι μην φανταστει κανεις οτι οι ξενοι θα πληρωνουν τον προυπολογισμο ..δυο κρατων σε ενα ..κρατος !!! Αν ηταν ετσι θα πληρωναν και τα χρεη μας ολα...και θαδειναν κι αλλα τοσα να περναμε αραχτοι !!! Μην εχετε τοση χαζομαρα αλλη πια..
    Δεν θαχουμε ουτε να φαμε..ουτε τιποτε.Περα των αλλων κακων..
    Μην ακουτε κανεναν ανοητο αλλο πια ..οτι και να λεει. Σιγα μην βγαλει το ..Τζινι απ το λυχναρι.!!!!!! Αυτο που δεν μπορεσε 50 χρονια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω την γερμανική υποκρισία ή τον ελληνικό αυτοεξευτελισμό. Στην όλη υπόθεση του ελληνικού χρέους εδώ ήμασταν οι περισσότεροι και ξέρουμε λίγο ως πολύ πώς αυτό δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε. Ο κάθε κυρ-Παντελής δεν μπορούσε να έχει συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Του υποσχέθηκαν πως θα “συγκλίνει” με “τας Βριξέλας” και αυτό ακριβώς περίμενε. Δεν μπορούσε να γνωρίζει αν είναι δάνεια ή παραγωγικό μέρισμα τα λεφτά που έπεφταν στην Ελληνική οικονομία, και στο κάτω, κάτω της γραφής δεν ήταν και δουλειά του να γνωρίζει. Ως προς τις υποδομές. Πως ακριβώς τις “καταστρέφαμε”; Έχει κανείς ιδέα ποιες ήταν οι υποδομές σε στρατηγικούς τομείς (μεταφορές, επικοινωνίες κ.λ.π.) το ‘80 και ποιες είναι σήμερα; Όλες κατασκευασμένες με πανάκριβα δάνεια χρεωμένα σε εμάς και όλες εκμεταλλευόμενες από γερμανικές εταιρείες που δεν επενδύουν τα κέρδη τους στην Ελλάδα. Οι υποδομές που “ρευστοποιήθηκαν” ήταν βιομηχανικές – παραγωγικές και έγιναν κατόπιν ευγενικής Βριξελιώτικης απαίτησης (ότι γίνεται τώρα με τον Λιγνίτη). Τρανταχτό παράδειγμα τα ναυπηγία. Όλα τα σχετικά με συνδικαλισμούς και μπολσεβίκους έναν ολόκληρο αιώνα μετά την κομμουνιστική επανάσταση είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για τους βολεμένους πολιτικούς μας. Ξέρω παράδειγμα λεβητοποιίας η οποία φυσικά έκλεισε εδώ και χρόνια αλλά όχι απ'τους Μποσλεβίκους. Πριν κάποιες δεκαετίες έκανε συμφωνία για πώληση λεβήτων θέρμανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο κατόπιν παρουσίας σε διεθνή έκθεση. Το κέντρο μεταφόρτωσης της μεταφορικής εταιρείας ήταν σε γερμανική πόλη. Μετά τα πρώτα φορτία λεβήτων ειδοποιήθηκε αρμοδίως το γερμανικό δημόσιο για την “παράξενη” μεταφορά. Γερμανός προξενικός υπάλληλος έφτασε στην λεβητοποιία για “φιλική επίσκεψη”. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα από την “φιλική επίσκεψη” όπου ο Γερμανός προξενικός υπάλληλος με έκπληξη διαπίστωσε πως υπήρχε ελληνικό λεβητοποιείο θυμηθήκαν και οι Βρετανοί να ζητήσουν “πιστοποιητικά ασφαλείας” -του ΕΛΟΤ δεν ήταν αρκετά- από γερμανικούς οίκους και φυσικά το κόστος για τα πιστοποιητικά ήταν πολλαπλάσιο του κέρδους. Τώρα ελληνάρες μου αυτοεξευτελιστείτε ακόμα μια φορά βάζοντάς τα με τους συμπατριώτες σας που δεν είναι φανατικοί Ευρωπαίοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι όλες οι οικονομίες ίδιες. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση ταβέρνας είναι τόσο πιο επιτυχημένη όσο πιο στάσιμη μένει. Αυτό σημαίνει ο όρος «Παραδοσιακή Ταβέρνα». Όσο πιο στάσιμη τόσο πιο γραφική και θελκτική. Ενώ σαν πολυπλοκότητα διαδικασιών μια ταβέρνα είναι τελείως απλοϊκή
    Αντίθετα τομείς σαν την πληροφορική στηρίζονται στους φρενήρεις ρυθμούς αναδιοργάνωσης και ανανέωσης. Επιπλέον, η πολυπλοκότητα των διαδικασιών και εννοιών είναι τεράστια.
    Υπάρχουν κάποιες χώρες καθηλώνονται σε οικονομίες επιπέδου επιχειρήσεων ταβέρνας (και ξενοδοχείων).

    Πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά. Εάν δεν περιοριστούν τα εκλογικά δικαιώματα (με κάποια Συνταγματική μεταρρύθμιση) δεν υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης του Έθνους.
    Απόδειξη είναι η αδυναμία ενός μεγάλου τμήματος του Ελληνικού λαού να καταλάβει τι έχει συμβεί με την Ελληνική Οικονομία. Πως, λοιπόν, θα μπορέσει να συντηρήσει μια Τεχνολογική Οικονομία που εμπεριέχει καταστάσεις πολύ πιο πολύπλοκες.

    Παρατηρώ τον αγώνα του Άδωνι για επενδύσεις. Ο Άδωνις, ως πολιτικός, υπερέχει κατά πολύ τον μέσο όρο. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει εμπειρία από τεχνολογική οικονομία. Παρατηρούμε ότι καμία τεχνολογική εταιρία (ή προηγμένη βιομηχανία) δεν κάνει επένδυση στην Ελλάδα. Μια χώρα που ψηφίζει Καμμένους και καταληψίες και Βαρουφάκηδες και μια χώρα στην οποία οι πολίτες τις αμφισβητούν το χρέος (αν είναι ποτέ δυνατόν), θεωρείται ότι ανήκει στις χώρες που δεν έχουν δεν έχουν την ικανότητα να αναπτύξουν τεχνολογία. Για πολύπλοκες διαδικασίες θα προτιμήσει κάποιος να επενδύσει στην Σουηδία παρά στην Ελλάδα.
    Βέβαια θα πει κάποιος παλιότερα η Ελλάδα τα κατάφερνε πολύ καλύτερα στην Οικονομία. Ναι άλλα παλιότερα, στην πραγματικότητα είχαμε άλλο πολιτικό σύστημα. Με το σημερινό πολιτικό σύστημα (ειδικά με ψήφο στα 17, με λαό (όπως σχολιαστές του Infognomon σε προηγούμενο ποστ) να ενθαρρύνει 16άρηδες να μουτζώνουν την πολιτική ηγεσία στην διάρκεια παρέλασης, με κινήματα τύπου πλατείας κλπ κλπ) δεν έχει την ικανότητα η Ελλάδα να αναπτύξει τεχνολογική οικονομία.
    Ο Άδωνις αυτό που δεν ξέρει είναι ότι οι επενδύσεις στο τουριστικό τομέα δεν βοηθούν, γιατί αξία έχει μια επένδυση από την οποία κάποιος μπορεί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες ώστε να πάει να στήσει το δικό του μαγαζί πάρα δίπλα. Τι γνώσεις μπορεί να αποκτήσει ένα γκαρσόνι ή μια καμαριέρα; Καμία. Επομένως στο μέλλον θα έχουμε νέα οικονομική κρίση. Μόνο επενδύσεις που εμπεριέχουν κάποιου είδους πολυπλοκότητα έχουν αξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.