24/4/09

Το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να το αξιοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία

Το ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιστροφή της Αμμοχώστου και το θέμα της επιστροφή της πόλης είναι στρατηγικό χαρτί για το Κυπριακό το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αξιοποιήσει δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης του Ευαγόρα Αλέξης Γαλανός.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το πρωί ο κ. Γαλανός ανέφερε πως εάν το Κυπριακό δεν κατέληξε θέμα για εσωτερική κατανάλωση και αν θέλουμε να προχωρήσει , τότε ο βασικός ρυθμιστής του Κυπριακού είναι η Τουρκία, προσθέτοντας πως εάν δεν εφαρμοστούν πιέσεις για αναλάβει τις διεθνείς της υποχρεώσεις τότε θα συνεχίσουμε να μιλούμε για πολλά χρόνια για ένα Κυπριακό, άλυτο.
«Θεωρούμε ότι το θέμα της Αμμοχώστου δεν μόνο είναι θέμα επιστροφής των προσφύγων κατοίκων στην πόλη τους, που θα πάρει πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ξανασταθεί η πόλη μας, αλλά και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την ουσία του Κυπριακού», είπε πρόσθετα ο κ. Γαλανός.

Ακολούθως αφού ανέφερε πως σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε να θέσει το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου και την εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του ΣΑ στο ΓΓ του ΟΗΕ και τα κράτη – μέλη της ΕΕ, είπε πως «απορούμε γιατί δεν έχει αξιοποιηθεί και δεν αξιοποιείται το ψήφισμα 550 καθώς είναι το μόνο ψήφισμα του ΣΑ που αναφέρεται σε τουρκικά στρατεύματα κατοχής και η ουσία δεν έγκειται στο ότι αναφέρεται στην Αμμόχωστο, αφού θα μπορούσε να αφορά την οποιαδήποτε άλλη περιοχή της κατεχόμενης Κύπρου».

Ο κ. Γαλανός είπε ακόμα πως «το ψήφισμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς θα αποτελούσε μοχλό μεγαλύτερης πίεσης την παρούσα περίοδο, που η Τουρκία το παραβιάζει ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου προσθέτοντας πως «θα είναι καλό να γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το ψήφισμα».

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ανακοίνωσε τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας για την ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα «A European Ghost Town” από το Δήμο Αμμοχώστου σε συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές Παναγιώτη Δημητρίου, Lidia Joanna Geringer de Oedeberg και sir Robert Atkins από τις 27 μέχρι τις 30 Απριλίου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Miguel Angel Martinez στις 28 Απριλίου στις 18.30.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ επιμελήθηκε sub92

1 σχόλιο:

  1. Ο,τι χάθηκε με αίμα, με αίμα ξανακερδίζεται.Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Και,..... μακάριοι οι κατέχοντες. Μόνο οι "μπουνταλάδες" μπορούν να είναι χαρούμενοι με αυτήν την κατάσταση.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.