8/4/09

Ελληνικά Σχολεία ζητάνε οι Πομάκοι στην Θράκη και όχι μειονοτικά!!!


Τα μειονοτικά σχολεία μας καταστρέφουν!
Ένα μήνυμα, μία φωνή απελπισίας, μίας κραυγή που ζητάει βοήθεια, αναρτήθηκε από τον Σερήφ Μουσταφά (Έλληνα Πομάκο, κάτοικο της Θράκης) στην Πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα».
Μέσα από ένα κείμενο «φωτιά» καλεί την Ελληνική Πολιτεία να συνδράμει στην εκπαίδευση των παιδιών των Πομάκων, να δημιουργήσει Ελληνόφωνα σχολεία σε κάθε χωριό και να τα βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, χρησιμότεροι πολίτες. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής από τα πλοκάμια του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, οι Πομάκοι μας καλούν να τους βοηθήσουμε ώστε μέσα στο σχολείο τα παιδιά τους να μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα και όχι την Τουρκική (οι Πομάκοι θεωρούν ως την μεγαλύτερη βρισιά εάν κάποιος τους πει «Τούρκους»).
Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ζαγάλισα», είναι ενδεικτικό της αγωνίας αλλά και του φόβου που διακατέχει αυτό το κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού. Αγωνία και φόβος ώστε να παύσει η συστηματική «γενιτσαροποίηση» των νέων Πομάκων, αλλά ταυτόχρονα αγωνία και φόβος ώστε αυτά τα Ελληνόπουλα να μεγαλώνουν ως Έλληνες (ασχέτως εάν είναι μουσουλμάνοι) και να μπορέσουν να έχουν τα κατάλληλα εφόδια (γλώσσα και γενικότερη Παιδεία) για να μπορέσουν στο μέλλον να είναι ανταγωνιστικά σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς.

Ακολουθεί το κείμενο από την "Ζαγάλισα"
«Δημόσια Νηπιαγωγεία και η Επαγγελματική μας Αποκατάσταση
Τον τελευταίο καιρό έχω έρθει σε επαφή με πολλούς νέους Πομάκους και τους γονείς τους, που επιθυμούν να τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία και όχι στα δίγλωσσα μειονοτικά τα οποία τους δυσκολεύουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα και γραμματική, στοιχεία απαραίτητα για την είσοδο στο πανεπιστήμιο και για μια καλή δουλειά αργότερα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
Η νεολαία στα Πομακοχώρια μας δεν ενδιαφέρεται για το τι θέλει ο πρόξενος της Τουρκίας αλλά ενδιαφέρεται για το μέλλον της, ενδιαφέρεται για το πώς θα βρει εργασία, για το πώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της πομακικής παράδοσης και της μητρικής μας γλώσσας, της πομακικής.
Σε όλα λοιπόν τα Πομακοχώρια τα παιδάκια πάνε στα δημόσια νηπιαγωγεία και έτσι δεν χρειάζεται ο ιμάμης από την Κομοτηνή Ιμπραχήμ Σερίφ να πληρώσει τα πρόστιμα για να μην στέλνουν οι Πομάκοι τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία.
Οι άνθρωποι μας καταλάβανε πόσο, καλό κάνει στην μετέπειτα σχολική πορεία ενός μικρού παιδιού το δημόσιο νηπιαγωγείο.
Όμως η ελληνική πολιτεία πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους από το βαθύ της ύπνο και να φτιάξει δημόσια δημοτικά σχολεία σε κάθε χωριό της Θράκης για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες για να μπουν στο πανεπιστήμιο και έτσι να βρουν μια δουλειά της προκοπής. Έλληνες πολιτικοί πάρτε επιτέλους μια πρωτοβουλία για το καλό αυτού του τόπου. Και εσείς γονείς μην δίνετε σημασία στα αραχνιασμένα μυαλά κάποιων ιμάμηδων που θέλουν να σας έχουν μέσα στο σκοτάδι επειδή αυτοί παίρνουν λεφτά από μητέρα ή γιαγιά πατρίδα τους.
Εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε Πομάκοι
Σερήφ Μουσταφά».

Αλήθεια, πόσο υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται οι ανευθυνο-υπεύθυνοι και οι καρεκλοκένταυροι που τυρβάζουν κατά τα άλλα για την «συμβολή» τους στα κοινά;
Πόσο υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται στο Υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών, όταν συμβάλουν μέσω της απραξίας τους στην υποβάθμιση αυτών των Ελλήνων;
Πόσο υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται ως Έλληνες όλοι αυτοί που (ηθελημένα;) αγνοούν ένα κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού και με την απαθή στάση τους το στέλνουν στην αγκαλιά της Άγκυρας που τους τάζει «λαγούς με πετραχείλια»;
Πόσο εθνικά υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται όλοι εκείνοι που ρίχνουν στο χάος της αμάθειας αλλά και του ανθελληνισμού νέους ανθρώπους που λαχταρούν να νιώσουν πως η πατρίδα τους, η Ελλάδα, τους αγαπά, τους σκέφτεται, τους συμπαρίσταται και τους ενδυναμώνει, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους και αγκαλιάζοντάς τους ως λατρεμένα της παιδιά;
Αυτό το κάλεσμα προς βοήθεια, ακούγεται μέσα από τα βουνά της Θράκης και είναι ένα κάλεσμα που κανένας από εμάς δεν μπορεί να αγνοήσει και να μείνει ανεπηρέαστος, που κανείς δεν μπορεί να μην το ακούσει…
Εσύ κυρία Μπακογιάννη ακούς ή ασχολείσαι με τις δημόσιες σχέσεις που θα σε οδηγήσουν στην αντικατάσταση του σημερινού πρωθυπουργού;
http://kostasxan.blogspot.com/

8 σχόλια:

  1. ΄Γιατί δεν πάει και εκεί ο Μπαμπινιώτης να ανοίξει ένα Αρσάκειο που να μη πληρώνει ο κόσμος άλλωστε αρκετά εισπράττει, να είναι για το καλό της παιδείας της Ελληνικής παιδείας.Αντί να αναθρέφουμε Ελληνες με Τουρκική συνείδηση λόγο αδιαφορίας να μεταδίδουμε τον Ελληνικό πολιτισμό που απλά κληρονομήσαμε...Αλλά είπαμε money talks and bulshit walks ..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Πομάκοι κάνετε ένα λάθος. Ζητάτε Ελληνικά σχολεία απο την Ελλάδα η οποία όμως εκπροσωπείται απο της "αγγλοσαξονικής" ιδεολογικής σχολής έλληνες. Όσο για τον συνάδελφο που ανηρτησε το θέμα ομιχλώδη παράθεση ευθυνών. Λυπάμαι αλλά δεν είναι προσωπικό το θέμα είναι θέμα εξάρτησης υποτέλειας στον ηγεμονισμό των Ξένων.Αν τον ξεχνάμε αυτό να δεν το αναφέρουμαι κάνουμε το ίδιο λάθος, εξωραΐζουμε την πραγματικότητα και ηθικά είμαστε συνυπεύθυνοι με αυτούς που καταγγέλλουμε.Οχι γενικά και αόριστα.Ολα έχουν ονομα και ταυτότητα.Κανείς δεν ενδιαφερθηκε για τους Πομάκους.Κανένα κόμμα, κανένας κοινωνικός φορέας, καμιά κυβέρνηση, κανένας μηχανισμός, κανένας θεσμός.
    Εμειναν λίγοι τρελοί Ελληνες Θρακιώτες μέσα απο τα έντυπα τους κα ιτις παραθέσεις τους.Αυτοί είναι όλοι αυτοί με Ονομα και ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητούν Ελληνικά σχολεία;
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

    Μα που νομίζουν ότι ζουν!!! Στην Ελλάδα;!!
    Μέγα λάθος! Ζουν στην κατ'όνομα Ελλάς.

    Να μας ζήσουν τα Αρσάκεια του Ψυχικού και των Τιράνων!


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω επισκεφτεί πολλές φορές την Ξάνθη, και μερικά Πομακοχώρια. Πράματικα οι άνθρωποι εκεί ζητούν Ελληνικά σχολεία, και η πολιτεία αλλού αρμενίζει.Εχει κανείς απο εμάς μεριμνήσει, να αποσταλεί αυτή η επιστολή και πιό έξω απο την Θράκη, και δεν εννοώ τον Μπαμπινίωτη, γιατί αυτός κατηγορείτε για πολλά πράγματα, και αρνείται να απαντήσει. Και εμείς τι κάνουμε εδώ? μόνο τα γράφουμε μεταξύ μας, και τίποτα άλλο?. Εγω μεμονωμένα θα φροντίσω ,να αποστείλω όπου μπορέσω την επιστολή, γιατί την βρίσκω απαραίτητη.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Και εμείς τι κάνουμε εδώ? μόνο τα γράφουμε μεταξύ μας, και τίποτα άλλο?. "
    Αγαπητε΄ΔΤ,

    'Ολο και κάτι θα κάνουμε και εμείς στον τομέα μας. Δεν μπορούμε να γίνουμε και χίλια κομμάτια.
    'Ελεος.

    Σε λίγο θα μας ζητήσουν να πάρουμε μιστρί και ν'αρχίζουμε να κτίζουμε σχολεία. 'Αλλο πάλι και αυτό.

    Είπαμε Ελλάς!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει κάποιος το καταστατικό της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης": Αν όχι, μήπως μπορεί να το βρει ο κ. Καλεντερίδης; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει ΑΜΕΣΑ το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει και ικανοποιήσει το αίτημα των Ελλήνων πολιτών.
    Πέρα από αυτό όλοι οι Δήμοι, σχεδόν κάθε μήνα, διαθέτουν χρήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ας κάνουν μια κίνηση και για τους Πομάκους, ενισχύοντας τους οικονομικά.
    Γιώργος Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ρόλος του Τούρκικου Προξενείου είναι γνωστός,προσπαθεί με κάθε μέσον να κάνει Τούρκους τους Πομάκους.Όσο ΄΄ξανθοί΄΄ είναι οι Μογγόλοι τόσο ΄΄Τούρκοι΄΄ είναι οι Πομάκοι.
    Τα Ελληνικά κόμματα για ψηφοθηρικούς λόγους επιλέγουν απο τη μειονότητα ή ξεπουλημένους Πομάκους ή Τούρκους πράκτορες(πχ καραχασάν κλπ).
    Είναι καιρός οι Πομάκοι να ζήσουν χωρίς τη καταπίεση του Προξενείου.Είναι υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους.
    Επειδή η Ντόρα και ο Γιωργάκης δεν το έπραξαν τα τελευταία 25 χρόνια, καιρός είναι να τούς στείλουμε στο σπίτι τους, μήπως βρεθούν Πραγματικοί Έλληνες και πάρουν στα χέρια τους τη τύχη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.