8/4/09

Δορυφορικός φακός «αιχμαλωτίζει» την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

Φωτογραφία που απεικονίζει τον πύραυλο της Β. Κορέας τη στιγμή που εκτοξεύεται είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Η λήψη της μοναδικής φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε από το δορυφόρο WorldView-1 που βρισκόταν σε ύψος 496 χλμ. τη στιγμή της εκτόξευσης (11.10 π.μ. τοπική ώρα).

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Β. Κορέας μετέδωσε ότι ο πύραυλος Taepodong-2 τέθηκε σε τροχιά με επιτυχία, ενώ το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι η εκτόξευση ήταν ανεπιτυχής με αποτέλεσμα ο πύραυλος να διαλυθεί και τα συντρίμμια του να διασκορπιστούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η εκτόξευση του πυραύλου, η οποία ολοκληρώθηκε παρά τις έντονες διεθνείς πιέσεις που δέχθηκε η Β. Κορέα, είχε ως αποτέλεσμα την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο πύραυλος έχει δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών και έχει εμβέλεια 4.160 μιλίων, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας και της Χαβάης.
Σύμφωνα με την Άλισον Πουτσιόνι, ανώτατη αναλύτρια εικόνων στο IHS Jane's, είναι η πρώτη φορά που φωτογραφικός φακός αιχμαλωτίζει την εκτόξευση πυραύλου.
«Η σημασία της φωτογραφίας είναι εξαιρετική. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι ανάλογο», τονίζει η αναλύτρια, η οποία υποψιάζεται ότι η Πιονγιάνγκ φρόντισε η εκτόξευση του αμφιλεγόμενου πυραύλου να συμπέσει με την άφιξη του δορυφόρου με την ελπίδα να περιοριστεί η δημοσιότητα της εκτόξευσης που έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις ανά την υφήλιο.
Πηγή: The Guardian - Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Αλλοι βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν (βλέπε Ελληνες) και΄άλλοι λουφάζουν και κάνουν την δουλειά τους ..Τελικά ποιος έχει το καλύτερο αποτέλεσμα ? Καλά λέω φωνή και ιδέα είναι οι Ελληνες και απο τιγανήτα τίποτα .....Ο νοων νοήτο.
    ΧΡιστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.