26/4/09

Η Γενοκτονία συνεχίζεται...

Η κατάθεση στεφάνου από τον Ομπάμα και από τους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται την Άγκυρα στο μνημείο του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, εκλαμβάνεται και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως πράξη νομιμοποίησης των πεπραγμένων των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών επί των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής. Aκριβώς γι' αυτό η γενοκτονία συνεχίζεται...

Toυ Σάββα Καλεντερίδη
Τελικά, ούτε η κατανόηση που έδειξε ο Μπάρακ Ομπάμα, οι ΗΠΑ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία, ούτε η αλλαγή στάσης, πρακτικής και νοοπτροπίας που μας έδειξε σε ορισμένους τομείς η διοίκηση Ερντογάν κατέστησαν δυνατή την ουσιαστική αλλαγή στην γειτονική χώρα.
Η Τουρκία, που στήθηκε ουσιαστικά πάνω στα κόκκαλα των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων της Ανατολής, λαοί που σφαγιάστηκαν με σχέδιο, ενσυνείδητα και συστηματικά από τους Νεοτούρκους και τους Κεμαλικούς για να φτιαχτεί ένα εθνικά ομοιογενές κράτος, συνέχισε τη γενοκτονία και τον εθνοκάθαρση ακόμα και μετά την ίδρυση του κράτους αυτού, το 1923.
Τις δεκαετίες που ακολούθησαν εξολοθρεύτηκαν οι εναπομείνατες Έλληνες, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους χριστιανικούς πληθυσμούς εφαρμόστηκε κλίμα τρομοκρατίας, που ισοδυναμεί με συνέχιση της γενοκτονίας σε πολιτισμικό και συνειδησιακό επίπεδο.
Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις Ομπάμα και την αποδοκιμασία τους από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και από το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων χθες από την πολιτεία της Χαβάης, που είναι η 41η πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, η Τουρκία, νοιώθοντας προφανώς ότι ο κλοιός σφίγγει και ότι πλησιάζει η στιγμή που η διεθνής κοινότητα θα τη θέση προ των ευθυνών της, αρπάχτηκε από τους τελευταίους Αρμενίους που γλύτωσαν τη γενοκτονία και κατοικούν σε χωριό της Κασταμονής.
Τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστές οι σφαγές των Αρμενίων του 1915 και η οργανωμένη και συστηματική κρατική και κοινωνική τρομοκρατία που ασκήθηκε στους επιζήσαντες -η λέξη Αρμένιος και Ρωμιός ήταν και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζει να είναι συνώνυμη της βρισιάς- το τουρκικό κράτος υποχρέωσε μερικούς από τους επιζήσαντες Αρμένιους να ομολογήσουν το ...μεγαλείο του τουρρικού κράτους και να καταδικάσουν όλους εκείνους που μιλούν για γενοκτονία.
Με βάση δημοσίευμα της Χουρριέτ, ναι, εκείνης της εφημερίδας που λειτούργησε ως το σπίρτο που έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη του φυλεκτικού εθνικισμού των εγκάθετων που έκαναν τα εγκλήματα και της βαρβαρότητες εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης στις 6/7 Σεπτεμβρίου 1955, ο 53χρονος Αρμένιος Ahmet Kazeroğlu, που κατοικεί στη συνοικία Tütenli, της κωμόπολης Taşköprü (Πομπιηούπολης) του νομού Κασταμονής, εντελώς "αυθόρμητα" δήλωσε σε συντάκτη της εφημερίδας τα εξής:

-Άλλαξε το όνομά του από Asadur σε Αχμέτ και έγινε μουσουλμάνος πριν από πέντε χρόνια.
-Το τουρκικό κράτος είναι ένα κράτος δίκαιο και ευεργετικό για όλους τους πολίτες του.
-Φοιτεί στην τελευταία τάξη του ανοιχτού λυκείου και δεν έχει διαβάσει σε κανένα βιβλίο ότι έγινε γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων.
-Ο ίδιος πιστεύει ότι τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων είναι απλώς κουτσομπολιό (dedikodu).
-Επί τριακόσια χρόνια οι Αρμένιοι που εγκαταστάθηκαν στο Τάσκιοπρου ζούσαν σαν αδέλφια με τους Τούρκους και δεν υπήρχε ποτέ καμία διαφωνία ή διαφορά μεταξύ τους.


Αξιολογώντας τη δήλωση του Ομπάμα, ο οποίος, αναφερόμενος στη γενοκτονία των Αρμενίων χρησιμοποίησε την αρμενική φράση Meds Yeghern, που σημαίνει "μεγάλη καταστροφή", ο Ahmet Kazeroğlu είπε:
"Ο Ομπάμα, που έχει κάνει και στο παρελθόν ανάλογες δηλώσεις, είναι ένας νέος και άπειρος ηγέτης. Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας χθες στην Αρμενία θεωρώ ότι είναι μια ενέργεια που ενθαρρύνθηκε από τη δήλωση Ομπάμα. Το κάψιμο της σημαίας ενός κράτος ισοδυναμεί με το κάψιμο του ίδιου του κράτους".
Ένας άλλος Αρμένιος της ίδια συνοικίας, ο 61χρονος Karabet Çam, που έφυγε από το Τάσκιοπρου σε ηλικία 42 χρονών και πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί και επέστρεψε στη γενέτειρά του ως συνταξιούχος, δήλωσε και αυτός στη Χουρριέτ εντελώς "αυθόρμητα" ότι δεν άκουσε απολύτως τίποτε από τους προγόνους του περί γενοκτονίας.
Ο Καραμπέτ μεταξύ αλλων είπε:
"Αν δεν ζούσαν οι πρόγονοί μας επί αιώνες σαν αδέλφια με τους Τούρκους, γιατί να επιστρέψω στο χωριό μου να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου;"
Ο 68χρονος Namık Özçelik, που έγινε μουσουλμάνος πριν από πέντε χρόνια και λαμβάνει από το τουρκικό κράτος την αγροτική σύνταξη, δήλωσε:
"Ο Θεός να φυλάει και να προστατεύει το κράτος μας".
Αυτή είναι η "αυθόρμητη μαρτυρία" των εναπομεινάντων Αρμενίων στην Τουρκία.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Πηγή:
Χουρριέτ

9 σχόλια:

  1. Τουρκόσποροι είναι θέμα χρόνου να αναγνωριστούν οι γενοκτονίες. Αρκεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι λαοί που τις βιώσαν.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μη παμε μακρυα .. τι φταίει ο Ομπαμα.., να τα ΔΙΚΑ μας χάλια..>>

    http://3.bp.blogspot.com/_nh2IE-yePr8/R5m4JyGsccI/AAAAAAAAAhY/3PRBxU3bCrI/s400/2.jpg

    http://voukino.files.wordpress.com/2008/01/kemalproskinima.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν νομίζουν οτι με τέτοια ευτελή καραγκιοζλίκια θά κρύψουν ολόκληρη γενοκτονία, πλανώνται πλάνην οικτράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας θυμίζουν κάτι οι δηλώσεις των Αρμενίων...;μήπως σας θυμίζουν αντίστοιχες του Βαρθολομαίου...μήπως...;μήπως σας θυμίζουν την άποψη των Κωνσταντινουπολιτών για τα πράγματα και την μετά βγδελυμιάς άρνηση της ελληνικότητας...;(δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά δυστυχώς όσους έχω γνωρίσει τέτοιες απόψεις έχουν κι αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και δεν παύουν να βρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες ως βάρβαρους και επαρχιώτες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sapphire, Εγώ αντίθετα θυμάμαι να αποκαλούμε Τούρκους τους Κωνσταντινινοπολίτες και Τουρκόσπορους, βλέπεις υπάρχουν ανεγκέφαλοι κι απο τις δυο μεριές, όσο για το μνημείο του Κεμάλ, για μένα είναι σαν να καταθέτουν στέφονο στον τάφο του...Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να περιμένεις όταν ο Βαρθολομαίος σε λειτουργία στην Σμύρνη έλεγε σε απογόνους "συνωστισθέντων" του '22 "να έρχεστε στην Τουρκία, τώρα είμαστε φίλοι". Ο λαός λέει "φίλοι φίλοι αλλά σουύ.. και το καντήλι"...
    Κρείττον σιγάν Βαρθολομαίε...
    Χωρίς τον τίτλο σου και mea culpa, αλλά μέχρι να αποδειχθεί άλλως, έτσι σε αποκαλώ, σκέτα...
    Υ.Γ. Αλήθεια, τώρα που αναφέρθηκα σε συνωστισμούς...ο Βαρθολομαίος έκανε κανένα σχόλιο για το βιβλίο της Ρεπούσ(τ)η; Και μη μου πείτε ότι δεν μπορεί γιατί είναι φιμωμένος και τα γνωστά. Αν είναι φιμωμένος τότε στ' αλήθεια είναι σκέτος Βαρθολομαίος...Κάποιος είπε παληά λίαν προσφυώς, ότι η θέση του εκάστοτε πατριάρχη, αν είναι αληθινός πατριάρχης, είναι μονίμως λίγα εκατοστά μακρυά από την αγχόνη. Επιμένει όμως να έρχεται σε αντίθεση με το αίσθημα 82% του Ελληνικού λαού ήγουν του ουσιαστικού ποιμνίου του, με την επανάληψη του παιξίματος της ανιστόριτης κασέτας για την ένταξη της τουρκίας στην ΕΕ και άλλα φαιδρά...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙοΠ, μπορούμε να κάνουμε κριτική στις πράξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, πιστεύω όμως ότι θα πρέπει να είμαστε κόσμιοι.
    Σου υπενθυμίζω πάντως ότι ο φάκελος του Βαρθολομαίου στα αρχεία της εγκληματικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ ήταν ο πιο χοντρός και ήταν από τους πρώτους για "φάγωμα"
    Υπήρχαν και σχετικές πληροφορίες για το θέμα αυτό.
    Δεν είναι οξύμωρο να τον βρίζουν και να θέλουν να τον σκοτώσουν οι Τούρκοι και να τον βρίζουμε και μεις οι Έλληνες;

    φιλικά
    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Εργκενεκόν είναι μία οργάνωση που στρέφεται εναντίον τούρκων, στον Πατριάρχη θα χαριζόταν; Αυτοί καίνε το πάπλωμα για τον ψύλο. Ακόμα κι αν φιλούσε δημόσια κάθε πρωί την τουρκική σημαία ο πατριάρχης πάλι θα ήθελαν να τον διώξουν, δεν θέλουν αυτόν τον θεσμό στην τουρκία. Δεν θα σχηματίσω γνώμη για τον πατριάρχη μέσω εργκενεκόν. Έχω τα δικά μου κριτήρια. Ας κηρύξει εαυτόν υπό διωγμόν και ας μεταφέρει την έδρα εκτός Τουρκίας. Οι της Αντιοχείας αυτό κάνανε. Πιο πολύ θα πονέσει στους τούρκους αυτό σήμερα παρά κάτι άλλο. Αλλά αυτό δεν είχαν το πνευμόνι να το κάνουν το 1453 (και ήπια το λέω ότι "δεν είχαν το πνευμόνι", γιατί άλλον νταλγκά είχαν τότε, αλλά δεν θέλω τώρα να ανοίξω αυτό το θέμα) θα το κάνουν τώρα;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Τούρκοι τον βρίζουν-και ιδίως αυτοί της εργκενεγκόν- μάλλον από συνήθεια,μάλλον από τυφλό μίσος και μάλλον από την παράδοσή τους,μια παράδοση που προκειμένου να την αλλάξει έδωσε γη και ύδωρ,είναι δηλαδή κάτι σαν να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.Ελπίζω να έγινα αντιληπτός στο τι θέλω να πω.
    Εμείς πιστεύω έχουμε πραγματικούς λόγους να διαφωνούμε μαζί του.
    Αλλά άλλο ήθελα να αναδείξω,συγκεκριμένα το πως το τούρκικο καθεστώς κατάφερε να περάσει την άποψή του ακόμα και στα θύματά του.
    Και ναι πράγματι δίκιο έχει ο φίλος που μίλησα για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο φερόμασταν στους Κωνσταντινουπολίτες αλλά κι αυτοί δεν φερόταν και καλύτερα,μπορεί να τους πειράζει να τους λένε Τούρκους αλλά τους πειράζει να τους λένε και Έλληνες (και αυτοί που ήρθαν εδώ αλλά και όσοι έμειναν,μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνω και ταύτιση των απόψεών τους με αυτές του τουρκικού κράτους,μάλιστα θυμάμαι κάποιον να λέει ότι μόνοι του έφυγαν δεν τους ανάγκασε κανείς και όταν του είπα για τα σεπτεμβριανά είπε ότι και πάλι κανένας δεν τους είπε ευθέως να φύγουν...),το αστείο είναι ότι οι περισσότεροι θυμούνται από ποια περιοχή της Ελλάδας ή της Μ.Ασίας καταγόταν οι πρόγονοί τους...
    Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.