18/4/09

Αλπάι Ντουρντουράν: Ο Ταλάτ έχει γίνει πιόνι της Αγκυρας

Στις πιο δύσκολες ημέρες του Κυπριακού, όταν στη Βόρεια Κύπρο επικρατούσε η «σκληρή γραμμή» του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, εκείνος τολμούσε να μιλάει για πλήρη στρατοκρατία της Τουρκίας ζητώντας την απόσυρση του τουρκικού στρατού.

Ο Αλπάι Ντουρντουράν, νυν γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων του τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος», «πλήρωσε» τις συνέπειες των ελεύθερων λόγων του επανειλημμένως: το 1981 είχε εκλεγεί νικητής των εκλογών στα Κατεχόμενα, αλλά με παρέμβαση της Αγκυρας απετράπη η πρωθυπουργοποίησή του. Λίγα χρόνια μετά, σφαίρες «γάζωσαν» το σπίτι και το γραφείο του, ενώ πρόσφατα «κάποιοι» προσπάθησαν να κάψουν τα γραφεία του κόμματος «Νέα Κύπρος» βάζοντας φωτιά στην πόρτα του...

Κατοχικός
«Η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός ελέγχουν τις "εκλογές" στα Κατεχόμενα και τα αποτελέσματά τους. Για τον λόγο αυτό, το κόμμα μας μποϊκοτάρει τις σημερινές εκλογές και καλούμε και τους ψηφοφόρους να κάνουν το ίδιο», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αλπάι Ντουρντουράν. Παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού και φίμωσής του, ο αριστερός ηγέτης δεν διστάζει να μιλήσει ελεύθερα για την κατάσταση στα κατεχόμενα: «Η Τουρκία είναι παντού, επηρεάζει τα πάντα και τη ζωή μας. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αν και ξεκίνησε διαφορετικά, τώρα επηρεάζεται απόλυτα από την Αγκυρα και τις προσταγές της», τονίζει.

Αφού η Τουρκία επηρεάζει τόσο πολύ τα πράγματα στην κατεχόμενη Κύπρο, είναι αναμενόμενο να διαμορφώσει και το εκλογικό αποτέλεσμα. «Οι έποικοι υπολογίζονται στους 147.000, ενώ το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι 161.373. Οι Τουρκοκύπριοι αποτελούμε πλέον μειοψηφία. Επομένως, η δική μας άποψη δεν θα αποτυπωθεί επαρκώς στις εκλογές», λέει. «Αρα, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν οι εκλογές, αφού όλα θα είναι στημένα. Θα «εκλεγούν» άτομα, τα οποία η Τουρκία θα χειρίζεται και θα επηρεάζει», σημειώνει.
Μ. ΨΑΡΑ Eθνος Επιμελήθηκε sub92

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.