26/4/09

Τουρκία-Χερσαία στρατιωτικά γυμνάσια με την Συρία ανακοίνωσε για την άλλη εβδομάδα ο τουρκικός στρατός.

Oι σχέσεις Τουρκίας-Συρίας, που πέρασαν από μια περίοδο παρατεταμένης έντασης, λόγω ΡΚΚ, μπήκαν σε μια νέα φάση μετά την έξοδο του Οτζαλάν από τη Συρία, τον Οκτώβριο του 1998.

Η Τουρκία και η Συρία θα πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους κοινά στρατιωτικά γυμνάσια αυτή την εβδομάδα με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων των δύο χωρών ,αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.
Η Τουρκία,μέλος του ΝΑΤΟ,έχει κοινά σύνορα με την Συρία στο νοτιοανατολικό τμήμα της όπου διαβιούν κυρίως Κούρδοι.
"Σκοπός των γυμνασίων είναι η ενίσχυση της φιλίας,της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων των δύο χωρών και η ενίσχυση της ικανότητας των συνοριακών στρατευμάτων να εκπαιδεύονται και να εργάζονται μαζί",προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σε μία άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός θα υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας με τις ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ.
Εξπρές

4 σχόλια:

  1. Κακώς οι Σύριοι, εμπιστευονται το Τουρκικό κατεστημένο, αυτοί θέλουν να ξανά γίνουν Χαλίφηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αυτοί οι δύο δεν σκοτωνόντουσαν κάποτε για τα νερά του Ευφράτη;
    Είναι πραγματικά καταπληκτικό το πώς οι Τουρκία έχει καταφέρει να τα έχει με όλους καλά, σπρώχνοντας την Ελλάδα εντελώς στο περιθώριο.

    Η Συρία δεν έχει συνδεθεί με farry-boat απ' ευθείας με τα Κατεχόμενα; Έχει άραγε αναγνωρίσει και την «ΤΔΒΚ»; Λογικά πρέπει.

    Μπράβο Ερντογκάν! Σου βγάζω το καπέλο. Μακάρι να είχε και η Ελλάδα έναν τέτοιο πρωθυπουργό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία πάντα ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού, αποδεικνύοντας ότι η διπλωματία της ξέρει να ελίσσεται. Τώρα δυσαρεστεί τον σύμμαχο Ισραήλ, ίσως και το ΝΑΤΟ. Ισοφαρίζει την προηγούμενη δυσαρέσκεια της Συρίας και των Αραβικών χωρών -με την κοινή άσκηση- και τα έχει καλά με όλους παίζοντας και το χαρτί της μουσουλμανικής χώρας ! Εμείς ; Τι άλλο ; Είμαστε δεδομένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόλπο είναι. Δήθεν τα έσπασαν οι ΗΠΑ με Ισραήλ και τα βρήκαν με τουρκία για μεσανατολική πολιτική, κάνουν και κάτι ασκήσεις της πλάκας με συρία, δήθεν τσατίζεται το Ισραήλ και κοροϊδεύουν όλοι μαζί τα γιαχαμπίμπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.