24/4/09

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες με βασανιστήρια κρατουμένων

Το Πεντάγωνο πρόκειται να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα εκατοντάδες φωτογραφίες που εικονίζουν κακομεταχείριση κρατουμένων από Αμερικανούς σε φυλακές του Ιράκ και του Αφγανιστάν επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους.
Μετά την προσφυγή της Αμερικανικής Ένωσης Ατομικών Ελευθεριών (ACLU) στη δικαιοσύνη, το υπουργείο ενέκρινε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών πριν από τις 28 Μαΐου.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ACLU, Αμριτ Σινγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι "οι φωτογραφίες αυτές θα δώσουν μια απόδειξη ότι τα βασανιστήρια που εφάρμοζαν στους κρατουμένους οι Αμερικανοί δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά αλλά είχαν επεκταθεί και πέρα από τους τοίχους της φυλακής του Αμπου Γράιμπ".

Η φυλακή αυτή έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2004, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που έδειχναν τους Αμερικανούς φύλακες να κακομεταχειρίζονται και να εξευτελίζουν Ιρακινούς κρατουμένους. Για το σκάνδαλο αυτό καταδικάστηκαν έντεκα στρατιώτες σε ποινές μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξης.
ΣΚΑΙ επιμελήθηκε sub92

1 σχόλιο:

  1. Η Πολωνία, η Νορβηγία και η Τουρκία σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για πιθανές απειλές, που θα ανταλλάσσει συνεχώς πληροφορίες με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πολωνικό υπ. Άμυνας.
    "Το κέντρο αυτό είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί. Θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας με τους εταίρους μας στην Ανατολή" είπε εκπρόσωπος της Πολωνίας.
    Ο στρατός των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να συζητηθεί με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

    Bασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.