14/4/09

Συλλήψεις Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία


Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε συλλήψεις 40 ατόμων, εκ των οποίων στελέχη φιλοκουρδικού κόμματος, στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης εναντίον Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Στόχος της επιχείρησης αυτής που σχεδιάστηκε πριν από ένα χρόνο, είναι να εξαρθρωθούν παρακλάδια του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στους κόλπους κουρδικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), ενός μεγάλου φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία, υπογράμμισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δύο αντιπρόεδροι του DTP συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής που διεξήχθη σε 10 κουρδικές επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας και σε μητροπόλεις δυτικών χωρών.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης έρευνες σε εγκαταστάσεις κουρδικού τοπικού τηλεοπτικού δικτύου που έχει την έδρα του στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Το DTP απειλείται με απαγόρευση από την τουρκική δικαιοσύνη για συνωμοσία με το PKK. Τα στελέχη του κατηγορούνται συχνά ότι υποστηρίζουν το ΡΚΚ. Ορισμένα μέλη του κόμματος αυτού έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή τους προς τους αντάρτες του ΡΚΚ και τον φυλακισμένο ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Το ΡΚΚ, μια οργάνωση τρομοκρατική σύμφωνα με την Άγκυρα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, στη διάρκεια του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους 44.000 άνθρωποι.
ΠΗΓΗ:Sigmalive επιμελήθηκε sub92

2 σχόλια:

  1. Στο Αγαθονήσι θα συνεδριάσει η ΙΝD/DEM

    Θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής ομάδας ΙΝD/DEM η οποία οργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ,στο Αγαθονήσι αύριο Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου.Άξια αναφοράς είναι η προσπάθεια της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη να εμποδίσει την προσπάθεια αυτή , αποστέλωντας επιστολή στο Υπουργείο Άμυνας με αποτέλεσμα να μην γίνει διαθέσιμο τελικά το ελικόπτερο Chinook το οποίο είχε αρχικά προσφερθεί για την μεταφορά των ευρωβουλευτών, κατόπιν αρχικής συνενοήσεως με τον ΥΠΑΜ Ευάγγελο Μεημαράκη.

    Όπως έγινε τελικά γνωστό η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί παρά την προσπάθεια του ΥΠΕΞ ,αφού μισθώθηκαν απο το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη 5 πολιτικά ελικόπτερα για τον σκοπό αυτό. Είναι η δεύτερη φορά που το οικογενειοκρατούμενο ΥΠΕΞ αντιδρά σε επίσκεψη επισήμων στο ακριτικό νησί (με πρώτη την επίσκεψη του Προέδρου Παπούλια) προφανώς για να μην "προκαλέσει" τους αρπακτικούς γείτονες ,πιστό στη γραμμή των "χαμηλών τόνων" με κάθε κόστος ,έστω και αν αυτό συνεπάγεται defacto αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επι της νήσου.

    Ας σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη κατα σειρά συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ΙΝD/DEM που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ΛΑ.Ο.Σ στην Ελλάδα ,την πρώτη φορά μάλιστα η συνεδρίαση είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη και συνδυάστηκε φυσικά με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας ,όπου οι ευρωβουλευτές είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν και τις ελληνικότατες (ελληνική γλώσσα γαρ..) αρχαιότητες , με απτά πολιτικά οφέλη για την χώρα.
    Αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντίδραση της πολεμικής αεροπορίας της συμμάχου και φίλης χώρας ή οποία ειρήσθω εν παρόδω εχθές επισκέφτηκε το Αγαθονήσι με 2 F-4 τα οποία πραγματοποίησαν υπερπτηση σε υψος 400 ποδών.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Βασιλης:
    Θα πεταξουν οι "γειτονες" απο πανω για να υποβαλουν τα σεβη τους στους ευρωβουλευτες.
    Οσο για τη ντορα σφαλεις,απλα η γυναικα δεν ηθελε να καψει καυσιμα το υπουργειο Αμυνας μεσα στην οικονομικη κριση και ειπε στον καρατζαφερη να νοικιασει ελικοπτερα.Ειναι κι αυτη η κινηση της περικοπη δημοσιων δαπανων,στο πλαισιο επανιδρυσης του κρατους.


    Παντως ολες οι μεταπολιτευτικες ελληνικες κυβερνησεις δρουνε με σκοπο την επανιδρυση του ( οθωμανικου) κρατους.Ο ενδοτισμος ειναι πλεον πατεντα των ελληνων πολιτικων.Κι αναρωτιεσαι, ποσο πρεπει να τους φτυσεις για να καταλαβουν κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.